Деца, преждевременно родени, но със сила надарени - 2

• 41 361
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ники,честито и тук! Party  bouquet
Моята калпазанка Валя реши,че и  е по удобно да лази и спря да ходи ooooh! егати чудото тамън викам малко да ми е по лесно нооо..... Вики и тя Twisted Evil Laughing

# 481
Димяни, от както направихме
 прощъпулника Йо реши, че и на нея и се лази и я мързи да ходи. Виж Марти си ходи и рядко пълзи. Но ще стане и това де. Ще се отпусне.

# 482
  • София
Пфуу... направо сили нямам да ги водя! Е вярно те си обикалят по мебелите аам и тва не си е работа Simple Smile

# 483
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ники честити ходещи крачета!

# 484
Димяни, ние винаги сме двама с децата. Само сутрин съм сама за няколко часа. Оставям ги да си ходят където искат. Засега няма мн поразии, но вчера докато с бабим хапвахме, Марти до нас се търкулна и се удари в ръба на масата..хем двете бяхме до него. Така че няма как. То като ходят съвсем ще е лудница предполагам. А Аз не ги водя, те си лазят и така. Пускам ги в цялата къща. Вече ядоха прах за пране, Cif също  Joy...много обичат в банята да влизат, и най-вече да си играят с барабана на пералнята.

# 485
  • София
Аз почти постоянно съм сама,...
Иначе да оставям ги да си лазят и правят каквото им е кеф като почти постоянно съм по тях,че ме е страх да не стане някоя беля и въпреки това пак си се удряме понякога то няма как!
Райън ми беше много мрънкащо дете но като проходи се родих не ме търсеше грам и като гледам и тези май ще са такива защото като са по земята им е супер,лазят си... изправят си обикалят си яко Simple Smile обаче каква мръсотия ми правят с бисквити и солети направо бомба паднала ooooh!

# 486
Честити ходещи крачета на всички проходили деца!
И ние си имаме ходещи крачета - но и моята кукла ходи около седмица и реши, че мама ако я държи е по-бързо и сигурно и пак си търси ръката ми. Вече на разходка излизаме без количка - в това чудо не иска да влезе по никакъв начин, оревава до бога.
При нас проблем е хляба - иска сама да го яде, и после го пуска на земята, взема нова парче и пак така  ooooh! Обаче е много щастлива, че може сама да си отхапва

# 487
Еее, браво и на Мими !  bouquet  bouquet  bouquet
Толкова се радвам като прочета такива новини !
Да са й честити ходещите краченца ! Heart Eyes
Много здраве и късмет й пожелавам ! Hug Hug Hug

# 488
Благодаря ти happy mama
Трудно и е още самичка, но като види, че нещо се работи на котлона или компютъра веднага потегля. Много обича да гледа какво се готви. Татко и се смее, че ще направи столче на плота до котлона за да наблюдава. Не сме още почнали много, много да ядем, но пък минахме 7-те килограма

# 489
laurentin и ние сме така понякога. По едно време много искаха да хапват бисквитки, после като ги давах ги мачкаха и хвърляха. Сега нова мода е да им дам нещо, хвърлят го на земята и започват да си го ядат от пода. Което побърква свекърва ми, ама аз съм им свикнала.

Ние май вече сме около 8кг, добре хапваме. Също много им харесва да гледат как готвя понякога.

# 490
  • София
Моите не им харесва като готвя Simple Smile м,рънкат яко ужас... вчера татакото ни имаше рожден ден и понеже с тримата нямаше как да си празнуваме на вън понаправих нещо в нас ...еееееееее скъса ми нервите!
Вечер съм смазана в 21 Confused ooooh!
Ни ене знам колко сме но еднат ае около 8.300 др 9 и нещо! Grinning

# 491
Ние утре ще слагаме Синагис и ще се мерим,предполагам сме около 8кг.
Аз днес им направих свинска супа със застойка и мусака. Надявам се да хапват.
Иначе вчера на обяд ядоха зеленчуси със заешко и после от моята и на гледачката чинията изядоха по 10 лъжици ориз със спанак  Joy

Ами аз ги свикнах на мои манджи и така ми е по-лесно. Че с тези кухни...

Ние вече не ядем бисквити, солети, много рядко, не им харесва, големи са...хахаха

# 492
Да питам нещо, че не видях такава тема.
На консултацията вчера - 1г,24 дни календарни, 2 месеца недоносена обиколката на главата е нараснала с 10 см. За педиатърката е малко. Отделно трябвало вече по картинки да познава и посочва животни, предмети, едва ли не и прости изречения да правим.
Мария може да посочи плюшена играчка пате, куче и т.н, очички, зъби, топка, кубче. Разглеждаме книжки, но не може да посочи животно в тях, не го асоциира на картинка. Иначе и харесва да гледа книжки. Подаваме си топка, рита я много успешно, кубчета не може да реди, само ги бута.
Може да казва мама, тате, леля, аки, айде, бръщолеви разни неразбираеми неща, като чуе музика танцува, клати се по-точно, ако и кажем да пее - пее, но като ааа.., на компютъра знае едно клавишче, което при натискане издава звук.
Не може да се храни сама, само хляб и бисквита, иначе слага лъжичка в уста.
Стана много дълго, но аз до вчера си мислех, че всичко е нормално при детето ми, че добре се справяме. А сега съм в чуденка.
Как е растяла главичката при вашите деца. Аз ли малко наблягам на занимания?

# 493
laurentin ,

Ние с главата не сме имали проблеми , но за останалите умения ми се струват доста преувеличени изискванията на личната ти лекарка . Peace

# 494
laurentin как е като сантимери? Нашата на 1,2 месеца (1 коригирана) е около 41 см,което д-р Масалрска каза, че е добре.
Като питам къде е кучето, колата, баба, татко се въртят и търсят с поглед. Йо повтаря някои думички, жестове, махат с ръка за чао, показват как им се карам с показалец  Joy
Но да ви кажа честно никой не се занимава засега да им показва животни, да гледа книжки, те още не проявяват интерес, по скоро ги хвърлят, ръфат и така.

Общи условия

Активация на акаунт