Отговори
# 660
  • София
Tedishte  ако принципно си за ваксините, но те притеснява едновременното поставяне на много ваксини и започването още веднага след раждането и в първите месеци, може просто да отложиш ваксинирането по свое желание до след шестият месец например. Като след това поставяш ваксините по-отдалечени една от друга и през по-големи интервали например. Тоест да изместите имунизационният календар с 6 месеца да кжем и да не поставяте пентаксима и синфлорикса на един път, а да кажем както е по имунизационен календар в рамките на един месец, но през две седмици например.
П.П По-рано родените бебенца и тези с някои заболявания по закон започват имунизацията след определена коригирана възраст и може някои от ваксините да отпаднат спрямо решението на комисията за освобождаване.

# 661
slimss дано наистина е така,че ми е много гадно да се гледам така и адски некомфортно! Rolling Eyes
Бубче то хубаво ще почакам-няма проблем ама само да имат ефект тези кремове,че не ми се иска да си остана така! Praynig
gerganna наистина много бързо отлетя това време и за мен...сякаш вчера съобщихме,че чакаме бебе,а вече ще трябва да съобщаваме,че се е родило! Two Hearts
tutti_79 след като всичко е наред с бебчето немисля,че имаш място за притеснение.И аз си ги имам тези подготвитеелни контракции! Peace
Искре ще чакаме отчета след прегледа!

# 662
Да се отчета след днешната среща с момченцето ми - чиста кръвна картина, добър газов анализ, нямаме жълтеница!!! Simple SmileSimple SmileSimple Smile за пръв път го видях днес без тръбички, без превръзки, без лепенки...!!! Не мога да опиша радостта с думи, чак ми се пее.. лекарите казаха, че тези дни ще го извадят от стъкленицата, за да го изтеглят иии съвсем скоро ще го сложат на легълце, за да наддава!! Simple SmileSimple SmileSimple Smile Фъстъчето ми хубаво... Two Hearts

Стискам палци за Искра и matie, дано резултатите от прегледите да са добри!!!  Praynig
Дано Богородица бди над всички ни и до края на ноември, докато се роди и последното ни ноемврийско сладурче, да чуваме само хубави новини!!!!  Hug

# 663
  • гр. Стара Загора
момичета... продължавам с още по-яко стискане на кълките... имам разкритие 1 см., а и бебууу бил много много ниско долу... иначе сме 2,800кг, всичко ни е идеално... даже вървим напред с няколко дни... тук календарчето ми показва 35 седм. и 6 дни, а лекарката каза, че съм 36 седм. и 4 дни... и няма шанс да изчака бебчууу до края на октомври... предполага, че около 15-20 ще се гушкаме вече Simple Smile а майка ми се притесни, че бебу бил много малък... трябвало да стане поне 3,500... Simple Smile
а ходих и при личния, направи ми ЕКГ и каза, че съм като добре смазан шейцарски часовник Wink
като казах на татитуу... вика не може толкова рано... че сега почти всичките пари отидоха за парното... ама то не е концерт по желание...
а утре иначе съм на изследване на кръв и урина, микробиологията ми ще е готова в четв. след обед... ииии вече си имам документа за постъпване в болницата...
и сега отивам да практикувам дългото лежане и гледане на сериалчета, и разбира се якото хапване на каквото ми попадне Simple Smile

лека и спокойна тупкащи коремчета Simple Smile
П.П.: не се притеснявай те... аз не съм притеснена за бебчуу

# 664
  • Пловдив
Vili2411 , браво на малкото юначе. Толкова мило ми стана като те четях Heart Eyes
Искре, радвам се, че всичко е наред, търпението му е майката, и яденето Mr. Green
Аз утре сутрин съм на излседвания, и тези дни на преглед при частния док, а на ЖК за резултатите от микробиологията и изследванията - др седмица;
И да питам нещо - миналата седмица с болничния ми дадоха направлението за болницата, а предната бременност освен него ми дадоха и документите за всички изследвания, които са ми правени през през бремнността - сега дали има такова нещо или не newsm78, то ще питам другата седмица ...

# 665
aneleto  и при мен така направи лекарката, даде ми само болничния и направлението за болницата . Каза че тази седмица като ходя ще ми даде и направления за кръв и урина и всички останали изследвания, т.е. обменната карта.

Браво на малките  юначета, които с всеки изминал ден са все по-силни и скоро ще гушкат мама.

# 666
  • Добрич
Аз реших да пия хапчетата за задържане до края на тази седмица,или по точно до средата на 36г.с. и после вече ще чакаме  Party
От днес си имаме количка,и кошарката е готова,всичко чака...снимки ще сложа утре!

Днес идва "свеки" на вечеря в къщи,аз очаквах нещо честно казано...тя дойде в подходящо време-кошарата сглобена,количката на куп пред нея,разгледа ги и каза- "Вие всичко сте си купили,на мен нищо не оставихте за купуване" и разговора приключи. Нито веднъж досега не е питала имаме ли нужда от нещо за бебето,само това сега изръси. Тъпо ми е,щото тя има много възможности,а нищо насреща...очаквах да даде някакви пари за купените вече неща,а сякаш не чака първото си внуче,прави се на луда. Добре че засега имаме възможност всичко да си купим сами.

Vili2411 много хубав разказ,много ми хареса. Само с такива хубави новини да ни радваш!
matie аз по тази таблица се водя досегаи бебето вървеше добре, според нея и твоето бебчето ти е в норма,ето я:
http://www.azibebe.com/index.php/bremennost/bremennost/-razmeri- … /menu-id-164.html

# 667
Привет и от мен! Преди един час се върнах от доктор. Камък ми падна от сърцето. Високото кръвно налягане в пъпната връв е било временно явление и днес всичко беше ок. Явно е било в резултат на таблетките, които ми бяха изписали за гърлото, защото съдържат бензокаин, както ми обясни доктора. Това много ме успокои, защото яко се бях шашнала, че има проблем кръвопотока и подаването на кислород. Относно кг. на бебо знам, че са в норма, но доктора наблюдава значителен спад в темпа на растеж през последния месец. Нормално е в последните месеци бебето да кача по 150-200 гр. на седмица, а моето е качило за последните 3 седмици 200 гр., а за последните 6-500 г. В началото вървеше над средната норма. Докторът се притеснява, че има нещо, което спира растежа, при условие, че се храня добре-предимно плодове, зеленчуци, месо, ядки...е и някоя мазна баничка понякога Wink. Сега ще видим след 2 седмици какъв ще е резултата като съм на протеинова диета. Той взема и като статистика, че първото ми дете е родено много малко и търси някакви причина да се повтаря картината. Според него, ако нещата вървят с този темп бебо няма да се роди повече от 2400. Аз честно казано не съм склонна да се доверявам на 100 %, защото той е патолог в пренаталната медицина и като такъв явно търси постоянно някакви отклонения и причини за тях.

# 668
Вили,много се радвам за хубавите новини Hug

Аз днес бях на преглед,че 2 дни имах доста болезнени контракции(нерегулярни).
Едната мома е тръгнала..главичката и е ангажирана в малкия таз и ми дават максимум 10 дни.
Цялата се разтреперих и много мъчно ми стана,че няма да мога да устискам до 9-ия месец.А колко са мънички Cry Едната е 1700гр другата 1600гр.Органчетата им са развити много добре,което ме успокои донякъде,но лекарката иска от мен да завърша 34-та седмица PraynigХубавото е,че мога да родя нормално,макар че не ми се рискува. Сега лежа и гледам да не шавам много,но като че ли от притеснение сега още повече ми се засилиха контракциите,увеличих гинипрала и добавих диаспорал...

Утре съм на ЖК и след това ще пиша пак.
 Hug Hug на всички

# 669
Vili, браво на твоето момче! Така се радвам на такива постове!

Момичета, някоя от вас ще ходи ли утре на "Ден на отворените врати" в Тина Киркова? Аз ще съм там и ще се радвам да се видим на живо и да обменим информация и т.н. Дали ще се познаем по размера на коремите  Laughing?

настоящи и бъдещи майчета, а каква е вашата позиция относно ваксините за бебоците?
има доста привърженици на това, че имунизационният календар трябва да се прилага такъв, какъвто го има от години насам (с малки промени), както и някъде не приемат детенце в градина или училище, ако няма всички ваксини.

от друга страна има привърженици на тезата, че особено ранното ваксиниране, понякога и съчетанието на повече от една ваксини, имат пряка връзка с доста сериозни увреждания и заболявания.

аз лично доста се лутам и някак не мога да взема категорично решение. newsm78

Tedishte и мен много ме вълнува този въпрос. Изгледах доста документални филми и изчетох доста статии. С таткото за сега сме решили никакви ваксини. (Ако се интересуваш, пиши на лични и ще ти пратя линкове към филми и статии.) Поемаме цялата отговорност от решението си и знаем, че няма да е лесно. Честно казано, детската градина е последната причина, която може да ме накара да вкарам отрови в крехкото телце на бебето си.

# 670
  • Добрич
kelevra_79 дано госпожиците изчакат още! Ти можеш да родиш нормално,а ще го направиш ли?
Аз пък за тия ваксини нищо не съм чела,не съм се сещала даже.
хоуп ако е удобно пиши направо тук линкове за статии и филми,на мен а сигурно и на други ще им е интересно.

# 671
Здравейте, момичета!
Първо-стискам палци на всички, чиито бебчета не искат да стоят в коремчето на мама до края, надявам се да устискате до възможно най-близко до термина

Теди, това за ваксините съм го мислила, ама не стигнах до решение за себе си- тъкмо тази вечер даваха по новините някакъв поп дето отказал ваксините на 8-мото си дете, предишните 7 са ваксинирани, но чул че ваксините, особено тия дето се бият в началото (първите дни) евентуално можело да се окажат една от предпоставките за аутизъм...

Аз днес се върнах от Албена, след няколко кошмарни вечери, в които почти не съм спала, сега пак- малкото диване така ожесточено ме рита,  че не мога изобщо да лежа, а дума да не става за спане....И аз съм вече 9-ти месец и мисля че отведнъж това дете стана много голямо, не съм вярвала че наистина ще се виждат краченцата, лактенцата, ама е факт, просто ме изумява вече, ама се надявам да изчака поне до след другата седмица, че сега пак си заминавам за Варна ....

По въпроса за целулита- доста се интересувах, че нали и аз си се снабдих с него- ще се махне, ама не от самосебе си, спорт, мазила и т.н.

Sneakers: Е тя свекито ти нищо , ама нищичко ли не е купила за бебчо? Мойта нали замина за Турция на почивка, вчера ми звънна че е открила сезона и е напазарила за бъдещата си внучка, ама за мен и сина и нищо нямало да има, щото ние сме били капризни . ..само сладко ще носи... Нямате ли нещо, което да не сте купили, което може да и поръчате да вземе?

Ние поръчахме количката, чакаме я след около седмица-

# 672
  • София
Здравейте девойки Mr. Green
Келевра, устискай до 36та седмица, моооооооля.  Praynig Бебета може да са мънички, но всичко им е развито, така че ще трябва само да трупат грамчета, спокойно, всичко ще е наред Hug
Не знам дали сте чули, макар че и във фейса писаха но от 10.30 в Мола на Цариградско ще има лекция на д-р Попиванова за кърменето, има много какво да се научи от нея и даже и аз, дето съм категоричен противник на всякакви училища за родители, бих отишла да я чуя, ако вече бях по майчинство Twisted Evil
Теди, по въпроса с ваксините горе-долу може да се разрази същия спор като за естествено раждане - секцио, просъствие на такото или не, кърмене срещу АМ и още милиони други. Mr. Green В самия форум има интересни статии и теми и от двете страни. На мен лично ми идват малко вповече напоследък филмите, статиите и писнаията за световната конспирация на медицината срещу човешкия род Whistling Аз съм от отбора на ваксиниращите, вярващи в лекарите и в съвременната медицина хора, които се опитват да извлекат есенцията на всички гледни точки.  Peace Избягвам даването на АБ и лекарства като цяло, предпочитам да лекувам с хомеопатия и природни средства, но си признавам, че не съм толкова смела ако педиатърката ми каже, че детето ми е зле, да отхвърля мнението й и да не дам назначенето лечение. По същия начин съм и за ваксините - не мога пред себе си да поема отговорността да не го направя ooooh!
Пак се разпрострях Mr. Green Приключвам за сега и се хващам на работа, до после Heart Eyes

# 673
Здравейте и от мен:) На мен в последно време много ми се спи. Не зная дали е от бременността или от нещо друго:) Сега ми се затварят очите, а избягвам да пия кафе.
От вчера ме наболява корема от време на време сякаш ще ми идва..дано всичко е наред. Днес съм на преглед и ще видим какво ще каже лекарката по отношение на секциото:) и дали ще изберем дата. Не остана до раждането  и нещо много взех да се шашкам:) Утре влизам в девети месец и вероятността да родя е много голяма..дано все пак устискам до след 20-ти..Simple Smile)

# 674
Вили, браво на твоя малък герой.
Ти нали все го наричаш „фъстъче”, та да ти кажа, че ходих да си купувам фъстъчено масло, така ми се прияжда след всеки твой пост, че накрая не можах повече да издържа  Blush

Искра, радвам се, че всичко е наред при вас. Не е толкова малък бебчо, а и ще наддаде още малко, докато реши да излиза, така че няма страшно  Hug

Сникърс, е тя жената е имала доброто желание, ама като сте купили вече всичко, тя какво да направи горката  Twisted Evil

matie, браво на вас, дано след 2 седмици ни зарадваш пак с хубави новини  Praynig

kelevra_79, стискай ги още малко тези нетърпеливи госпожици  Hug Praynig

За ваксините – мнението ми е, че човек трябва хубаво да се информира преди да вземе решение.
И понеже Бубчето е права, че най вероятно ще се разрази спор, смятам да не коментирам повече точно този въпрос.
В първия пост на тази тема има доста събрано инфо, ако на някой му е интересно.

Тази нощ не съм спала – Михаил не спря да „танцува” из леглото, то не бяха ритници, лакти, шамари..... ако случайно той спре за малко, бебето се събуждаше и започваше и то същата програма, но отвътре  Crazy. Не знам как ще оцелея днес  Tired

Общи условия

Активация на акаунт