БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 27 069
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Антония, аз си го познавам момчето как яде  feeding. Това си е направо нищо. Сега повече искам да спи, че аз като не се наспя хубаво не съм човек.

# 406
Мами, колко често мога да давам жълтък. Моето момиченце не е много по месото, но пък с голям апетит хапва жълтъка. Яйцата са домашни и съвсем пресни.

# 407
Лорентин, на вашата възраст давах два пъти седмично половинка.
Нежна, гледам да давам от вече въведените храни нови неща, които не е опитвал. Взела съм и някой нови. Например една каша на Нестле с мед, която утре ще въведа. Давам му и любимите неща, но не помага особено. Той умира за каша страчатела с бишкоти на плазмон, но тази сутрин изяде половината. Не се сещам какво друго да ти кажа. Знаеш, че и това ще мине.

# 408
Михаела, благодаря за съпричастността.
И моя син тази сутрин е решил да яде само по половин доза от обикновено.
Чакам просто да отмине и този период, но е доста изнервящо понякога. Особено като приготвяш храни и после трябва да си ги дояждаш.

# 409
Лорентин, на вашата възраст давах два пъти седмично половинка.

Това е достатъчно, да  Peace

# 410
Нежна, да ти е сладко  Peace! Аз тази сутрин честно казано само чаках да се домогна до кашата, че беше последната порция от кутията.

# 411
Мише, децата над 1 година рязко намаляват изяденото количество, защото започват да качват много по-малко и не растат така интензивно, като преди навършването на 1 година.
Много майки се шашкат, че детето става злоядо, но причината не е в това.
Инициирай да се храни сам, ако желае.

# 412
Чери, аз и в темата Злоядо дете писах, в никакъв случай не наричам детето си злоядо. Вчера пропусна две хранения, но за това си има причина. Две сладки зъбчета са се показали.

# 413
Благодаря. Обаче какво друго е добре да се дава на обяд вместо месото? Имам предвид за да получа по-голямо разнообразие. Риба също харесва

# 414
Благодаря. Обаче какво друго е добре да се дава на обяд вместо месото? Имам предвид за да получа по-голямо разнообразие. Риба също харесва

Всякакви готвени манджи, супи.
Риба също. Със зеленчуци, картофи, задушена на пара, като супа и пр.

# 415
  • Berlin
Здравейте!
След като сме на АМ, трябва ли да спазвам режим, да го храня през определено време или да продължавам пак когато мисля,че е гладен, да предлагам храна? Казвам "мисля",защото вече ми е трудно да го усещам 100% Simple Smile може би ако започне да яде едно постоянно количество на 1 ядене, ще удачен режима? Защото сега яде от 90 до 170 мл - много различно.
Също искам да попитам дали трябва да давам вода? Педиатърката ни каза, че трябва да пие ок. 150мл.вода заради АМ, но той по принцип не я обича и не пие изобщо. Докато беше на кърма,не е пил също.

# 416
Храни на около 3 часа. Това като ориентир. Иначе следи бебето за признаци на глад.
Ако изпива шишето с мляко, но остава малко на дъното, това означава, че е точното количество.
Ако не желае да пие вода, значи не е жаден. Просто предлагай.

# 417
Какво е количеството сухар в сутрешната попара?
Слагам по две парчета, но сякаш не е достатъчно..., поне не всеки път.
А като преместих попарата в бурканче, се оказа, че няма 190 мл.  newsm78

# 418
  • София
Иво стигаше и до 4 сухара.  Crazy
Сега не може да изяде толкова.  Simple Smile

# 419
Здравейте!
След като сме на АМ, трябва ли да спазвам режим, да го храня през определено време или да продължавам пак когато мисля,че е гладен, да предлагам храна? Казвам "мисля",защото вече ми е трудно да го усещам 100% Simple Smile може би ако започне да яде едно постоянно количество на 1 ядене, ще удачен режима? Защото сега яде от 90 до 170 мл - много различно.
Също искам да попитам дали трябва да давам вода? Педиатърката ни каза, че трябва да пие ок. 150мл.вода заради АМ, но той по принцип не я обича и не пие изобщо. Докато беше на кърма,не е пил също.

Бебетата обичат рутината, затова се постарай да mу въведеш режиm на хранене, не по хроноmетър естествено, но през 3-3.5ч. Аз вода предлагаm преди заспиване, действа ни
у(с)по(ко)яващо.

Общи условия

Активация на акаунт