АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 042
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • София

Момичета и ние сме с гадни колики и направо се съсипвам като го гледам малкото ми слънчице да ми се гърчи  Sick

Имам аз едно въпросче относно изпражненията, от вчера Аделина е със зеленикави изпражнения, къде повече къде по - малко, та малко съм се поизплашила. Споделете ако имате някакво инфо по въпроса? Аз ще звъня на педиатърката утре ако продължат така  Thinking

Цунки

С една дума - колики  Mr. Green
Точно при най-силните колики големият ми син акаше зелени изпражнения. Ако го хванех в момента на акането, даже забелязвах че са "газирани".

# 61
Уф, благодаря ти за бързия отговор, че една приятелка като ме почна как имала алергия към млякото и т.н. направо си се шашнах  Rolling Eyes

Благодаря, малко се поуспокоих, ще ходим на лекар на 15 и ще си кажа и там   bouquet

# 62
  • добрич
Априлче,ето една полезна статия-http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

# 63
Благодаря rumqniceto , наистина страхотна статия.

# 64
зеленото ако беше също и от настинка, до колкото си спомням от първия път.. Thinking

# 65
  • Германия
http://apteka.framar.bg/30016236/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC% … 1%81#.Tmx-tuyI5JE

На мен наистина ми върши чудесна работа, защото с морската вода не излиза нищо. Само ако имаше автоматични аспиратори щеше да е чудесно, не ми стига въздуха от време на време Whistling

Към ЛЛЛ, малко незначителен въпрос, но в интернет пространството срещам различни мнения и не мога да избера на кое да вярвам. Интересува ме може ли да се яде, морски дарове,  недосварени яйца, сурово месо, синьо сирене и изобщо всичко, от което сме се пазили през бременността? Също така шоколад, боб и зеле? Едни казват, че може други не, но ме  е страх да си правя експерименти, за сметка на бебето Confused Вчера четох тук, че и прясно мляко не можело, само че аз по литър на ден си пиех до сега, надявам се не съм навредила на бебето ooooh!
Благодаря предварително   bouquet
deizyre,
бобът и зелето ги обвиняват като газообразуващи, понякога несправедливо, ако не се прекалява с количествата, едва ли нанесат някакви поражения. Шоколадът носи щастие, калории и понякога, уви..реакция на непоносимост, което е строго индивидуално. Сиреч, ако ти или някой в семейството има някаква алергия към някоя от съставките, може би е по-добре да се ограничи консумацията му. Ако не се опита, няма как да знаеш, бебето как ще реагира. Понякога реакциите идват с натрупване; може няколко дни да няма нищо обезпокоително и изведнъж "бурето да прелее" и да се появи я плач, я обрив по кожата или зачервено дупе.
Относно кравето мляко важи същото, може, но с мярка и съответно наблюдаваш поведението на бебето. При фамилна обремененост може би е добре да се внимава с консумацията на краве мляко. Принципно за реакции към храни се предполага че до 72 часа след приема може да възникне (или не) реакция.
За по-сигурно, с морските дарове и всичко, което се разваля бързо е добре да се внимава и да се подлага на термична обработка. Не толкова, че ще се навреди на бебето, а по-скоро би докарало на майката стомашно-чревни проблеми. За яйцата важи същото.
Вероятно си попадала, но за всеки случай ето линк към интересна статия за храненето на кърмачката.

# 66
Здравейте,
Някой използвал ли е гел против колики - Flatulin?
Моя съсетка ми го даде, каза че педиатърката и го препоръчала, но те нямали колики и тя не го е ползвала.
Ефикасен ли е? Колко често трябва да се маже коремчето?

Нас много ни тормозят коликите, бяхме на Инфакол, сега минахме на Colief, но няма спасение.

# 67
Благодаря за изчерпателния отговор от ЛЛЛ! на 21 ден бяхме на контролна консултация и Пламенка беше почнала да наддава нормално, след дохранване АМ. Зная че това не е най-добрия вариант, но така съм по-спокойна докато се опитвам със всички сили да си увелича кърмата като се изцеждам през 2 часа. Бебка суче по 5 минути активно от гърдата и когато започва "истинското сукане", за да ми слезе задната кърма тя се отдръпва и започва да реве не иска да суче повече и остава гладна, аз нямам изцедена кърма за да я дохраня и съм на вариант АМ. За сега изцеждам през деня до 80мл., а през нощта 40-50мл. и като се изцедя веднага и давам изцеденото и я дохранвам с АМ. Как да увелича лактацията като Пламенка не иска да суче дълго, така се изнервя и тя и аз?  

# 68
Априлче,дано скоро и при вас нещата се нормализират,тва са колики и Нори е със страшни колики,мажем корема,пием капки,нищо не помага,но ще мине и това Peaceцелувки и прегръдки за теб и Ади Hug Heart Eyes

# 69
  • Германия
Благодаря за изчерпателния отговор от ЛЛЛ! на 21 ден бяхме на контролна консултация и Пламенка беше почнала да наддава нормално, след дохранване АМ. Зная че това не е най-добрия вариант, но така съм по-спокойна докато се опитвам със всички сили да си увелича кърмата като се изцеждам през 2 часа. Бебка суче по 5 минути активно от гърдата и когато започва "истинското сукане", за да ми слезе задната кърма тя се отдръпва и започва да реве не иска да суче повече и остава гладна, аз нямам изцедена кърма за да я дохраня и съм на вариант АМ. За сега изцеждам през деня до 80мл., а през нощта 40-50мл. и като се изцедя веднага и давам изцеденото и я дохранвам с АМ. Как да увелича лактацията като Пламенка не иска да суче дълго, така се изнервя и тя и аз?  
Radost 82, хубаво е, че се чувстваш спокойна и Пламенка наддава. Споменатото от теб сукане от 5 мин. би ли уточнила; Пламенка суче, усещаш слизането на кърмата и тя започва да се дърпа в този момент- това правилно ли го разбирам?

# 70
     Здравейте момичета   bouquet Нещо много бавно се точи темичката ни тук в Родени  Grinning Май покрай бебоците не остава много време за форума.Аз така или иначе съм по-активна във фейса,че там някак по ми "върви" писането   Wink

Вчера моето съкровище стана на месец.Вече е голямо момче  Wink Вчера бяхме и при педито.Станали сме 4600 гр(качили сме 1080 гр) и сме пораснали със скромните 2 см и сме 53 Simple Smile Биха ни ваксината,поплакахме си мъничко,изписаха ни витамин Д и сиропче за запека,дадоха ни направление за ортопед.Ще идем в петък с милото като си дойде.Само за тия сокчета нещо няма да се разбереме,че каза на 40 дни да започваме по малко.За масаж питах и ме учуди като каза,че е още малък и чак след 3-ти месец  newsm78 Аз така или иначе си го масажирам с кремче след баня,така че не мисля да я слушам И за това.Това е от нас :* :* :*

# 71
Radost 82, хубаво е, че се чувстваш спокойна и Пламенка наддава. Споменатото от теб сукане от 5 мин. би ли уточнила; Пламенка суче, усещаш слизането на кърмата и тя започва да се дърпа в този момент- това правилно ли го разбирам?
Пламенка суче, т.е. чувам преглъщането и, но не усещам слизането на кърмата докато суче. Усещам напрягане в гърдите ми докато се храня и когато плаче, не зная това ли е слизането на кърмата ?

# 72
Ketka B., по съвет на рехабилитатор, започнахме да масажираме дребната около месец след раждането. Така че, не виждам защо ви карат да чакате.  Simple Smile 

# 73
  • Германия
Пламенка суче, т.е. чувам преглъщането и, но не усещам слизането на кърмата докато суче. Усещам напрягане в гърдите ми докато се храня и когато плаче, не зная това ли е слизането на кърмата ?
Вероятно е точно това, някои майки го усещат като гъделичкане отвътре,"мравучкане", други не усещат нищо, а бебето си суче с пълна сила. При слизането на кърмата, понякога струята може да се окаже изненадващо силна за бебето и то да реагира с отдърпване и отблъскване от гърдата. Един вид, спасява се от задавяне. В такива случаи помага, когато майката усети слизането, да свали за кратко бебето /внимателно, с разваляне на вакуума чрез пъхане на кутрето в ъгъла на бебешката устна; иначе ако се издърпа внезапно може да се нарани зърното/ и отново да се сложи да продължи сукането на същата гърда.
Другият вариант е, да се поизцеди мъничко и тогава да се сложи бебето да суче, когато се е успокоил притокът. Това при положение, че наистина причината за това отдърпване е силната струя. Като се усети добре изсукана първата гърда, би могла да предложиш втората. При нужда, може да оставиш Пламенка да се оригне между смяната на двете гърди и отново да върнеш на първата гърда. Идеята е, бебето да суче активно докато слиза кърмата, но и да му се даде време после да посуче и за стимулация на гърдите.
Колко хранения в денонощието имате за момента и колко често дохранваш с АМ?

# 74
Вероятно е точно това, някои майки го усещат като гъделичкане отвътре,"мравучкане", други не усещат нищо, а бебето си суче с пълна сила. При слизането на кърмата, понякога струята може да се окаже изненадващо силна за бебето и то да реагира с отдърпване и отблъскване от гърдата. Един вид, спасява се от задавяне. В такива случаи помага, когато майката усети слизането, да свали за кратко бебето /внимателно, с разваляне на вакуума чрез пъхане на кутрето в ъгъла на бебешката устна; иначе ако се издърпа внезапно може да се нарани зърното/ и отново да се сложи да продължи сукането на същата гърда.
Другият вариант е, да се поизцеди мъничко и тогава да се сложи бебето да суче, когато се е успокоил притокът. Това при положение, че наистина причината за това отдърпване е силната струя. Като се усети добре изсукана първата гърда, би могла да предложиш втората. При нужда, може да оставиш Пламенка да се оригне между смяната на двете гърди и отново да върнеш на първата гърда. Идеята е, бебето да суче активно докато слиза кърмата, но и да му се даде време после да посуче и за стимулация на гърдите.
Колко хранения в денонощието имате за момента и колко често дохранваш с АМ?
Храним се между 8 и 9 пъти в денонощието, включително 2 нощни хранения, дохранвам на всяко хранене защото кърмата ми не достига, за сега се изцеждам около 30-40мл. на 2-3 часа  за стимулация, и я слагам да суче от време на време, защото тя просто спира да суче след 5 минута, струва ми се че не получавам слизането на кърмата по време на самото сукане, и това я изнервя и спира  smile3518. Имам чувството, че тя просто не суче силно и това затруднява слизането на кърмата, възможно ли е кърмата ми да не е слезнала още, т.е. оптималното количество за Пламенка?

Общи условия

Активация на акаунт