Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 22 671
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Juicy_C,добре дошла при нас и дано скоро ти отминат неразположенията и се радваш на прекрасна бременност. Peace
А така,ето че албумчето със снимки помага да не подминем на улицата. Laughing

# 121
Честит имен ден на празнуващите!

Честит празник на софиянци!

Любче, честит двоен  празник! Пожелавам ти всичко най-хубаво, за което се сетиш.   bouquet

Ние днес обикаляхме за радиатори за парното, но си купихме....хладилник. Направо се влюбихме в него - 435 л с камерата. С множество рафтчета, кутиики, fresh box и други разни глезотийки. Най-важното - има 5 години гаранция.

# 122
  • София
Добре дошли на новите мами  Hug
she_moto чудна придобивка. И на мен ми се ща такава, че имаме голяма нужда, но да видим кога.

Много хубави снимки и големи тумбачета сте сложили в албума  Heart Eyes
Ние с бъдещият мъж нямаме много снимки, че не сме от много време гаджета (преди това само приятели с бонуси  Embarassed ). Чакам след 2 седмици да мине сватбата и тогава ще кача.

# 123
Здравейте мамчета!
Честит имен ден на всички именници, включително и на Любчето  Hug Любе, честита ти и годишнина. Пожелавам ти някой ден "платинена" сватба да празнуваш  Heart Eyes
Честит празник и на софиянци Grinning

Аз да се похваля. Най-сетне излязоха резултатите от изследвания ... доки каза, че имам "перфектна" кръвна картина, а всички останали изследвания също са супер  Joy само, че понеже няма идеални неща имам една кандида, която да ми разваля щаститието, но ще се преборим и с нея рано или късно  #2gunfire #2gunfire
       От няколко дни имам контракции, а вчера болките бяха адски силни... направо сълзите ми течаха сами. Днес му казах за силната болка и го попитах какво да правя. Каза ми да си взема Магнерич и ако много ме боли да пия 3*1. Само че аз се чудя дали да не пия превантивно няколко дни, докато отшумят болките. В момента ме боли леко, но се притеснявам да не ме хване за веднъж. Вие какво ще ме посъветвате?
       Попитах го и за ФМ. Той ми каза, че каквото се прави на ФМ, той го прави всеки път (както е казал и на she_moto)- гледа детето от главата до петите. Просто някои лекари обявявали, че това е различен преглед, за да вземат парички. Каза ако искам да отида... ако смятам, че имам нужда, но аз не знам какво да правя... Та ако може да попитам  тези, които вече ходиха на ФМ какво точно са им гледали, за да разбера има ли смисъл. А и за всеки случай, ако могат мамите от Варна да ми кажат къде е кабинета на Балев, ако реша да ходя и какви парички трябва да си подготвя  Embarassed
       За алкохола - Преди повече от година си говорехме с мъжлето и аз му бях казала, че като дойде време да забременея, мога да спра кафета и цигари, но бирата не може да ме накара да я спра. Сега той ме кара, а на мен не ми се пие... най-много 1 глътка от неговата чаша, но не ми е кеф толкова.
       За секса - не че се пазим, просто мен нещо не ме влече... може би заради болките или заради силната чувствителност, най-вече в гърдите, но не ми е кеф като ме боли ... нормално. А той милия търпи какво да прави  Twisted Evil
И аз се присъединявам към вас Simple Smile последна година съм и ми предстои доста тежък държавен изпит, но ще се справим  Hug
Супер значи не съм сама четвъртокурсничка, ще има на кого да се оплаквам, къде учиш???
Ами то ако не греша.. всички, които казахме, че сме студентки сме последна гдина (независимо бакалавър или магистър), така че ще има на кой, а и предполагам, че и другите също могат да те разберат

Е аз ще приключвам преди да съм ви досадила  Wink

# 124
  • Където морето целува небето...
tedince7o аз откакто имам контракции пия 3*2 магнерот + 3*2 Но Шпа. Започнах ги веднага. Мисля, че не би ти навредило да пиеш няколко дни като превантивна мярка, а не да чакаш засилени контракции.
На мен за ФМ не ми взеха някаква различна сума. Прегледът представляваше доста обстойно гледане на бебето (ако искаш ще ти копна от друга тема какво точно гледахме). Повече пари ше ми вземат на ФМ с 4Д ехограф, тъй като този преглед вече е на частно и не минава по ЗК (тук в Бургас е 70 лв.).

# 125
Привет  Simple Smile

Честит празник с леко закъснение  Simple Smile Моето хлапе, също е именник  Grinning

Не съм писала от 100 години, но нямам време. Гледаме се с малкия, тече ремонт у дома ... малка лудница, която се надявам да свърши този месец  Simple Smile Шишета, стерилизатори, помпи, ако кърмите не са ви необходими .. после ако ви дотрябват си купете  Peace

Някой питаше за коластрата ... при първата ми бременност имах още от началото на 5 месец, тази се започна от 3 месец, но спря .... е , ако стисна излиза  Crazy Нормално е, не се шашкайте. За кръвта - може да е раничка или от протриване .. сега зърната са доста по-чувствителни ... моя съвет е да се обръщате към консултант от Ла Лече Лига - всезнаещи и внимателни, винаги на линия  Mr. Green http://lalechebg.com/

Аз също бих се включила във Софийска среща  Simple Smile Претенции за ден нямам, но видях че има и други мами, които няма на кой да си оставят дечицата за гледане, та ако не ви пречат ... може ли да дойдем с тях?  Laughing

# 126
Някой питаше за коластрата ... при първата ми бременност имах още от началото на 5 месец, тази се започна от 3 месец, но спря .... е , ако стисна излиза  Crazy Нормално е, не се шашкайте. За кръвта - може да е раничка или от протриване .. сега зърната са доста по-чувствителни ... моя съвет е да се обръщате към консултант от Ла Лече Лига - всезнаещи и внимателни, винаги на линия  Mr. Green http://lalechebg.com/

Благодаря за напомнянето за Ла Лече Лига! Hug Аз питах за коластрата. Ще пиша на консултантката за нашия регион. Peace

Аз съм скочила още в 7:20 тази сутрин. Цялата съм схваната, и двата крака ме болят. Въртях се цяла нощ, не намерих нито една удобна поза за спане. Започвам да се замислям за възглавниците за бременни....Някоя от вас има ли такова чудо и върши ли работа? В момента коремчето ми е доста голямо за моите седмици, като се има предвид, че вътре са две бебчета. До февруари има доста време и направо не мога да си представя колко по-голямо ще стане. А с това и спането ще става все по-проблемно. Rolling Eyes

# 127
Добро утро. Laughing
А аз спя като път и когато нощем се налага да посетя тоалетната го правя в почти заспало състояние.Тази нощ нямам идея кога съм ходила но все едно див звяр е влизал там. ooooh!
Теди,аз първият път имах контракции чак в 8-ми месец и сега,т.е преди две седмици като ми се появиха се стреснах и си самопредписах "Магнерот".Пих 3-4 дни по едно на ден,т.е вечер,защото тогава и корема ми беше твърд,но мисля,че твърдостта му нямаше много общо с бременността.Изглежда като се понатрупа магнезия ми помогна и го спрях.При нас масово се изписва магнезии и но-шпа,имам чувството,че повече от половината бременни в даден момент или през цялата си бременност ги приемат.За ФМ не мога да те посъветвам нищо.Само ще си кажа мнението,а то е,че ако всичко е наред с бебето,плацентата,матката,който и да те гледа ще го види,но ако нещо не е наред не всеки би го видял.Аз за себе си реших да се доверя на утвърден специалист по ФМ,защото иначе ако отида при някой друг няма да съм спокойна на 100% и ще изляза от кабинета не напълно уверена,че всичко е наред.Но ти си решаваш.Може би твоят доктор е много добър с ехографа.

# 128
      От няколко дни имам контракции, а вчера болките бяха адски силни... направо сълзите ми течаха сами. Днес му казах за силната болка и го попитах какво да правя. Каза ми да си взема Магнерич и ако много ме боли да пия 3*1. Само че аз се чудя дали да не пия превантивно няколко дни, докато отшумят болките. В момента ме боли леко, но се притеснявам да не ме хване за веднъж. Вие какво ще ме посъветвате?

Винаги съм била негативно настроена срещу оспорването на лекарското мнение по форумите, но съвета на твоя доктор искрено ме учудва.
Моята лекарка ми изписа превантивно Магнерич 2*1, хем моето стягане на корема са неболезнени контракции и то единични на ден. Поне десетина пъти ме попита дали не са болезнени и/или ритмични. А още в началото ми е казала, че ако имам болки да си пия Ношпа.
Твоя лекар явно е прегледал шийката на матката и е преценил че контракциите не са дали отражение, но всеки друг би го притеснило това че са болезнени (нали болката е по време на контракциите, а не да се случват независимо?) и би предписал сериозна схема.

Относно феталната морфология - аз имам допълнително здравно и от там ми поемат разходите за всякакви прегледи и изследвания. За това не съм се и замисляла и на всичко съм ходила.
Все пак, моята лекарка ми обясни, че тъй като не е специалист не може така детайлно да разгледа сърцето и да прецени дали има някакви проблеми.

Това което обаче ме убеди че трябва да отида на ФМ е случка с една от януарските мами (мисля че в тяхната 6-та тема започна всичко). Съвсем случайно на един преглед някаква гинеколожка и казала че сърцето на плода е близо до стомашната стена и това е индикация за прекъсване на бременността. Нейния наблюдаващ, нищо такова не бил видял до момента. От тази диагноза нататък почват мъките и. Пак при наблюдаващия който огледал най-подробно търсейки именно този проблем. Пак нищо не видял. Беше си записала час да дойде чак до София при един от специалистите по ФМ. Докато чака ходила при втори, трети - никой нищо не видял и тя се успокояваше, че как може само една в региона да види нещо, а другите да не са слепи. След прегледа в София обаче се оказа че трябва да абортира. В 20-та седмица! Детенцето било с много малформации и сърцето щяло да спре или в по-късна седмица или малко след раждането.

Извинявам се ако съм ви натоварила с тази история. Всеки разбира се има право на мнение и избор, но аз не мисля че ни пращат на ФТ само за да ни прибират парите

# 129
  • Варна
мен също ме учудва съвета на лекаря ти. аз от две седмици имам доста контракции. мислех като дейзи сама да си предпиша магнезий, но все пак в петък реших да отида на лекар, каза ми веднага да започвам да пия някакво ново лекарство /различно от Магнерот и Магнерич/  - Biolectra - 5 дни по 2 на ден, после 5 дни по 1, след това ще я мислим. но предполагам, че ще го пия пак до края. а ако имам много силни болки, да пия и но-шпа. с предната бременност имах контракции от 3-ти месец, в 6-ти искаха и в болница да ме вкарват, но аз отказах. освен магнезий пиех и хапчета за задържане. покрай мен също всички пиеха магнезий, помага не само за контракциите, но и за крампите /тогава много ми се схващаха прасците, сега още не са почнали, но очаквам включване и от там/.
тъй че контракциите не са шега работа /въпреки че са нещо нормално и често срещано/. на твое място бих започнала да го пия всеки ден /дори и в по-малки от 3х1 дози/, а не само при нужда

доколкото съм чела за ФМ, малко са специалистите в БГ, които наистина могат да я направят. а и твоя лекар се съмнявам абсолютно всеки път да му преглежда колко камери има сърцето и т.н. неща, които се гледат в подробности на ФМ

NovDen, честита ти рожденичка Wink

# 130
Добро утро!!!навън е толкова приятно за разходки а аз уви съм на работа.Оставих мъжа и детето да се гледат цял ден че и бабите са заети и има да ги мисля Laughing даже докато ви пиша ми звънна да ме пита какво да му облече и какво да му вземе за разхотката Laughing Grinning Laughing ее аз съм си виновна за това но както и да е......изпратете ми паролата за снимките за коремчетата искам да ви видя и аз да кача моето коремче Wink хубав ден и сигорно пак ще се включа че на работа поне това удоволствие ми остана Wink

# 131
Да и мен случаи като на KaRoLa и NIA.M ме карат да бъда много скептична относно уменията на "редовите" АГ.За това си бях решила ако ще правя ФМ да е в София при Томова,Марков или Димитрова,а ако е Варна при Балев или Давидков.Ама този последният колкото и добър диагностик да е е леко или много смахнат по отношение на величието на собствената си особа и доста меркантилен,до там,че да взема най-скъпо в цялата страна и то суми по преценка за благосъстоянието на пациента.Та да си изнася лекциите на някой друг не на мен. ooooh!

# 132
NovDen, честита ти рожденичка Wink

Благодаря, благодаря! Още спи, че съм си дала време за наваксване с темичката. Laughing

Вчера дойдоха с мъжа ми да ме вземат от работа да ходим за подарък. И в едно неголямо задръстване по булевард в София, докато чакаме колоната на светофара един ни блъсна отзад. Аз в първия момент даже помислих, че колата е изгаснала и не е била на скорост за това сме отскочили, но в следващия осъзнах, че тласъка е прекалено силен и някой е катастрофирал в нас. Мъжо обаче много се изплаши за мен и спря да мисли за всичко друго освен за това, че нещо, ще се случи с бебетата. Като му падна пердето, като побесня...Направо мислех че ще го смели този отзад. Повече се изплаших от реакцията му. Двете с Маргарита му казваме да стои в колата да се успокои, но той нищо явно не чуваше вече покрай себе си. Някаква частица разум обаче явно го е спряла и не го е ударил, но така му е думнал по покрива, че беше му направил голяма вдлъбнатина. Много му се накрещя. После като се успокои му се извинява, обяснява  му защо така се е вбесил.
Видяхме че на колата ни нищо и няма, само леко одраскана боя на бронята и защото е служебна и чакахме застрахователите за оглед. Този отзад му се бяха потрошили фаровете и уплаха който отнесе от разяреният ми мъж. Та след един час благополучно си тръгнахме, купихме даже подаръка. Аз съм добре и бебетата също.

Днес ще празнуваме, ще се водим някъде семейно и после ще кача снимчици Grinning

# 133
NovDen слава богу че ви няма нищо.мъжете реагират така мисля че е съвсем нормална реакция Simple Smile хубав ден Ви пожелавам  bouquet

# 134
Добро утро и от мен. Относно ФМ и моят лекар ми казваше, че само си давам парите на вятъра и той гледал всичко на бебето/когато ходих на ранна ФМ/, но е съвсем друго като отидеш на утвърден специалист, който подробно оглежда всички органи на бебчето и накрая като ни каза, че няма защо да се безпокоим от големи малформации и че от тук нататък няма нищо непоправимо и двамата с таткото си отдъхнахме. Сега ни очаква втора ФМ на 28,09 и я чакам с нетърпение  Simple Smile.
Да ти е жива и здрава рожденничката  NovDen   bouquet

Една почерпка от мен-така ми се пийва, че днес ще взема да си направя  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт