Ще приемете ли това питие?

• 46 379
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 1 320
Значи мислиш, че подписа променя начина на мислене и възприемане на света?

# 1 321
Към мен ли беше този въпрос?
Не, разбира се. Обяснявам какъв е процентът на неподписалите сред тези, които не намират за неморално едно питие. Вижда се, че са много по-малко от подписалите, което оборва това

Цитат
"Дамите ,които написаха ,че категорично отказват питие от непознат,са законно бракувани.
А по-разкрепостените дами са със съвместно съжителство,поне болшинството.
Това няма как да не наведе на мисли как едните възприемат връзката си и партньорството си ,и как другите.
Много показателно за силата на обвързаността и отговорността ,поета или не пред партньора."

# 1 322
  • София
Обаче, ако някой милиардер ви изпрати  Ферари с панделка................

Точно ти прекрасно знаеш какво точно очаква мъжът,подарил Ферари.   Mr. Green
Може да се правиш на приятно разсеяна,ама.....не върви!   Grinning

Забелязвам обаче един много очебиещ социален елемент:
Дамите ,които написаха ,че категорично отказват питие от непознат,са законно бракувани.
А по-разкрепостените дами са със съвместно съжителство,поне болшинството.
Това няма как да не наведе на мисли как едните възприемат връзката си и партньорството си ,и как другите.
Много показателно за силата на обвързаността и отговорността ,поета или не пред партньора.

Красимира, наистина ли мислиш, че не разбирам мъжете?
За какво се правя на разсеяна, по точно?
Мъжете са мъже и като стартираш от таксиметровия шофьор и свършиш с милионер, жител на Монако, все за едно и също става въпрос, когато говорим за привлекателна жена.
А разликата нали разбираш къде е. Единият ще ти подсвирне и подвикне, другият ще ти изпрати Ферари, но посланието е едно и също.
Другата разлика е, че тази привлекателна жена ти сама си отговори с кого би предпочела да си пообщува.

И разбери най-накрая, че не е въпросът в това, кой за какво си мисли, а кой какво може да си позволи.

Защото ако обърнем въпроса обратно- какво си мислят жените и какво искат, може би ще намерим нещо подобно, обаче накрая ще се окаже, че няма милионер, който да и изпрати Ферари, ако ще и гола да излиза по заведенията. И каквото и да иска и за каквото и да си мисли, ще се обзаведе с таксиметровия шофьор, защото не е в позицията да диктува условията.

А догадката за подписали и неподписали много искрено ме забавлява.
Квинтесенцията на изказването ми е болдната.
В една друга тема си говорихме за това в татковци.
Отношенията между хората и в частност между мъжете и жените се дефинират на простия принцип на пазарната икономика.
Търсене и предлагане.
АКо се налага пак мога да визуализирам, за да стане ясен механизма на контактите.

# 1 323

Светогледът определя подписа. Една жена, която е склонна да живее в грях, може да приеме и питие.

# 1 324
Не мисля ,че подписа има нещо общо с приемането или неприемането на питиета от непознати.

# 1 325
  • София
...."Хубави сте, но сте празни.. За вас не може да се умре. Разбира се, случаен минувач би помислил, че моята роза прилича на вас. Но тя сама е много по-важна от вас всичките, защото тъкмо нея поливах. Защото тъкмо нея поставях под стъклен похлупак. Защото тъкмо нея пазех с параван. Защото тъкмо върху нея убих гъсениците (освен две-три, за пеперуди). Защото тъкмо нея слушах да се оплаква, да се хвали и дори понякога да мълчи. Защото е моята роза."...

Обичам този цитат и за мен той олицетворява любовта на един мъж към една жена.
Ако вие сте розата на мъжа си, той ви полива, слага под стъклен похлупак, пази с параван, слуша ви да се оплаквате, да се хвалите и понякога да мълчите, вие ще си останете неговата роза, дори и когато някой друг се радва на нежната ви прелест зад стъкления похлупак.

От друга страна, мъжът ви ще забелязва красотата на останалите рози, защото не е сляп, но за него те ще бъдат празни и за тях не може да се умре.
Лошото идва, ако някоя друга роза изпълни със съдържание своята хубост.
Мен, поне това би ме уплашило, а не другите рози, защото аз знам, че светът е пълен с прелестни градини и разкошни рози.

# 1 326

Светогледът определя подписа. Една жена, която е склонна да живее в грях, може да приеме и питие.

Аааа, питие = грях. Ясно  Peace

# 1 327
Аzzy, цитатът е много хубав, но той принизява жената до положението на обект, за който мъжът трябва да полага грижи и на който в последствие може да се любува.
Ролята на жената в семейството ( поне в моите е очи) е да бъде равностоен партньор, тоест има малко повече задължения от това да изглежда красива

# 1 328
 Joy Joy Joy Ми така де, слезте на земята - Земята.

# 1 329
Aвстралийско "Ръководство по домакинство", издание от 60-те години на ХХ век

1. Помнете, че винаги трябва да сте готова да посрещнете съпруга си, когато той се прибира от работа.

2. Пригответе децата, измийте ги и ги облечете в чисти дрехи. Те трябва да стоят и да посрещнат баща, си, когато той влезе през вратата, за да го поздравят.

3. Вашият външен вид трябва да е изряден, сложете си чиста престилка и панделка в косата.

4. Не започвайте разговор със съпруга си - той е изморен, защото му се налага да ходи всеки ден на работа и то заради вас - нахранете го и след като прочете вестника си, може и да се опитате да го заговорите.

5 .Вечерята трябва да е готова навреме. Планирайте я сутринта (най-добре е предната вечер, за да не забравите нещо). Съобщете му какво смятате да сготвите и го обсъдете. Това означава, че вие се притеснявате за него и се интересувате от нуждите му. Мъжете винаги се прибират гладни вкъщи и на масата очакват да ги посрещне любимото им блюдо.

6. Пригответе се. Отделете 15 минути, за да се освежите. Оправете дрехите си, косите - трябва да сте весела и свежа, когато той си дойде.

7. Бъдете приятна събеседница. Необходимо му е да повиши настроението си, да забрави за служебните неприятности, да почуства домашния уют.

8. Почистете къщата. Убедете се, че всичко е подредено и е на мястото си. Приберете учебниците, играчките, вестниците. Забършете прахта навсякъде.

9. В студените месеци разпалете огъня в камината. Съпругът ви трябва да почувства, че се намира в оазис на почивка и ред, и ще се зарадва. Освен това грижата за неговия комфорт ще ви достави истинско удовлетворение.

10. Погрижете се за децата: те трябва да са чисти и спретнати. Пазете тишина.Когато той се прибере, изключете миялната машина, пералнята, сушилнята.Постарайте се да убедите децата да не шумят.

11. Бъдете щастлива от това, че го виждате и нека той да види това щастие.Приветствайте го с топла усмивка и покажете искрено желание да го зарадвате.

12. Слушайте го. Вие може да да имате да му казвате нещо много важно, но не го правете в момента, когато той се връща от работа. Дайте му възможност той да се изкаже. Помнете: неговите теми за разговор са по-важни от вашите.

13. Никога не се оплаквайте, ако се е прибрал късно и е трябвало да го чакате, нито му правете забележка, ако е отишъл да се позабавлява без вас.

14. Вашата задача е да гарантирате, че домът е място на спокойствие, ред, мир,където мъжът може да отпочине тялом и духом.

15. Не го занимавайте с вашите проблеми.

16. Не се оплаквайте, ако той пропусне да се прибере някоя вечер.

17. Създайте му комфорт. Нека най-удобното кресло в къщата да е неговото.

18. Винаги имайте под ръка топла или хладна напитка, която да му подадете.

19. Говорете с тих, успокояващ и приятен глас.

20. Помогнете му да се съблече. Събуйте обувките му.

21. Помнете: той е глава на семейството - не искайте от него да ви обяснява действията си или да ви дава сметка за тях.

# 1 330
  • София
Вилико, Трещи в началото на летния сезон ни предостави този лист за коментари. Simple Smile

Пини, аз нямам никакви съмнения, че има много различни от моята философия за любов.
Но моята е именно такава.
Аз нямам нищо против да съм "неговата роза", за която се грижи, на която се любува и за която може да се умре.

# 1 331
Ами, ей сега ще ме захапе значи ТКреща, затова се извинявам предварително  Hug

# 1 332

Пини, аз нямам никакви съмнения, че има много различни от моята философия за любов.
Но моята е именно такава.
Аз нямам нищо против да съм "неговата роза", за която се грижи, на която се любува и за която може да се умре.

Ти си непоправима романтичка    bouquet

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 12:19 от Piny

# 1 333
Романтичка,романтичка ама и голяма доза прагматизъм вкарва  Laughing

# 1 334
...."Хубави сте, но сте празни.. За вас не може да се умре. Разбира се, случаен минувач би помислил, че моята роза прилича на вас. Но тя сама е много по-важна от вас всичките, защото тъкмо нея поливах. Защото тъкмо нея поставях под стъклен похлупак. Защото тъкмо нея пазех с параван. Защото тъкмо върху нея убих гъсениците (освен две-три, за пеперуди). Защото тъкмо нея слушах да се оплаква, да се хвали и дори понякога да мълчи. Защото е моята роза."...

Обичам този цитат и за мен той олицетворява любовта на един мъж към една жена.
Ако вие сте розата на мъжа си, той ви полива, слага под стъклен похлупак, пази с параван, слуша ви да се оплаквате, да се хвалите и понякога да мълчите, вие ще си останете неговата роза, дори и когато някой друг се радва на нежната ви прелест зад стъкления похлупак.

От друга страна, мъжът ви ще забелязва красотата на останалите рози, защото не е сляп, но за него те ще бъдат празни и за тях не може да се умре.
Лошото идва, ако някоя друга роза изпълни със съдържание своята хубост.
Мен, поне това би ме уплашило, а не другите рози, защото аз знам, че светът е пълен с прелестни градини и разкошни рози.

Прекрасно , Azzy  !  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт