АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 382
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
Привет сладурки Hugмале,не помня от кога не съм се разписвала тук,ама то времето като беше хубаво и все повън бяхме,вечер пиша от моб.на фейса,та там съм по редовна Heart Eyes
Ние сме добре,Нори расте и хубавее Winkкакто и дивее,гледам коментирате неспането през деня,ами ние сме същите,спи 15-20мин. и се буди,трябва да я взема на ръце,да я подържа около 30мин,да я поусъня и пак да дремне 20мин.ама то тва работа ли е,аз така се изнервям че.но вече се примирих с положението,каката ми беше същата ,сега и малкото такова.
Иначе вечер се търпи положението,до към 3-4 е спокойна и след това я хващат коликите и не за спиваме повече,чак като изпратим кака и тате,тогава се приспиваме пак на ръце и спи у мен,ам кво да направя,мила ми е че не спи достатъчно.
Минахме си и реда при ортопеда,за сега всичко е ок,каза след 5месец пак Peace
За обличането-за сега слагм само по дебелко якенце и шапка,дънки или панталони,блузка с ръкав и боди потник.Имаме два космонавта,оня ден си ги получихме,но мисля че е рано за тях все още.
От неделя пускаме парното,ама голяма студ е тук,днес бяхме на климатици и ми беше супер на мен,предполагам и на малката.
Вечер спим с олекотена завивка,но ръцете пак са ни студени,незнам що така,иначе нослето и е топличко.
Да питам,слагате ли ги в чувалчета вече и мислите ли да го правите?Каката едно време не искаше да спи вътре,ама всеки ме съветва да свиквам Нори,че така не се откриват и им е добре.

# 256
  • Бургас
Познавам една, която за да не гуши постоянно бебето (беше и забранено) гушкаше направо коша на количката, както си е бебето вътре  Crazy hahaha и пак пееше и люшкаше на ръце.
newsm62 Представих си я

И аз правя така понякога само че с шезлонга, когато ме боли кръста от целодневно мъкнене на ръце  Mr. Green

# 257
  • София
Какво да ви кажа за моята свекърва добре че живее на 400 км от нас, че иначе нямаше да мога да го преживея. Та тя колкото и да и говориш не възприема. Детето седи спокойно в леглото и тя вече "а-а-а-ааааа" и клати цялото легло. Направихме и забележка. Тя продължава. След десетото повтаряне да не я люлее само да види, че няма никой около нея и пак започва. После започна да я потупва по дупето и пак "а-а-а-ааа". Като е будно детето защо не спи, много е не спокойна, като спи само нещо да промрънка и веднага на ръце, а тя милата и се спи още. Та два дена ми беше много "забавно" с нея.

# 258
оохххх тва последно всеедно аз съм го писала  ooooh!, явно всички свекърви са такива. Аз се притеснявам да и я оставя дори и за 5 мин, какво остава за цялд ден, ми тя ще я разболеее от песни и люлеене.
Иначе ние от 3 дена палим парното, ми много е студено навън само 5 градуса е. Ръчичките са ни нон стоп судени, но аз съдя по нослето и ушичките. До сега излизахме само с тънко панталонче и чорапки, но днес , ако се престраша да я изведа ще сложа чоропогашник.

# 259
Хелоу девойки  Simple Smile
Искам да ви споделя, че моята свекърва не е стъпила вкъщи откакто малкия се е родил.  Mr. GreenДиректно й казах, че помощ не искам и нямам нужда от нея! Беше се нацупила май-май, ама хич не ми пука! После си викам, че заради мъжа ми трябва да се държа по-така. Та я помолих да гледа Алекс докато аз бях на педикюр, ама навънка, не вкъщи. Та се отсърди, чак и някви дрешки му подари Laughing За съжаление отвреме на време ще трябва да я търпя  Twisted Evil
Днес чакам да блесне слънце и да излезем малко навън. И съм в чуденка как точно да го обличам...
И да ви отперя един въпрос  Simple Smile Алекс е на АМ и не иска да пие нито вода, нито чай. Само като усети вкуса и права една отвратена физиономия... и плюе. Пробвах с подсладена вода, със средно сладка и с неподсладена, не става. Чаят на Хип от копър също му е супер противен. Дайте акъл какво да правя, че нещо параноята ме гони с това непиене. Иначе пък си чишка на воля детето.
Желая ви слънце е хубави разходки през днешния ден!

# 260
  • добрич
Моята свекърва идва рядко и може би за това няма много какво да се оплача,единственото нещо за което не можем да се разберем е да не казва на детето Светлеееее,при положение че е момче и се казва Светослав.

# 261
Добър ден Simple Smile
И аз да кажа, че и моята свекърва до сега е виждала два пъти детето, а свекъра още не го е виждал.
Ади също не пие вода от скоро, аз си го обяснявам с времето. В жегите пиеше много вода, а сега я плюе.

# 262
Моята свекърва идва рядко и може би за това няма много какво да се оплача,единственото нещо за което не можем да се разберем е да не казва на детето Светлеееее,при положение че е момче и се казва Светослав.
  Joy То всъщност да се чудиш, да се смееш ли, да плачеш ли...

Хриси, аз го къпя към 20-21 ч. някъде, яде и спи до 3,4,5 различно всеки път.

Плазма, какво да те посъветвам.., явно не му се пие вода на бебчо, според мен ако е жаден ще си пие, не се притеснявай  Hug

Днес казаха, че ще слънчево и топло, но нещо ни излъгъха  Crossing Arms При нас е облачно и духа вятър, та ще ни размине с разходката май. Парното и ние сме го заредили, чака само да драснем клечката.

# 263
Здравейте момичета,това със свекървите #Cussing out
Аз мога цял сезон на Листопад да напиша.Последния хит беше,че Валери е със сини очи не защото аз съм с такива, а понеже на свекито баща и е бил със сини. hahahaОтносно пеене,люлеене е направо ужас,даже като заспи го държи в нея а не в леглото, за да му бъде затоплено коремчето и така цял ден.Отплеснах се.

Ние днес ставаме на два месеца,обаче не знам как става това с картинките за да ви почерпя.

Спокоен ден на всички.

# 264
  • София, св. Троица
Да де включа с въпрос към ЛЛЛ. Бебо вече втора нощ спи непробудно от 11 до 7 сутринта. Хубаво, хората си мечтаят за такива бебета, обаче мен ме притеснява да не ми намалее и спре по-рано кърмата  Confused С баткото ставах по н-пъти на нощ, а когато на 16 месеца му спрях нощното кърмене заради проблем със зъбките, кърмата ми намаля и за месец и нещо той се отби съвсем. Има ли опасност това да се случи и сега с бебето?
Иначе през деня го кърмя на поискване - горе-долу на 2 часа, понякога и по 3 часа паузи прави, а ако пътуваме и 4 часа издържа. Обикновено се наяжда от 1 гърда, умишлено чакам да я "довърши", преди да подам втората. Наддава повече от добре - 1кг първия месец и 1.5 втория.
Снощи сука много дълго (в 11ч.) и все ми се струваше, че няма много мляко в гърдите ми, но пък от друга страна, едва ли от 1-2 нощи може да е намаляло млякото, а и ако беше останал гладен нямаше да спи до 5.30 сутринта, когато аз го събудих умишлено, защото "преливах" вече.
Та така с две думи - да го оставя ли да си спи и да видя какво ще стане или да го будя да яде? Или пък да се изцеждам  newsm78 След пристрастения бозайник номер 1, хич не ми е минавало през акъла, че може да имам такъв проблем  Crazy

P.S. Добавям, че е на изключително кърмене, без вода и залъгалка.

Здравей Ариана,
Поздравления за чудесния старт в кърменето и прекрасното наддаване на Бебо.   HugОбикновено до шестата седмица е добре майката да поема инициативата за кърмене, в случай, че бебето е по-поспаливо и склонно да пропуска хранения. След този период се предполага, че то вече е достатъчно заякнало и майката би могла да се довери на собствения му режим на хранене и спане. Ако прецениш, че Момчил наддава и се развива добре, активен е, когато е буден и педиатъра го намира за здрав, то вероятно за него е добре да си спи повече часове през нощта. Разбира се ако ти чувстваш дискомфорт в гърдите си от това, че се препълват, може да е добра идея да се изцеждаш по някое време през нощта, колкото да облекчиш напрежението или пък ако намериш за удачно да будиш бебето да суче. Чудесно е, че го оставяш да “довърши” първата гърда преди да предложиш втората.  Hug Така от една страна Момчил би могъл да достигне до повече порции задно мляко, а от друга гърдите биха получили нужната стимулация.
Обикновено кърмата може да намалее, когато общото количество изсукано мляко за денонощие намалее или като цяло стимулацията на гърдите намалее(за което може да е необходимо известно време). Ако Момчил спи по-дълго през нощта, но наваксва с по-често кърмене през деня е по-вероятно това да няма отражение върху количеството като цяло. Все пак всяко бебе е различно и организма на майката би трябвало да е в състояние да отговори на нуждите му такива каквито са. Освен това бебетата непрекъснато се променят и ако за момента не му е нужно нощното кърмене, то не е изключено в следващ етап от развитието си отново да му е необходимо да суче през нощта. PeaceСъщо така, Момчил е още изключително на кърма и ако наддава добре би означавало, че гърдите ти сполучват една добра и адекватна стимулация. Докато при баткото, ситуацията може би е била малко по-различна. На възрастта от 16 месеца, повечето дечица приемат по-големи количества твърда храна и за това за някои от тях може да не е необичайно да се отбият и сами.
Надявам се да съм ти била полезна и разбира се ако имаш и други въпроси ще се радвам да им отговоря. Желая ви безметежно и прекрасно кърмене.
  bouquet

# 265
Да питам,слагате ли ги в чувалчета вече и мислите ли да го правите?Каката едно време не искаше да спи вътре,ама всеки ме съветва да свиквам Нори,че така не се откриват и им е добре.

Снощи много се чудех дали да не го пъхна в чувалчето. Ама се отказах, защото той така или иначе не се върти нощем и не се отвива още. Ани си спеше в чувалчето без проблеми. Започнах да й го слагам като стана по-подвижна и все я заварвах отвита. С Вики ще поизчакам още малко.  Simple Smile

# 266
Привет Simple Smile
Ама много ми е студено да знаете!!!! искам   Nature Sun With Face или поне да пуснат вече парното!

За свеки - не мога да се оплача - помага. Идва да види Ани 1 път през седмицата - тъкмо аз да сввърша  нещо за 2 часа и понякога в събота я взима при нея да спи. Давам си инструкции и тя си ги спазва (пу пу Simple Smile )

За чувалчето - имаме, но още не съм я слагала вътре... трябва да опитам вече

Честита месечинка на бебока на Цуцето   ura

# 267
  • Пловдив
Добро утро, момичета!
Пия си лактогонното чайче и чакам Марти да се събуди, че така са ми напращяли гърдите (за което съм много щастлива Grinning).
За свекървите - аз нямам какво много да кажа. Майка на мъжа ми и толкоз...
Спално чувалче с Дани не съм ползвала и май и сега ще го пропусна. Достатъчно често се будим вечер и си го завивам.
Да си помрънкам малко - Мартинче нещо е решил, че в къщи няма да се спи през деня. То хубаво, ама като му изчезна от полезрението - реееев. Вчера съм готвила и гладила чак вечерта, когато мъжът ми се прибра от работа. Как са вашите мъници?
Иначе от ден на ден става все по-интересен. Много засмяно и весело момченце е, но само като не го боли коремчето. Нас ни хванаха коликите на 2,5 месеца. Так се надявах да се разминем, но уви...
Ааа, май се събуждаме....До после.

# 268
Аз от свекъра и свекървата само мога да се хваля супер са хората.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Heart Eyes
Иначе Пламъчето е много спокойна без тези колики, които един ден ги има на другия ги няма ..... странна работа  #Crazy Колкото до чувалчето сигурно ще го пропуснем така или иначе все по-често малката си спи при нас на спалнята. През деня си спи в креватчето вечер като чели върху игли я слагам и неиска да спи там  Joy Joy ама нали е на мама принцесата какво да се прави.  Laughing

# 269
Добро утро и от нас!
Първо честита месечинка на патерички на бебчето на tsutseto!

За чувалче, не знам, имам едно от баткото, но май ще ни е голямо сега, не съм го пробвала, а и Ясен спи спокойно и не се отвива.

Ренка, браво на теб, все така да са ти гърдите  Mr. Green И какви са тия колики на 2.5 месеца, ти направо ме уплаши. Ясен също плачеше много по едно време, когато е сам, но сега нещо се поуспокои, пу-пу  Laughing

Опитва се някакво слънце да се покаже, ще видим дали ще става за разходка.

Хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт