АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 314
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Не ви ли притеснява да са завити и главичките на бебетата? Шапчици слагате ли когато спят? Моята бебка също започна да си дегустира непрестанно ръцете. Слагам ръкавчетата й по- напред, за да покрият пръстчетата, това я дразни и спира за кратко. Някой знае ли дали е временно явление или ще продължи по- дълго?

Аз не слагам на Дани шапчици навън , защото не ги понася , а във вкъщи дори и да му харесва при температура в стаята му от 22-23 градуса мисля , че няма смисъл! Днес понеже има сополки и сме на капки го облякох с по плътни дрешки над бодито с късото ръкавче и като го преобличах беше се претоплило детенце и беше станало на пъпчици. Затова си го обличам нормално.
   А относно дегустацията на цялото юруче ... до скоро ни спасяваше бибата , нооо от 2-3 дни просто тенденциозно я плюе на колкото може по далеч и веднага лапва юмручето!

# 526
  • Бургас
Хахах! Шуши, направо на дъга я изплюва, нали  hahaha Купихме и биба с балончета по нея за чесане, ама файда никаква...

Какви шапки за спане, бре хора!? На 22 до 25 градуса това си е чиста проба изнежване! А навън на шапката се мусим ама мнооооого, но няма избор милото, като види че не реагирам на мрънкане заема нацупена физиономия и от яд заспива  Mr. Green

# 527
Добро утро момичета!

Честити месечинки на всички бебоци и ние от Събота сме на 3 месеца.Извадиха късмет бебчетата с толко хубаво време цели три месеца. Grinning
На Викторчо честит имен ден на патерица.Да радва много мама.  bouquet

За обличането - ние в къщи не слагаме шапка.За навън положението е  ooooh!,не търпим шапката и космонавта, абе изобщо да е навлечен.

До скоро,че пада едно реване.

# 528
Добро утро!

Цуце, честита ви трета месечинка на патеричка  Hug

Шапка вкъщи никога не съм слагала, а навън задължително сега, много е студено за без шапка. Друг е въпросът, че и Ясен хич не я търпи. Щом му я сложа започва едно въртене на главата, и шапката или му е на очите или едното му ухо задължително е открито, но няма начин.

И нашият батко започна да кашля по много странен начин, и дано не разболее и Ясен, сега си е вкъщи, но е изолиран в другата стая.

Хубава седмица на всички!

# 529
Миме мерси.  Hug

Аз се влача вече една седмица с болки в гърлото и кашлица и само се моля да не ги натръшкам.Даже на своя глава дадох на бебчо три дни малко осцилококцинум.Дано да му мине бързо на вашия батко.

Исках да ви питам някой от вас слага ли ротавирусната ваксина и мислите ли да я слагате?

Хубав ден на всички.

# 530
Здравейте в този студен и мрачен ден  Confused. Днес пак ще си останем в къщи,   ужасно студено е и даже прехвърча сняг. Днес режима ни тотално се обърка   newsm78 след едно + ставане снощи. Шапка вкъщи не съм слагала никога, навън два три пъти, тъй като е нещо страшно, още щом я сложа и започва истеричен рев, който не спира по никакъв друг начин, освен махане на шапката. Справям се със ситуацията като слагам качулката плюс лента на ушичките, това е по търпимо Simple Smile, надявам се че по този начин ще свикне и с шапка. А относно завиването през глава-много ме притеснява и я проверявам постоянно, опитвам се да го махнем този номер и от вчера до сега заспива с отвита главица Simple Smile но е доста нервна докато заспи. Приятен ден от нас.

# 531
Тсутсето, за ротавирусната се консултирах с 2ма педиатри. Не сложих ваксината. защо :
1. Има ефект само 1 година.
2. Опасностите са предимно за летния период.
3. Преварявам водата така или иначе
4. не живеем на море
5. не възнамерявам да го водя на море преди да е навършил годинка.

Като всяко нещо трябва да си прецениш сама. Hug

Момичета, пък да се оплача, мойто чудо досега си заспиваше самичък в леглото - полюлея го, дам му бибката, поврънка и е готов. Сега се дерем неистово поне до 23.30 и заспиваме само на ръце. Смуче си ожесточено долната устна и се опитва да захапе ама всичко. май почват зъбките?
Поздрави.

# 532
  • Пловдив
Здравейте симпатяги  Grinning!
Навън си е типично късно-есенно време. Студено и мрачно, но това не ни попречи да излезем. Даже Марти е още навън с дядо си, а аз ще се опитам да сготвя през това време. Даже успях да сменя и гумите на колата, че си карах още с летните.
Шапка в къщи никога не съм слагала. Нито на Мартин, нито на Данаил. Навън си му слагам, защото за бебчетата, също така и за малките деца е много важно да не им изстива главичката.
Ротавирусна ваксина няма да слагам, защото:
- и задължителните ми идват в повече;
- Марти е изцяло на кърма, което до голяма степен го предпазва от ротавирусите;

И сега да ви се похваля  Laughing. Когато забременях бях 50кг. Влезнах да раждам 64 кг, а сега съм вече 48 кг. Това благодарение на 90-дневната диета. Само да отбележа, че кърмата ми въобще не намаля, даже напротив. Сега хапвам повече и по-често отколкото ако не съм на режим.

Сега ви оставям, че накрая ще трябва да сервирам на моите мъже някоя снимка с ядене... Embarassed

# 533
Ренка, браво на теб! И аз имам нужда да сваля някой килограм, но пустите диети хич не ги обичам  Confused

Няма да слагам други ваксини освен задължителните!

Ясен засега си заспива сам, много рядко, ако е много кисел го люшкам малко докато заспи, дано така си продължава.

Ние ходихме до близкия магазин само, да напазаруваме и се прибрахме, студеничко е доста навън. Утре може повече да се разходим, че днес имах доста работа из нас.

# 534
  • София, България
Миме мерси.  Hug

Аз се влача вече една седмица с болки в гърлото и кашлица и само се моля да не ги натръшкам.Даже на своя глава дадох на бебчо три дни малко осцилококцинум.Дано да му мине бързо на вашия батко.

Исках да ви питам някой от вас слага ли ротавирусната ваксина и мислите ли да я слагате?

Хубав ден на всички.

аз от известно време му давам веднъж седмично по един флакон осцилококцинум. Консултирах се с хомеопат, той го препоръча. Баткото ни влачи вируси от градината, така че се надявам по тоя начин поне малко да сеппредпази бебето

# 535
Здравейте!
Имам въпрос към ЛЛЛ: моето момиченце е на 3 месеца и няколко дни, кърмим се успешно от раждането, изцяло е на кърма и наддава много добре. От няколко дена обаче ми прави впечатление, че почна да се държи по-различно докато е на гърдата. Натиска я с юмручета, понякога доста силно я удря, дърпа се и дърпа силно и зърното. Не мога да преценя дали си играе или нещо я дразни. Няколко пъти се задавя, явно потича по-силно когато са ми пълни гърдите и после по-предпазливо суче, да не би и това дърпане да се дължи на страх от задавяне? Питам, защото е доста  неприятно и на моменти болезнено, а и от няколко дена зърната ми се обезцветиха, което не знам дали има връзка. Другото, което ме притеснява е, че започна да повръща не веднага след хранене, а по-късно /например непосредствено преди следващото хранене, т.е. 3 часа/, като консистенцията е гъста и като пресечена. Да кажа, че не пие нищо друго освен малко водичка рядко.
Благодаря предварително!

# 536
Здравейте мацки! Много умряло тук Simple Smile, сигурно се дължи на хубавото време-поне при нас е такова.Възползвахме се, направихме си една много голяма разходка и малката през цялото време спеше Simple Smile
Момичета, имам едно притеснение, Рая постоянно зяпа в телевизора, опитвам се да го избегнем, но понякога е неизбежно. При вас какво е положението?
И още нещо, понякога преди да заспи постоянно върти главичката ту на едната ту на другата страна и баба ми ме паникьоса, че това е рахит.На последния преглед педи я пипаше и каза, че няма за сега...

# 537
Хриси, аз телевизор почти не пускам и затова нямаме такъв проблем. Слагай я така, че да не го вижда. А за главичката не знам, може би ако много й се спи и затова да прави така.

Ние се разходихме хубаво по слънчицето на обяд, беше прекрасно времето.

# 538
Добро утро!

Хриси и ние много зяпаме телевизора,основно Cartoon заради баткото.Даже ми прави впечатление,че не харесва Star Wars,винаги се разплаква явно го е страх от музиката  Mr. Green

Радос аз докато бях в пика на кашлицата си на своя глава му дадох три дни подред, като една ампулка я разделях сутрин и вечер.Може и аз да почна да давам сега зимния период по една на седмица профилактично заради нашия батко.

Ей тамън седна с кафето пред компа и айде рев.
До после.

# 539
  • Пловдив
Добро утрооо!
Днес пак ще е идеално за разходки  Grinning. Вчера откарахме близо 5 часа навън. Имаше едно прибиране за ядене, че в този студ няма как да се заголя  Laughing, и после пак по улиците докато не стана време да вземем Дани от градина.
Марти стана преди малко и сега се забавлява с играчката над леглото. След мъничко го очаквам да започне и да примлясква.
Гледам за профилактика си говорите. Аз на Дани му взех зелена енергия и коластра. Миналата зима давах пак и съм много доволна.
ТВ и Марти се опитва да гледа, но като го видя и веднага гася или го завъртам на другата страна.
Оставям ви, че гладникът се обажда вече....

Общи условия

Активация на акаунт