Отговори
# 135
Привет Hug
Като казахте кучешки зъби и температура..много бавно тези кучешки растат бе хора.
При нас вече повече от месец..аха да избие, аха вижда се..ама още не се показва напълно.
Колко температура имат малчовците newsm78
Ние бяхме с вирус, уж мина и сега ту вдигаме 37.2 ту нормално.
надявам се да е от зъбите това чудо Rolling Eyes
Иначе не сме излизали....ако кажа от кога #Crazy.Побърках се в къщи ooooh!
За обувките-аз му взех на Колев и Колев боти.Ама те на неговите крака почти като ботуши .
Да видим как ще ходи hahahaОбуването им е приключение hahaha

# 136
като казахте кучешки кои са първи горните или долните?

# 137
като казахте кучешки кои са първи горните или долните?
нас ни мъчат горните
Може и долните ама не дава да видя ooooh!

# 138
Да се запишем и ние в тази тема  Simple Smile Много съм нередовна, все се заканвам да пиша по-често, но... Да дам отчет за Дейви- още не иска да говори, а всичко изпълнява и разбира и по този повод педиатърката ни праща на невролог, после психолог и логопед. Според нея не е нормално да не казва нито сричка. Само мммммм или ъъъъъ знае. От време на време се изцепи с някой вик, но нищо разбираемо. На годинка и 3 месеца беше 82см и 9,300кг. В края на месеца ни предстои и последната ваксина за сега- Пентаксим.
Да допълня за зъбките- сега пробива 16-я (кътник). Фонтанелата ни още не се е затворила, а си е голямичка- дълга е малко по-малко от два мои пръста и широка около 1 пръст.

# 139
Леле  perla Дано да нее нищо сериозно,а просто да не му се говори още  Peace
J_M_M при нас избиха първо горните и после долните,а сега остана само още един  ooooh!
Бъни,Марти ми беше цял един ден с такава температура,ту я имаше ту я нямаше.като стигаше най-много до 37,4 и резултата на другият ден беше първият кучешки  Wink
 ooooh! ООО 00:30 стана а още не ми се спи,странна работа  newsm78 Утре ще ми е доста трудно изглежда

# 140
здравейте и от нас
все не остава време за писане, но сега като се застуди и сме си в къщи ще съм по-редовна

Галито днес ми вдигна Т. не е много висока 37,2, но не иска да стане и си лежи, дреме, гледа филмчета и пак дреме. направо ми е жал да го гледам такъв, дано бързо да минава и да е от някой зъб, че аман вече с тези вируси.
за зъбите имаме си все още 8 и вече не знам кога ще го почнат пак. не мога да му видя из устата какво става, направо голям зор е.
фонтанелката и нашата не се е затворила и си е още доста голяма. уж имало време, дано само всичко да е наред.
и той не е от най-приказливите. бърборка си ги, но най-често вика мама, дай биба, ам ам, папа, тати...
голям ми е глезанко, все покрай мен ходи и не ме изпуска от очи. ако сме на чуждо място си поревава и не иска никой да го пипа или закача докато свикне. кога ли ще му мине вече този период, че едвам издържам.
вече сме 90 см и 14 кг.  не мога да кажа че е пълничък,  но е доста кротък и все гледа да си поседне и да си играе така.
обича да реди кули от кубчета, строители, да си играе с малки колички.
все още си иска вечерното мляко, че и сутрешното също. иначе си яде много добре, но като го сложа да спи и хвърля бибата и чака, ако се забавя с млякото /60-80 мл/ и става лошо иначе като си го изпие ми дава шишето, лапа си бибата, обръща се на една страна и си заспива. сутрин около 5 ч започва да се мята и ме усеща като стана да му го приготвя. поревава 1 мин, а аз на бяг му го правя и му го давам. отново си го изпива и пак заспива. но започна да става в 7ч, през нощта се буди, мята, върти се. започна да спи по корем, като са му свити краката и си вири дупето нагоре, пък гладата му е забита във възглавницата. мен ме е страх че не може да диша, обръщам го, пък той се сърди и отново се врътва както си иска.
хайде за сега чао и дано всички болнички да се оправят бързо

# 141
 Перла не се плаши с това неговорене.Направете консултация както ти казва педито, но..недей се шашкай предварително Hug
Ние също не говорим.
Твоето детенце никакви звуци ли не изговаря newsm78
Моето момче казва мама като е много разтроен и види голям зор, агъце на едно агне ама като е само на кеф голям, тата ама не мога да разбера съзнателно ли е  hahahaа-ва вава..това не знам на каква го казва......той си знае Laughing и разни други бебешки срички и словосъчетания.
В групичката ни от деца в парка само момичетата говорят по малко.Момченцата са на ьььььь,мммммм,мучат, ръмжат и това е.
На двете ми най добри приятелки дечицата проговориха на 3 год Peace.

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 23:11 от Бъни

# 142
Здравейте и от нас   Hug
може би сте ни забравили че напоследък само ви чета,но сега имам време и малко да попиша..")
Коки расте и лудее,тича ,катери се пада ,момчешка му работа..Хапва доста,дори понякога повече от сестричката си,и държи да се храни сам ,но понякога просто нямам нерви и го дохранвам...(кухнята вече отдавна е за ремонт) а дивана за претъпициране ,но здраве да е Simple Smile
ЗЪбки имаме 14 на брой,в момента и 4-те кучешки са много подути, и чакам да видя откъде ще избие първия. Мием зъбите с голямо желание,сами,облизваме първо пастата после мама измива и така.
Пеем танцуваме говорим доста,но предполагам че това заради малката разлика със сестра му.Вече дори обяснява в изречения и използва "аз" правилно.
Относно обувките аз се спрях на тозивариант,понеже при нас зимата е мека и без много сняг,очаквам ги да пристигнат другата седмица и ще споделя мнение.Но ако някой ги е пробвал или познава повече тази марка ще се радвам да прочета отзиви.

За хремата преди месец изпробвах едно домашно лекарство и съм много доволна- в съд се нарязват 2-3 глави кромид лук на едро и  се слагат с вода на котлона.Единствено което е нужно е ние с малчо да сме в стаята половин час докато  се вари лука и по този начин вдишва изпаренията,направих няколко дни сутрин и вечер и хремата изчезна..Дано съм била полезна на някой.
толкова от нас че стана много дълго..Пожелавам здраве на дечица и всички в семейството  Hug

пп  Перла относно неговоренето знам че не е притеснително стига детето да познава предметите,когато му кажеш да покаже куче,стол да показва правилните предмети,мои познати дечица проговориха след 2та година..но за твое успокоение може да говориш с личние лекар или логопед

# 143
Здраствуйте, девушки! Hug
Лееекичко се пораздвижи тук, та да се включа и аз...
Имам си свеки на гости от 20ти...да пиша ли нещо друго?! Всъщност, аз сама си я пожелах за помощ около изборите, че любимия липсва по 3 дни, но... Close
И това е по-малкото ми притеснение към момента - Теа получи някакъв супер странен обрив: тялото й, особено китките и гушката са като настръхнали. Безцветен е, не са оформени никакви пъпки, но е ситно и на големи площи...все едно е ощавено пиле, горкото. Вчера я водихме на лекар и каза, че вероятно е алергична реакция от паразити!!! Без кръвна картина, без нищо...Даде й някакво лЮкарство за алергии+калциев глюконат+крем Адвантан. Седем дена това, а после някакъв лек, на който в листовката пише, че е за глисти! Та, така...а, и каза, че дясното й око гледа леко навътре и да я водим и на офталмолог-сега била възрастта за най-успешните интервенции.
От днес пък й тече и носа...та така с нашата Тулумбичка...Същевременно батко й събра очите на баба си с дивеенето си и тя вече е на мнение, че му трябват успокоителни!   Mr. Green
Перла, не се тревожи - нашият син проговори след 2г., дотогава бяха само срички, без да ги свързва в дума...дори мама каза след 2. Сега, естествено, не можем да му затворим устата, че и на руски и на английски се разприказва.
J_M_M, на Тулумбето й избиха първо долните два кучешки...явно е различно!
metchopooh,  Hug и за вас. Така наречената ми фигура, вече е в миналото, та пак ще се наложи да се взимат мерки!
И тъй при нас...малко грижи, които се надявам скоро да минат! Хубав ден от нас! Sunglasses

ЧЕСТИТ ДИМИТРОВДЕН, ако има именици сред нас!

# 144
Имаме си именник ,как  CrazyЧестит имен ден на Митачето на Веси Меси Hug
Да е жив и здрав и много послушен FlutterВеси,липсваш ни тук  bouquet
Перла ,да те успокоя и аз за Дейвид.Няма страшно ,много е малко детето ,притеснително е ако не говори след 3 годишна възраст.И на нашата детска площадка само момичетата говорят,момчетата само ръмжат LaughingЕ,мойто си е най-интЕлигентно ,казва тати hahaha
Марини ,дано бързо да се оправя Теа.
Някой беше споменал за лука ,май Ани така лекуваше Ивет,следващия път като имаме хрема (а т оняма да е далче във времето Tired )задължително ще пробвам и аз .
Ние днес излизахме ,купих му джинси за зимата ,подплатени .Със сто зора му избрах чорапогащник.Не знам вие дали слагате ,но аз вече му обличам под дънките ,защото обикновено излизаме рано към 9 часа ,а то си е направо много студено.Всички чорапощаници ми изглеждат женски едни такива ,като за дете с тънки крачета,а на мойто баджаците как ще ги напъхам там не знам newsm78
ХУбавата новина е ,че якетата от миналата година му стават и няма да купувам bowuu

# 145
Здравейте,няма време нито да чета нито да пиша.Само видях това за не говоренето.Ние също не говорим,само си мрънка,но не съм се притеснила.Мой племенник проговори на 3 г.а баткото ми на година и половина още.Така че всяко дете различно.Засега казва само няколко думички сред които не присъства мама,мен ме вика с ''ало''  Joy 
Хубав ден на всички,като мога ще прочета и ще се включа и по други теми.

# 146
А има ли някой ,който да скърца със зъби Crazy Crazy Crazy
Буквално ми настръхва косата от няколко дни  Laughing

# 147
марини, дано да се оправя бързо Толумбичка. Вие насочили ли сте се към определен очен, че и Ивчо трябва да го водя - баща му е с лениво око.

За говоренето мога да се похваля - знае около 30 думи (които не само аз разбирам  Wink ). Много обича да му показвам снимки и той да назовава. Племеничката ми пък до 3 дума не обелваше. Сега е прекрасно умно и будно дете. И плямпа много, разбира се  Crazy

Аз никога не съм писала много много, а напоследък - съвсем. Вкарваме се в малки паники с бъдещото отроче. То бяха ФМ, кардио, амнио, после чакай резултати...големи притеснения, голямо нещо. В мкрайна сметка се оказа, че няма някой страшен синдром, но има сърдечна аномалия и днес сме на консултация. Поне вече съм спокойна - размина се с аборта дето ми го намекваха, а сърчицето знам, че ако се наложи, се оправя оперативно и не е страшно.

Иначе не съм пропуснала и ред  Hug Hug Hug

# 148
alice62, не се впрягай много  с бебчо и на ми изкараха акъла на 2 пъти,но в крайна сметка всичко е наред и вече са големи и палави Simple Smile аз ходих при много добре лекарка на феталната морфология,доцентка която в частност се занимава с неокардиология. АКо мога да ти помогна с нещо пиши ми на лични!

пп.ПОздравления за решението за второ бебче и лека бременност!  bouquet

# 149
Да си призная, "решение" е силно казано. Но след като Ивчо се получи след дъъълги опити, нямаше начин да се разделя с малката изненада  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт