Отговори
# 675
  • Пловдив
Привет и от мен! Аз тази сутрин ходих на изследвания и докато се прибера умрях от глад Embarassed
Снощи бебето ме събуди от хълцАНЕ, ама толкова отчетливо и продължително Shocked на всичко отгоре май ми е по - некомфортно като лягам вечер и като се заобръщам а ставането от леглото за 00 е кошмарно Rolling Eyes
При мен за раждането док по ЖК напъва за секцио, другата - вика дай да пробваме нормално, и аз не знам вече Confused
Келевра, надявам се малките шушулки да постоят още малко вътре Hug
По темата за ваксините - не съм пропускала ваксина за Росен, сега като навърши 6г. др месеца пак му предстои, то и на мен ,заради набора, но като се родим ще мислим Wink
Виж за противогрипните - малко съм скептична, баща ми вчера ми предлагаше противогрипна за Росен, но му отказах, досега не съм му слагала; моят опит показва, че веднага се разболявам и доста тежко карам, че и после пак минавам през вирусите Confused
Хубав ден!

# 676
Добро утро, коремчета !

аз понеже едва сега започвам с купуването на каквото е необходимо за родилното и искам да ви питам за сутиените  за кърмачки или както там се наричат, ще ми трябва ли такъв още в родилното или е за после . Видях такива в един детски магазин, ама доста грозни... дали в обикновените магазини за бельо не продават ? Моля нека , който си е купил такъв да каже .

И друго, има ли мами , които вече да са раждали в Шейново , някой да сподели впечатления ? Аз все още немога да се реша дали там да раждам, дали да избирам лекар и т.н.  а време няма вече ...

Хубав и безпроблемен ден на всички !

# 677
  • Добрич

Sneаkers: Е тя свекито ти нищо , ама нищичко ли не е купила за бебчо? Мойта нали замина за Турция на почивка, вчера ми звънна че е открила сезона и е напазарила за бъдещата си внучка, ама за мен и сина и нищо нямало да има, щото ние сме били капризни . ..само сладко ще носи... Нямате ли нещо, което да не сте купили, което може да и поръчате да вземе?

Не само нищичко,ами и не е питала до сега за бебето какво плануваме. Има някои свекърви които не харесват снахите и може да се държат така-но тя ме харесва,всеки път я виждам как тайно ме наблюдава доволна,не е и това причината,просто е незаинтерисована. Сина и се върна преди месец след няколко месечно отсъствие и тя чак вчера дойде да го види,а живее на 10 мин. от нас и уикенда и е почивен. Ами каквото иска да си прави,днес вече не ми пука,вчера се бях натоварила заради това. Не сме си правили бебе за да му купува тя в крайна сметка.
Браво на твоята,за пример е!

Сега отивам да си снимам количката,после ще сложа снимки  Simple Smile

# 678
Добро утро на всички  Hug
tutti аз си купих такъв сутиен, е наистина е страстоубиец, но пък е доста удобен. Mr. Green
Аз го взех от магазин за бременни и изобщо незнам дали ще ми трябва в родилното, но мисля да го взема за всеки случай.
Вили много се радвам за твоя юнак, все така да продължава   bouquet
Стискам палци на всички мами, на които на бебчетата им не им се стои вече в коремчетата. Дано останат на топло докато са напълно готови за външния свят Praynig
На мен вчера какво ми стана незнам, но като ме подкараха едни болки- кръст, корем... моя мъж съвсем се беше шашнал, но поне преминаха бързичко. Аз все си мисля, че бяха от умора, че аз не се спрях и за секунда вчера. Днес смятам да почивам повичко Simple Smile
Утре съм на очен лекар. Само той трябва да си каже тежката дума за раждането. Стискайте палци да каже нормално.
Айде приятен ден от мен  Hug

# 679
  • София
  За сутиените само да предупредя, да си оставяте малко аванс  ако ги купувате сега или най-добре след раждането да купувате основно. Размера на гърдите се променя основно в посока нарастване след раждането при слизането на кърмата 2-3 ден. Хубаво е обаче още за болницата да си имате нещо подръка както и подплънки, тъй като често има изтичане на мляко и  мокрене на нощниците, когато слезе кърмата, както и първите месеци докато се регулира производството.

# 680
  • на Дъждовен остров
...

Не само нищичко,ами и не е питала до сега за бебето какво плануваме. Има някои свекърви които не харесват снахите и може да се държат така-но тя ме харесва,всеки път я виждам как тайно ме наблюдава доволна,не е и това причината,просто е незаинтерисована. Сина и се върна преди месец след няколко месечно отсъствие и тя чак вчера дойде да го види,а живее на 10 мин. от нас и уикенда и е почивен. Ами каквото иска да си прави,днес вече не ми пука,вчера се бях натоварила заради това. Не сме си правили бебе за да му купува тя в крайна сметка.
Браво на твоята,за пример е!

Сега отивам да си снимам количката,после ще сложа снимки  Simple Smile

Ще отворим тема за свекърви  а май е по добре да не го правим  Grinning   Моята от 16 седмциа като казахме че акаме бебе до ден днешен не са звънали на Скайпа.  Сега съм в 34.  Така, че не се натъжавай.  Важното бебето да се роди здраво и ти да имаш леко раждане.  Ако искат да помагат с финансии, ако не искат да не.

# 681
по повод свекърите и аз да си кажа-майка ми ми купи креватчето,матрака и дрешки за бебето за околи 100 лв.отделно ми даде 600 лв за дакупим количка.а свекър ми при когото живеем сега снощи заяви че който има бебе да си му купува и че излишни пари нямал.освен това боядисва и е осмърдял цялата къща на латекс от който ми се повдига,но изобщо не му пука.само чакам като се роди бебето да ме пита защо не е кръстено на него smile3508
иначе ние вече сме в бургас в очакване на бебчо.вече нямам търпение да минава времето Heart Eyes
аз съм нон стоп гладна и вече едва се движа,но се успокоявам че е временно.вече се замислям и за диетка за сваляне на килцата Laughingто с кърменето едва ли ще е много диета,но все пак смятам малко да се огранича с папкането
радвам се за добрите новини от вили,а на искрето стискам палци всичко да е наред с дими пък когатое  рекъл господ да се появи на бял свят Hug

# 682
За свекървите и аз да кажа,че и обратното не е хубаво.Тя и свекър ми живеят в Лондон(слава Богу) и през ден ми звъни,което е ужасно досадно,за да ми показва какво е купила-е,вече имаме блузки,дънки,шапки,чорапи,бански и каквото се сетите до годинката.Да не говорим,че я бях помолила да ми вземе определени неща,които там са по-евтини и ми трябват сега,но уви,тя купува каквото прецени сама.Аз предпочитам ние с мъжа ми да избираме дрехите на детето,а не тя,пък като иска да помогне да даде пари,да не говорим,че нещата,които купува сега не ми трябват,а имахме нужда от толкова други.Нашите ни дадоха пари и ние купихме каквото решихме,т.е полезни неща,а не такива за след месеци,че дори година.Колко ме харесва не знам,не ме и интересува,за мен е достатъчно да има някакви нормални отношения,опиращи се на уважение.
Е,излях си мъката,съжалявам ако съм ви отегчила,но това много ме товари.
 Hug за малките талисманчета,а за напиращите да излизат бебета стискам палци да изчакат колкото се може повече  Heart Eyes

# 683
За свекървите или в частност моята даже и не ми се пише,че си е за срам. Моята има възможности но не и желание.И колото да ми е мъчно,че детето ми няма да расте в нормална семейна среда, с мъжа ми сме взели решение да им ограничим срещите.Доста ми е болно,че беба не е желана от тях но това е положението.Постоянно казвам,че не ми пука и доста трудно взех това решение,обаче предпочитам да няма травми в съзнанието и като порасне.За да добиете и бегла представа за какво става дума ще ви кажа как до скоро живеехме на квартира,а тя си даваше другия апартамент под наем или как (малко ме е срам да го напиша е вземала пари от мъжа ми,за да му гледа детето,от първия брак).Хайде стига толкова,много редове и отделих...Много  Hug Hug Hug на всички вас.

# 684
Хайде честито на всички влезнали в 9-тия месец! Надявам се бебчовци да не бързат толкова много и да устискат до края в коремчето на мама  Praynig
Искренно се надявам всички талисманчета да са добре, да наддават и скоро да си гушкате мили мами!
А що се отнася  до свекървите, аз също отвреме на време се дразня че мойта не пита, но се уверих че това не е от нежеление. Тя жената все се притеснява, все си мисли че ще ни притесни и някакси не иска да се натрапва. Сигурна съм че не го прави умишлено. Относно покупките в началото се беше съветвала с другата си снаха/която е супер суеверна/ дали да не вземе да почне да пазарува и т.н. и от там и се бяха скарали че докато не се роди бебето нищо не се купува и т.н. Благодарение на моята мама двете отидоха и взеха туй онуй и тя беше много щастлива. И въпреки това се притесняваше аз как ще реагирам. Вярно че мойта мама повече знае, но пък отдруга страна аз всеки ден си споделям с нея какво мисля да купя и какво смятам да правя. Свеки ако ме пита-пита, ако не здраве да е! Важното е като се роди Беба да и се радват, след време да ни помагат ,да я гледат и така....
Хайде стига съм писала, че много и отделих на свеки  Hug

# 685
  • Пловдив
Момичета, то отношенията със свекърите почти навсякъде не са добри, и аз съм препатила, много съм се вживявала в неща, които сега ми изглеждат глупави, но опитът ми показва , че не бива да ни пука - аз съм на принципа да си гледам мъжа и детето и а проблемът си е техен Naughty. Да гледаме ние да с справим,  да се обичаме и да се гледаме вкъщи и да имаме нормални семейни взаимоотношения, в крайна сметка родителите са си родители и за двамата - трябва да има някакво уважение към тях, но дотам

Приятна следобедна почивка  bouquet

# 686
  • София
Здравейте!

Мерси на Aila, Хоуп, bubcheto и fio (дано не пропускам някого) за личното мнение, споделено без всякаква мисъл за спор относно ваксинирането на бебета!

Знам, че темата е спорна като много други, но нали затова сме тук доброволно - да споделяме и обменяме различни идеи, познания, нагласи и кой каквото още се сети Simple Smile
Има доста материали несъмнено и отново е въпрос на личен избор - информиран или не.

В отчетния дух на участието ми тук: днес успях да отида на Ден на отворените врати в "Света София" (Тина Киркова). Хоуп, ако си била и ти там, май те разпознах след ввъпроса за ваксините Simple Smile))
Ако някой иска допълнителна информация, мога да споделя Simple Smile

# 687
Ох темата за свекървите няма как да я пропусна и да ви се пооплача и от моята ние живеем заедно в една къща с свекър и свекърва както и с девер ми и жена му няма да ви описвам че понякога ми се иска да се махна но за момента финансовото ни положение не го позволява а относно купуването и помощта мога да кажа че за дъщеря ми не ми е купила нищо нито пък я е гледала а когато се роди детето на девер ми съответно той е доста по добре финансово тя купи всичко необходимо за бебето сега ми каза че щяла да ми даде 200лев да сме купили количка за бебетата но не ме попита как вървят цените не прави сметка че количката е най малко 400 но ще се оправим някак си а не се и надявам да ми помага за бебета а сега да ви се оплача и от майка ми която доста ме изнервя напоследък въпреки че много ми помага както с пари така и помощ за дъщеря ми но сега направо ме убива едната ми сестра живее в Испания и понеже аз съм най малката трябвало аз да и се обаждам и да я търся видяла че съм на линия във Фейса и не съм и писала и веднага се оплакала на майка ми и тя съответно да ми се обади за да ми се скара аз така и се навиках че сега ми е много криво но защо аз да трябва да се обаждам тя като ме е видяла на линия не е ли могла да ми пише ох много ми е нервно извинете ме че ви занимавам с моите глупости и трябваше да споделя с някой че иначе откачам
а иначе не съм много добре от снощи съм с контракции и не знам дали ще устискам до 19 тогава ми определиха секцио а на мен много ми се иска да родя нормално но пък каквото дойде само бебетата да са живи и здрави  извинете ме отново за дългия пост

# 688
  • на Дъждовен остров
mimi8406, моите свекър И СИЕ се обадили на майка и казали че са приготвили пари за бебето.  Колко разбира се никой не знае и кога ще благоволят да ги дадът също.   newsm78 
Явно се очаква ние да купим всичко, а те чак когато дойдат да видят бебето да дават пари. 
Само не питат, че за тяхното идване ние трябва да изпотрушим сума ти пари за билети. 

А иначе на въпроси на майка ми кое колко било тук и казах да мине по един, два детски магазина в БГ и да попита колко вървят зимните колички, кошарки, дрешки, коритца и после да превърне цените в паундове.  Да си даде някаква представа сама  Grinning

# 689
Привет коремчета!
АЗ също съм вече в отбора на болничните - от първи.
Оф зачекнали сте една тема, която ще пропусна, за друг път Simple Smile сега не съм в настроение Simple Smile
Майка ми ме изненада приятно, преди една две седмици като вика на Гого, ти ще трябва да се научиш да ме слушаш, че мама като роди може да се наложи да се гледаме - приятно се изненадах.
Относно покупките, големите и скъпи неща като легло, количка и завивки ще ползвам от баткото, а евентуално ще купим само кошче за кола (ако не се натисне някой да подари Wink ) и лятна количка. Днес не се сдържах и купих една много сладка хавлийка за бебе и памперси за болницата.
Относно ваксините - аз съм за тези които са включени в календара. Естествено, че по някаква причина може да се наложи да се отложат във времето, но това го решават лекарите.

Поулях се пак ама като изтървам темите Simple Smile Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт