АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 229
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  bouquet Здравейте, мами!
Като за начало да се представим - мама Мими и бебе Преслава, която се роди на 23 август в Окръжна болница - Варна,4,000кг., 52см. Simple Smile
Чак сега намирам време да пиша, но още от бременоста ви чета с голямо удоволствие Simple Smile
След като се преместихме, приключихме с ремонта на стаята на бебка, посрещнахме и почерпихме всички приятели, колеги, лели, чичовци, баби, стринки, вуйчовци и комшии Simple Smile най-накрая  ми остана свободно време и вече е срамота да не се разпиша(а и нали все мармаросвате, че бавно се движи темата  Laughing - надявам се да подпомогна)...
Имам толкова много неща да пишаааа... като за начало започвам с това, че от няколко дни започнах захранването на малката с пюренца(според мен детето е готово) - сама прециних,пък и от 3 месец и давам сокчета ябълки и морков(по препоръка на педиатъра) т.к. имаме проблем с акането от раждането още. За сега съм и дала круша и ябълки+морков  по 40-50гр някъде яде към 10 часа,много и харесват, чувства се добре и вече ака всеки ден!
Засега е това от нас! Hug
Надявам се да споделите и вашите препоръки, идеи, мнения за захранването!

# 646
Добро утро.  food010 

Честит ви снежец.

Мимката, добре дошла при нас. Hug

Миме,честит ти именник на патерица.Да ти е жив и здрав и да бъде късметлия в живота.  bouquet

Аз за зъбите давам Camomila 15CH,и мажа с Дентинокс ама ефект голям не виждам.Ръцете са ни все там и когато спим често реваме ей така изведнъж.А относно бишкотите на баткото и аз съм давала след 6 месец.Като му сложех една в млякото и спеше като пън до сутринта от 10h-8h. WinkСега загледах тези за след 4 месец, днес ще им разгледам по подробно съдържанието.На първо четене видях само ,че са без глутен.

Плазма надявам се ,че сте оздравяли вече. Praynig

Хубав ден от нас.

# 647
  • София, България
Аз пък снощи писах и поста ми го няма  newsm78

Не си спомням какво писах точно, но ще се пробвам да го възпроизведа.

Имаме черни точки, може би са на мястото на предишните пъпки, но се чудя дали ще изчезнат  newsm78

В Карфур има намаление 40% на дрехи (има хубави бебешки неща) (дали пък затова не са ми изтрили поста  newsm78 )

И още нещо открих - не знам вие с какво бъркате в носа на децата, но аз намерих в аптеката до нас клечки за уши - стерилизирани. Разликата с обикновените е, че им е по-малка "главичката" и не е толкова рошава (т.е. няма опасност някое влакно да остане в нослето)

# 648
Здравейтееее,
наистина ли лапането на ръчичките предвещава появата на зъбките?! защото и моята сладурана последно време много си лапа рацете, но не е ли още рано за зъбки? Въобще не съм на ясно кога започва никненето  ooooh! и как се разбира дали са нужни мехлемчета и тем подобни... а и педиатъра ли трябва да ги изпише???
Май много въпроси станахаааа Simple Smile
А сега отивам да готвяяяя   chef
Успешен и усмихнат ден от мен Simple Smile

# 649
  • София, България
А в интерес на истината и аз не виждам групата във Фейсбук и мен ли сте ме изключили  newsm78

# 650
Привет! Grinning

Мимката, добре дошла!

Цуце, мерси за пожеланията! Hug

За захранването още нищо не мога да кажа, и аз ще захранвам след 6 месец.

Иначе сме добре, днес беше прекрасно време и оползотворихме следобяда чудесно.

Приятна вечер!

# 651
Despina, радос Имаше малко неразборий в групичката ни в във фейса и може да са ви изключили по погрешка. Ако искате пак да ви включат се обърнете към Аника_Б, Илианка:) или metaltina  Peace

# 652
  • София, България
аз не влизам много често там и затова не разбрах, че е имало неразбории. Да не е имало агенти под прикритие  Wink

# 653
 Laughing Не точно Simple Smile)))

# 654
  • sofia
и мене са ме изключили  Cry
моля добавте ме отново - Вили Василева - vili80bg@abv.bg

# 655
  • София, България

айде кажете какво стана, че ми стана любопитно (може и на лични)

И за да не спамя съвсем да ви питам нещо, че отдавна се каня - имаме корички по главичката (не са много, но ги има). В родилното ни дадоха мостра на гелче против корички на Avene. Обаче не знам как се ползва (няма указания). Ползва ли го някой, и ако да - как става номера  newsm78

# 656
И за да не спамя съвсем да ви питам нещо, че отдавна се каня - имаме корички по главичката (не са много, но ги има). В родилното ни дадоха мостра на гелче против корички на Avene. Обаче не знам как се ползва (няма указания). Ползва ли го някой, и ако да - как става номера  newsm78

Доколкото си спомням, някъде четох, че кожата на главата на бебето се масажира внимателно с гела, оставя се да действа половин час и след това се измива.

# 657
  • София, България
аа, ок, мерси, има логика Simple Smile

# 658
Момичета ,здравейте и от нас!
И нас май ни тормозят зъбите,защото юмруците са постоянно в устата и много лиги имаме вече,а сме едва на 3 месеца още!Така като гледам май гелчетата не помагат,при каката беше поне така,а по телевизията гледах че продават едни ароматизирани кърпички,с които се бърка в устата на бебето и му се чеше венеца,но май бяха и за почистване на избилите зъбчета newsm78Някой знае ли къде ги продават?
Много ми харесват и двете заглавия на новата тема,което и да изберете,няма да сбъркате Heart Eyes
Захранването ми се иска да е от 6-я месец,дано да имам кърма дотогава,ако ли не -ще захраня по-рано PeaceА на нас дядо Коледа ще ни донесе една гъсеничка,която става и за чесане на венци и за игра също Heart Eyes
Целувам ви  bouquet

# 659
Радос, точно мажеш, оставаш да подейства, дори повече от 30 минути, решеш с гребенче и къпеш. Лично на моята кифла Авен не й помогна, виж от Мустела за 3 дни изчезнаха. Процедурата е същата, само че мажеш сутрин и вечер къпеш или обратното, абе трябва да стои повече.
За захранването и аз мисля да изчакам още, в началото на януари ще се пробваме, тогава ще сме на 5 месеца, но ние сме на АМ и нали уж може по-рано тогава. Абе ще видим, чакам си признаците аз, засега има някои от тях.
Това с лапането на ръце всички бебета го правят според мен, нали всяко ново нещо го тикат там, а ръцете за тях още са нови, моята също го прави, но не мисля, че са зъби. Може да има някаква подготовка на венците разбира се, но не всяко лапане е за да си чеше венеца.
На нас Дядо Коледа ни донесе вече жирафа Софи!

Общи условия

Активация на акаунт