АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 045
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
  • Германия
Radost, не всяка майка усеща така интензивно слизането на кърмата. Явно Пламенка суче, значи една причина за тревога отпада  Wink Може би ще е добре да се отпуснеш и да не мислиш за времето на сукане, за количеството и т.н. Просто да я гушнеш в удобна поза и да оставиш да суче, като спре, да я сложиш на другата гърда.

Преди кърмене можеш да сложиш топло-влажен компрес (памперс или хавлиена кърпа, напоени с поносимо топла вода за няколко минутки); чаша с любима топла напитка също дава енергия на тялото и отпуска. Контактът кожа до кожа успокоява и отпуска. Вероятно една приятна обстановка и удобна поза ще помогнат да се отпуснете и двете. 9 кърмения са добре, оптимално би било да опиташ да вмъкнеш поне още едно. При някои майки помага например да правят масаж на едната гърда, докато бебето суче на другата, така се подпомага слизането на още кърма.
И най-добрата помпа не може да изцеди толкова количество, колкото би изсукало бебето. Другото, което понякога пречи е даването на изцедената кърма с биберон, по този начин мъничетата бързо свикват с постоянният приток на мляко, техниката на пиенето с биберон е различна от тази на сукането и..настава объркване.

Вариант ли е за теб да опиташ да даваш изцедената кърма по алтернативен начин (с малка лъжичка или мека чашка например)? И да дадеш "допълнителното" след като Пламенка е сукала достатъчно (не като време, а като твое усещане за достатъчно) и на двете гърди, и си опитала да предложиш повторно първата.
Ако е приемлива идея за теб, дали да не използваш подходяща възможност и да посетиш ЛЛЛ-среща или Бебешко кафе в Пловдив и на място да поговориш и с Бу например?  Thinking

# 76
  • Бургас
Добро утро, ние се наспахме и сега се изпъваме в креватчето.

Аз имам въпрос към ЛЛЛ

Предната вечер заспахме в 12:00 и се събудихме в 8:20. Страшно много проспа, а незнам нормално ли е? Малко се притесних. Почнах да цедя, защото очевидно бях пропуснала нощните хранения и да не вземе сега да намалее кърмата.
Снощи заспа в 2:00 и се събуди в 7:30. Аз пак цедих преди малко.
През деня си яде както преди да спре нощните хранения. Притеснява ме дали изяжда достатъчно. Знам че ако е гладна няма да спи и да си трае, но се притеснявам за наддаването, а и за лактацията.
Михаела си суче сутрин от 7-8 часа до ранния следобед на около половин час, после си поспива от 4 до 7 следобед и след банята пак си цока на около час.
Знам, че е малка за режими и за правила, коремчето й поема колкото може без да се тъпче и вероятно това е добре за нея, но на мен малко взе да ми идва нанагорно. Редно ли е през деня да суче толкова често, а вечер да прави такива паузи?

# 77
  • Германия
Добро утро, ние се наспахме и сега се изпъваме в креватчето.

Аз имам въпрос към ЛЛЛ

Предната вечер заспахме в 12:00 и се събудихме в 8:20. Страшно много проспа, а незнам нормално ли е? Малко се притесних. Почнах да цедя, защото очевидно бях пропуснала нощните хранения и да не вземе сега да намалее кърмата.
Снощи заспа в 2:00 и се събуди в 7:30. Аз пак цедих преди малко.
През деня си яде както преди да спре нощните хранения. Притеснява ме дали изяжда достатъчно. Знам че ако е гладна няма да спи и да си трае, но се притеснявам за наддаването, а и за лактацията.
Михаела си суче сутрин от 7-8 часа до ранния следобед на около половин час, после си поспива от 4 до 7 следобед и след банята пак си цока на около час.
Знам, че е малка за режими и за правила, коремчето й поема колкото може без да се тъпче и вероятно това е добре за нея, но на мен малко взе да ми идва нанагорно. Редно ли е през деня да суче толкова често, а вечер да прави такива паузи?
Анито, а редно ли е и майката да се понаспи нощем? Wink Шегата настрана, ако малката суче редовно и достатъчно през деня, не е фатално ако пропусне няколко нощни кърмения. По-вероятно е при теб да се получи препълване и ако това те опасява, имаш ли начин да я сложиш да суче в ранни зори още сънена и така хем ще си има ранна закуска, хем ше намали вероятността от препълване на гърдите. Колкото повече растат, толкова по-добри стават в сукането и на някои кърмачета са им достатъчни малки, но редовни порции.
Кърмене в 12 или 2 си е направо нощно! Ако мислиш, че ще е удобно за теб, би могла да опиташ да изместиш спането плавно и бавно по-рано. Например ако заспива по-рано следобяд и се разбужда по-рано, банята,така и вечерното кърмене с приспиване да е по-рано? Но ако за теб и семейството е приемливо да заспива късно и да се разбужда късно също е в реда на нещата.
Възможно е да навлиза в поредната фаза на скок в растежа, тогава е типично това често сукане, объркано спане и странно поведение. Чрез честото сукане гърдите "разбират", че трябва да вдигнат оборотите, така че лактацията се поддържа. Явно Михаела е намерила своя начин да си получава нужното. Wink и за сметка на дневният маратон ти дава възможност и на теб да си починеш нощем Sunglasses

# 78
Благодаря на ЛЛЛ консултантите за съветите. Спрях с изцеждането, от снощи я слагам да суче, до сутринта беше изцяло на кърмата която си е изсукала, но от сутринта я дохранвам с АМ, че е вече гладна от гърдите ми не пуска кърма, сега пък се храни през 1 час и не иска да спи. Има и още един проблем от ден и половина не е акала, струва ми се, че пак остава гладна като е изцяло на кърмата която си изсуква.
Много ми се иска да присъствам на среща с консултанти по кърменето, имам нужда от професионална помощ, но на този етап нямам възможност, с Пламенка се борим денонощно  smile3518

# 79
  • Германия
Благодаря на ЛЛЛ консултантите за съветите. Спрях с изцеждането, от снощи я слагам да суче, до сутринта беше изцяло на кърмата която си е изсукала, но от сутринта я дохранвам с АМ, че е вече гладна от гърдите ми не пуска кърма, сега пък се храни през 1 час и не иска да спи. Има и още един проблем от ден и половина не е акала, струва ми се, че пак остава гладна като е изцяло на кърмата която си изсуква.
Много ми се иска да присъствам на среща с консултанти по кърменето, имам нужда от професионална помощ, но на този етап нямам възможност, с Пламенка се борим денонощно  smile3518
Честото сукане е в реда на нещата, когато бебето има нужда от него и по този начин стимулира гърдите да произвеждат повече. Понеже не излиза лентичка с възрастта, Пламенка на колко е сега? Разбирам, че майчиният инстинкт ти дава усещането, че Пламенка не се е заситила съвсем от изсуканото. Лактацията може да се стимулира и с изцеждане, но ти си избрала тази нощ да предлагаш само гърда. Мога да ти дам отново идеята да улесниш изцеждането чрез топло-влажен компрес преди кърменето или изцеждането; при изцеждането да опиташ ритъма 7-5-3 (към 7 мин. цедене, масаж на гърдата; 5 мин. цедене; масаж и накрая 3 мин. цедене) Просто като допълнителна стимулация между кърменията. На ръка ли изцеждаш или с помпа?
Имаш ли си у дома, който да ти помага за домакинстването? И най-вече, да те подкрепя за кърменето, защото едва ли е лесно да се отпуснеш и да потръгнат нещата от само себе си, когато наоколо ти те засипват с въпроси кога, колко е изсукало бебето, защо точно толкова, или ти засича някой времепо по часовник..Никак не е отпускащо и предразполагащо, нали?  Confused
Ти самата как се чувстваш? Мислиш ли, че има нещо, което подозираш, че може да е пречка за лактацията, въпреки всичките ти усилия, които полагаш?

# 80
  • София
Здравейте мили мами , кажете колко пъти стерилизирате шишетата на ден? (тези,които не кърмят)  И махнахте ли ръкавичките?

# 81
  • София
Нито една секунда бебо не е бил с ръкавици, в тази жега, няма начин ooooh!.
Просто често режа ноктите  Peace

# 82
Нито една секунда бебо не е бил с ръкавици, в тази жега, няма начин ooooh!.
Просто често режа ноктите  Peace
И ние така  Peace

Стерилизирам веднъж на ден.

# 83
Честото сукане е в реда на нещата, когато бебето има нужда от него и по този начин стимулира гърдите да произвеждат повече. Понеже не излиза лентичка с възрастта, Пламенка на колко е сега? Разбирам, че майчиният инстинкт ти дава усещането, че Пламенка не се е заситила съвсем от изсуканото. Лактацията може да се стимулира и с изцеждане, но ти си избрала тази нощ да предлагаш само гърда. Мога да ти дам отново идеята да улесниш изцеждането чрез топло-влажен компрес преди кърменето или изцеждането; при изцеждането да опиташ ритъма 7-5-3 (към 7 мин. цедене, масаж на гърдата; 5 мин. цедене; масаж и накрая 3 мин. цедене) Просто като допълнителна стимулация между кърменията. На ръка ли изцеждаш или с помпа?
Имаш ли си у дома, който да ти помага за домакинстването? И най-вече, да те подкрепя за кърменето, защото едва ли е лесно да се отпуснеш и да потръгнат нещата от само себе си, когато наоколо ти те засипват с въпроси кога, колко е изсукало бебето, защо точно толкова, или ти засича някой времепо по часовник..Никак не е отпускащо и предразполагащо, нали?  Confused
Ти самата как се чувстваш? Мислиш ли, че има нещо, което подозираш, че може да е пречка за лактацията, въпреки всичките ти усилия, които полагаш?

Ще пробвам с масажите, изцеждам се с ръчна помпа на AVENT, днес се изцеждам след като е изсукала Пламенка, остава към 5-10мл. и я дохранвам с 20мл. Пламенка е вече на 28 дни, суче силно да се надявам че скоро ще има достатъчно кърма за да и стига. Аз направих грешката след като се борихме първите 2 седмици изцяло на кърма, и тя беше качила само 130гр. педиатърката ни каза, че е гладна и започнахме веднага дохранване с АМ, от тогава почти изцяло се изцеждах и дохранвах с АМ, а от една седмица направих още по голяма грешка изцеждах се на 6 часа, сега вече разбрах, че съм се опитвала да си спра кърмата, ужас дано да успея да си поправя грешката, не се давам лесно.  Иначе да имах и доста притеснения около кърменето, изцеждането, въпроси от рода на сега колко изцеди, с колко я дохрани, гладна ли е, защо плаче сега. Сега вече мисля, че ми отминава депресията, само дано не е късно за резултати.

# 84
Аз май доста често стерилизирам , почти след всяко ползване на шише или помпа newsm78, май съм прекалявала.

# 85
  • София
 Simple Smile и аз след всяко ползване стерилизирам  Thinking

# 86
# 87
  • Бургас
Здравейте маминки,
ние сме с провесен нос от консултацията днес. Наддали сме само 600 гр, според педиатърката. А според моя кантар /който не е за бебета, просто аз на него си засичах грубо колко наддаваме всеки ден в един и същи час и с чист памперс/ е качила 900 гр. Освен това сме жълти, но не можа да каже дали от засилила се наново жълтеничка или от недохранване  Tired

Въпрос към ЛЛЛ:
Михаела си суче доста често почти на час през деня /т.е. няма как да увелича броя хранения/. Ясно става, че нощните хранения спираме да ги пропускаме. Какво да направя за да увелича сукането. Кърма имам със сигурност! Но малката се уморява и не суче, а и си връща понякога порцийката, колкото успее задържа, ама незнам колко  Mr. Green 
Предварително благодаря за съдействието. /Благодаря предварително, защото все се случва да нямам време за благодарност, а много бързо отговаряте  Hug /

# 88
  • Варна
Здравейте, мами на августинчета. Надявам се да ни приемете и нас с бебе Милица. Признавам си, че ви четох почти през цялата бременност, но не посмях да се запиша, защото карах проблемна бременност с много нерви и притеснения и не исках да товаря никого с моите проблеми и преживявания. Сега обаче много ми се иска да си пиша с мами на наборчета на най-молкото ми детенце, както правя и за другите две.
Бебка Милица е родена на 18 август при термин 20.8, секцио, 3,300кг и 51 см.

# 89
Здравейте момичета,най-накрая и аз да се похваля с бебенце,макар че отидохме към септемврийчетата!Тъй като преносих малката се роди на 09.09. и се казва Сияна!
Пожелаваме си много здраве и късмет както и на всички бебоци!

Общи условия

Активация на акаунт