Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 22 669
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Tanita13 аз нямам опит, но намерих това в нета, дано да ти помогне... Hug   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389095.0

Suzito85 добре дошла  Hug
Честит празник и от мен на всички именници и Любомира!

zo_kо Честито, увеличаваме се тези които ще връзваме панделки  Hug

# 106
Аз  единствено за алкохола съм стриктна,не съм пийвала дори и глътка бира,обаче цигарите..... пуши ми се като за световно.Иначе ям всичко,сега опуках няколко пържоли,правих барбекю,идеално ми дойдоха.
За праховете,никога не съм ползвала бебешки прах и никога не съм отделяла прането на малкия от нашето,дори и като беше на 1м.За гладенето,майка като се роди синът ми беше тук и тя гладеше,иначе не мисля,че щях да се задълбочавам много много.

# 107
Здравейте и от мен! За пръв път пиша във форум и много се радвам, че е точно в този  Simple Smile

Аз да споделя, че до скоро също доста ми се гадеше и за да не повръщам (и за да мога да ходя на работа и където и да е) си похапвах - предимно солети, бисквити и др. За съжаление от плодовете и зеленчуците гаденето ми си увеличаваше. Та в момента резултатът от това ядене е, че съм с 5 кг. отгоре....Струва ми се доста. Какво мислите, ок ли е?

# 108
А не споменах, че според ултразвука съм поне 1 седмица преди термина, големичко е засега   Grinning Лекарят ми даде някаква американска статистика за развитието на плода, според която мининум бебто ще е 3 кг., а максимум - 4.5 кг. Последното доста ме шокира, защото аз по принцип съм 1.60 и под 50 кг.

# 109
Здравейте и от мен! За пръв път пиша във форум и много се радвам, че е точно в този  Simple Smile

Аз да споделя, че до скоро също доста ми се гадеше и за да не повръщам (и за да мога да ходя на работа и където и да е) си похапвах - предимно солети, бисквити и др. За съжаление от плодовете и зеленчуците гаденето ми си увеличаваше. Та в момента резултатът от това ядене е, че съм с 5 кг. отгоре....Струва ми се доста. Какво мислите, ок ли е?
Juicy,добре си ни дошла HugАз само да те поздравя,защото като до скороповръщаща и свалила доста под собствените си кг.,за въпроса ти нямам отговор,но мился че е ок,нали все пак си бременна,кг.се качват,че как иначе Simple Smileуспех с бременността Simple Smile

# 110
Tutence, благодаря за линка! Hug Хммм, било нормално да има кръв... Thinking Аз все още не знам от къде е тая кръв, защото като гледам капчиците, и като ги попивам в тях няма кръв. Може да е някоя миниатюрна раничка, която не виждам, знам ли. Rolling Eyes

# 111
  • Сфия
Suzito85 добре дошла   bouquet
Разбирам те много добре с това повръщане... аз тук съм пословична с този проблем. Влизам в 17 г.с. почти и още продължавам. Е по-рядко вече, но съм била доста зле... повръщала съм дори кръв.
A аз съм в 20-та седмица и още повръщам, даже днес е отчетох. Горе-долу по 2-3 пъти на седмица. Вече съм сигурна, че както при първата си бременност си дрйафах до деветия, даже раждах и повръщах, така явно ще е и сега. Разликата с първите 4 е, че не ми се гади денонощно, а доста по рядко... И кръв съм повръщала, мисля, че от киселините, които минават през гърлото, то се раздразва и за това е кръвта. Но ме притеснява и нещо друго... Всеки пот, щом  Sick и подпиквам, явно от напъните.  Навремето това не ми се е случвало...Дано вие не сте, като мен.
Танита, не знам за кръвта, ама за коластра също е рано. Мисля, че е свързана с висок пролактин. По-добре се кондултирай с лекаря ти!

# 112
viki 88 - уча в Международно Висше Бизнес Училище в Ботевград, задочно, специялност Бизнес администрация.От средата на Октомври започвам лекции.Ти къде учиш ?

# 113
Танита, нормално е да ти изтича коластра на капчици.Споко!

hahuhihi , и аз като теб от първия ден , в който се прибрахме от родилния дом никога не съм отделяла детските дрешки и всичко съм перяла заедно с нашето пране. Не съм се вманиячавала на тази тема нито за миг. Ползвах само Ариел, Тайд и други подобни. Иначе пък гладех всичко бебешко , защото имах и желание. Шишета започнах да ползвам от 7-я месец, защото моите двамата са кърмени доста време, особено дъщеря ми.
Аз изкарах една настинка, но с много чай, лимони и мед вече съм добре.
И аз допреди 10 дена все още повръщах, но вече спрях.

Забравих да честитя днешния празник на всички с тези прекрасни български имена! Честито!

# 114
Suzito85 добре дошла   bouquet
Разбирам те много добре с това повръщане... аз тук съм пословична с този проблем. Влизам в 17 г.с. почти и още продължавам. Е по-рядко вече, но съм била доста зле... повръщала съм дори кръв.
A аз съм в 20-та седмица и още повръщам, даже днес е отчетох. Горе-долу по 2-3 пъти на седмица. Вече съм сигурна, че както при първата си бременност си дрйафах до деветия, даже раждах и повръщах, така явно ще е и сега. Разликата с първите 4 е, че не ми се гади денонощно, а доста по рядко... И кръв съм повръщала, мисля, че от киселините, които минават през гърлото, то се раздразва и за това е кръвта. Но ме притеснява и нещо друго... Всеки пот, щом  Sick и подпиквам, явно от напъните.  Навремето това не ми се е случвало...Дано вие не сте, като мен.
Танита, не знам за кръвта, ама за коластра също е рано. Мисля, че е свързана с висок пролактин. По-добре се кондултирай с лекаря ти!
И аз си повръщам от дъжд на вятър вече де,ама и на мен ми се случва да понамокря гащичките,даже първия път голяма драма,викам на моя на човек вече на приличам,по зле съм и от малко дете и дърта баба Cryобаче явно си е от напъните..мани мани Simple Smile

# 115
Момичета да ви се похваля молитвите ми са чути и отново ще ставам женска мама stork-girl . От два дни знам новината но не ми остава време да седна пред компютъра и да ви се похваля. Лекарят каза че 90% е момиче което за мен е достатъчно и се надявам да няма промяна защото вкъщи всички много се радваме а най-много бъдещата кака. Направих си и пълни изследвания на кръв, урина и анти тела защото и аз и съпругът ми сме с отрицателни кръвни групи и всичко е ОК - разминах се без витамини и тем подобни глупости.

# 116
  • Където морето целува небето...
Благодаря ви за посрещането. Аз имам увеличено бяло течение и при напъните ми изтича повече от него, но не пишвам (засега). Всички ми казваха изчакай до четвъртият месец и ще мине - е хайде де, чакам.... Сега наистина е малко по-добре, но имах моменти в които прекарвах по цял ден в банята. Просто нямах сили да изляза. От 4 до 6 пъти на ден беше нормално за мен. Що неща изпих и нищо не помогна.
Гледам говорите за килограмите. Аз до момента съм -1. Какво да се прави като свалих много в началото. За сметка на това имам огромен за месеците ми корем, който поради ниско носеното бебе е много смешничък.

# 117
  • Сфия
Suzito85 , аз навремето повръщах така до края на 4-ия по 4-6 пъти на ден, беше ми станало, като рутина. Като цяло за бебчо няма проблем, но може да се обезводниш, това е лошо, трябва да се внимава. При мен на 2 пъти се беше случило. В 9-та и в 18-та седмица. И двата пъти лежах на системи в болницата, преливаха ми и Деган и, докато бях там се чувствах човек. След, като се прибера-хайде пак наново. Спомням си, че втория път-в 18-та семица бях повърнала 10 пъти от сутринта до след обяд... Пий много течности, за да не се докараш до там.

# 118
честит имен  ден на всички именници!Да сте живи и здрави и със здраве да си носите именцата:)
  bouquet
Любе,честита годишнина,да се обичате и уважавате още 80 години:)) Hug

При мен няма нищо ново,насторила съм се за един релаксиращ уикенд,че последните два дена се разкатах.Сега ще спретна едни палачинки на моите поспаланковци и ще се изфъшкаме на вън за разходка до океана че отдавна не съм ходила там:)

Хайде бягам,от мен приятен,весел и спокоен ден!   Peace

# 119
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!!!   bigdance2  bigdance2  bigdance2 newsm18 newsm18 newsm18 Tada Tada Tada  261uu  261uu  261uu
СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ И НА НАШЕТО ЛЮБЧЕ, КОЕТО ДНЕС ИМА ДВОЕН ПРАЗНИК!!!!!!!   bouquet
 Аз да ви се похваля, днес се засякохме случайно с Пепи в обедната ми почивка, тя ме позна и ми извика, беше с прекрасната си щерка, тъй че 15 мин. не спряхме да бърборим, беше толкова приятно вълнуващо, нямам търпение да се запозная и с другите мами от Варна.... поне  Heart Eyes
Прегръдки на всички!!!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт