АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 014
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Добро утро, момичета!
Днес май ще се стои в къщи  Sad. Поне тук, в Пловдив вали. Вчера пък  беше мъгливо и пак не успяхме да си направим хубава разходка, но за сметка на това отидохме до МОЛ-а.
Марти започна да се обръща на 3 месеца и 20 дена. Сега най-новото му е да пее. Голям ми е сладур  Laughing. Тези дни определено е доста по-добре, започна да поспива в къщи, вярно не за повече от 40 мин., но на мен и те ми стигат, за да врътна една манджа поне  Wink.
Довечера съм на Коледното парти на фирмата. Дано да успея поне с една прическа да се издокарам...
Та по този повод Марти за първи път ще пие от шише. Докато беше по-мъничък категорично отказваше, но преди 2 дена пак го пробвах и този път вече нямаше проблем. Пробвах го с биберон с две дупки, но като че ли малко бързичко му течеше, май по-добре ще е с едната дупка  newsm78.
Хубав ден от нас и дано все пак успеем да се класираме за Коледа 2011  Wink!

# 691
Добро утро!
Тук е валяло през нощта, ще видим през деня как ще е, дано можем да излезем поне за час.

Ренка, как е Дани? Приятно изкарване на партито!
Ясен все още пие от биберон 1, но и аз се чудех дали да не го сменям вече, въпреки че доста бързо си изпива млякото.

Хубав ден на всички  Hug

# 692
  • Пловдив
Миме, благодаря, че питаш за Дани  Hug Hug! Добре е, даже е на градина, че репетират за тържеството в понеделник. Не знам какво беше това чудо. Цялото му боледуване, ако въобще мога така да го нарека беше 1 ден. Отдавам го на това, че вече има изграден имунитет малко или много и доста по-бързо се справя с вируса.
За разлика от баща му, който се влачи вече трети ден с едни сополи и главоболие. Но той ми е най-голямото и непослушно бебе  Laughing.

ПП. И аз май ще пробвам с биберон 1, по-добре по-бавничко да му тече. Надявам се да се справят довечера с баба си, ако ли пък не - ще се прибирам на пожар.

# 693
yammi mommy, ние нещо в последно време през деня изяждаме 100-120 а вечер се борим с 170-200 грама.Последното ни ядене е в 22h,като през нощта се будим към 3h пием малко чай и после ядем към 5.30-6h.Общо сме с  5 хранения.Ама имаме и много криви нощи.Будене в 12h,2h после 3h и накрая аз съм TiredТакива паузи като вашите са все още само мираж.

Здравей,
На колко часа го храниш, че имате 5 хранения?
Аз го храня на 3 1/2 часа: 6 часа, 9:30 часа; 13:00 часа; 16:30 часа; 20:00 часа; слагам го да спи и той се събужда към 24:00 за храна, и вечер като се събуди към 4 часа го карам на вода.

Ние вчера бяхме на преглед в Токуда /контролен/ и докторката ни каза след празниците да го захранвам със зеленчуково пюре на обяд, следобяд плодово. Аз това за плодовото не съм много навита. Ние на 19.12. ставаме на 4 месеца. На миналата консултация при нашата лекарка и тя каза от следващия месец, че ще се захранваме и затова отидох да видя какво ще ми кажат и в Токуда, но и те са на същото мнение. А тук по форумите навсякъде препоръчват захранване на 6 м. По принцип 4 хранения при нас са кърма, 2 АМ - обикновено следобяд и преди лягане.

# 694
tsutseto и rumba77

мерси за отговорите (че напоследък е трудно да получиш такъв  Wink) при нас интервалите са през 3 часа или даже през 2 и половина. Ето тази нощ например паузата беше 9 часа, а не 12, което пак не е малко. Но през деня си наваксва с тези по-чести хранения. Все пак моята е девойка, а както се знае жените от малки издържат повече на глад, така че, tsutseto, ако мога с нещо да те успокоя - като поотрасне малко и проходи ще го пращаш сам да ходи до хладилника нощем Simple Smile

При д-р Драганов сме ходили с голямата дъщеря, той е наистина голям шегаджия, но честно казано като се има предвид че ходим за профилактичен преглед и слава богу до сега проблеми не е имало, ми е трудно да разбера кой колко голям специалист е.
Хубав ден! В софия ни се поусмихна слънцето днес!

# 695
YaMi_mommy, Може ли координати на д-р Драганов. Аз родих в Токуда и първия преглед ни го направиха там, но към 6-тия месец мисля да го заведа отново на ортопед.

# 696
Момичета вчера бяхме на консултация,наддали сме цели 800гр,добре си хапва Сиянка,въпреки че имам чувството че вечер не ми стига кърмата,но явно само така си мисля:)Тази нощ беше мн послушна,събуди се да яде чак сутринта-7ч,а досега се будеше в 5ч.,ще видим докога ще е така newsm78А каката пък ми се разболя тази нощ -повръщне,температура,просто не знам как ще опазим бебето да не се разболее и то SickХайде хубав ден от нас и до скоро Heart Eyes

# 697
Vchera i nie s bebka biahme na konsultacia - 7200 gr, 64 cm. Biha ni poslednite za sega 2 vaksini, sledvashtata na 1 godina kazaha... Pri vas v BG taka li e s vaksinite?
Bebka e na 120 -150 gr AM na vseki 3 chasa - prez noshta sashto se hranim 1 ili 2 pati, poniakoga prospiva hranene, no e riadko.... Sega shte se zahranvame, no shte e trudna zadachata.. Thinking
Probvah vednaj s redichko kartofeno pure, a tia reve i ne iska - chak i se povdiga.... Sick
Sokche priasno izcedeno probvah, pak neshto se musi, no si go izpi (2-3 lajichki)... Mai sokchetata shte gi prieme po-lesno, moje bi zashtoto sa sladicki.. Laughing
Inache veche spim poveche i po-neprobudno i daje i prez denia...
Na vashite bebcheta kakvo shte im donese Diado Koleda?
Nie si porachahne prohodilka online i chakame dostavkata... A inache oshte se kolebaia za ureda za gotvene na para na bebeshka hrana???? newsm78

# 698
YaMi_mommy, Може ли координати на д-р Драганов. Аз родих в Токуда и първия преглед ни го направиха там, но към 6-тия месец мисля да го заведа отново на ортопед.

rumba,
ние сме ходили при д-р Драганов 2008 г и не съм му запазила тел. Намерих в интернет един тел 0898/503010, ама във форума една мама е писала че е звъняла и е бил изключен , сега не знам какво е положението. Преди приемаше във Военна болница,ако не става с мобилния, звънни на Военна на регистратура и пробвай така да си запишеш час.

Да ви кажа само, че вторият профилактичен преглед, който се прави след като детенце почне да седи, т.е. към 6-7 месец въобще не е задължителен, а препоръчителен. На мен д-р Алексиев ми каза че може да го направим, можем и да не го направим, защото първият преглед показва че нещата са ок.

# 699
Здравейте  Hug
темичката доста се е раздвижила  Party
На нас Дядо Коледа вече ни донесе градинска люлка 1swing  - която вече наредихме в средата на хола уж само да я видим и пробваме,нооооооооо си остана там и бебка спа 2 пъти наобяд в нея... голям кеф, само дето вече няма място да се разминем   ooooh!
Ние сме си добре, ядем си плодови пюренца преди обед и следобед между храненията, вече по 40-50гр... мисля като станем на 4 месеца да вкарам и зеленчуковото за обяд...
та така... сега всички приятели и роднини ме питат какво искам да и вземат за празниците... поръчала съм на нашите да гледат за проходилка... ние взехме люлка... и вече се изчерпах  newsm78 ... Ще се радвам да споделите идеи за по-големи необходими и практични подаръци..
Това е за сега от нас... Лека нощ!

