Ето иде есен вече в шести месец ний сме вече - тема 9

• 30 737
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Крисита, и аз съм се заредила с Осцилококцинум за да съм подготвена като почне грипния сезон. Заедно с половинката ще го пием превентивно, е особено той много лесно се разболява а аз ако малки изстина той ме заразява с бацилите дето си е наловил  Laughing дано оцелея тази зима, е инае се лекувах с Колдрекс само, ама сега.. И дано бебо е с моя имунитет, е ако вземе на татко, ще има да се мъкнем по лекари  Crazy Лека веер от мен засега, аз напускам работното място и отивам на разходка.

# 601
Здравейте,мами,

аз минавам само да ви кажа "ЗДРАСТИ" и да ви видя как сте. Радвам се,че всички сте добре!! И аз не мога да се оплача. Днес се радвам на първия си МЦ след аборта, което е знак,че нещата лека полека се нареждат и скоро с док ще говорим за нови планове да вляза във вашите редици.

Иначе няма какво повече да ви се хваля..Мързелувам си като за последно,че след 5 дни обратно в офиса Simple Smile Сега ходих на профилактичен преглед при личната лекарка и дадох кръв и урина и в понеделник ще видя какво показват резултатите. Момичето вчера видя зор с моите вени,защото те се криеха. То им писна през две седмици да ги бодат,милите.

Хайде, мами, да се пазите много и да знаете,че ви следя, нищо,че не пиша!!  Hug Hug

# 602
  • Canada, ON
Привет мами!
Кратко включване и от мен.
И на мен никой нищо не предлага/дава само щото съм бременна.

Исках да ви кажа нещо за теченията от личен опит. След едно море на Равда (преди 2 години) ми се появи течение което по всички описания приличаше на гъбично - парене, сърбеж, бял цвят, гъсто, гадно... След морето се прибирах в Канада и трябваше да се лекувам тук. Още преди да ми излезе микробиологията личната ми докторка ми предписа противогъбичен препарат. Да, ама ефект - никакъв. Странното също беше, че микробиологията излезе чиста, но симптомите продължаваха. Последва втора микробиология и второ лечение с друг противогъбичен препарат. Отново нулев ефект от лечението и чиста микробиология като резултат от изследването. Третото лечение включваше противогъбичен плюс противоалергичен препарати, плюс забрана да ползвам сапун. Отново никакъв ефект. И тогава отидох при един китайски доктор, който прави пулсова диагностика (т.е. мери ти пулса и така ти слага диагноза). Та този доктор ми даде едни хапчета (китайски), на които пишеше че са за изчистване на токсичната топлина от женския организъм. И... това ме излекува.
Това което искам да кажа е, че концепциите на които се базира западната медицина изглеждат логични, но аз лично не знам до колко са обективни. Не съм убедена, че западната култура е абсолютно наясно как функционира света, и в частност - човешкото тяло. Има толкова теории. Всеки вярва, че неговата е обективна, докато някоя друга теория не се наложи... За това и ние тук имаме различни мнения по различни въпроси...
Та общо взето, хубаво е да намерим лекар, на който вярваме, че ще ни лекува със сърцето си. И дано всички стигнем успешно до финала, и... после следват още теории и още предизвикателства и... така цял живот Simple Smile

# 603
мама Мечка, как добре те разбирам сега Simple Smile баща ми е диабетик и му взех едни билкови хапчета от Шри Ланка. Той обаче няма как да повярва, за него Шри Ланка е някакво циганско място в третия свят. Докторът му също му казал направо да ги хвърля в коша, което много ме обиди, но разбирам как им звучи на тях...е, баща ми тогава избра да започне инсулин...
сега, срещайки толкова хора от Изтока край себе си, започнах да ползвам техни простички рецепти за гърлобол, главобол, симптоми на по-обикновени болести. И все повече в главата ми се избистря идеята, че болестите идват от главата, от нашата вяра в нещо или неверие, от вътрешна неубеденост, или поставяне на тялото и душата в неподходящи условия...вярвам, че много болести се лекуват с подходяща храна и грубо казано, оптимизъм и вяра, с доверие в силите на тялото ни.... вярвам, че ако едно лекарство не работи, трябва целият подход да се смени, не да се упорства....това избистряне, разбира се, става бавно и за нас, европейците е доста трудно.

и за "лесните" и "трудни" деца си имам теория, но е рано за нея  Hug

# 604
  • Западен парк
Само набързо да ви съобщя, че утре на училище ще съм в лилаво. После ще чета, че сега имам гости!

# 605
... качила съм 100гр. от 13.08. до сега....
Рязко си дръпнала, MeninaJoy
Не, сериозно, какви са тия 100 гр. за месец и половина?  Crazy Crazy Crazy
Че то аз само като се измеря в една и съща сутрин преди и след WС, разликата е 800 - 1000 гр.  Crazy
Аз от 15.08. до 30.09. съм 7 кг. отгоре  smile3544 smile3544 smile3544

Не помня кой ме попита, но ходя на мамолог през 6 месеца заради фиброаденозна мастопатия, която имам от 9 години.

# 606
  • Бургас
... качила съм 100гр. от 13.08. до сега....
Рязко си дръпнала, Menina!  Joy
Не, сериозно, какви са тия 100 гр. за месец и половина?  Crazy Crazy Crazy
Че то аз само като се измеря в една и съща сутрин преди и след WС, разликата е 800 - 1000 гр.  Crazy
Аз от 15.08. до 30.09. съм 7 кг. отгоре  smile3544 smile3544 smile3544

Не помня кой ме попита, но ходя на мамолог през 6 месеца заради фиброаденозна мастопатия, която имам от 9 години.
Кафенце, аз те питах.Миналата година и мен ми махнаха фиброаденом - 4 см и на прегледите се виждаха още някакви малки.Та сега като каза, че си ходила, та си викам и аз да ходя, ама като не мога да седя права да чакам...Оффф, дано да няма нищо.Но сега с нашите промени с хормоните не знам доколко ще е адекватен резултата.На мен лекарите ми казаха, че кърмене му е майката.
А относно килограмите, Менина, ни ги споменавай тези 100 грама  Joy

# 607
  • гр.София кв.Драгалевци
Добър вечер на всички,Шоки аз нали имах гъбична инфекция и симптомите ми бяха жълтеникаво течение,леко парене и мирис.Ама това,че на мене ми е било това нали не значи,че 100% и при теб примерно е това.Просто споделям. Hug

За килограмите
аз съм +7,а започнах от 58 и съм висока 169см. незнам как,доки нищо не каза като се измерих,но за мен са много и определено ми тежат адски много.Едвам се качвам до 3 етаж и хода,като пате  Embarassed

За памперсите-аз мисля да съм с Памперс,събирала съм мнения и за сега ми се струват най-добри пък ще видим,ако нещо пропускат или бебка се обрива ще пробваме други.

А между другото днес,докато  newsm71 в кварталния магазин т.е. след като напазарувах и вече бях изхарчила всичко естествено,аз пари в мене не държа,и като видях едни пурички дето сигурно от дете не съм ги яла на Caprice и като ми се доядоха,и нали питах колко са те па 5 лв. и започнах да броя колко имам пред касиерката и имах 2 лева на стотинки и тя жената явно видя,че нямам и вика ето вземи ги нали и мен много ме хвана срам и първо не ги исках,а в същото време имам чувството,че лигите ще ми потекат толкова ми се ядяха.И тя вика ще ти стане нещо вземи ги и аз не издържах и нали извиних се,казах й че ми е много неудобно и че ще и ги платя после и й ги платих.Ама евала и аз бих го направила.Добре айде,че се улях направо отивам да се   bath и да почивам.Лека вечер на всички

# 608
Ето ме и мен newsm03 днес ходих на консултация,аг каза че всичко е наред,всичко се развивало нормално и тонове 134 -според вас не е ли много newsm78.

# 609
тонове 134 -според вас не е ли много newsm78.

а кои сме ние, че да кажем дали е много или малко. Това е въпрос към доктора ти първо.
Бебешките сърчица не бият като нашите, по-бързи са. Няколко поста преди теб Менина написа - 142 за нейното. И повече може да бъде, от 120 до 160 казват, че е нормата, като горната граница се тълкува различно. Моят гинеколожка в Сф дори различаваше по това момче от момиче, но не знам как.

# 610
  • На морето!
Ей, няма да ми подценявате 100те грама  Crossing Arms все пак те са част от 8те кг. в плюс, които съм качила до момента.  Whistling
Мама Мечка и Тити, разбирам ви прекрасно за какво говорите. Аз съм твърд привърженик на всичко, което Мама Мечка е написала за разболяването.

# 611
И аз ще съм утре в 10.15 на входа на Анел, дано се разпознаем Wink. Имам среща с още една януарска мама.

Менина много сладко с тези 100 грамчета.
Лумиа не държа шишетата да са от стъкло, просто незнаех дали тази фирма предлага. Четох някъде, че за първите месеци било подобре да са от стъкло, но ще видим.

# 612
  • UK

и за "лесните" и "трудни" деца си имам теория, но е рано за нея  Hug
[/size]

Тити, Мама Мечка, споделям много от схващанията ви. Тити, нищо че е рано - сподели своята теория, моля те. На мен пък ми е много интересно за вътреутробното развитие на бебето и как то формира аспекти от последващия му живот като дете и възрастен. Ако има интерес ще дам заглавието на документален филм на BBC точно по тази тема - доста интересни неща се казват и доказват в него, само че е на английски.

Спокойна петъчна вечер, момичета, и приятни почивни дни   bouquet. Аз се понасям към басейна - удоволствието е несравнимо, въпреки гъбичната екстра, с която се сдобих и аз.

# 613
  • Западен парк
Ха, добър вечер сега! Изпратих гостите и съм ваша.
 Добре, че ви изчетох, та да разбера, че утре сме от 10:30. Благодаря, Дидка, аз нямам известяване от пощата и хич нямаше и да разбера за второто съобщение!
Аз пък да се похваля - днес уших три момичешки шапчици и скроих четири момчешки, утре ще ушия и тях. Нещо не съм сигурна какво точно ще е бебчето и затова ще си направя комплекти за изписване и за двата пола, пък после излишния ще го подаря на някоя приятелка или комшийка. Навсякъде около мен познатите ми една след друга бременеят, има-няма месец и някоя се похвали. Засега са седем! Нещо май повлякох крак, дванадесет години го правихме това бебе и отприщих лавина от бременности! Така се случи и с осиновяването - след нас още три двойки се ощастливиха с детенце след повече от година чакане.
За течението - и аз имах в началото на бременността, много рядко и средно обилно и микробиологията каза:"Кандида". Излекувахме я с "Гино-певарил". Сега имам пак течение, но е по-различно, като вода е, без сърбеж или парене. Като ходя на 17-ти на ЖК ще питам дали пак не са някакви неща.
За леглата - на мен много ми се иска да си вземем двуетажно, съвсем обикновено. Когато бяхме деца с брат ми спяхме на такова докато не се ожених. По-другата седмица, като изляза отпуска, ще се разходя по всички известни ми магазини, да видя има ли въобще от този модел или са само "модерни". Мястото в къщи изисква компактност на мебелите!
Тити, какво стана с въпроса за вагиналното раждане? Попита ли как го води мъж-гинеколог? Наистина ми стана интересно и чакам с нетърпение да разкажеш.
Лека нощ от мен! И до утре пред "Анел".

# 614
Перегрина, на мен ми е интересно, ще ни дадеш ли заглавието или линка към този филм. Мерcи предварително.

Общи условия

Активация на акаунт