Гримиране - техники, съвети, идеи - 3

• 72 423
  • 723
  •   2
Отговори
# 60
Аз съм пробвала и го правя с кохл и с черен молив. Изключително трудно и неприятно е, но ефекта е много хубав.

# 61
  • в 1001-та нощ
забелязала съм, че като се слага спирала с повече натиск - се засяга и "лигавицата" на клепача - контурчето  Peace на мен от спиралата не ми се е дразнило  Peace

# 62
Веси и аз съм пробвала так, но ми дразни очите.
Може с някой хубав и мек молив да стане. Аз не бих го правила пак. И на долния клепач от вътрешната страна не слагам.

# 63
  • София
Аз съм слагала с мек черен молив (кохл на Буржоа), много добре седи, но като затворя един-два пъти очи и ми се отбелязва на долния клепач, на мен не ми харесва да имам тъмно отдолу и го избърсах, след малко пак така и се наложи да очертая и отдолу и отгоре. Не знам до колко добре ще се получи да се слага течна очна линия на водната линия, нито отгоре нито отдолу, по-добре пробвай първо с молив.

# 64
  • в 1001-та нощ
на мен ми се струва, че ако се отчертава отвътре - окото оптически ще изглежда по-малко и вероятно е подходящо за по-големи очи  newsm78

# 65
  • София
на мен ми се струва, че ако се отчертава отвътре - окото оптически ще изглежда по-малко и вероятно е подходящо за по-големи очи  newsm78
Така е,аз съм с леко азиатски тип очи и са ми казвали да не ги очертавам отвътре

# 66
но като затворя един-два пъти очи и ми се отбелязва на долния клепач

Точно за такъв ефект и аз си мислех, че ще се получи  Rolling Eyes С течна очна линия може би ще се позиционира по-добре, но явно трябва да е водоустойчива. Тя поне бързо съхне. Но щом при вас са се дразнили очите, аз по-добре въобще да не пробвам. С моите твърди лещи, очите са ми много капризни към всякакви дразнители  Tired
Иначе моите очи не са супер големи, но много ми харесва да си слагам молив от вътрешната страна на долния клепач. Но не си слагам по цялата дължина, а само където се виждат добре миглите. Малко след средата на клепача се пада.

Тук видях и нагледно как се ползва въпросният FIX + на MAC. Много странно, но нищо не се размаза  Mr. Green Като се напръскаш с такъв фиксатор, значи ли че не лъсваш през деня, дори и да не се китосаш със супер матиращи продукти  Crazy Моята кожа е комбинирана и супер много се дразня от лъсването към обяд в Т-зоната. Набелязала съм си да си купувам попиващи кърпички. Но това спрейче може да ми свърши по-добра работа. В сайта на МАС видях, че 100мл са 20долара, и в Бг ли е толкова  Rolling Eyes И кои други марки предлагат нещо подобно?

# 67
Мале, тука в България много надценяват всичко, какво е това чудо...  Rolling Eyes Матиращата пудра на Kryolan е 37 лв. с доставката по ebay, а тук - 57 лв., а продавачът там не праща разни ментета, чух за него точно от ревюта на тая пудра в youtube.  Flutter

Иначе за това с линията и аз съм забелязала, че ми се отпечатва отдолу и понеже очите са ми малки се отказах от тая идея, но сега покрай вас се замислям дали да не пробвам с очна линия...  Thinking

# 68
Слагала съм си черен молив от вътрешната страна на горния клепач. Не е за нервни хора и се изисква стабилна ръка... Сега си слагам бял молив от вътрешната страна на долния клепач, за да ми изглеждат по-големи очите. Мисля, че така ми е по-добре.

# 69
  • в Кошера
Провокирана от поста на една съфорумка от друга тема, споделям тази пълна промяна с грим  Peace

Kohl съм слагала във вътрешната част и на двата клепача, НО ужасно бързо се размазва! Обикновеният молив също. С очна линия става по прецизно и трайно, а и на мен лично не ми дразни очите повече от молива  Peace

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 14:57 от Tyra

# 70
Мале, тука в България много надценяват всичко, какво е това чудо...  Rolling Eyes Матиращата пудра на Kryolan е 37 лв. с доставката по ebay, а тук - 57 лв., а продавачът там не праща разни ментета, чух за него точно от ревюта на тая пудра в youtube.  Flutter

Дай линк към пудрата да видим и нея и продавача  Grinning Аз съм се наканила да си поръчам някои неща, та сега събирам всичко което може да искам и да го поръчам наведнъж. Ако е от един продавач, ще е още по-добре  Crazy
Малко извън темата, но нали до 150евро последно не се обмитява и няма ДДС пратката, ако ми го изпрати фирма  Rolling Eyes

# 71
До 15 ЕУ няма нищо. 15-150 ЕУ има ДДС само. Над 150 ЕУ има ДДС + Мито. Ако поръчвате от юк ибей идват нещата от  ЕС и няма нищо без значение на стойността.  Peace

Тъмното смалява, светлото увеличава, простото правило което всички знаем.

Очертаване отвътре на горния клепач реално не смалява оптически окото толкова,поради разположението на линията, но прави линията на миглите по-пълна и самите мигли изглеждат по-гъсти. С молив няма смисъл, отпечатва се винаги и отдолу. Очертаването отдолу винаги смалява. Начин да се подчертае отдолу без да смалява прекалено е да се изтегли линията  до средата на окото, почвайки от външния ъгъл.

FIX +  наистина запечатва грима и не се размазва. Също може да се ползва за работа със пигменти, за по-наситени цветове на обикновени сенки (мокри се четката леко). Ако цената е проблем, термална вода с достатъчно фин спрей ще свърши същата работа. Общо взето спрея си е ароматизирана вода, водата е фиксиращата част, разните екстракти са плюса, но аз си го харесвам  Blush  Но  ако проблема е лъсване заради омазняване на кожата, попиващи кърпички може да са по-удачен избор. Но лесно може да се направи този тест със малко оризова хартия и термална вода, преди да се инвестира в едното или другото.
Ето му съставките:
Ingredients: Water, glycerin, butylene glycol, cucumber fruit extract, chamomilla, camellia leaf extract, tocophryl acetate, caffeine, panthenol, hydrogenated castor oil, fragrance

# 72
  • Пловдив
  Мис Нели, bouquet огромно благодаря за ценните и прекрасно систематизирани и формулирани обяснения и съвети. По твои препоръки се сдобих с пудрата Бен Най и комплекти четки на Еко тулс от и-бей за дребни парички. Разкош са  Heart Eyes

# 73
Дай линк към пудрата да видим и нея и продавача  Grinning Аз съм се наканила да си поръчам някои неща, та сега събирам всичко което може да искам и да го поръчам наведнъж. Ако е от един продавач, ще е още по-добре  Crazy
Малко извън темата, но нали до 150евро последно не се обмитява и няма ДДС пратката, ако ми го изпрати фирма  Rolling Eyes

http://www.ebay.co.uk/itm/KRYOLAN-Anti-Shine-Setting-Face-Powder … sh=item19c876cf16

Хахахах, и аз така мисля да направя, но понеже продавача е от Щатите ще трябва да се огранича само до тази покупка.  Flutter Жалко, че не познавам никой от там, да ми ги прати на нормални цени.  Tired Ако някой се усети да ги внася тия неща на нормални цени ще удари кьоравото, ама...   Rolling Eyes
Иначе някой има ли мнение за тези четки?  Rolling Eyes
http://crownbrush.us/index.php?main_page=index

А за това с очната линия от вътрешния край на горния клепач, хубаво обсъдихме как се слага, но някой да има идея как се чисти?  Mr. Green

# 74

Общи условия

Активация на акаунт