# 700
Момичета,днес ни направиха първия прием на рота вирусната ваксина.
 Пораснали сме още 4 см. и сега сме 72см.На килограми сме 7220, ама както ви споделих сме надали само 340 грама и според докторката е малко за този месец.Като цяло сме ok, според мен това всичко е от не яденето.Погледна ни далече сме от зъбчета, иначе се плюнчим като за световно.
Може би не му харесва AM-то нали е HA мирише  ooooh!,а може и  да иска супа човечето вече  Mr. Green

Rumba храним се в 6-10-14-18-22h,като в 22h почнах да слагам по една бебешка бишкота в млякото да видим дали ще издържаме до сутринта.Иначе телефона на Драганов е 0898503010 и е във Военна болница 111 кабинет.
Yami Mommy така е момиченцата са изтънчена работа Simple Smile.Нашия батко си хапваше добре като бебе ела да видиш сега яде 5 манджи на кръст.И аз понеже само това повтарям той ми е залепил списък с 7 такива и вчера ми каза"Видя ли не са 5 цели 7 са" JoyМоже пък бебока да е обратно и после да не му насмогвам  newsm53

Лека нощ от нас ,че стана ферман.

# 701
На нас Дядо Коледа вече ни донесе градинска люлка 1swing  - която вече наредихме в средата на хола уж само да я видим и пробваме,нооооооооо си остана там и бебка спа 2 пъти наобяд в нея... голям кеф, само дето вече няма място да се разминем   ooooh!

Mimkataaaaa, каква точно люлка сте купили? Градинските люлки не са ли за по-големи деца, поне да са на 6 м. и да могат да сядат.
Идеи за подаръци - бънджи; стол за хранене; стол за кола /аз чакам още малко да порасне и ще се оглеждам за стол за кола, че тази кошница много неудобна ми се струва/; 

# 702
Добро утро!

Идеи за подаръци - бънджи; стол за хранене; стол за кола /аз чакам още малко да порасне и ще се оглеждам за стол за кола, че тази кошница много неудобна ми се струва/;  
И аз такива предложения щях да дам  Grinning

Ихаа, Цуце, много висок твоя младеж, браво  Hug Според кг му са си много добре.

Лунна пътека, явно не е готова още за захранване, изчакай с пюретата.

Баба Вуна, бързо да се оправя каката, и дано не разболее бебчето!

Ренка, къде си? Как беше на партито и ял ли е Марти от шишето? Колко съм любопитна  Mr. Green

Хубав ден от нас!

# 703
Люлката ни е ето такава http://moedete.com/product/93/lyulka-sas-sennik.html ... не знам дали е за след 6 месеца, но има полулегнало положение горе долу като в шезлонга... т.е тя е на 3 степени за грабчето, азяслагам на най-ниската... отзад облегалката няма тварда част, само за под дупето има... абе добре се чувства ватре, даже имам една спирала за количката с играчки и сам я сложила там да се забавлява, че вече не иска да лежи на занималнята... дори сега я приспах там... дано не и омразне, че мен супер ме улеснява, а си има и коланчета, няма къде да падне ...
Столче за кола имаме - взехме едно на бертони от 0 до18кг http://kasida.bg/bertoni-stol-za-avtomobil-018-kg-bumper-space-a … 2011-51-3143.html и много се прекарахме, защото уж от 0, ама дори и наи легналото положение е много седнало  Mr. Green надявам се ме разбрахте, та дори не съм опитвала да я слагам... ще го пазим за по нататък
Бънджито е добра идея, но от колко месеца се слагат?

# 704
Здравейте и от нас с бебе Дими!

Той е добре. Обърна се за пръв път в деня преди да навърши 3 месеца. Но сега рядко се обръща. Не обича много много по корем. Иначе много бръщолеви. Първо каза нещо от рода на "та-та-тииии", а после "ма-ма-моуууу".
Иначе започна много да му доскучава и се чудя какви разнообразни неща да му предоставям. В повечето случаи направо си реве от скука. С нетърпение вече искам да почна да го поставям седнал, за да може да наблюдава по-добре.
Аз започнах да слагам каката в бънджи след навършване на 7 месеца. Много й харесваше. А и за мен беше почивка.

Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт