Отговори
# 480
  • последна надежда
Минавам само да се разпиша... Почти не ми остава време за нета...
Excellent явно лелката ви е кофти. При Марк има индивидуални шкафчета. Първите дни децата стоят само по няколко часа за да се адаптират по-лесно. Сведения дават, но не подробно. Едната сестра е много крива, като го взимам в 17,30-18ч тя вече е строена пред вратата и няма търпение да си тръгва. При нея на няколко пъти ми се случва да ми връчва насрано детето.
Другата е стабилна млада, разведена с две деца. Понякога и децата са и в групата и много добре си играят с Марк.
В групата са 30 деца по списък, но постоянното присъствие е под 20. С една сестра и една лелка. Само на обяд се застъпват двете смени и стават две сестри с две лелки.

Бъни, юнака хапва малко но често. Няма нищо притеснително, даже напротив.

# 481
Бъни, юнака хапва малко но често. Няма нищо притеснително, даже напротив.
Т.е трябва да давам по големи количества така ли..то тогава вече като ме види с паницата и ще бяга от мене hahaha
Много ми е интересно да чета какво споделяте за яслите Hugда знам какво ни чака.
То това каква лелка ще се падне малко лотария.Дано да имаме късмет Praynig

# 482
Аз съм с положително мнение от яслите, в които е ходила дъщеря ми. И са ме пускали да разгледам помещението, и са ми давали подробна информация как се държи детето първите дни особено. А какви страхотии бях изчела по форумите преди това.  ooooh! Но си зависи от персонала всичко.  Peace
И Ники спи в спален чувал, слагам го в него след като заспи. А приспиването /срам не срам/ е все още със слинга.  Mr. Green Напролет или лятото ще мислим други варианти, сега ни е кеф да се гушкаме.  Heart Eyes
Любимите играчки са тенджерите и тиганите, но се заиграва и с други неща. Не иска да ходи много-много по снега, бута се да го нося. Иначе със шейната няма проблеми - и на спусканията е фен.  Laughing

# 483
  • София
Здравейте! Да се разпиша и аз тази година!
Ние на ясли ще ходим от септември, но и аз сам на мнение, че всичко си зависи от персонала, нали майка е детска учителка Naughty
А пък с Англия хич не се сравнявайте, не знам при Ани как е, но сестра ми преди няколко години плащаше по 120 паунда на седмица за детска градина там ooooh!
А за яденето - моите момичета са много злояди - ако изядат 200 мл е постижение. В момента са малко настинали и ядат по 50 мл - половин бурканче от пюре примерно супа. Добре,че поне още пият мляко вечер преди да заспят.

# 484
  • София
За много години от нас ! Чета ви, ама нямам врема да пиша.
Специално влизам, защото поста на Екселент ме втрещи.  Rolling Eyes
При нас дават инфо - длъжни са. Това, че някои са нервни от многото деца или че просто са се родили седалищно, си е абсолютно техен проблем. Ако продължават така - моят съвет е да търсиш педагога на яслата и да обясниш проблема. Нашата казва: ние затова сме тук - да отговаряме на въпросите ви, да решаваме проблемите и да ви успокояваме, защото няма несвикнало дете, а има несвикнали родители.  Grinning Нашите имат индивидуални шкафчета и аз нося един грамаден пакет с памперси, влажни кърпи, игачки и т.н. за да не влача всеки ден. При нас имаше идея за закупуване на една карта към моб. оператор с ваучер и апарат, че да могат и те да звънят като има проблем (щото иначе от личните си клипват и затварят и аз примерно, докато ги набера наново да разбара за какво звънят - ми спира сърцето  ooooh!) и най-вече да можем ние да звъним при нужда е особено в началото.

# 485
Здравейте и от мен и аз само ви чета и не смогвам да пиша,НО  по темата с яслата..защо така?!
На мен още от първия ден ми обясниха че трябва да я взема наобяд,после ми казаха какво да нося,мокри кърпи,тоал.х-я и т.нВсеки ден ми давах инфо как се псравя икакво се случва по тяхна преценка оставаше дообяд и мина на цял ден..много съм доволна.По списък бяха 32 деца но ходеха не повече от 16 макс.20 деца и ние е имало никакво мрънкане....от страна на персонала.
това когато давах вики ,калоян ще бъде от септември надявам се да е приет де...

# 486
Ние за ясла още не сме приети.Положението е повече от.... ooooh!ще се доредим ама друг път.
Знае ли някой кога е другото класиране.Нещо не се ориентирам в системата специално за това Rolling Eyes

# 487
Бъни, текущи класирания ще има сега от 14.01., като вече са включени и самостоятелните ясли в системата. Голямото класиране за кампанията 2012 ще е на 05.05., като след 27.02. ще обявят свободните места и ще могат да се добавят/разместват градини/ясли.
Не знам как е в яслите, но в градината на Сашко винаги са отговаряли на въпроси и са давали инфо за това какво се очаква от родители/деца. Excellent, мисля, че просто не си попаднала на 'лелята'. Дано другите да са по-отзивчиви, но по-важното е да се държат добре с децата.

# 488
За яслите да споделя и аз. Елия първоначално (около 2 седмици) ходеше само до обяд. После лелите, т.е. мед. сестрите ми казаха кога е готова  да остане. Имаше деца, които тръгнаха с нас, а свикнаха по-бързо, имаше и такива, които доста след нас си оставаха само до обяд. Там преценяваха кое дете кога е готово. Винаги са ми давали отчет, дори да не съм питала. В началото беше по-подробно - в колко часа заспала, колко минути спала, как реагирала като ги карали да заспиват и т.н. Сега вече ми казват по-общо - спала, яла или по-скоро не спала, а пяла, но яла!  Laughing Никога не са ми я връщали насрана. Искат ни по 3 памперса всеки ден. Понякога се е случвало да забравя, но не е имало проблем. Всяко детенце си има отделно шкафче. Единственото лошо, което се случва е, ако си е донесло някое дете играчка да я изгубят сред общите, но аз лично избягвам да ходим с играчки или поне не се сърдя ако изчезне, все пак са 20 деца, много други играчки.
Имаме късмет с нашата ясла! Аз държах и за групата, в която да е, понеже едната от медицинските сестри беше и на баткото и много си я обичам от тогава. Но и като цяло персонала е супер - сега има заместващи, понеже едната сестра е в отпуска и се държат супер. Доста боледува Елия, но това вече не зависи от тях... Да свършва гадната зима...  Confused
Ани, готвите ли се за РД? Аз много често си мисля за това как се притеснявахме за теб, какво ли е станало и накрая как ревах като разбрах, че вече си имаме бебче!  Hug Надявам се Ивето да се чувства добре в яслата!
По повод храненето - има ли други, които не пият мляко? Елия от както спрях да я кърмя почти не пие мляко. От време на време яде кисело мляко следобед или пък й добавям към храната. Хапва доста кашкавал и сирене, но се чудя за пр. мляко?

# 489
 ooooh!Ох,Зарче,а аз май трябва да попитам има ли други,които още предпочитат млякото пред твърдата храна или поне наравно с нея?Пие по 5 шишета,независимо,че е яла преди това.Но грамажа на твърдата храна да е най-много 200 за деня EmbarassedВсе се надявам,че интуицията и подсказва кое е добро за нея,но все пак искам и вас да попитам какво мислите  bouquet
И за много щастливи години!

# 490
zar4e, Теа "в съзнание" също не иска мляко - пие АМ само в полусън. Иначе, кисело мляко яде в огромни количества. Сашко също въобще не искаше да пие прясно мляко, нито пък АМ, докато не започнахме с Нескуик-а. Не мисля, че е притеснително, че не иска - нали си хапва сирене и кашкавал! Да я целунеш по черните маслинки!

# 491
Зарче,Петьо не ще да пие мляко ,но още го кърмя Confused Иначе съм предлагала всякакво,не мисля ,че е проблем ,не са чак толкова малко вече Flutter
И аз често си мисля за рождения ден на Ивето и се връщам към зимата на 2010 ,като се сетя колко се тревожихме ,как със свити сърца чакахме някакви новини и колко щастливи бяхме всички ,като разбрахме за Ивет Hug Hug Hug

# 492
  • София
Да се включа за "отказването" от кърменето. Когато се отбивахме с Марги, наистина беше много постепенно. Около месец останахме само с едно кърчмене, вечерното. Обаче като реших да го махна, беше голяма драма, въпреки че никога не сме се приспивали с кърмене. Обикновено първо свършвахме тази работа и после заспиваше. Като видях колко се разстройва, реших да го преместя сутрин, а вечер обяснявахме надълго и нашироко, че е свършило млякото, ще има сутринта, пък сега ще пием айран и така. Въпреки всичко първите 2-3 дни не можеше да заспи до 12 часа. После кърмата съвсем намаля, явно е вярно това, че вечерното кърмене стимублрлира лактацията, и Марги постепенно позагуби интерес. Накрая се кърмехме и през 2-3 дни, като се присети. Горе-долу нямахме сериозни сътресения и почти без рев минахме. Ама и досега след 2 месеца пак си пита чат-пат... Laughing
Успех ви желая за лесно и безпроблемно отбиване!

Ох, спомням си и аз какъв рев беше за Ивето... Да ти е жива и здрава, Ани!  bouquet

zar4e, и Марги не иска прясно мляко. Такова отвращение ми демонстрира на няколко пъти, че реших да не я мъча, а и както си помням аз колко мразех и ме караха почти насила да го пия...
АМ никога не е пила, обаче пък кисело мляко с лъжичка или на айранче и се събира по една кофичка дневно. Яде и много сирене и кашкавал, по цял ден обикаля хладилника като циганче и вика "Искам кашааал, искам сиеце!" Laughing

Айде и аз да опиша меню.
Сутрин чаша айран, фиуия с крема сирене, настърган кашкавал или запечена със сирене.
На обяд основното от детската кухня, ако поиска, пак половин фиуия и някакъв плод.
Следобяд десерт от кухнята, ако е читав, ако не кис мляко с бисквитики и пак плод.
Вечер супата. Понеже тя обикновено е постното, давам и шунка или кренвирш Стара планина, много обича. Или варено яйце. Плод, зеленчук, чашка айранче и ляга.
Иначе плодовете така леко междинно ги давам, около час след яденето. Тя сама си казва, че иска абъка, мандина, патъкау... Да си упражня и аз бебешкия Laughing
Това ни е голямото щастие - от месец и нещо не сме злояди вече и консумираме почти всичко! Flutter

# 493
Елия всъщност не, че не обича толкова мляко, ами май аз не й предлагам редовно. Тя закусва попара или кус кус, по обяд си яде основното от яслата (когато е болна й вземам храната), следобед предимно плодове, понякога мече Барни или някакъв кекс или пък кис. мляко, към 19ч. вечеря супата със сухари или пак някаква манджа и после ляга да спи. Кога да й го давам това мляко? Иначе 2-3 пъти е пила мляко с какао, а понякога изпива остатъка на батко си от зърнена закуска с мляко, но иначе не знам кога да й предлагам. От биберон вече не пие и не ми се ще преди лягане да й давам шишето, а й току що вечеряла едва ли ще го пие...
marini, ти нацелувай твоята къдрокоска! (И пратете малко коса насам!  Laughing )
linhua, аз мисля, че са големи вече и все пак трябва да има повечко твърда храна. Струва ми се малко 200гр. за цял ден...  newsm78

# 494
Привет момичета.
Да споделя и аз хранителния режим на моето момче:
1.Сутрин-попара или филия с пастет,топено сирене,кашкавал.
2.Обяд-манджата от кухнята
3.Следобедна закуска-плод(банан или мандарина),плодово кисело мляко.
4.Вечеря-супата от кухнята
След вечеря обикновено покрай нашата вечеря хапва малко хляб,краставица или някакъв колбас,сирене.
Иначе през деня пие доста сокове,компоти,айрян,прясно мляко с мед.
Лек ден и приятни разходки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт