Примерна схема за захранване - 32

• 89 644
  • 789
  •   1
Отговори
# 630
записвам се да ви следя, ние още сме много мънички, но да се ограмотя полека лека  Simple Smile

# 631
Здравейте и от мен , записвам се да следя. До захранване има време , но събирам знания и идеи

# 632
  • Berlin
То от следене няма много смисъл, защото след 5 месеца ще се питаме и отговаряме същите неща общо взето. 😀

# 633
То от следене няма много смисъл, защото след 5 месеца ще се питаме и отговаряме същите неща общо взето. 😀

Съгласна съм, но ако може да добавя, че освен това всяко бебе е различно и съответно и захранването може да протече различно Wink

# 634
  • София
Здравейте, имам следния проблем - ще захранвам с оризова каша ( на 6 мес.), но всички пишат как се разреждат първите храни с мляко или кърма. Аз кърмя, но никога не съм се цедила, имах лоши спомени с хиперлактация заради това цедене с първото ми дете и сега изобщо не си купих помпа. Но с какво да правя кашата в такъв случай? Много трудно изцеждам нещо на ръка, не си го представям това да е достатъчно за една каша въобще, мляко ли да купувам или помпа или и аз не знам какво:)

Аз я правя с вода (и с първото дете така правех, кърмех, но не можех да се цедя), кърмя бебето на поискване, така, че не виждам проблем.

Сега се чудя каква друга кша да й взема, за да я разнообразя малко (оризова яде от 10 дена, като последната седмица смесвам с плодово пюре). Май се ориентирам към елда на Хип, че  е безмлечна.

# 635
Аз също съм взела елда на хип... Най доброто за дете, безглутенова, без мляко

# 636
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,бихте ли споделили вашите режими на хранене за бебе на навършени 10 месеца?Бих искала да си сверя часовника,за да видя дали не бъркам нещо.Нашият режим е следният:
    8.00-плодова каша(60 гр) ,кърма (150 гр)
    12.00-зеленчуково/месно пюре (100 гр ),кърма(120 гр)
    15.00-кърма(200 гр)
    18.00-плодова каша/зеленчуково пюре (100 гр),кърма (120 гр)
    21.00-АМ(200 гр)
Между храненията давам плодове-не повече от 50 гр.

# 637
Момичета,бихте ли споделили вашите режими на хранене за бебе на навършени 10 месеца?Бих искала да си сверя часовника,за да видя дали не бъркам нещо.Нашият режим е следният:
    8.00-плодова каша(60 гр) ,кърма (150 гр)
    12.00-зеленчуково/месно пюре (100 гр ),кърма(120 гр)
    15.00-кърма(200 гр)
    18.00-плодова каша/зеленчуково пюре (100 гр),кърма (120 гр)
    21.00-АМ(200 гр)
Между храненията давам плодове-не повече от 50 гр.

Откъде знаеш точно колко кърма суче? Защо не я кърмиш на поискване? Ако си въвела глутен, сирене и масло давай попара, може да даваш супички. А и другото защо не кърмиш вечер.

Ние смв на шест месеца и режима ни е
8- АМ
11:30 зеленчуково пюре... Ще въведа месо сле седмица. Пюрето е цяло бурканче от 190 гр. Ако не го изяде дохранвам с мляко
15 мляко
18:30 каша с плодово пюре
22:00 мляко
Никога не съм фиксирала точно колко мляко яде, нито каша нито пюре

Плодово пюре давам сутрин към 9:30 колкото изяде

# 638
Ralitsa_bv,знам колко кърма изяжда,защото храня с изцедена такава.Умишлено гледам да контролирам колко храна изяжда,защото тя има доста апетит и ако оставя на нея ще стане слонче сигурно  Simple Smile Водя се по едни таблици на СЗО за количество кърма и твърда храна,но исках и да се консултирам и с други майки.Забелязвам,че повечето деца на нашата възраст вече отдавна са на кухня,почти не ядат мляко вече,а ние имаме още да се захранваме,та малко се притеснявам дали не бъркам нещо.

# 639
Не мисля, че с млякото при бебе под 1 годинка можеш да сбъркаш Peace Предполагам знаеш, че според последните препоръки основната храна на бебето е млякото до годинка, а след годинката твърдата храна постепенно измества млякото

# 640
Ralitsa_bv,знам колко кърма изяжда,защото храня с изцедена такава.Умишлено гледам да контролирам колко храна изяжда,защото тя има доста апетит и ако оставя на нея ще стане слонче сигурно  Simple Smile Водя се по едни таблици на СЗО за количество кърма и твърда храна,но исках и да се консултирам и с други майки.Забелязвам,че повечето деца на нашата възраст вече отдавна са на кухня,почти не ядат мляко вече,а ние имаме още да се захранваме,та малко се притеснявам дали не бъркам нещо.
Най правилното според мен е, бебето да определя колко и кога да яде.
Най правилното е до първата година бебето да се запознава с нови вкусове, а осноеното битрябвало да е млякото. Но ти си преценяваш. Аз ако имах кърма бих хранила на поискване

# 641
Най правилното според мен е, бебето да определя колко и кога да яде.
Най правилното е до първата година бебето да се запознава с нови вкусове, а осноеното битрябвало да е млякото. Но ти си преценяваш. Аз ако имах кърма бих хранила на поискване
Тя беше на поискване преди да започнем захранването,постепенно,обаче си оформи режим.Интересното е,че тя никога не отказва храна.И през час да и предлагам,ще яде.

# 642
ние сме на 6м. и половина режима ни е:
6,30-7.30ч. ам 170 мл.
9,30-10ч. половин бурканче плодово пюре
11-11,30ч. ам 170мл.
14,30-15.00ч.-зеленчуково пюре(предстои ми въвеждане нас месо)
17,00-половин бурканче плодово пюре
19,00ч.-ам 170мл.
23,00-ам 170мл
тези дни ще започвам и кашите и тогава ще отпадне 1 хранене с ам
моята мома става сутрин по различно време +- половин един час

# 643
Много бързо си заместила 2 млечни хранения.

# 644
Според мен няма проблем кашата да се прави с АМ, което яде детето, или към зеленчуковоо да се добавя мляко. Тогаважне се води за заместено хранене.
Аз кашата я правя с мляко

Общи условия

Активация на акаунт