Гримиране - техники, съвети, идеи - 3

• 73 255
  • 723
  •   1
Отговори
# 660
О, това с балсама е чудна идея, добре, че ме подсети. Иначе, откакто зимно време вечер си слагам малко чист ланолин на устните (от този за кърмачки), не съм имала грам напукани устни. Дори понякога слагам от него съвсем мъничко към околоочния ми серум, не знам дали е правилно, но резултатът е фантастично хидратирана кожа.

# 661
buttinsky , veselina_s_p   bouquet  bouquet  bouquet  Благодаря Ви 
Ще изгледам клипчетата и ще опитам  Crazy 

# 662
О, това с балсама е чудна идея, добре, че ме подсети. Иначе, откакто зимно време вечер си слагам малко чист ланолин на устните (от този за кърмачки), не съм имала грам напукани устни. Дори понякога слагам от него съвсем мъничко към околоочния ми серум, не знам дали е правилно, но резултатът е фантастично хидратирана кожа.

и аз съм го правила това с ланолина на устните, но ми е много лепкав. Затова вечер ги мажа с масло от ши, много "пухкави" стават  Heart Eyes
Черен шоколад, имаш хубави очи и мек поглед  Flutter

# 663
  • в 1001-та нощ
сега се замислям, че товяа, което се продава, като "балсам за устни" и нанего да се нанасят пигменти - прилича точно ан ланолин, но не съм заглеждала състава

моят ланолин го дадох на една приятелка, която роди след мен, но е идеа да се пробва  Peace

не знам дали не беше комедоногеннен - за лицето, но щом не създава проблеми  Peace (предполагам е индивидуално  Peace )

# 664
сега се замислям, че товяа, което се продава, като "балсам за устни" и нанего да се нанасят пигменти - прилича точно ан ланолин, но не съм заглеждала състава

Пигментите и на устните ли могат да се слагат  Laughing
Не съм се сещала за ланолин. Докато кърмех ми беше страшно полезен  Peace Но в момента ползвам едно балсамче за устни, което много ми харесва  Grinning

# 665
Ланолинът, всъщност, е натуралния вариант (много по-ефективен) на глицерина, който е петролен продукт. Мисля, че е толкова ефективен, защото много наподобявал механизмите на човешката кожа, с които запазва влагата в кожата като създавал някакви допълнителни резервоари на влага, регенерира, предпазва и т.н. А и съдържал много AHA (които се ползват в противобръчковите продукти). Не е комедогенен, стига действително да е натурален.

malka mravkap, и аз съм пробвала много растителни масла - кокосово, ший, карите, арган..., но моите наблюдения са, че нито едно няма този резултат като ланолина. Силно изпръхнали устни примерно или ръце се оправят за часове.

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 18:24 от I see you

# 666
Момичета,искам мнението ви,тепърва почвам да се занимавам.Избирам си четки.Искам цял комплект...Избирам си от mac.Ще ми помогнете ли за тези за лице...

Избрала съм:

За пудра - 182
за руж - 134
за контуриране-  138 или 168
за фдт  -  130

Правилно ли съм се ориентирала...Всъщност бих приела и съвети за четките за очи...

# 667
  • в 1001-та нощ

Пигментите и на устните ли могат да се слагат  Laughing
Не съм се сещала за ланолин. Докато кърмех ми беше страшно полезен  Peace Но в момента ползвам едно балсамче за устни, което много ми харесва  Grinning

о, да  Peace  Hug аз лично - балсам, пигменти и глос  Peace сигурно има всякакви вариации  Hug  bouquet

# 668
Assillia, щом си се насочила към MAC, попитай и в тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623827.msg20720156;topicseen#new

# 669
  • София, Лагера
Момичета,искам мнението ви,тепърва почвам да се занимавам.Избирам си четки.Искам цял комплект...Избирам си от mac.Ще ми помогнете ли за тези за лице...

Избрала съм:

За пудра - 182
за руж - 134
за контуриране-  138 или 168
за фдт  -  130

Правилно ли съм се ориентирала...Всъщност бих приела и съвети за четките за очи...

Assillia, има и отделна тема за четки, ето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=428360.0!
За четките на МАК не мога да кажа, но момичетата много ги хвалят. Аз лично ползвам на АртДеко и съм доволна, а цената им е по-прилична.

# 670
  • София
Записче от мен и тук, в тази тема пиша за пръв път, Привет на всички.

Момичета, гледам за балсами за устни пишете, да ви споделя преди две седмици си купих от аптека Ремедиум балсам за устни на Юсерин, седеше в едни стилажи точно на касите, много е добър, аз вечно зимата имам проблеми и вече имах възможност да го изпробвам и ви го препоръчвам горещо.

Колкото до ланолина, имам един лансинох, с който още си мажа зърната, защото още кърмя, но той ми изглежда доста мазен, не бих го пробвала!

# 671

lubam трудно. Пълно прикриване няма. Плътен коректор на зоната, на целия триъгълник под окото, ако вътрешния ъгъл на окото ти е ъгъла, а носа и окото двете страни, целия този триъгълник преливаш коректора. Отгоре минаваш със финна пудра със високо съдържание на силика, силиката отразява светлината и ще 'изравни' зоната  допълнително визуално. Добре хидратирана кожа няма проблем със нанасяне на пудра в тази зона.

Jinx като объркаш с очната линия не повтаряй да надебеляваш, вземи си клечка за ушички, топни я в крем за лице и с въртеливо движение за да не се размазва почисти леко линията .

ЧерЕн_ШокоЛад не мога да преценя каква е формата на очите, снимката е малка и с не добро качество, ако искаш прати ми по-голяма на ЛС. От каквото се вижда, веждите са няколко тона по-светли от косата, помисли за подчертаване, и задължително коректор, има нужда от изравняване на тона.

veselina_s_p добрите гримьори нанасят обилно балсамче на устните преди да почнат работа, правят лице, очи, устните обикновено са накрая, и като дойде време за тях, дават да се захапе салфетка да обере излишното и слагат продукт на устните.

Assillia на 1ва стр. на темата за МАС има много хубава синтезирана инфо кои са важните четки. + това от мен:

За течен ФДТ 130.
187  - перфектни за нанасяне на ФДТ, кремообразни ружове и хайлайтър, по-леко и естествено нанасяне на по-силно пигментирани прахообразни ружове...една от най-универсалните четки за лице, и дава типичен еърбръшд завършек на продуктите.
168 за руж, ако ти е комфортно да работиш с тази форма, за мен е много по-удобна и лесна, и по-прецизна. 116 ако си свикнала с другия тип.
182 за пудра и преливане на продуктите на лицето, както и за прахообразна минерална ФДТ.

Очи
очна линия - 209 ако предпочиташ тип писец, иначе аз съм фен на 266, плюс 266 е чудесна за оформяне на вежди също.
224 е задължителна за преливане, много добра и една от задъжителните винаги на МАС.
217 е с подобна форма, но по-гъста, с малко по-късо влакно, и става за полагане на цсят в извиката също, но ако я ползваш за преливане ще трябва по-тренирана ръка и по-прецизни движения.
За полагане на цвят - 239 или 252, втората ако са ти по-големи клепачите, искаш да става по-бързо, въобще за полагане на цвят на малко по-голяма площ. първата е малко по-гъста обаче, което полага пигмента по-наситено, втората е по-твърда, което я прави и подходяща за емолиентни продукти, примерно коректор, база...
Евентуално 219 за по-прецизна работа в изивката.

# 672
MissNellie, благодаря за отговора!  bouquet При мен проблема е просто в типа очи, а не е здравословен и не мога направя нищо друго освен да прикривам с гримове или поне да се опитвам.Мерси пак и ще пробвам и ще питам пак ако разрешиш. Hug

# 673
  • София
Един може би малко глупав въпрос , но все пак:

Моля ви,кажете ми вие / който ги има, разбира се! / как нанасяте Метеоритите на Герлен?
Ето тези:

Аз нанасям с четка за пудра, но сякаш ми се струва, че не става добре.. Може би четката ми е много твърда, не знам..
А с това тампонче, което е вътре в самата кутийка също май не става?  Оставам с впечатление,че то е по-скоро като капаче.  Или..?

# 674
Аз ги нанасям с тампона най-често, но и с четка става. Ползвам и на Екотуулс и на Герлен, но не специалнота за Метеорити.

Общи условия

Активация на акаунт