Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 774
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Dinora,
отговор от клиничен фармацевт и консултант по кърмене Мариана Енева - при външно прилагане не би трябвало да има неблагоприятни последици. Съвсем хипотетично да наблюдава за кожни изяви при кърмачето и себе си, но е малко вероятно.

Мажи се спокойно, с една дума Simple Smile

# 76
Препоръчаха ми един американски продукт който повишава съдържанието на DHA в кърмата казва се Неуроминс извлечен е от морски микроводорасли.Служи за подпомагане на развитието на очите и мозъка на бебето.Нещо да кажете по въпроса?

# 77
Би могла да се запиташ - защо ти е? Wink
Кърмата ти съдържа перфектни дози от всичко - всичко, от което се нуждаят очите и мозъкът на бебето. Защо е нужно просто да се наливат пари в нечия касичка?

# 78
Ти откъде черпиш информация ,че в кърмата има достатъчно DHA винаги?Съставът на кърмата не е ли в пряка зависимост от това какво ядем? Тази добавка може би гарантира винаги необходимото ниво, независимо от това какво ядем и по колко.

# 79
По принцип, при оптимално хранене синтетичните добавки от витамини, микроелементи и т.н. не са нужни - нито на възрастния, нито на детето - ако не са недохранени, не боледуват често, нямат установени дефицити и т.н.

Конкретно за ДХА, наистина много рекламни думи се изписаха напоследък, някои от тях имат резон, други не. Да се предозира е трудно (за разлика от някои витамини, където големи бели могат да станат, особено при кърмачета).
Така че ако държиш, би могла да приемаш всяка форма на Омега-3 - няма нужда от нещо специално, вносно или суперскъпо. Омега-3 киселините са докозахексаенова и ейкозапентаенова (ЕПА), и двете ги има във всяка добавка от рода на Ескимо. Поне пет-десет вида се продават в България.

# 80
  • До хладилника, който обичам
...а и с храните човек може да си набави Омега 3/6 Wink
Орехи (и ядки), риба, някои варива... природата не би измислила нещо полезно, което обаче да трябва да се набавя само със синтетични капсулки. Ако вариантът с храната те интересува, има чудесни източници за подходящи храни.

# 81
Бу, таз девойка май не кърменето я вълнува, а е тука да рекламира хранителни добавки (погледни й историята, всичкото са постове за продукти на определена компания).

# 82
Мда... нищо, мен, теб и другите ни интересува как можем да сме максимално в добро здраве без изкуствени добавки, нали Grinning

# 83
  • Ямбол
Предполагам, че въпросът е коментиран доста пъти, но все пак да попитам - кога горе-долу е нормално да се възстанови менструацията? Дъщеричката ми е на 1 год. и 2 месеца, кърмим се успешно от самото начало, в момента има 3 дневни и 3 нощни кърмения, а цикълът ми все още не се е възстановил. Нова бременост е изключена.

# 84
  • UK
Ето малко инфо, аз оттук се образовах, източникът е достоверен:

http://xedra.wordpress.com/2009/01/16/menstruation/

На мен за жалост ми дойде цикълът 2 месеца и половина след раждането  Sad
Надявах се на малко повече Simple Smile

# 85
Предполагам, че въпросът е коментиран доста пъти, но все пак да попитам - кога горе-долу е нормално да се възстанови менструацията? Дъщеричката ми е на 1 год. и 2 месеца, кърмим се успешно от самото начало, в момента има 3 дневни и 3 нощни кърмения, а цикълът ми все още не се е възстановил. Нова бременост е изключена.
Всичко е нормално, ако си здрава Simple Smile На някои майки им се възстановява бързо, както на dejie; при други по година и половина, че и повече - няма. Интересното е, че понякога такава дълга аменорея имат и майки, които хранят смесено и са захранили, т.е. по общоприетите правила би трябвало по-скоро да им се възстанови цикълът. Но телата ни и природата често оспорват общоприетите правила Simple Smile

# 86
Цитат
zdr-te.az sam nova tuk i molq da me izvinite ako imam nqkakvi gre6ki.maika sam na 2 mese4no momi4ence,no imam problem za koito iskam savet.karmex q savsemnormalno,v smisal imax karma v izobilie.no za ne pove4e ot 4-5 4asa tq izvedna6 sprq i gardite mi omeknaxa.ot 2 dena pak zapo4na da idva no sega e mnogo rqdka,a kogato malkata ogladnee napravo e ujas.reve bez da spira a kogato i podam da su4e se darpa,pla4e i ne iska.kajete mi na kakvo se dalji vsi4ko tova.a i o6te ne6to dali moje da e ot pritesnenie,da oto4nq -den predi da mi spre karmata 4akax svekarvami da izleze ot operacionnata i dosta bqx pritesnena,tova mojeli da e pri4ina.blagodarq vi predvaritelno,ako moje nqkoi da dade savet.
здр-те.аз съм нова тук и моля да ме извините ако имам някакви грешки.майка сам на 2 месечно момиченце,но имам проблем за които искам съвет.кърмех я съвсемнормално,в смисъл имах карма в изобилие.но за не повече от 4-5 часа тя изведнаш спря и гърдите ми омекнаха.от 2 дена пак започна да идва но сега е много рядка,а когато малката огладнее направо е ужас.реве без да спира а когато и подам да суче се дърпа,плаче и не иска.кажете ми на какво се дължи всичко това.а и още нещо дали може да е от притеснение,да оточня -ден преди да ми спре кармата чаках свекървами да излезе от операционната и доста бях притеснена,това можели да е причина.благодаря ви предварително,ако може някой да даде съвет.

---
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 15:02 от Бу

# 87
  • Ямбол
Бу, dejie, благодаря за отговорите  Heart Eyes .
balabanova, стресът може и да е причина за намаляване на кърмата, но за рязко спиране не знам. Говоря от личен опит - през последните три месеца изживях много неприятни неща, болници и лекари, имаше дни, в които не ядях и не спях, но кърмата ми не спря - дъщеричката ми сучеше почти постоянно, дори и на празен ход, предполагам, че това спомогна за запазване на лактацията. Моят съвет би бил да слагаш детенцето по-често на гърда, но по-добре консултантите да се изкажат.

# 88
Може би въпросът ми е за тук Simple Smile Детето ми е недоносено и докато беше в кувьоз в болницата, аз изцеждах кърма и я замразявах. Когато изписаха мъника и педиатърката ни дойде да го види, направо подскочи от ужас, щом й казах за намеренията си да му давам от замразената кърма. Нейните доводи бяха, че по онова време, понеже детето ми било много малко, кърмата е била с различен състав, който бил подходящ за условията тогава, а и освен това при замразяване се губели толкова ценни вещества, че просто нямало смисъл "да го мъча". Направо се почувствах виновна Simple Smile Вярно ли е това за различния състав???

# 89
Разбира се, вярно е. Точно затова е от особена, изключителна важност недоносеното бебе да получава именно млякото на майка си, което е с различен състав и свойства, отколкото би било, ако е доносено. Това по-специално мляко му помага да навакса до връстниците си, да порасте по-бързо и по-здраво.
При замразяването губи част от полезните си вещества кърмата, но в никой случай не до степен "тогава не си струва", напротив Grinning
При всички положения това е твоята кърма, направена бутиково за твоето бебе и въпреки че сега е вече малко по-голямо, твоето мляко си остава най-добро за него и нищо не може да го замени по еквивалент.

Общи условия

Активация на акаунт