Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 22 696
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
мами да ви запитам имате ли нещо като леки контракции защото при мен от вчера корема ми се стяга и пада надолу  за около 5 6 сек и после ме поотпуска  а бебо поначало е седалищно  и се притеснявам ..  в 13:00 съм на преглед а  не ме  свърта вече ....

# 196
Small Sun   Hug радвам се, че съм помогнала. Да е жива и здрава майка ми, че ме светна. Аз пък си кихам от 1 месец. Бях капала един път и се беше успокоило за известно време, явно пак трявба. То не е настинка, а май е като масовото запушване, само че при мен е като дразнене.

Момичетата, които са решили да не слагат колани да пробват начинът с промушването само на горната част. Направо се родих с този начин. Хем се чувствам сигурна, хем не ми дразни корема.

nan4etoo, аз повече от месец съм с котракции. Не пропускай да питаш док за това. Предполагам, че ще ти изпишат но шпа или магнезии или и двете.

# 197
she_moto   благодаря ти .. но АЗ  ги пия и 2-те  но не помагат ...  а аз  съм на преглед  специално заради тези  контракции  дано  всичко да е  нормално ...

# 198

Вие казахте мненията за стерилизатори и пр. ама едно нещо остана - вчера говорих с една приятелка, която роди преди 10тина месеца - и тя ми сподели, че за нея изключително важно било електрическа помпа за кърма (Тази която тя препоръча е на НУК, ама тука май я няма има само Авент).... та взех да се чудя.... искам мнения моля...Че и туй чудо е бая парички и то...трябва да се планира
Аз също бих искала да се включат мами,които са наясно.......Интересувам се за помпа 2 употреба/да я взема от приятелки/,да ли е хигиенично?Първия път на 2 ден след раждането гърдите ми се втвърдиха,и сложих бебето да суче,тя така и не засука,само пищеше.Обадих се на мъжът ми да бяга в близката аптека...но беше вече 7-8 часа,и успял да купи об.помпа на Чико.Ето такава:
http://www.danikol.com/userfiles/productimages/product_231.jpg
Вършеше работа,но проста аз нямаше какво да изцедя......Така и не я ползвах повече.....дадох я на приятелка,която си я ползваше,върна ми я.....
Та ако бяхме купили скъпа и не ми вършеше работа щеше да ме е яд.Но сега се замислям,искам да съм подготвена още в болницата,яко имам кърма да се цедя/ако не засучи и бебето/,за да стимулирам .......Чакам мнения по болния ми проблем.....Първия път не успях да кърмя,но сега искам.....

# 199
Като заговорихте за роднините си - че не са ви близо.. Как издържате без да ги виждате?
Аз снощи съм плакала 3 часа, че не искам да оставям майка ми сама след като ми се роди бебето, сега съм постоянно до нея, а тя е в депресия и е сама.. и ме измъчва ужасно това, че няма човек до себе си и е самотна и страшно се боя дали ще мога винаги да съм до нея когато има нужда...
Снощи се давих от плач, защото видях една публикация на дъщерята на бившия ми втори баща - живяхме с него 7 години, но беше отвратителен човек... А дъщеря му си беше написала на профила "Научи ме в живота да се боря и никога за милост да не моля,
научи ме сърцето си да пазя от злоба и омраза,
Научи ме в мечтите си да вярвам, научи ме и как да побеждавам
За болката не ме подготви само - да те изгубя мамо.."
А нейната майка е починала 4 години след като я е родила.....
Днес се събудих с 3 херпеса... Боже, как издържате, постоянно ми се плаче като се сетя, че ще е сама....  Tired

# 200
  • софия
Здравейте и от мен,ама наистина сте много активни,успявам някакси да ви чета,че се върнах и на работа;засега се чувствам добре,като изключа някакви болки отдолу,които са май по скоро от тазовите кости и стави/които май се разширяват или омекват сега/.Правих БХС и резултата изглежда сравнително добър,надявам се че няма нещо притеснително,октомври съм на фетална и там ще видим, дано всичко е ок.

# 201
Момичета,сестра ми ползваше електрическа и сподели,че е много удобна.То и аз го видях с очите си и като си спомних как се мъчихме аз и мъжа ми да цедим млекоцентралите ми с една вакуумна помпа и ми стана страшно.Тази на сестра ми струваше 300долара.Все забравям да я питам дали я пази.
Пепи,доколкото знам в някой държави може да ги вземаш под наем или безплатно от болницата,така че сигурно стават без проблем за многократна употреба.

# 202
Пепито,не мисля,че има проблем ако помпата е използвана.Тук в аптеките дават помпи под наем.Аз също си взех за 2 седмици,но тъй като не ми се получи кърменето и цеденето / нямах кърма/ и я върнах.

# 203
Момичета,сестра ми ползваше електрическа и сподели,че е много удобна.То и аз го видях с очите си и като си спомних как се мъчихме аз и мъжа ми да цедим млекоцентралите ми с една вакуумна помпа и ми стана страшно.Тази на сестра ми струваше 300долара.Все забравям да я питам дали я пази.
Пепи,доколкото знам в някой държави може да ги вземаш под наем или безплатно от болницата,така че сигурно стават без проблем за многократна употреба.

Да,на мен още в болницата ми дадоха помпа докато бях там  и после си взех от аптеката за 2 седмици

# 204
Пепито, и аз ще взема помпа 2ра употреба, електрическа. Първият път с ръчната не можех и капка да изцедя. Научих се да се цедя на ръка, но е много трудоемко, бавно и спираш да си усещаш ръцете по някое време  Crazy. Като се измие хубаво и стерилизира, мисля, че не е проблем  Peace.

# 205
Привет, мами!
Пепито, аз с първото ползвах помпа от кумата ми на Авент ръчна - като си я измиеш и стерилизираш не мисля, че ще има проблем. Сега пак същата ще ползвам, ако ми се налага.

# 206
И аз мисля, че е ок да е втора
стига да е стерилизирана - какъв е проблема

гледам и в продавалника има на по-прилични цени

Това, което ми обясни беше,че тя имала ръчна, но никаква работа не вършела - хем пак била няква маркова, та имало огромна разлика и ми каза задължително да си взема електрическа . Тя даже ми предложи да ми я прати, ама после се сети,че я е дала на някой друг
ето я нейната, която силно препоръча

http://baby.market.dir.bg/product/pid257122/mid6150/nuk-252070%D … %BF%D0%B0-emotion

# 207
Сестра ми в САЩ е използвала помпа на Медела и много ми я похвали. Та, я намерих тук по онлайн магазините и май нея ще купувам. Ето тази е: http://zabebo.bg/products/dvufazna-elektricheska-pompa-za-karma-swing™-medela. Тя ми препоръча да е двойна, за двете гърди, но на Медела няма двойна двуфазна помпа, има само обикновена електрическа за двете гърди, а аз искам точно двуфазна да е. Затова ще взема сигурно с един накрайник, пък се надявам да не трябва да я ползвам много, след като ще имам два броя гладни бебета. Mr. Green

Иначе, за купуването на разни неща, от нас ще е много малко, да не кажа почти нищо. Но пък с родата решихме да ни дават парите, а ние да си избираме какво ще купуваме. Така ме устройва повече, отколкото да стоя и да чакам някой да ми избере количка, или кошарки...Със свеки вече знам, че няма да се разберем, защото я тресе суеверието, ама хич не ме интересува мен тая работа. Тя докато се накани, ние ще си имаме всичко необходимо. Mr. Green После да се сърди на себе си.

# 208
Здравейте момичета   bouquet  bouquet  bouquet
Алекс защо така те е обзела тъга, не е хубаво да знаеш.Трябва да сме позитивни   bouquet Аз майка ми я виждам на 2-3 месеца веднъж но за сметка на това я чувам всеки ден.Моите родители са доста възрастни, аз съм трето дете и ги чувам по скоро да ги чуя добре ли са.Предната година правиха на майка операция на очите и се налагаше за месец и нещо да живея при тях.Ами да Ви кажа едвам изкарах, много си ги обичам ама вече като е свикнал човек отделно да живее е много трудно.Те свикнали по един начин, имат си техни порядки и навици.Трябва да се разведриш с някой разходка сред природата.Много помага.
Ние в събота ходихме да гледаме състезание в Румъния, голям кеф беше.И бебчо се държа страхотно.Бяхме голяма компания и си изкарахме страхотно  Laughing Laughing Laughing . Много добре ми се отрази разходката, скапахме се от път но беше много весело.

# 209
Като заговорихте за роднините си - че не са ви близо.. Как издържате без да ги виждате?
Аз снощи съм плакала 3 часа, че не искам да оставям майка ми сама след като ми се роди бебето, сега съм постоянно до нея, а тя е в депресия и е сама.. и ме измъчва ужасно това, че няма човек до себе си и е самотна и страшно се боя дали ще мога винаги да съм до нея когато има нужда...
Снощи се давих от плач, защото видях една публикация на дъщерята на бившия ми втори баща - живяхме с него 7 години, но беше отвратителен човек... А дъщеря му си беше написала на профила "Научи ме в живота да се боря и никога за милост да не моля,
научи ме сърцето си да пазя от злоба и омраза,
Научи ме в мечтите си да вярвам, научи ме и как да побеждавам
За болката не ме подготви само - да те изгубя мамо.."
А нейната майка е починала 4 години след като я е родила.....
Днес се събудих с 3 херпеса... Боже, как издържате, постоянно ми се плаче като се сетя, че ще е сама....  Tired
Милата HugНе се тревожи толкова много,големи хора са родителите ни,всеки има тежки моменти в живота,и е много по-лесно да ги изживее с близки хора,но понякога е нужно да се справи сам.На мен адски ми липсват близките,и поплаквам си като съм сама,че моя редовно ми "стяга"куфарите като ме види разревана,но това е живота мила моя,когато можем сме с тях,като не -се молим да са добре PraynigАма ти вземи се успокой,че бебе иска спокойна мама(кой го казва,на мен сълзите са ми на носа постоянно)когато можеш бъди с мама,но сега вече имаш за кого ти самата да мислиш,пък и тя като стане баба ще се успокои Hug

Общи условия

Активация на акаунт