Деца, преждевременно родени, но със сила надарени - 2

• 41 360
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • София,
Момичета много се радвам на дечицата Ви много са салдки и как се оживи темичката ни, супер.  Hug
И според мен Мими си е съвсем добре, хич не и се връзвай на тая лекарка! Naughty
Ние утре май ще сме на градина, дано самовсичко е наред  Praynig
Орелия, Ан -Мари как са децата!

# 496
  • Варна
laurentin, вашата педиатърка да не иска догодина да запишете Мими направо на училище в първи клас. Намери някой скрининг за двигателно и нервно-психично развитие на детето на една годинка. Мисля, че вие ще го препокриете дори и за годинка и половина. А тези амбиции на педиатърката не мога да си ги обясня. Освен ако има финансов интерес да те препрати при някой за допълнителни занимания срещу заплащане. Друго обяснение не намирам.

# 497
  • София
laurentin, вашата педиатърка оценява детето без да взима предвид коригираната възраст. А на около година, 2  месеца са изключително много за развитието. Моето дете, защото има и други проблеми, постоянно го подценяваха и аз ужасно се притеснявах. Според мен се развивате съвсем нормално, а доста съм чела и съм се ровила. Моят син казваше само мама, баба, деде около година коригирана. Сега на 1г. и 9 м. коригирани ползва миниум 100 думи, прави изречения, като попивателна е. На вашата възраст много сочеше с пръстчета, но това си му беше запазена марка. Не съм виждала друго дете да го прави постоянно.
ПОказвай й и назовавай често предметите около вас, питай я Къде е..., разгеждайте книжки, но не се вкарвай във филми, заради педиатърката. Peace

Честити ходещи крачета на всички, на които им се е случило. Невероятно е как растат и се превръщат в големи, сладки човечета  Grinning.

# 498
Мами, много ме успокоихте   bouquet
това с финансовия интерес е интересно съждение, тя хем е приятелка на свекървата.
Николина главичката е 44см, при раждане 34; височина 71,5см, тегло 7,2 кг. На нас освен, че е слабичка, пропорциите ни изглеждат идеални. Е, то нали нашето гардже е  най-хубаво  Simple Smile

# 499
laurentin, че то нашата глава е по-малка, а сме по-големи от вас!!! Споко, не се връзвай на педито. Аз за това ходя при д-р Масларска, тя си ги е извадила от мен, познава ги идеално, нашата педи в махалата ми каза, че няма опит с недоносени и да си ги водя в Токуда.

Ние днес бихме Синагис, в двете крачета, ИМ, много ги боля, ама са герои на мама.

# 500
Привет момичеНЦа Mr. Green
Не пак сме там някъде,стиснете по един палец да мине добре,да не рИвем много по прегледи де,иначе другото,квото-такова.Поздрави,тук е топло Joy Hug

# 501
  • София
Стискаме, стискаме, поне 4 палеца и още 16 пръста  Mr. Green. Да се връщате само с хубави новини  Praynig Praynig Praynig.

laurentin, ето тук има таблица с размерите на главичката http://www.who.int/childgrowth/standards/second_set/hcfa_girls_0 … 5_percentiles.pdf, съвсем в норма сте за коригираната възраст.

# 502
И ние стискаме палци, и никакви сълзи и хубави новини

Е Николина, то в нашия град едни доктори, ужким разбират от недоносени, те наредбата за ваксини не са прочели. Нашата искаше онзи ден да наваксва с ваксините, да се изравним с нормалните деца. А това, че там пише не по-рано от х месеца следващ прием, кой да чете до края  #2gunfire

# 503
  • София
Ина, стискам, стискам, както е писала Ани, 4 палеца и 16 пръста Simple Smile
Само с хубави новини да ни радваш.

# 504
Ина , успех и от мен ! Hug Hug Hug
Стискам всички палци , целувки на Вики ! Heart Eyes

# 505
Добро утро и от нас Simple Smile

Седнах да пия кафенце докато малкия спинка  Grinning

Ина, стискаме палци  Hug

Ние сме добре. Вчера украсихме елхата 3 играчки дадоха фира и една гирлянда беше оръфана  Laughing
Мъчат ни зъбките, но все още ги няма.
Резултати от консултацията на 9 месеца - 7,280 и 71 см Simple Smile
Ето и една снимчица на Тони :

# 506
Мерси за кафето ,  мама на Тони и Ванко , добро утро и от мен ! Hug

Много е хубав Тони , и голям ! Heart Eyes

# 507
  • София,
Мерси за кафето ,  мама на Тони и Ванко , добро утро и от мен ! Hug

Много е хубав Тони , и голям ! Heart Eyes

Добро утро и от мен и аз благодаря за кафето. Точно и аз си направих едно и за първа сутрин сигурно от година насам вече, седнах ей така пред компа с кафето докато и моята още спинка просто да поразгледам, за първи път да не бързам за някъде. Mr. Green
Много сладък Тони наистина, пу, пу. Blush
Вероника вчера записа участие в ДГ, а пък аз успях да направя Коледния пазар Mr. Green, хубаво пообиколихме магазините, етгати отне ми почти целия ден. - с кафето дето го пихме сутринта след като оставихме децата с приятелки Mr. Green, това също не ми се беше случвало  - леле от кога! И тъй като пазара е направен, нейните неща са напазарувани и прибрани се поуспокоих.  Че тя като е постоянно с мен как ще ги напазарувам, че и по интернет да ги бях поръчала, като дойде поръчката пак щеше да ги види Tired. На батко и обаче уви нищо неможах да харесам, от тези неща дето ми беше набелязал - нищо не ми хареса, ми то всичко е бебешко. Ще мислим нещо друго. Имам доста дечица на които трябва да напазарувам по нещо, но са все в тийн възрастта и ми е супер трудно! newsm78

# 508
Благодаря ви за хубавите думи за Тони   bouquet
Ох, и аз съм доникъде с подаръците. ooooh!  Днес ще излизаме с бебчо да видим ще мога ли да намеря това което иска нашия батко който е 2 клас.
Бебчо е лесен всички музикални играчки са му много интересни , та най вероятно ще е нещо такова  Grinning

# 509
  • София,
Тони кажи какво си е харесал вашия батко? Моя е 4 -ти клас. И по принцип иска апод или айфон Mr. Green, много ми е скромен нали - но аз му заявих, че това освен под формата на детска играчка немога да му го подаря Mr. Green. Снощи му донесох един каталрог от Хиполенд и му обясних къде какво съм гледала. По принцип той обожава фокуси, магии и ей такива странни неща Mr. Green, харесал си е един комплект игри с фокуси - 150 фокуса или 200 фокуса - енещо такова, това едното и понеже бабите казаха като взимаме да взимаме и направо от тях - та другото ще е комплект някакъв от тези със шпионското оборудване. В Комсед гледах едни много интересни очила - като слънчеви са, но на тях се прикрепя една малка камерка, тя е снабдена с микрофон и дистанционно и кабел с за компютър. Прави си детето някакъв клип и после това се сваля на компа и се гледа - интересно и става за тази възраст дечица, там да се занимават с нещо!

Ина стискм палци - скоро да се върнете с най - най хубавите новини!  Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт