АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 398
  • 727
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ох, моят юнак ме побърка в последните 2 дни  ooooh!. Рев безспирен, унася се за малко и след 15 минутки пак рев, за малко до Пирогов да стигнем, но първо отскочих до доктора. Ами, мацки - колики. Аз си мислех, че са отшумели, а и той много леко ги караше, та спрях инфакола. Обаче явно са се завърнали с пълна сила на 2.5 месеца. Какво ли не ми мина през главата, защото той до сега така не е ревал. Обаче доктора като му сложи една слушалка на стомахчето и каза, че се случва революция, а хем тогава беше спокоен. Та така, сега сме пак на Инфакол, добавих и един Ентерокинд, да видим, дали хомеопатията ни действа Simple Smile
Иначе изумях от боелсти с баткото миналата седмица и все изтръпвам, че ще зарази и бебето. От днес е пак на детска, дано той да удържи фронта, че и той стана кожа и кости, милия...

# 271
I moiata svekarva nauchi bebka na luleene i sega ne znam kakvo da pravia.... vecher se prispivame 2-3 chasa s luleene na race ili v kolichkata i posle se slaga bebeto b kosharata... Napravo bez race i krast ostanah.... Kak shte se kara po-natam kogato stane i po-tejka... Tezi babi vse se obajdat kogato ne triabva i ne se iska saveta im.... ooooh!
Oshte ne polzvame chuvalche, no kogato zapochne da se varti i otviva shte go slagam, udobno e, znam ot opit s kakata....
Inache veche stanahme na 2 meseca, vse po-malko spim, osobeno prez denia, gukame, smeem se i na glas, vikame i mnogo gledkame naokolo... Luboznatelni sme... Koliki imame poniakoga, Infakola ne ni pomaga, smenih AM ot Nutrilon na NAN i siakash e po-dobre.... Biberon-zalagalka ne ponasiame, no chaiche na Hipp piem... Za oblichaneto - bodi s kas rakav i cialo plusheno gashterizonche - taka stoim prez denia, a vecher - bodi s kas rakav i pamuchna pijamlka s dalag rakav, zavita s tanka olekotena zavivka... Parno vse oshte niamame...a tuk v Belgia si e studeno.... okolo 14-15 gradusa prez denia max...

# 272
Ух, нашите колики тъкмо минаха и се наложи да сменим млякото защото не качва от Аптамила и пак с пълна пара започнаха, че и през деня има  #Cussing out . Предполагам, че е от това де, или някаква криза на растежа пак, аман и от тях вече.
За обличането аз гледам да не я навличам, че да не се изнежи много много. Вчера излязохме за 1 час и бяхме по боди с къс ръкав, блузка, ританки, тънко якенце с качулка и завита с по-дебеличко одеялце. Слагам и онова за зимния кош отгоре, незнам как се казва, ама покрива коша, сещате се. Вкъщи пак така я обличам, че е около 21-22 градуса. Вечер преди да я къпем пускаме духалката да стане поне 25, ама днес май ще палиме камината вече, че си е студ.
Моята дунда голяма кривотия тези дни, не е от ваксините, че и преди тях беше така. Някакъв бебешки пуберитет я гони. Както си се смее и радва и изведнъж надува гайдата. Вечер иначе си спинка, като се нахрани последно в 8-9 и се събужда чак в 4.30-5, че и 6. Доволна съм от този режим, понякога се буди и към 3.30, ама не е болка за умиране, че е рядко.
За свекитата - моята я знаете. Яд ме е, че дори не звъни да пита детето как е, сина й ако не се обади не се сеща за тях, то това под предлог, че е сърдита на мене. Абе на жената й е през оная работа за бебето и сина й, повече я вълнува да ме тормози и обсъжда и звъни само за това на милото, без дори да се сети, че има внучка.  newsm61
За чувалчетата - имаме, ама не сме го ползвали още, че тя не се отвива толкова, пък и вечер я повивам до кръстчето, тоест само ръцете, че много се стряска от тях. Като я слагаме да спинка в леглото й подпъхваме завивката под нея и то си става като чувалче. 
Да питам нещо - от ваксините станаха ли топченце на крачетата, че нашите са корави и като голямо топче, че едното и гореше вчера даже. Трябва ли да ги правя нещо? И дупките се виждат!!!

# 273
Здравейте имам питане към ЛЛЛ.

От два дни Дени суче адски нервно, почти не може да се нахрани хубаво. Лапа лакомо и след 3 секунди пуска и започа да плаче или да мрънка, удря с ръчички гърдата-това подължава докато не спра да го храня. Пробвах с лъжичка изцедена кърма поема я. Кърма имам, не съм яла нещо неприятно (като миналата седмица чесън), не знам какво му е. На всичко отгоре това, което хапне го повръща. Ходихме на пробно мерене, наддава по 120 грама на седмица, което е малко, но засега няма да предприема педи нищо. А до сега наддаваше по килограм и 100-200 грама на месец.
Болна съм и пих парацетамол вчера (споменавам, ако има значение).

Другият проблем е с повръщането: Не на всяко хранене, но често повръща почти всичко, още доакто суче или точно като го изправя да се оригне. Един път направи и фонтан, е не  бях виждала такова чудо  Cry

И последно: Изписаха ми Флажил (глобули само ) , но в листовката пише, да не се упортебява по време на кърмене. Четох, че променя миризмата на кърмата, а Дени не може да пие от шише и няма как да го храня. Посъветвайте ме какво да правя, предвартелно благодаря.

# 274
Арианка, дано минават по-бързо тия колики, Ясен слава богу няма колики засега, дано не се появяват  Praynig Иначе и аз съм на тръни с баткото, да не донесе някой вирус от градината.

Тес, на Ясен му беше зачервено и подуто няколко дни крачето от ваксината, но като топче май не е било newsm78 Педито каза да му правя компрес с риванол докато е зачервено, аз правих два дни и се отказах, уж го увивах хубаво, даже и пликче слагах отгоре, но все се разместваше и два чифта ританки съсипахме, тоя риванол няма отпиране и махане с нищо.

# 275
  • София
Арианка, дано минават по-бързо тия колики, Ясен слава богу няма колики засега, дано не се появяват  Praynig Иначе и аз съм на тръни с баткото, да не донесе някой вирус от градината.

Ох, вашият батко ще е предучилищна вече, сигурно вече е поизградил имунна система, а нашият е първа група и как беше напластил толкова вируси... идея си нямам  ooooh! (отит, гнойна ангина и херпангина за 7 дни  Shocked)

А за коликите, баткото беше есенно бебе, октомврийче, много страда милото. Та тогава четох, че коликите са по-силни при момчетата, отколкото при момичетата като цяло и по-силни есента, отколкото през пролетта и лятото. Нищо чудно това "весеняване" на времето да ни е повлияло  newsm78

В чувалче слагам Момчилчето, но не такова с ръкави, а просто одеалце с цип, малко като меките порт-бебета. Но все още ни е много топло и само като пътуваме някъде или излизаме навън го слагам. Иначе са удобни чувалчетата, стига бебетата да ги търпят, че големия калпазанин хич не го понасяше. Удобно е за нощното кърмене, за да не изстиват постелките на бебоците, докато се кърмите, да може съвсем комфортно да се преместят обратно в креватчетата.

Аз за свекървата лошо не мога да кажа, защото не се виждаме често (само събота и неделя), пък и тогава аз си гледам децата основно. Вече на второто бебе сме се нагодили една към друга  Crazy Иначе си е нормално да има дрязги, мъжа си избираш, ама свекърите...не става.

Aidin, благодаря за отговора, ще действам според интуицията си, до сега не ме е подвела и при двете деца  Hug

# 276
Лелеее, какъв дъжд вали!  Crazy Пропадна ни следобедната разходка! А такова хубаво време беше сутринта!
tess, на Ани доста й се зачервяваше крачето след ваксините. Топчета не помня дали й ставаха (по-скоро не), но и с компрес, и без компрес си минава за няколко дни. Поне при нас беше така.  Simple Smile
Ариана, бързо да ви оставят коликите!  Peace И аз така се притеснявам каката като е болна. Миналата седмица беше на антибиотик и през цялото време бях на тръни да не зарази Виктор. А за есенното време и коликите - има логика. То и при нас есенно и пролетно време се обострях стомашните проблеми. На мен например гастрита винаги ми се обажда през тези сезони.

# 277
Здравейте момичета! От свекървата други уплаквания нямам, разбираме си се с жената, но имаме различни мнения относно възпитаването на деца, може би аз съм по строга (проф. изкривяване- детска учителка съм) Laughing, но ще се разберем някак си.
За чувалчето-имам, но още не слагам, тъй като вече палим парно и си е топличко, чакам да застудее повече.
За обличането вкъщи е с ританка, боди с къс ръкав и блузка. Навън  - боди къс ръкав, блузка и тънко якенце, чоропогащник и панталон.
За спането спим между храненията по 30 макс 40 мин ...с голям зор заспиваме, неиска нито на ръце нито в шезлонг, през нощта спи спокойно от 20:30 някъде до към 3 после в 6 после в 9 и така започва деня.
И да ви почерпя за здравето на ММ, днес има рожден ден, нямам време да качвам картинки, затова една скромна тортичка  smile3510

# 278
Хриси, честит ти рожденник, да е жив и здрав и много да те слуша! nbirthday

Арианка, баткото ви съвсем скоро е станал на 3 годинки, ЧРД на патеричка  bouquet! А нашият да, вече е предучилищна и наистина по-рядко боледува, но докато беше по-малък беше ужас, и само отити и гнойни ангини. ooooh!

Грийни, и при нас вали ужасно, няма мърдане  Tired

# 279
  • Германия
Здравейте имам питане към ЛЛЛ.

От два дни Дени суче адски нервно, почти не може да се нахрани хубаво. Лапа лакомо и след 3 секунди пуска и започа да плаче или да мрънка, удря с ръчички гърдата-това подължава докато не спра да го храня. Пробвах с лъжичка изцедена кърма поема я. Кърма имам, не съм яла нещо неприятно (като миналата седмица чесън), не знам какво му е. На всичко отгоре това, което хапне го повръща. Ходихме на пробно мерене, наддава по 120 грама на седмица, което е малко, но засега няма да предприема педи нищо. А до сега наддаваше по килограм и 100-200 грама на месец.
Болна съм и пих парацетамол вчера (споменавам, ако има значение).

Другият проблем е с повръщането: Не на всяко хранене, но често повръща почти всичко, още доакто суче или точно като го изправя да се оригне. Един път направи и фонтан, е не  бях виждала такова чудо  Cry

И последно: Изписаха ми Флажил (глобули само ) , но в листовката пише, да не се упортебява по време на кърмене. Четох, че променя миризмата на кърмата, а Дени не може да пие от шише и няма как да го храня. Посъветвайте ме какво да правя, предвартелно благодаря.

deizyre, хайде отзад напред. На Флажил активната съставка метронидазол се прилага терапевтично и при преждевременно родени бебета и по принцип се понася добре. Според Берлинският консултативен център по ембрионална токсикология при досега наблюдаваните кърмачета, не е имало негативни ефекти. В отделни случаи е имало по-течно аки, а в редки случаи е имало разстройство. В справочника на T.Hale mini Medications and Mother´s milk 2010 e дадена почти същата информация. Уточнява се, че лекарството преминава в кърмата, но се счита за съвместиво с кърменето. Предполагам, че твоят лекар знае, че кърмиш и е преценил всички ползи и рискове и тогава ти е предписал медикамента. Ако въпреки това ти е несигурно, мога да ти сканирам споменатите справочници и да помолиш за втора консултация?

От кога е това повръщане при Дени? Ако си опитвала да промениш позата на кърмене, имаше ли някакъв ефект? И понеже споменаваш, че кърма имаш бол и Дени суче лакомо, дали пък не слиза толкова бързо, че той да не смогва да суче спокойно и да се нагълтва и с въздух и след това, при оригването заедно с въздуха да връща и кърмата? В такива случаи често помага лека промяна на позата при кърмене, като бебето се държи малко по-изправено от обичайното или се пада отгоре, върху корема на майката. Т. нар. "биологична поза" например. При силна струя на кърмата доста бебета се отблъскват от гърдата и отказват да сучат, за да избегнат задавяне например.
Можеш ли да си спомниш, дали е имало нещо особено преди 2 дни, на което да се дължи  нервниченето  при малкия? Ти самата подозираш ли нещо, което може да е причина за това поведение? Ако има как, можеш да опиташ да огледаш устната кухина, дали се забелязва нещо особено. Ако упорито отказва да суче от гърдата, евентуално да опиташ да дохраниш с лъжичка, щом я приема. Но би било добре да се изключи възможен здравословен проблем Thinking защото ако се знае причината, вече е по-лесно да се търси и възможното решение. Май те затрупах с доста питанки, но...понякога маловажни на пръв поглед неща се оказват разковничето на проблема.
 Hug

# 280
Здравейте момичета! Как сте днес? Ние бяхме на рзходка и ми омръзна да се обяснявам на всеки срещнат с какъв акъл излизам  ooooh! , 9 градуса е при нас. Отрази ни се добре и на двечките. Вчера Рая спа от 14 до 18 и 30, яде в просъница, просто неможах да повярвам, но пък за сметка но това снощи стана 3 пъти  Sad. Искам да ви питам ползвате ли активна гимнастика и каква...аз още не съм купила, но тия дни ще го направя, та се чудя каква?
Приятен ден от нас.

# 281
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
Марти е на разходка с дядо си. За първи път е с някой друг на разходка освен мен, но къщата ми е с главата нагоре и ще трябва малко да пооправя. Да чукна на дърво - вчера нямахме колики, но аз давам капки преди всяко хранене. Дано както се появиха изведнъж чак на 2,5 месеца, така и да изчезнат бързо  Praynig.
Активна гимнастика нямам. С баткото не съм ползвала, май и сега няма да купувам. Имам разни играчки за кошарата - пеещи, за дърпане и т.н., та с тях се забавляваме. Засега само пеещите мечки са ни интересни - такова агуууу, аууу пада и махане на ръчички и крачета.
Хрисичка, голям сън му е ударила Рая. Ние такова постижение май никога сме нямали. Първо като беше по-мъничък и поспалив го будех на всеки 2 часа да яде. После като започна сам да проявява признаци на глад повече от 2 часа, 2,5 не сме откарвали (освен през нощта - тогава правим 4 часа пауза, но това от скоро).
Много ми е интересно това с изкарването на бебетата в този "студ". А зимата какво ще правим, заключваме се в къщи и край. Аз баткото съм го изкарвала и на -5, така смятам и с Марти да процедирам. Стига да не вали, да няма мъгла и силен вятър сме навън.
Голям ферман написах, но нещео много мудно ни върви темичката. Надявам се поне до Коледа да я свършим  Wink.
Хубав ден и от нас!!!

# 282
  • София
Арианка, баткото ви съвсем скоро е станал на 3 годинки, ЧРД на патеричка  bouquet!
Hug Мерси!
Искам да ви питам ползвате ли активна гимнастика и каква...аз още не съм купила, но тия дни ще го направя, та се чудя каква?

Ние имаме от баткото на Фишер Прайс ето тази. Харесвам си я, шаренка и весела, но още му е рано за нея, все още не посяга към играчки с ръчичка. Навремето ни я подариха. Ако трябваше да избирам, обаче, аз щях да си взеам от този тип, струва ми се, че дава повече възможности, може да я сложиш и в шезлонга и в леглото и къде ли не, докато моята става само заедно с килимчето.

Коликите при Момчилчето се поуспокоиха след 2 дни Инфакол + Ентерокинд, дори и акането му се регулира, вече втори ден се изхожда по два пъти на ден, преди беше през ден или два и повече...

Днес ни е ден за музикално обучение. Слушаме Моцарт от около два часа, детето ми е много музикално  Laughing, просто виждам музиката, изпиасна на личицето му, емоциите се редуват в тон с мелодията  Heart Eyes, наистина ефектът на класическата музика върху човек, който я чува за първи път е поразителен и много изразителен, независимо дали емоцията е положителна или отрицателна.

...къщата ми е с главата нагоре и ще трябва малко да пооправя...
Ох, как познато ми звучи това...и аз събирам сили от сутринта да оправя след снощния погром от баткото, ама ей на, вися си в интернет и се оправдавам пред себе си, че пускам музика на бебо  hahaha

Аз няма начин, ще си извеждам Момчил във всякакъв студ, ако искам да заведа баткото на детска. Сутринта сефтосахме за първи път космонафтчето, ама 4 градуса беше навън, пък така ми беше най-лесно и бързо - прас космонафта над пижамката и на бегом към колата  Joy Мързелът на какво ли не учи.

# 283
Привет и от нас! И ние досега бяхме на разходка, на мен ми беше леко хладничко, но пък Ясен си спа през цялото време.
Както казва Ренка, зимата все едно няма да излизаме, не им обръщай внимание Хриси.

Ние имаме активна гимнастика на Чиполино, като форма е подобна на първата, която е показала Арианка. Бих казала, че му е забавно на нея, маха с ръчички, държи играчките, говори им  Simple Smile Но пък знам и бебенца, на които хич не им е интересна.

Днес ни е ден за музикално обучение. Слушаме Моцарт от около два часа, детето ми е много музикално  Laughing,
Свекърва ми наскоро беше гледала нещо по телевизията, точно за Моцарт и бебетата, че било много хубаво да го слушат, но не помня за какво точно беше  newsm78[/b]

# 284
  • София
Ох и ние бяхме навън от 12 до 17,30...и се прибрахме понеже измръзнах. Иначе Йоана спа през цялото време (и още спи в коридора) само в просъница яде 2 пъти. Нещо сутринта май стачкуваше - като и дойде времето за хранене като дадох гърдата и ревна и не иска да яде и така си пропусна едно хранене. На следващия път в 12 хапна но не така както бих искала ...имаше още манджа а тя ревна пак и спряхме кърменето. Навън обаче хапна добре, е тогава си беше и по топличко сега стана много студено Sad Надявам се да не се повтори пак така защото много се ядосвам че не яде и аз трябва да се цедя ...не знам на какво се дължи.
Активна гимнастика имаме на Чиполино подариха ни я за питката но още не сме я ползвали мисля към 3 месец да я извадя.
Лека вечер и приятен уикенд!

Общи условия

Активация на акаунт