Помощ в търсенето на работа-14

• 40 296
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Добре де... ти ако трябва да избираш дали да стоиш гладна или да работиш без договор, какво би избрала?

# 61
Moже и така да е принципно, но в частност нещата по-различни ги виждам: момичето, дето ще ми се води шефка, свястно ми се видя, даже за детето ми каза, че е ок, тъй като на всяка жена това е добре и редно да се случи в живота, докато последната ми работодателка най-демонстративно ме отсвири след като излязох по майчинство (вярно, че още няколко като мен имаше, ама какво сега, да не бременеем и во веки веков да се венчаем за службицата си). Та нещата и на усет ги карам и виждам, не ме е стра че няма да ми плати - дори и така да е, за 2-3 седмици няма да обеднея, ако работя там Peace Само от полза ще ми е, а и ако наистина не ми плати, в случай, че не ме хареса как работя, значи наистина не съм за там. Но момичето ми се видя коректно и много мило, стилно и възпитано (доколкото може да се прецени на едно интервю де, но имам опит в тях, не е да нямам;-). Пък аз съм работила един месец в частна фирма, без договор - чакахме да се харесаме, напуснах по свое желание, а работодателят си ми плати "изработеното", доколкото може да се каже, че беше такова, тъй като в моята сфера, на тогавашния ми етап, по-скоро беше обучение:) Така че - всичко се преценява според случая. Аз съм много доволна и ще съм още по-да се справям и да си допаднем, но ми е мн. притеснено за малкия - не сме се отделяли досега въобще за повече от 3-4 часа... Tired

Аз имам още 2 месеца до края на втората година от майчинството и не бих искала да я прекъсвам, та ще видим. А и в случая не виждам как ще направи пари от мен като отида там за 2-3 седмици, тъкмо опозная работата и контактите си създам и айде, следващия - не става така, поне в моята сфера.

# 62
Добре де... ти ако трябва да избираш дали да стоиш гладна или да работиш без договор, какво би избрала?
И в двата случая ще стоиш гладна,това избор ли е??? Shocked
Докато стоиш без договор и не ти платят на края-по-добре да търсиш фирма,в която поне  срочен договор ти предложат.

# 63
Аз не бих работила без договор.
А и при една проверка, какво ще кажат за теб? Какво правиш там? Как работиш?
Искай си договор с изпитателен срок, като не се харесате го прекратявате. Не виждам чак такъв проблем.

Днес бях за втори ден на новата работа, още нямам впечатления от децата, тъй като влязоха малко от единият клас.
Иначе колектив, голям. ) Не съм свикнала да е такава лудница около мен, основно работя сама, или с 1-2ма човека.

# 64
Гладна и прецакана е по-кофти.
Като работещи трябва да си знаем правата и да си ги търсим.

alen mak, успех!

# 65
Как без договор....нали като подпишете, и без това има изпитателен срок до 6 месеца...това не е нормално според мен.

# 66
Аз не бих работила без договор.
А и при една проверка, какво ще кажат за теб? Какво правиш там? Как работиш?
Искай си договор с изпитателен срок, като не се харесате го прекратявате. Не виждам чак такъв проблем.

Днес бях за втори ден на новата работа, още нямам впечатления от децата, тъй като влязоха малко от единият клас.
Иначе колектив, голям. ) Не съм свикнала да е такава лудница около мен, основно работя сама, или с 1-2ма човека.

ами нормално или не - така сме се договорили, значи за нас е нормално, щом и за двете страни е ок, за да видим за какво става въпрос; при проверка - че се обучавам, което ще е и така точно в този период. За какво да си усложняваме живота взаимно, ако подписваме договори и нищо не излезе от това?Мисля, че и малко повече доверие трябва да си имаме взаимно. В случая за себе си не греша, със сигурност. Не губя нищо, само мога да спечеля.

# 67
  • Варна
Alen mak, имаш право на граждански договор без да ти се прекъсва майчинството, но трябва да се прецени дали работата която ще вършиш, би могла да влезе в понятието граждански договор /да е точно определена по обем, да има ясен критерий кога е изпълнена/. Иначе съм на мнението, договор със срок на изпитване не усложнява нещата за никой, особено ако срокът е уговорен в полза и на двете страни. Единственото е че майчинството ще се прекрати.

# 68
  • София
Не е лошо да подпишете договор за обучение, защото при проверка от ИТ не се вярва само на казаното, а трябва да се докаже. Този договор се третира като граждански и няма да ти се налага да прекъсваш майчинството си (ако ще ти плащат официално). Ако плащането ще е на ръка, в договора може да се посочи, че обучението е неплатено.

По това, което си описала, пробата ми звучи разумно. Не позволявай обаче да те размотават дълго, в случай, че се харесате  Peace

Не се притеснявай за детето, ще се справите  Hug

# 69
И в двата случая ще стоиш гладна,това избор ли е??? Shocked

Има много хора, които работят без договор дълго време. Едва ли ще продължат да работят повече от месец, ако не им се плаща.
Не съм много сигурна (не помня), но мисля, че и аз съм работила без договор.
А сега също не мисля, че бих започнала работа без договор, ама това е защото не мисля, че ще остана без работа.

# 70
Да,и прецакани има много,при това "доброволно" - нали сами се съгласявате на документ,че сте съгласни да ви обучават безплатно Thinking Само,че на практика точно затова стоят хората не 30 дни,а с месеци,наивно вярвайки,че ще им платят със задна дата... Tired

# 71
Добре де, явно ти познаваш хора, на които не са им платили. Аз познавам само такива, на които са им платили. Всъщонст познама и такива, които в момента работят без договор и им плащат дори всяка седмица. А познавам и човек, който работи в голяма, уж сериозна компания с договор и всичко както си трябва, ама не им бяха плащали много месеци наред.

# 72
Вероятността да не ти платят,когато нямаш договор е доста по-голяма,при всички случаи. ooooh!

# 73
Обаче и вероятността да изкараш някакви пари ако ходиш на работа е по-голяма, отколкото ако не ходиш.

# 74
Обаче и вероятността да изкараш някакви пари ако ходиш на работа е по-голяма, отколкото ако не ходиш.
Ама това,че спориш не ти решава основния проблем! Mr. Green Целта да ходиш на работа ли е  Flutter или ходейки на работа,да получаваш пари и да се издържаш? Flutter Защото ако е за едната разходка,те разбирам,теб да видят,ти да видиш други хора... Whistling Ама риска е е за твоя сметка,при това положение.Работодателя в случая е изряден-ти си съгласна да се "обучаваш",той също "съгласен" да те обучава безплатно.. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт