Отговори
# 645
Момичета, искам да ви споделя, че много съм се притеснила и постоянно само затова мисля. Вчера бях на доктор и нещо с бебо не е наред. Казаха, че много изоставал в растежа. Сега (32 г.с.+4д) е 1850 гр. За последните 3 седмици е качил само 250 гр. Освен това докато слушаше тоновете доктора каза, че бебето е много превъзбудено и кръвното налягане в пъпната връв е много високо. По тази причина. Каза, че притока на кръв в мозъка е добре, но останалите неща не му харесват. Той сиима едно наум, че и дъщеря ми е родена много мъничка и сега иска да започна протеинова диета, за да видим бебчо ще почне да качва. Утре ще ходя да види пак кръвното налягане как е. Ако положението е все така ще ме подложат на някаква терапия с инжекции, от които предупреди, че няма да се чувствам много добре. Ох, сърцето ми се свило.  Cry

# 646
matie,бебчо ми се струва че не е много малък за седмиците си.Стискам ти палци утре всичко да е ок.В калкулатора на мама и бебе пише,че за 32г.с  бебето тежи 1700 ,а 33 г.с -1900.Дано утре и кръвното налягане да е добре.Да не би да си се притеснила при прегледа ? Hug

# 647
Май ще взема да почакам малко с тази възглавничка,пък да видим! newsm78
Тедиии не те знам какъв катинар ще слагаш ама щом е за сладко няма прошка,да знаеш! Mr. Green Да ти кажа немисля,че ще има грешка в пола ама...докато не видя с очите си все пак немога да бъда на 100% сигурна! Mr. Green
matie успокой се мила.Както казва алекс,според таблиците си е в границите и според мен.Изчакай да видиши утре какво ще каже след прегледа и ако трябва потърси още едно лекарско мнение! Hug
Момичета,а с какво се мажете за целулита...направо вече немога да се гледам!?Пак ли с този лосион против стрии? newsm78

Лека и спокойна вечер ви желая! smile3524

# 648
rosit@ не съм никък компетентна, но относно целулита бях чела някъде, че ако преди бременността не си имала и сега се е появил, след раждането ще се махне, колко е вярно не знам ама..... тайно се надявам да е вярно, защото и забелязах малко по краката, като се има предвид че преди ми бяха като щеки сега малко са се понадули ама целулита си е кофти Sad
matie не се тревожи мила. вярвам че всичко е ок, още повече че и другото ти дете е било по-мъничко.по таблиците е ок.... потърси задължително и др мнение!!!!!!!!!!
а по темата за сладкото и соленото и пола на бебето , или зачеването му по китайски , индийски и т.н. таблици и методи смятам че са пълни глупости!!!!!!!!

# 649
Добро утро  от мен Simple Smile Ето какво намерих за нашите зимни бебчета ( предимно за мами който не мислят да ги изваждат - дори и за малко ) http://www.bebeimama.com/%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0 … %d1%82%d0%b0.html
Без да искам някого да засегна , това според мен е много точно Simple Smile

Hug Hug за всички бебчета и тяхните силни мами

# 650
  • София
Привет и от мен Simple Smile Аз нещо съм се притеснила заради кръвното - стои си 130 на 80 почти постоянно и ме е страх, че е високо   Sad Наблягам на яденето на банани, пиене на прясно мляко и се надявам да не е страшно, днес следобед ще звъня на доки.

Добро утро  от мен Simple Smile Ето какво намерих за нашите зимни бебчета ( предимно за мами който не мислят да ги изваждат - дори и за малко ) http://www.bebeimama.com/%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0 … %d1%82%d0%b0.html
Без да искам някого да засегна , това според мен е много точно Simple Smile
Това го прочетох внимателно, но не разбрах какво общо има извеждането със сезона - и да са навън зимните бебета няма как да ги грее лятно слънце, нито как да дишат топъл пролетен въздух   Thinking

Надявам се неразположенията да са на минимум, настроението на макс и да е така цялата седмица  Hug

# 651
  • София
Добро утро Hug
Мати, чакам да се разпишеш след прегледа, някаква идея от къде е изоставането има ли? И това, че е високо наляганнето в пъпната връв, значи ли, че има проблем с кръвотока към плацента. Стискам палци всичко да е наред Praynig
Роси, антицелулитните кремове са противопоказни при бременност, така че издръж още месец Mr. Green
jackobiana, слънце и свеж въздух има и през зимата и мисля, че идеята на Ала Бала е, че точно защото в началните месеци нашите деца ще са ощетени в сравнение с пролетно-летните бебета, не е добре да изпускаме дори и малкото слънчеви моменти. Мойто мнение е, че 2 часа на ден навън не могат да бъдат заменени от никакъв вигантол, деавит и т.н. Но всеки си знае най-добре Peace

# 652
  • Там, където мечтите се сбъдват
Идеята е, че зимните бебета е добре да се извеждат дори и за половин час на слънце заради витамин Д, ама нещо не са успели да я доразвият. Как ли пък не ще почнем да планираме в кой сезон да заченем Simple Smile Аз така правих с Тошко, редовно извеждане на слънце и така смятам и да процедирам и сега. А това за респираторните заболявания ми се струва поредната изсмислица, с която се опитват да ни държат в състояние на страх, ами то тогава по-добре да не раждаме.

# 653
  • София
Simple Smile Аз не коментирах извеждането, а статията, в която в общи линии пише, че ако детето е родено в зимните месеци е най-предразположено към всякакви болести... Иначе и аз смятам, че по-добре на слънце, отколкото изкуствени витамини, но твърдо съм за всяка мама сама да прецени  Wink

# 654
  • София
За рахита бих могла да се съглася горе-долу, че ще са по-рискови, ама за респираторните заболявания... Crazy Ина е лятно бебе, навън сме били във всеки възможен момент, но на 3 месеца беше с обструкция на дишането, на вентолин и на 2 затворени врати чувах как й свирят гърдите като диша - реакция от втория пентаксим. Оттогава като се разболее веднага я удря на кашлица и то гадна, метална и лаеща. Много лесно слиза надолу и аз вече и на сън като я чуя да кашля почвам с превантивните чайове и инхалации с физиологичен разтвор. Tired

# 655
matie, съжалявам, че изживяваш такива емоции в момента. Аз лично смятам, че е възможно бебето и да е по-голямо. Освен това има още време докато родиш..така, че ще стане по-голямо. моята зълва роди малко бебе..1.950кг, но сега си е в нормална форма. Живо и здраво е. Така,че не се измъчвай психически. Лекаритее понякога може да ни накарат да полудеем.  Спокойно. Всичко ще е наред. Убедена съм!   bouquet
Момичета, не остава вече до финала:) Аз се чудя как толкова бързо мина това време...сякаш вчера научих, че съм бременна.. а скоро хората ще научат, че съм родила Simple Smile Да са ни живи и здрави бебчовците и ние покрай тях, за да си ги гледаме пълноценно.  Желая на всички леко бременеене. До финала не остана!!  Simple SmileSimple Smile

# 656
Здравейте и от мен!

скоро не съм писала, но ви чета редовно. Моите контракции си ги има ...не са болезнени, но са доста - около 20 на ден.
По препоръка на доктора ми от ЖК миналата седмица влязох за 4 дни в болница на системи. Намаляха уж, ама сега пак ги има . Пия папаверин и долу горе се нормализират нещата. Незнам дали да се тревожа, нали уж са подготвителни, могат ли да ускорят раждането? Някой ако е наясно, моля да сподели. Иначе всичко друго е ок с бебо - в болницата правиха пълни исзледвания и записа на тонове всеки ден !

Желая хубав ден и седмица на всички и много сили за нашите талисманчета !

# 657
  • гр. Стара Загора
здравейте и от мен...
да се изкажа и аз по темата за сладкото и соленото - ям всичко, което ми изскочи пред очите... то с това лежане у нас... друго удоволствие не ми е останало...
напоследък се будя супер изнервена, недоспала и с адското главоболие... станала съм нетърпима... ама то е, защото по цял ден съм в апартамента... а представете си, че на 5.10 Стара Загора има празник и сега цяла седмица има панаир, а аз не мога да ида за поредна година... но поне се успокоявам, че е заради бебчууу, а не заради лекции, както бе миналите години...
днес от 15:00ч. съм на преглед при доки и ще ми пуска все възможни изследвания... и дано ми каже добра новина... а малкия не спира да хълца и мърда тези дни... и то болезнено мърда вече...
корема ми е заприличал на баскетболна топка, но тежи цял тон...
а и моята мама иска да ме води на кардиолог, защото имах някакво "прескачане" на сърцето/тя така го нарича... а и е болна от сърце от 15 годишна/... а преди бременността имах проблеми с високото кръвно, и иска просто да се успокой жената...
това е от мен за сега... като се върна от лекарката ще пиша Simple Smile

# 658
Сникърс, и от мен стиснати палчета, каквото и да решиш  Hug

matie  Hug и на мен ми звучат добре размерите ви за тази седмица.
Не знам протеините колко ще ти помогнат, но съм сигурна, че плодовете много допринасят за покачване теглото на бебчето. Може да опиташ, това поне няма как да навреди.

mirkkata добре дошла   bouquet

За сладкото, соленото и пола на бебето – да си кажа и аз, че НЕ е вярно! С предната бременност ядях много сладко, мисля, че не пропусках ден. Случвало ми се е да изям цял шоколад за отрицателно време и после да се оглеждам за нещо..... сладко  Crazy Blush Момиче не съм раждала  Whistling

# 659
  • София
Горе главата, matie! Сигурна съм, че всичко с бебето е наред. Не се тормози с излишни неприятни мисли!

настоящи и бъдещи майчета, а каква е вашата позиция относно ваксините за бебоците?
има доста привърженици на това, че имунизационният календар трябва да се прилага такъв, какъвто го има от години насам (с малки промени), както и някъде не приемат детенце в градина или училище, ако няма всички ваксини.

от друга страна има привърженици на тезата, че особено ранното ваксиниране, понякога и съчетанието на повече от една ваксини, имат пряка връзка с доста сериозни увреждания и заболявания.

аз лично доста се лутам и някак не мога да взема категорично решение. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт