Примерна схема за захранване - 32

• 88 852
  • 789
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Аз да допълня да са обелени крушите, че после няма как. Simple Smile

# 107
моля кажете ми как да захраня с прясно мляко и белтък? бебето ми е на 1г.1м., храним се така- сутрин към 6 -кърмене, към 8- попара, към 12- манджичка, към 16 -каша с плод, кремче или нещо друго, към 19- по малко нещо от масата, може да е хлебче с нещо , може кисело мляко само и после към 20 ч- кърмене; през нощта също едно или 2 кърмения; понеже баткото ми беше с алергия към белтъка, досега не съм давала белтък на яйце, а от няколко дни давам по малко детска кухня, където  пише че има прясно мляко; но как да започна да давам кремчета с мляко, домашни крем супи (те са с мляко) и белтък на яйце; трябва ли да стане по малко и постепенно или от раз да започна?

# 108
трябва ли да стане по малко и постепенно или от раз да започна?
Според мен като всяка нова храна.
Според преценката ти по колкото време въвеждаш нова храна-3, 4 или повече дни.
От раз май не става newsm78 Rolling Eyes още повече ,че сте имали алергия вече в семейството.
Педиатърката какво казва newsm78..

# 109
Здравейте,  не знам дали ми е за тук въпросът, но да попитам. Бебето ми е захранено на 5 месеца.Сега е на 6 1/2. Приготвям пюретата сама. Месо,яйца не е яла още. Въпросът ми е мога ли да слагам по две-три капки зехтин в зеленчуковите пюрета? Много постни ми се виждат, а не намерих никъде информация за това.

# 110
Да може  Peace

# 111
А има ли някакви изисквания за зехтина - да е преварен или нещо подобно  Thinking, защото и аз си мислих да капвам по малко, в пюрето от моркови например, че нали уж така по-добре се усвоявал витамин А

# 112
Няма проблеми и да не е преварен, само първо мисля, че е по-добре да е пробвало това пюре без зехтина - да не вземе да се муси и да излезе, че не зеленчука а зехтина не му харесва  Grinning

# 113
Със зехтина съм чела, че е по-добре да се изчака до 8-я месец на бебето. Тежък е за стомахчето.
В  началото на нашето захранване не съм слагала мазнина в домашните пюрета 
Относно усвояването - чела си за провитамин А, каротинът. Той се усвоява при наличие на мазнини.  Peace

# 114
Здравейте! От кой месец е подходящо да въведа пащърнак?  newsm78 Дали е от подходящите за ранните месеци на захранване?  newsm78

# 115
  • ту тук, ту там
Да, пащърнакът е от първите зеленчуци!  Peace

# 116
Благодаря  Hug

# 117
Аз да попитам може ли на дете на 1г. и 7 м. да се дават луканки или домашни фелета(като елената)малката има имен ден в събота и като я знам как закача от всичко на масата все ще си вземе и от "забранените"неща

# 118
Мисля че е въпрос на личен избор, сякаш е попорасналада си куса ама да не прекалява - някой дават и мед на новородени  Grinning

# 119
То вече и е много любопитна към нашата храна все си открадва по нещо. било ако пържем месо или картофки всима и бяга като яде и така "млящи"и издава едни звуци  chef много яде и плодове малко мандаринено чудовище е само мандарини и киви по цял ден крия ги да не ги вижда на мен ми се струва , че прекаляваме с тях но пък винамини newsm78

Общи условия

Активация на акаунт