Отговори
# 615
Да пиша и аз Grinning
Беб е по-добре, нямаше температура вечерта, а сополите по-малко го мъчат май. Снощи беше ад-давах панадол, той въпреки това горя с часове и не я свали, хъркаше като Дарт Вейдър  Cry Днес пак така, но постепенно взе да му просветва, та дано утре вече да е много по-добре Praynig Шашнах се като прочетох колко болни бебоци изкочиха изведнъж. Това със сигурност е заради намаления имунитет комбинация с времето Confused Всички да оздравяват!!!
За обличането не ми се говори, нямаме нищо Crossing Arms Много късно се сетих да пазарувам, нищо не харесвам, всичко скъпо ми се струва и т.н. Тази вечер вече седнах и напазарих и фалирах ooooh! А какво ще е по нататък не ми се мисли. Една мама на 2 ученика вчера разправяше как дала 100лв. за 2-3 учебни тетрадки или подобно Sick
Това от мен, чакам гости утре, та сигурно ще зачезна, дано като ви зачета пак само хубави новини и здрави бебета да има Hug Heart Eyes

# 616
Ха сега и ние да си кажем какво ядем

5:30-6:00-АМ
10:30-попара или кус-кус/звездички
13:30-детската кухня-първото или второто зависи кое е с месо
17:30-18:00-десерта от детската кухня
20:30-21:00-АМ

Вече близо месец не се кърмим,че то последно беше едно сукане през един час,будене по 100 пъти през нощта(явно от глад)и след като започнах да му давам АМ(фризолак),нямаме грижи-хапва си детето вечер,заспива си към 20:30-21:00  и така до сутринта (даже понякога се будим и към 7:00).
А сега откакто и каката тръгна на училище и тя си полягва рано,рано и направо как и аз да не си легна в 22:00 Grinning
Моя калпазанин още е като паляченце,не може напълно стабилно да седи,но за сметка на това ми е овършал къщата с тая проходилка(добре че е тя)
Лощо се научи наобяд като заспи,първия половин час спи в кошарата и след това се буди и трябва да легнем заедно на спалнята иначе няма повече спане,и мама ще неще,ляга и откарва още 2 часа сън момчето.Добре поне че през нощта си спи в леглото.
Друго засега не се сещам.
А вчера каката за първи път реших да я оставя за цял ден в училище,че досега нямаше учителка следобед и наобяд приспивам Наско и чувам че вратата се отваря и някой влиза.Поглеждам и виждам Ива с еднаширока усмивка,и ми казва "Мамо леличката от училището ме докара,защото на двора люлката ме удари в главата" и вдига косата и зад ухото една огромна цицина с рана,и на мен направо корема ми се сви.
От там я грабвам и при личната,тя започва да реве че не иска да ходи на лекар,ама няма кой да я пита.Та личната ни изпраща в детска хирургия,защото това е глава,не е шега работа.Аз вече се превръщам в Шумахер(все едно болницата ще избяга).Отиваме в спешното и от там като я видяха и ми викат "Спокойно госпожо,не е голяма раната,дайте да промием и да сложим лепенка" и нищо друго.Казаха да я наблюдавам за сънливост,главоболие и др.,да не би да има сътресение.Слава Богу,малкия дявол засега няма нищо,само едното око от страната на удара и е кървясало вътре и малко посинялко,но да се надявам скоро да се оправи.Та момичета направо настръхвам при такива ужасии и само си мисля че            добре че не я е ударила по отзад люлката(ама няма да мисля повече такива щуротии)
Стига,че стана много дълго и едва и ще го четете

# 617
Само да добавя че ние още си носим блузките с късо ръкавче ,въпреки времето.Номера е че му ги слагам върху бодитата с дълъг ръкав.Обличам му бяло боди с дълго ръкавче и отгоре тениската(много ме кефи така и добре изглежда,като че ли) Simple Smile

# 618
  • Варна, морето, сините вълни...
Дейзи и ние сме така с храненето. Отскоро яде по малко, особено месо и зел. яде 100-120 мл.(най-много) със зор. Но не му давам кърма след това  Naughty Питах педката колко трябва да яде а тя: "Ами колко, колкооо....130гр." но така го каза все едно и тя не знае. Но аз викам а добре е ние ядем 120 Mr. Green

За заглавията също за обувките ми звучи добра идея, но не мога да го измисля аз Blush И "есен" ми се искаше да има.  За сядането иначе става за сега. Топли дрехи и последващата тема може да е.

Лека нощ Hug

Варненки няма ли да си спретнем някоя срещичка? Rolling Eyes

Имам въпрос, 2 де: 1.Кус кус-а пасирате ли го?  Аз не съм давала още, но като не ще попара, ще го пробвам и какво му се слага?
2. И като давате десерта от кухнята какъв е по точно (примерно).?
Че за 2ра група едни сладки пасти и т.н. само Shocked На мен не ми се струва много подходящо на 1,5г. да яде меденка със шоколад за 4ч. Thinking
The drive добре че не е било нещо сериозно. Дано бързо и мине на каката.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 23:05 от mimi_jobnoto

# 619
Моника, те слагат като ги готвят. Не го добавям аз. И предполагам ползват Фризопеп за да не се предизвика реакция от прясно мляко на толкова малки бебковци. Иначе всички други кухни са след 10м. и там ползва прясно мляко (освен в частните, където има опции за безмлечно меню).

Софи, аз съм доволна от тях за сега. Вкусно готвят и е добре пасирано. Но ако решиш да поръчваш он-лайн, пиши в забележки, че искаш меню от 7м., че в опциите не е добавено. Носят ми ги между 10 и 11 часа. В момента все още давам или супата или второто само за деня. Другото на другия ден. Иначе после ще я давам за вечеря. Преди така правех - второто и десерта за обяд, супата за вечеря.

Попара - ползвам сухари Голдис. Слагам по 3 като ги намачквам много ситно. Правя я по-гъста, с около 100мл чай на ХИП. Хапва си я без ядове.

Джобното, кус-кус не съм пасирала. Вземи си на Плазмон от 4месеца и става като каша. Слагам сирене, малко захар и масло (като за попарата) или намачквам половин банан. И да ти кажа, че баткото като тръгна на ясла (на 1г. и 9м.) тамо редовно за следобедна закуска имаха вафла, кроасан, меденка. Там и филии с мед плющят и с пастет, и с течен шоколад....

Зелда, така е, разходите ще стават все по-големи....Ей го, за градината на баткото една аритметика да ти кажа (1 група е) - 60лв. такса, 3лв. за вода и тоал. х-я, 20лв. за карате, 20лв. за плуване и 36лв. за учен=бник (еднократно...май)...и колко стана....103лв. на месец само за градината.

А аз се надявам тая вечер Мъро да е по-спокоен, че вече съм на автопилот....

# 620
С топло яке и обувки,февруарските деца ще преборят есента!

# 621
Привет момичета,

Съжалявам, че скоро не съм се отчитала, все не ми остава време Sad

Ужас колко болни бебчета изведнъж. Дано бързичко да се оправят всички!

snejinka86 супер колаж  Hug

The_Driver Добре, че леко се е разминала каката

Някой беше питал за мазила при АД. Ами ние от известно време сме диагностицирани с това чудо и мажа с Нахкерцен на др Тайс и Exomega на A-Derma. Взела съм и Ексипиал бадемово масло, ама то е като олио и в топлото не е много подходящ. Нахкерцена ни действа най-добре.

Иначе накратко - диването е вече с 6 зъба, седи стабилно, не пълзи, и ние сме в отбора на сучещите през нощта, все още яде символични количества храна, вече сме изцяло по метода BLW, така че поне ако не тя, аз вече успявам да се наяждам Mr. Green

Тези дни реших да се опитвам да я слагам на гърне, но нямам никакъв успех. Вече трета поредна сутрин я държа на гърнето след ставане, след 5 мин я махам и тя ми опикава повивалника  hahaha

Рапорт даден! Simple Smile

Спокойна вечер на всички  Hug

# 622
Привет Simple Smile

Относно кашите - готови ли купувате или вие си ги приготвяте?
Може ли да ми препоръчате добри каши от готовите?
Вероятно тази тема е коментирана вече, но на нас сега ни предстои въвеждане и на каша.

Като гледам доста марки и разновидности има.

Хубава вечер Simple Smile

# 623
Добро Утро!

Стани страшна си, много добре звучи заглавието  Hug

The_Driver  гледай да не го мислиш повече, че дето са казли хората- да не става това, което мисли една майка- и аз съм същата, само филми са ми в главата...дано не се случват повече такива изненадващи инциденти,  Praynig

mimi_jobnoto за десертите- може да хвърлиш поглед на менюто тук от 7м до 1г от въпросната кухня Вълшебник- струват ми се ок http://www.valshebnik.net/menu-for-children-from-7m-to-1-years

Iskrata от готовите ползвам Хумана банан, Милупа са добри- това от вносните, иначе Слънчо банан и асорти с глутен сме пробвали- одобряв ги и тях

# 624
  • София
Привет, момичета  Hug! Сигурно сте ни забравили вече, защото от много време не съм се мяркала. Мъжо пътува, аз съм при родителите ми, ама да не си помислите, че така си почивам повече  Joy. Майка ми помага, колкото да грабва на ръце бебето за щяло и нещяло, а после да се оплаква колко е уморена. Вчера за първи път ги оставих сами за два часа, за да проуча как стоят нещата с яслата и детската кухня и после падна едно опяване колко е било трудно. А как ще е догодина, като се върна на работа, не ми се мисли  ooooh!.

Иначе беболина е добре. Сяда, издържа по няколко минути без никой да я придържа, като с всеки изминал ден това време се увеличава. Много й е мерак да лази и прави опити. За захранването - и аз вече не знам къде сме. Яде месни и зеленчукови пюрета, жълтък (редувам го с месото през ден). По съвет на педиатърката сега включих и супа по 60 мл. преди пюрето - все още ми е трудно да преценя харесва ли й този вариант или просто още й е интересно. Само да ви питам, ако случайно още някоя мама процедира по този начин - супата само преди месно пюре ли се дава или и преди зеленчуково с жълтък. Каши не съм й давала, след няколко дни ще почна с кисели и май с тях директно ще въведа и глутен. Забелязах, че от царевица повръща много, затова ще се насоча направо към пшенично нишесте пък да видим  Whistling. Ааа, и още едно питане - масло вече съм й давала, слагам в супата, понякога и в пюрето. Това означава ли, че съм въвела млечни продукти и мога по-спокойно да включа и сирене или сиренето пак ще си е нова храна?

А сега отивам да ви чета, за да мога по-късно (дано  Praynig) да се изкажа и по темите   bouquet.

# 625
Добро утро!
Минавам директно на въпросите, докато шефа вика да-да-да
Лори  Hug - че то и ти ако не пишеш не знам кой ще остане  Hug
Изобщо искам да кажа на всички все пак по-редовно пишещи мами от името на една предимно четяща като мен, че аз всички ви отразявам и помня и отчитам и единствената причина да не коментирам поименно е липсата на време за писане. Така че ние с Ники никого не сме забравили, да знаете и много се радвам като има повече пишещи   bouquet
Стани, заглавието наистина е много хубаво, както и тези на Амидалка. За заглавието на Стани само едно предложение от мен - вместо преборят да бъде посрещнат Simple Smile - лично мнение, вие както си прецените  Hug
Режим няма да пиша да не ви стресна  Mr. Green, че и ние сме нощно време все по циците и от разговори с мами от парка установих, че много мечета са така, та малко се успокоих.
Дейзи, мила, ти в Смолян ли си живееш? Понеже оттам си поръчах на една позната едни страхотни бодита, български, шият ги за износ. Чувала ли си я фирмата, предполагам, че една и цените им са много добри, но най-важното, че са качествени нещата. Примерно аз си взех боди с дълъг ръкав за 4 лв. и потник-боди за 2,50, а материята им е страхотна. Извинете за офтопика  Blush
Айде гризем ръба на кошарата...отивам. Хубав и слънчев ден на всички Simple Smile

# 626
... Ааа, и още едно питане - масло вече съм й давала, слагам в супата, понякога и в пюрето. Това означава ли, че съм въвела млечни продукти и мога по-спокойно да включа и сирене или сиренето пак ще си е нова храна?...
и аз му дадох първо масло, а след това въведох чрез попарата сиренето- педиатърката каза да се започва с количеството колкото парче локум. Сигурно се води нов тип продукт, та затова като заначало се дава по толкова..

Само да ви питам, ако случайно още някоя мама процедира по този начин - супата само преди месно пюре ли се дава или и преди зеленчуково с жълтък.

за супите имам питанка също към мамите, които дават вече- И аз трябва да вкарам някъде супата и се чудя къде и по колко и ако преди пюре, по колко пюре след това? Аз лично супа не мога да си представя как може да яде малкият, при все, че не може да дъвче- нали супата има фиде, разните зеленчуци, месца..или говорите за бульон??? А някой знае ли как стоят нещата с крем супата- тя не се ли дава по-нататък???

Gatofilia съгласна за посрещнат

# 627
  • София
Софи, на мен педиатърката ми каза - 60 мл зеленчукова супа преди месно пюре (според нея Елица вече трябва да изяжда минимум 160 мл пюре - да, ама не, борим малките бурканчета). Аз и затова се зачудих дали пък не се дава пилешка супичка примерно, ако в пюрето няма месо  ooooh!. За въвеждането - първоначално й прецедих само бульона и й го давах с шише, даже първият път малко АМ добавих, защото се мръщеше на новия вкус. След две-три давания почнах да й мачкам и зеленчука - яде си го.

# 628
Здравейте,
Всички болни дечица да се оправят Praynig
The_Driver, дано бързо да се оправи каката Hug
Iskrata, каши давам вече само на Слънчо- много ги харесва, то и другите ги харесва, но тези са на половин цена и затова му ги взимам.
Всички заглавия са много хубави, избирайте, че аз не мога Grinning
Аз мисля днес да дам на Лорис зеленчукова супа. Ще пасирам зеленчуците и ще нарежа картоф на много ситно, за да свиква вече и с по-едри частици. Ще сложа вътре и сухар, за да стане по-гъстичко. Дано да яде, че последно не ми уважи домашното пюре, а искам вече да започвам да му готвя, че тия пюрета ooooh! направо ме разориха.

Айде да сложа една снимчица от вчерашната баня:

# 629
Хайде и аз да мина на отчет!  Mr. Green

Първо да пожелая скорошно оздравяване на всички болни бебоци и да честитя на месечковците от последните и днешния ден!  Hug

Бобчо също яде каши Слънчо.  Peace Взех му една на Töpfer оризова с банан, обаче честно казано има вкус на г.з! Малчо я яде, но не му е много кеф.

Режимът ни е:
8.00 - 8.30 АМ
12.00 - месно/рибно/зеленчуково пюре със сиренце
15.00 - плодово пюре/каша/попара
18.00 - АМ/попара/каша
21.00 - АМ

Моето чавенце също не пие сок, понеже мама не му е давала досега. Но пък хапна Хек със зеленчуци на Ганчев и май му хареса - поне си го изяде де!  Crazy

Аз също мисля да му взема кус - кус и грисче да има разнообразие.

Вчера цял ден е викал  ба - ба - ба - ба и да - да -  да - да, да се чудиш откъде баба му дойде на акъла, като че само баби са го гледали. Обаче като се разрева и се чу ма - маааа.  Heart Eyes

Хайде, отивам да се оправям, че трябва да тичаме за подарък до Джъмбо.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт