Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 22 677
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз ходих при доц. Томова. Основно гледаше на 2д за аномалии, а накрая записа няколко клипчета и ни показа бебо на 3д/4д. Но това не е апарата, на който се гледа дали си има всичко бебето, а по-скоро да е инетресно на родителите. Също така нямам идея каква е разликата м/у 3д и 4д, но пише, че ги има и двата и затова съм ги написала със черта.  newsm78
Не можах да помогна много. Не мога да постна сайта и  затова напишете в гугъл доц.Томова и ще излезе. Там пише на какъв ехограф какво се гледа.

# 151
  • Където морето целува небето...
she_moto и аз щофирам и се возя почти постоянно и ще ти кажа моето приспособление. Мислих за колан за бременни, но това което намерих беше над 70 лв. Та си карам така. Закопчавам коланът на седалката (като седнеш и е закопчан зад теб) сядам и си премятам през главата само горната част. Така горната част "ме пази", а долната е зад гърбът ми и не пречи на корема. Незнам до колко е добро, но предпочитам така отколкото съвсем без колан (притеснено ми е без).

За прегледите - и аз имам един АГ по касата, но доплащам почти всеки път за ехографските прегледи. Естествено ще си платя и 4Д. И аз имам допълнително здравно осигуряване, но нещо ми се правят и незнам....

Възглавници за бременни има в Карфур за по 18 лв. Днес това ще е моята покупка.

Момичета аз от два дни се будя с много силни болки над корема под ребрата. Мисля, че защото спя свита и притискам някой орган и сутрин като стана ме боли, но незнам. Според вас какво може да е?

# 152
Suzito85, точно този метод мисля да пробвам с колана. Аз съм много против возенето без колан и возенето на малки деца извън столче за кола, но много ме дразни. Пробвах да го отпускам, но се прибира. Така че ще пробвам този начин. Дано не се налага да проверяваме дали действа така.

tedince7o, важното е ти да си спокойна.

# 153
Винаги слагам колан, но издърпвам толкова много долната част, че да седи отпусната. Горната е стегната.

И мен първият път от допълнителното ми се направиха на интересни и не ми платиха лекарствата (Дуфастон, утрогестан и естрофем), защото в талона за преглед пишело "добро общо състояние". Тези хормони задължително се взимат след инвитро, а и при двуплодна...От тогава много внимавам какво къде пише и даже предварително им  се обаждам какви документи ще им трябват за дадено изследване, за да го възстановят и надлежно ги събирам като книжен плъх.
По принцип пише, че и раждането с престой във ВИП стая поемат. Аз чак за ВИП няма да се възползвам,но раждането в частната клиника си е достатъчно скъпо и без него, та се надявам живот и здраве да стигнем до там и него да ми възстановят

# 154
за възглавничката-няма място на леглото-аз, коремчето ,таткото и баткото Laughing Laughing Laughing ако си взема и възглавничка един от всичките трябва да спи в другата стая и познайте кой ще е това Rolling Eyes аз също съм при Шопов и много ама много съм доволна,първата бременност бях при него и сега пак.

# 155
забравих да спомена че съм млад шофьор и карам но само с присъствието на мъжа ми,колана много ми пречи но пък без него не съм много сигурна по тез пътища.

# 156
  • София
От два дни се будя нощем с ужасни болки ниско долу, а днес продължават и не са спряли. Чудя се ако не минат до утре дали да ходя на лекар или да изчакам вторник за консултацията?  newsm78

# 157
Здравейте,вчера и ние си минахме реда при гинеколожката и много се зарадвах когато ми казаха че всичко е наред! JoyНаправи ми и гинекологичен преглед защото било хубаво да се направи по средата на бременността за да се провери какво е състоянието на шийката!Излязоха ми и вторите изследвания кръв,урина и хемоглобина ми е паднал на 100. SadИзписаха ми Сорбифер но като прочетох в нета за него всички се оплакват че предизвиквал запек.Аз засега съм си много редовна в WC и не ми се иска това да се променя!Някой пил ли го това и какви са отзивите???  Thinking

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 14:17 от indosean

# 158
От два дни се будя нощем с ужасни болки ниско долу, а днес продължават и не са спряли. Чудя се ако не минат до утре дали да ходя на лекар или да изчакам вторник за консултацията?  newsm78

"Ужасни болки" .... защо не си се обадила до сега на лекаря си или поне отиди до спешна помощ ... ако болките са такива, за каквито казваш не бива да чакаш  Peace

за възглавничката-няма място на леглото-аз, коремчето ,таткото и баткото Laughing Laughing Laughing

И ние сме така, даже снощи малкия ми обясняваше, че бебка щяла да спи до него  Joy

indosean , можеш да регулираш запека с храна, както и да вигнеш желязото с храна ... добре е да е в норми. Тепърва ще трябва и на теб и на бебето. Ние сме лесни, можем да пием лекарства, но бебчетата докато ги захраним, ще разчитат само на кърмата или АМ-то  Crazy В нета има доста инфо за това, ако не се ориентираш кажи да помагам  Wink

# 159
Нека и аз да се включа за болките  Simple Smile Тааа и аз имам същите такива "прерязвания" ако мога така да ги нарека и то най вече нощен, когато ставам до WC или денем също като се опитвам да стана от стол или легло. В четвъртък нали си бях на преглед и там повдигнах този въпрос. Доктора ми каза, че това било нармално, понеже матката се уголемявала с бебето и такива спазми били нормални. Пипа ме там където казах че ме боли, огледа ме и това заключително каза.
Сега като ви чета тук, че са ви изписвали магнезий и Но Шпа малко се узадачавам защо на мен нищо подобно не ми казаха  newsm78 Но Шпа ми е казвал преди много време, когато повръщах и бях с раздразнен корем да го пия ( то не само това де, но и това присъстваше) Сега пак ли га до питам, или ....?

Разбрах за възглавничката. Работя близо до Карфур и може би тези дни ще мина от там. В Пигис хаус няма нищо, доста беден магазин. Не съм очаквала  Shocked

# 160
Ехааа, Имаме си нова темичка Simple Smile Simple Smile Пак съм изпуснала много...
Да ви се похваля, моето сладко чудовище (мъжа ми) тези дни си беше при мен и си купихме телевизор на изплащане, но уж беше 649лв и тъкмо сключихме договор с JET Credit и тъкмо отиваме на касата и касиерката ни каза, че телевизора от 2 минути е с 90лв по-евтин и да си изберем за 90 лв други уреди
Simple Smile Simple Smile Избрахме си и Фритюрник, миксер и пасатор, че и без това си нямахме...
Вчера пък готвих за 1ви път на новата печка и направо ми се взе акъла, докато разбера тия програми и че задължително се Избирало време от Таймера и тогава тръгвала да пече печката, а аз си помислих че реотаните й не работят и се спуках да я кълна... хахах, странни са ми тези нови технологии...
   Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 161
  • София
Ванеске, като прорязвания ли са или по-различни.Тия при ставане и аз ги имам и не ме притесняват. При мен от храната понякога се получават разни болки,ама са по-различни. Да не би и при теб да е от храна или газове? При всички случаи ако са ужасни,звъни на док... Миналата седмица се бях шашнала,така се събуждах с пулсиращи болки в дясно,ама всичко е ок,главата на бебето е баш там дето ме болеше.Тъй че спокойно,но все пак не е излишно да направиш една консултация с доктора.

veiana ,ако са само такива при ставане,не мисля,че са проблем. Аз поне тях не ги мисля.

Алекса, честити ви покупки!

Възглавничката от Карфура е удобна,аз много свикнах с нея,а не е и скъпа.

# 162
  • София
Болката е като преди мензис. Мен поне доста ме болеше преди да ми дойде и е абсолютно същата. От снощи докъм 4 часа почти не спря да ме боли, но сега взе да ме отпуска малко. Т.е. по-малко ме боли. Бих определила по-скоро като постоянна тиха болка със силни прорязвания. Аз си мисля, че може да е от разширяването на матката, защото така ме боля през първия месец. Ако утре не е по-добре положението ще ида до лекарката ми.

Бебчо си рита, което ме успокоява.

# 163
Честито на рожденничката и от мен

# 164
  • Sofia
vanessка, задължително се обади на лекар утре и разкажи точно какво се случва. Ако не спре е добре да видят и шийката.

Общи условия

Активация на акаунт