Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 22 674
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Като започнат всички АГ-та да се мислят за велики, всезнаещи и разбиращи много се дразня  Crossing Arms. Не може да са специалисти по всичко, няма как да стане. Добрите специалисти по ФМ се броят на пръсти в БГ, а добрият ехограф не означава нищо, важно е кой гледа и какво е способен да види и не съм съгласна, че всичко е само за пари. Не може да се търси конспирация във всичко  Peace.

NovDen, добре че нищо ви няма!  Hug

И аз съм ЗА софийска среща, но мога ако е съботно-неделна, защото още работя. Нека някой предложи дата и час, за да се организираме!

# 136
Днес като единствения почивен ден се чудя кое по напред да направя  Confused Въобще няма да си почина, а утре пак на работа...
Нещо много неспокойно спя. Мислих си да си взема такава възглавница за бременни и днес ще видя дали ще имаме време да обиколим 1-2 магазина. Четох, че в Пигис хаус има такива и ми е близо, та може и от там да отскоча. Чесно казано  не ми се дават много пари за такова нещо, така че някой ако знае къде ги има на по-достъпни цени да каже. Гледах ги в сайт около 70-80лв, но знам че ги има и по-евтини

# 137
  • София
Ако ще е в почивен ден, и аз съм да има вариант да си вземем децата.  Peace На мене естествено няма да ми пречат, както и нямам проблеми от рода, че на някое си му течел носа (не говоря за деца със стомашно-чревно разстройство и Т, разбира се). Това го казвам от опит, т. е. ако някоя се притеснява, че децата, к. ходят на ясла, ДГ или у-ще могат да заразят нея или детето й с нещо, по-добре да си каже отсега, отколкото после да се сърди и бълва огън и жупел.  Laughing

# 138
  • София

veiana моята е за 18 лв от карфур.  Peace

NovDen весело да си изкарате празника Simple Smile

# 139
NovDen,честита ти рожденичка.Нека бъде здрава и много радост да ви носи.Весел празник.  bouquet
Рали,Сия,много ви се кефя,момичета.Много трезво разсъждавате. Hug

# 140
      Здравейте момичета! NovDen честито ти рожденичка! Да ти е жива и здрава и много много да те радва!
      Благодаря на всички ви.   bouquet bouquet Действията на доктора ми може би ви учудват понеже пропуснах да кажа, че 2 дни преди това бях на ехограф и тогава той видя контракцията и ме пита дали имам болки. Аз си имах, но не бяха толкова силни, че да се оплаквам. Каза ми да пия 3 по 1 но-шпа. А и когато отидох на преглед и му казах, че вечерта ме е боляло му казах, че вече не ме боли така. Така че може би е решил, че е отминало. Не го оправдавам, но може и да е така.
      За ФМ ... мисля, че сте прави и ще взема да отида. Тя нали беше най-добре да се прави в 20 седмица? Само трябва да реша къде понеже записването при Балев ще ми е малко зор, а при Давидков не искам да стъпвам... другият вариант е някой от двамата Якови. Някой ако знае къде да намеря инфо, моля да ми даде линк.
      Още веднъж ви благодаря за помощта  Hug

# 141
viki 88 - уча в Международно Висше Бизнес Училище в Ботевград, задочно, специялност Бизнес администрация.От средата на Октомври започвам лекции.Ти къде учиш ?
Аз уча в академията в Свищов, също съм задочно специалност Прогнозиране и планиране, моите лекции минаха сега започвам изпитите, който са 5 и са до началото на декември. За мое съжаление няма да ходя на следващите ми лекции януари, защото ще съм с госта пораснало коремче, да е живо и здраво само бебето, а и не ми се рискува - там в северна България зимата е доста студена и по добре вкъщи на топличко, а после за изпитите и държавния ще помагат домашните с бебето.
tedince7o радвам се че ще има с кога да споделя, пожелавам на всички ни успешно завършване другата година  Hug
vanq p твоето кафенце доста ме съблазни, аз преди да забременея бях пристрастена към него, даже го допълвах и с кола ..... убийствената комбинация, но откакто забременях ми се гадеше от него ..... даже това ми подсказа че съм бременна, да го обичам а да ми се гади  Mr. Green Но от 1-2 седмици усещам че се пробужда старото ми желание за тази ароматна кофеинова напитка, че не издържам и си пийвам .... а и да кажа честно доста ми помага за ходенето до тоалетна, че не ми действат нито плодове, нито тем подобни неща ...... Peace
Аз също исках да разискам темата за ФМ но са ме праварили. Вчера бях на погачка на бебето на зълва ми и те започнаха да ме убеждават колко вредно било 3Д или 4Д, как облъчвало .... а бе общо взето всеки си има мнение, щом не щеш да ходиш - никой насила няма да те накара ама да ми набиват техното мнение .... няма как да стане. И ми разказаха за някаква тяхна позната, която ходила на 4Д и доктора не успял да види че бебето не е едно, другото се било скрило ......  #Crazy а лично не мога да си представя такова нещо ...... но не исках да споря с хората .......
Искам да попитам мамите който са били вече на ФМ при Томова на 3Д или на 4Д те гледа ??? Разбрах че прегледа е 100лв и нямам търпение да отида и да го видя малкото диване  baby_neutral
А иначе за наблюдаващия лекар, трябва да му имаш доста голямо доверие и апаратурата да му е доста добра, за да не отидеш на ФМ - това поне е моето мнение. Аз лично ходя при двама доктора, единия е по ЗК и си е в Перник, а бе голям мърляч - бях там в понеделник уж да ме гледа на ехограф ..... аз не успях да различа нищо на бебето освен сърцето му как биеше ..... а иначе докторката при която си ходя е на частно и съм доста доволна от нея, не само като професионалист, но и за личното й отношение към мене което е от доста голямо значение за мен, но апаратурата си е апаратура .... всичко се вижда и разбираш какво ти обяснява и показва. Даже милото, който за първи път го видя и разбра всичко което ни обясняваше, така че съм съгласна с мнението че гинеколога колкото й да е добър не е специалист по ФМ  Peace
Поста ми стана доста дълъг .... ще приключвам вече, желая на всички почиващи приятен неделен ден, а на всички работещи като мене - лека и приятна работа   bouquet

# 142
  • София
Здравейте,момичета  bouquetБлагодаря за хубавите пожелания!!Вчера бе един прекрасен за мен ден,но ще ви разкажа с подробности друг път.Тук виждам,че отново имаме повод за радост,който този път ни носи NovDen ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,МИЛИЧКА И САМО ЗДРАВЕ,РАДОСТ И ЩАСТИЕ И ЗА РОЖДЕННИЧКАТА,И ЗА ВСИЧКИ ВАС! newsm51 Много се стреснах като прочетох как са ви ударили!Слава Богу,бил е малкият дявол   remybussi

# 143
NovDen  Честита рожденничка!  bouquet
Момичета пишете за срещата в София и стискайте палци утре съм на ФМ,дано всичко е наред. Hug

# 144
NovDen, честита ти рожденничка! Весел празник ви желая  Simple Smile

Аз съм на ФМ във вторник при Марков. Не бих я пропуснала  Peace

Що се отнася до контракциите ... с такива съм от третия месец на бремеността. Не са болезнени, рядко са, но почти всеки ден. Не смятам да пия лекарства, консултирала съм се и с наблюдаващия ме лекар естествено. Да не се разсърди някой сега, но съм против пиенето на лекарства "за всеки случай" или "страх ме е да не ме заболи". Ако все пак някой реши , че трябва да пие е по-добре да го обсъди с лекаря си, а не със форума  Simple Smile

Сън не ме лови и мен напоследък. Имам си и притеснения, та може и на това да се дължи  Tired

Възглавници за бременни не съм ползвала, но предната бременностси слагах обикновенна възглавница /по тъничка и мека/ между краката. Доста облекчаваше съня ми, ако искате пробвайте  Simple Smile

Относно срещата, аз съм от тези дето не водят сополиви деца и съответно не одобряват воденето на такива по срещи  Peace Иначе, не ме е страх от училищни, градински и други вируси, но предпочитам да не ми се навират под носа ... дано ме разберете правилно  Simple Smile

Днес свеки  изведе малкия на разходка и успях да сготвя и изчистя на спокойствие. Гледам, че Vanq_p е пуснала едно апетитно кафенце  Laughing Отивам да си направя!

# 145
Nov Den, честита рожденичка. Да те питам като ви блъснаха с колан ли беше. Понеже шофирам и напоследък долната част на колана много взе да ме дразни. Една приятелка ми показа някакви приспособления, които държат долната част по-ниско, но при мен тя си стои ниско, но ме дразни. Знам, че имам право да карам без колан, но и това не ме радва. Четох за няколко случая, в които бебета са спасени благодарение на това, че е нямало колан. Но съм склонна да вярвам, че в 1 ситуация ще помогне, а в друга ще навреди. Затова мисля да слагам само горната презрамка, а долната да остава зад гърба ми. Вие как процедирате?

tedince7o, на мен ми каза 3 х 2 магнезии, хем не ми бяха болезнени. Да се насити организма 7 дни. Като минаха 7-те дни обаче му обяснявам как още имам контракции, пък той май реши, че не ги различавам с някакво движение на червата. Не че сигурно понякога не е така. Спрях магнезия, на следващия ден спрях и но шпато, обаче имах няколко контракции, едната с опит за лееека болка и си почвам пак 3 х 1 но шпа.
А относно думите му за ФМ. Не споря, че има малко специалисти в бг по фм, но фм не включва само дали правилно работят и са наместени органите. Аз съм решила да ходя, ако той види нещо нередно. Според мен той няма интерес да ни спира да ходим на ФМ, а и той просто си изказва мнението и ни успокоява, а не да ни стресира безсмислено. Той няма да спечели, ако не отидем при някой лекар. Предполагам и на теб ти е писал повече безплатни ехографа. Доктор Шопов не е някой млад хлапак, а е лекар с опит и има много пациентки едва ли ще си позволи да каже някоя голяма глупост.

deyzi,  и аз отивам в полуспящо състояние до тоалетната. Не знам как успявам да не се блъсна някъде.

# 146
Абе момичета,вие на колко доктора ходите,като ви  чета имам чувството,че имате по 5-6.ФМ, 3Д ,4Д,даже незнам и за какво става въпрос.Аз си имам един гинеколог ,датите си ги знам,имам една дата всеки месец до края на януари.И това е.И какви са тия цени,които плащате всеки път ,направо ме шашкате.

# 147
NovDen,честит празник!Да ви е жива и здрава рожденичката!

Възглавници за бременни не съм ползвала, но предната бременностси слагах обикновенна възглавница /по тъничка и мека/ между краката. Доста облекчаваше съня ми, ако искате пробвайте  Simple Smile
И аз преди така правех.

# 148
hahuhihi и аз имам по един преглед всеки месец при моя лекар,това са прегледите покрити от касата,така че и аз ходя веднъж месечно Simple Smileне плащам нищо,само когато  касата не го покрива.

# 149
Не съм казала, че ме е спрял да ходя. Именно, че той каза какво мисли и ми каза да си преценя дали имам нужда да ходя. Дори подчерта, че не ми казва "не ходи", но аз просто се чудя дали да отида. Чудя се не защото му нямам доверие, а защото мисля, че 4 очи виждат по добре от 2. И ако още някой ме види няма да е излишно. Да, може и да няма нужда, но пък нищо не се знае. Шопов е страхотен, но все пак не е факир.

Общи условия

Активация на акаунт