МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 67 526
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте,отново и пак да попитам нещо-имам пшенично брашно тип 405 дали е подходящо за хляб.

Няма да имате никакви проблеми според мен.

От вчера съм собственичка на Zelmer. Четох цяла вечер и сутринта реших да пробвам. До средата на основната програма съм. Тестото се замеси, сега втасва.
А сега въпрос. Реших да си направя малък хляб и намалих съставките на половина. Защо ли бях убедена, че всички рецепти са за 1 килограм, та намалявайки на половина ще получа 500 грама.
Като се поразчетох видях, че основните рецепти с 300 грама течност са за 750 грама, значи аз се опитвам да си направя хляб от 375 грама. Дали ще стане нещо или ще е за кофата?!?

Сумата от количествата на вложените продукти в един хляб е приблизително равна на количеството на готовото изделие. Е ... не точно толкова, малко повече, но все пак е нещо ориентировъчно. В предходната страница на темата Ердинч е цитирал едни съотношения, по които може да се ориентирате.

# 91

Сумата от количествата на вложените продукти в един хляб е приблизително равна на количеството на готовото изделие. Е ... не точно толкова, малко повече, но все пак е нещо ориентировъчно. В предходната страница на темата Ердинч е цитирал едни съотношения, по които може да се ориентирате.

Благодаря за бързия отговор!
Пропорциите съм спазила. Въпросът е как ще се изпече хляб  по малък от 500 грама. До края на програмата остават 20 минути. Хляба е изпълнил половината контейнер.
В крайна сметка след малко ще видя резултата Simple Smile

# 92
Възможно е да ти се препече хлябът, така че можеш да опитваш с клечка в последните минути, ако не са изтекли вече. Ако прецениш, че хлябът е изпечен, спираш програмата, изключваш машината и изваждаш хляба.

# 93
ОК Спирам го 9 минути преди края!

# 94
ОК Спирам го 9 минути преди края!

Изпече ли се?  Simple Smile

# 95
Да, можеше да си постой и останалите 9 минути де.
Снимка след малко.

# 96

Хляб

Козунак
Тутманик

# 97
Здравейте,отново и пак да попитам нещо-имам пшенично брашно тип 405 дали е подходящо за хляб.
да , може да стане за хляб - действай смело
ако не е тайна откъде го купи и кава марка е   bouquet

# 98
Благодаря за бързия отговор!
Пропорциите съм спазила. Въпросът е как ще се изпече хляб  по малък от 500 грама. До края на програмата остават 20 минути. Хляба е изпълнил половината контейнер.
В крайна сметка след малко ще видя резултата Simple Smile
как ще се изпече ще ни кажеш ти , а може и да ни покажеш  Laughing
остават 20 мин ,но незнаем колко минути е целият цикъл на печенето. за  до 500 гр хляб мисля че са достатъчни 45 мин печене и после около 10-на мин. хляба да стои в машината ,но да е изключено печенето. после може да си направиш извода как ти изглежда хляба и при следващият
да увеличиш или намалиш с 5 мин. печенето. все пак машината не може да различи кога тестото е 400 гр  или 1400 .
общото количество продукти дава капацитета на дадена машина с което тя би се справила безпроблемно.  900 - 1500 примерно е че може да върти тежест до 1500 гр.  до 900 гр. е за малък хляб. там има разлика предимно във времетраенето на печенето и съвсем малка разлика във времето за втасване (предполагам). не е задължително да правите хляб точно 900 или 1500 грама.
машината няма да ви се разсърди  Laughing

# 99
Ето резултата:

Мисля, че спокойно можех да изчакам до края на програмата, но и така беше ОК. И тъй като хлебчето беше малко вече го хапнахме!  Laughing
Утре ще пробвам отново, още не съм решила дали да променя грамажа.

# 100
  • добрич
да , може да стане за хляб - действай смело
ако не е тайна откъде го купи и кава марка е   bouquet

Не е тайна съпругът ми донесе от Германия 2 пакета от това http://www.supermarktcheck.de/product/45160-muehlen-gold-weizenmehl има още малко да свърши печенето и по-късно ще го снимам.

# 101
Не е тайна съпругът ми донесе от Германия 2 пакета от това http://www.supermarktcheck.de/product/45160-muehlen-gold-weizenmehl има още малко да свърши печенето и по-късно ще го снимам.
така си и помислих.
тук не съм срещал такъв тип брашно , а всичките рецепти в книжката са ми с такова  и за това исках да опитам хляб с такова брашно

# 102
Ето резултата:
Мисля, че спокойно можех да изчакам до края на програмата, но и така беше ОК. И тъй като хлебчето беше малко вече го хапнахме!  Laughing
Утре ще пробвам отново, още не съм решила дали да променя грамажа.
какво не ти харесва в този хляб ?

# 103
Много светъл беше на цвят, но на вкус си беше ОК. До края на програмата оставаха 9 минути и сигурно щеше да стане по препечен само.
Като цяло съм доволна от първия опит.

# 104
Много светъл беше на цвят, но на вкус си беше ОК. До края на програмата оставаха 9 минути и сигурно щеше да стане по препечен само.
Като цяло съм доволна от първия опит.
някой машини правят по-светъл хляб.
а препичането на кората на каква степен беше ? можеш да я дадеш на най-висока степен и да запазиш времето на печене както беше сега

Общи условия

Активация на акаунт