Отговори
# 495
Здравейте момичета ,аз ви чета ама не съм писала от доста време.
Моето момче започва все повече да говори всеки ден ни изненадва с някоя нова дума.
Excellent много неприятно е това което споделяш за яслата.Както и повечето момичета и аз не съм имала проблеми когато баткото тръгна,но сега съм в чуденка какво ни чака с малкия.
Все още не са ясни правилата за подаване на документи само се носят слухове че като при вас в София и тук ще въведат електронно подаване на документи и не знам дали изобщо ще ни приемат и ако да къде ще е.
Зори и моя не пие мляко,от както съм спряла да го кърмя си хапва кисело мляко с лъжичка щише ползва с сламка ,но само навън ,в къщи си пие вода от чаша,и чай,много е забавен отваря шкафа и вади чай да му направим да пие.
Закусва макарони или попара,рядко филийка с кашкавал или яйце и сирене събота и неделя са глезотийки кексове,банички ,торти.
За обяд супа или ядене в зависимост от това какво съм готвила.
Следобед гледам да има някакво кремче с пр.мляко( грис или пудинг) или банан,понякога хапва кексче барни или мини кроасани с крем,плодове към 6 ч хапват с баща си ябълка или круша и вечерята е почти винаги супа.
При нас проблема е с приспиването изпуснах момента и сега се чудя как ще се оправяме ,сам не заспива,нито с баща си само с мен и то какъв ритуал имаме  ooooh! палеца в устата ,а другата ръка в косата ми и така заспива,интересното е че в момента в който заспи вече не смуче пръста,но докато заспи.
Приемам съвети как да го махам този пръст,зъбките и без друго са криви,а така нацяло ще се разбутат.

# 496
Здравейте, момичета!
Благодаря на всички за пожеланията и аз се моля да не ни се налага повече да лежим по болници, но каквото такова, важното е малчо да се оправя!!! Сега сме на пълна програма с лечението и се надявам следващото боледуване да го преборим в къщи, а най-вече се моля повечко да задържат здрави  Praynig

Зарче, Коки не пие прясно мляко, не му харесва в никакъв вид, но яде много сирене и кашкавал, а откакто го отбих по половин кофичка кис.мляко на ден с бисквити му предлагам и я изяжда  Peace
Аз го отбих преди месец, още ми е мъчничко, но няма как, имах ужасни болки в коляното и се наложи да пия лекарства, все пак 1година и 9месеца кърмене си е супер  Laughing

За яслите - при нас с каката не е имало проблем, винаги даваха инфо, даже съм влизала сутринта рано, преди децата да отидат да разгледам, Екселент, изисквай им инфо, длъжни са да ти казват как е било детето всеки ден:)!

За яденето не засичам колко яде, неговите купички си ги изяжда, нямам оплаквания, но пие ужасно много сок , цедя всеки ден и давам и готов и компоти, много ви казвам, по литър на ден  Crazy винаги разреждам с вода, защото иначе не пие вода, и само с биберона, има ли още такива бебета като нас  Twisted Evil има си и чаша с твърд накрайник, и такава със сламка, но не ги иска..... бебешка работа:)

Иначе говори много почти всичко повтаря и казва, но само по една думичка, още няма изречение в речника, но и това ще стане:) Каката на година и 10м. иташе леля си" Рита ли бебето?Simple Smile /тя беше бременна/, а това чаве и хабер си няма...... ама само да е здраве  Hug Hug

Отивам да уча по английски, че в неделя ми е първия изпит.

Целувки от нас и до скоро!!!!!!

# 497
Зарче, изобщо не се притеснявай за прясното мляко, има много хора на които по принцип не им понася, а и киселото е далеч по полезно от него.
 lunhua, аз съм чувала за кърмачета на тази възраст, които са като вас, може би не е съвсем нормално, но пък насила не става. Ще прояде и твоята госпожица, важното е да я ограничаваш откъм боклучавите храни да не и стопи съвсем интереса към другата храна.
Меган, дано да сте здравички вече!

# 498
  bouquetБлагодаря за отговорите!
Звездичка,блогодаря за полу-успокоението.В къщи се храним здравословно,а и аз от 20 години съм вегетарианка,така че Е-тата и изкуствените сладости са далеч от нея.Не съм крайна в отрицанието им,но засега ги държа далеч от нея Naughty. Дано наистина прояде по-големи количества твърда храна.  bouquet

# 499
lunhua, аз всъщност сега като се замислих и на моето Ани като му изключа хляба(правя и домашен) и млечните количеството, което изяжда няма да е много повече от двеста грама. От друга страна Ани яде например всеки ден ядки, които са си доста силна храна затова според мен няма нужда от такова взиране в грамажите, щом детето се храни здравословно и се развива нормално.

# 500
Звездичка, би ли споделила как и даваш ядки и какви, в смисъл смлени ли са или не, понеже аз съм чувала, че са доста опасни от гледна точка на това, че може да не ги сдъвчат, да инхалират парченце и после... става страшно за дробчетата. Така съм чувала. И даже ми препоръчаха до 6г. да не им давам цели ядки, което си е изхвърляне според мен. Но все пак малките не са ли твърде малки, за да дъвчат ядките?

# 501
zar4e, аз също давам на Теа ядки: отначало й давах много малки парченца и след това увеличавах размера, докато тя не се научи хубаво да ги дъвче. Давам и само сурови орехи и кашу, другите ми се струват твърди все още!

# 502
  • София
Досега съм давала на моите само млени орехи, но като ви чета ще взема да се пробвам с малки парченца.

# 503
  • София
zar4e, можеш да правиш попарата с мляко. Таква си спомням ни даваха в детската градина.
Или пък да даваш на закуска по-твърда храна пък за пиене млякото. Simple Smile

Ядки и аз не смея още.

# 504
Ехооо,привет  Hug как се радвам,4е се е раздвижила темата  Hug то4но последният път ,когато влизах,забелязох 4е тази тема е запо4ната през септември! Shocked не е както преди да изписваме по 10 страници за 1-2 дена;))ама така е,нормално е,ве4е са ни големи де4ицата,имаме си и други грижи  Hug
Пак ме раз4увствахте с искрените си думи за това,как сте разбрали 4е си имаме детенце  Hug Жива и здрава да ни е!още няколко дена и става на 2! Hug кога мина това време  Hug ве4е запо4нах с подготовката купих някои неща за украсата в детската градина,и някои за вкъщи .Понеже се пада да е на детска градина на рожденият си ден,парти-то ще бъде през уикенда .
А за яслите в Бг-мисля 4е има много свесни!Майка ми работи в детска градина и ми разказа мн хубави неща,а и самата аз съм ходила там,харесва ми. Peace Лошото единствено е 4е са по 24-26 деца,а у4ителките са 1-2 само..ама така си е било винаги в Бг.
Относно градините тук-наистина са Ужасно скъпи!!!!ние можем да си позволим само 2 дена в седмицата,и 4естно казано изобщо не ни е на сметка ,ама искам да е сред де4ица ,да си играе ,да свиква с английският и т.н... засега съм доволна от това ,което виждам,днес Ивет беше за 6 часа и даже беше спинкала на обяд Simple Smile  Hug Цял следобед и ве4ерта си пее нещо,показва някои неща от песни4ките каквото са правили:))Мисля 4е и харесва ,но съм сигурна ,че ще имаи дни ,в които да не и се стои ,да пла4е..Winkвремето ще покаже !Хубаво е,4е са по малко деца и пове4е у4ителки,но не си мислете ,4е и тук няма негативни неща..има ,например тук вси4ки деца (поне по-големи4ките)спят на матра4ета на земята.само под 1 годинка (и то не навсякъде)имат кошарки.Но това е така за вси4ки  градини!...Има и други неща ,които са по-разли4ни от Бг. Но като живеем тук трябва да ги възприемаме Winkда не говорим ,4е Лондон е толкова голям и има и много кофти квартали,където не е изобщо така хубаво в градините!!!
така,4е не мислете ,4е вси4ко в 4ужбина е идеално! Hug
Меган,надявам се ве4е да сте здрави4ки Hug
за млякото-Ивет пък пие доста мляко,даже смятам 4е пове4е от колкот трябва ooooh! поне кам 500-600 мл изпива на денонощие..И най-ве4е и през нощта се събужда и иска мляко. ooooh!
това е ,моми4ета ,бягам,4е стана много дълго май:))Отивам да си по4ивам ве4е,утре поне няма дас таваме рано с Ивето,ще се поизлежавам Wink

# 505
 PartyЗвездичка,ти пак ме успокои-Мая е все на ядки и плодове-непрекъснато нещо гризе.Те не са включени в тези 200 гр твърда храна.Тя от 9-я си месец започна стафидите и да гризе цяла ябълка с кората,а от 1 година яде цели ядки орехи,а и кашу,но нещо лешниците не и харесаха.Отделно и давам по 1 доза водорасли и май излиза,че добре си храни Whistling  Rolling Eyes Hug
Ани,и ние сме от млекопитаещите по нощите,а и от пиещите по 700мл мляко наден,само дето е адаптирано,а не прясно baby_neutralУспокоявам се,че така си поема калция,вместо да и давам хапчета  Heart Eyes

# 506
Зарче, цели ядки и давам, Ани яде главно орехи, понеже общо взето това е най-полезната ядка, отвреме на време за разнообразие и давам и лешници. Аз ядките си ги купувам с черупки и си ги чупя, понеже другите четох, че ги облъчвали за да не мухлясват. Относно задавянето, аз също го знам това, което ти казваш, но просто гледам да седи мирно докато ги яде, например често и ги давам докато се вози в количката, а с дъвченето Ани няма проблем защото тя от много малка дъвче твърди работи понеже не съм я хранила с пюрета. Що се отнася до възрастта до която не трябва да се дават цели ядки и аз не знам как би могла да се определи защото то и на 6г. и на 7г. им се случва докато ядат нещо такова дребно да не стоят мирно и точно в такива ситуации може да стане проблем. Аз и на каката от много малка давам ядки, защото и тя ги обича и гледам да внимавам, но точно тя често идва взима си ядка и почва да тича, което си е опасно, докато Анито обикновенно си сяда някъде и си ги яде кротичко.
lunhua, така като ги описа нещата изобщо пък нямаш поводи за притеснение според мен.
Ани, дано на Ивето да  и харесва все повече в градината.
Екселент, за твоя случай не знам какво да кажа, срам и позор, но наистина трябва да си потърсиш правата!

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 15:59 от Звездичка!

# 507
  • София
Орехи ние имаме домашни от леля - берем, чукаме и слагам във фризера в пликчета. Така си имам пресни през цялата година Wink
Да ви питам - за кашлица се вареше цяла глава лук с обелката или бъркам?

# 508
Тъкмо набързо да ти напиша, че лук е за хрема, но като потърсих открих тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=12347.0, а сигурно има още много подобни! Успешно излекуване!
Бъни, аз не съм изварявала четката! Толкова боклучета й минават през устата вече, че...т.е. вече не толкова, колкото преди, но все пак...

# 509
Орехи ние имаме домашни от леля - берем, чукаме и слагам във фризера в пликчета. Така си имам пресни през цялата година Wink
Да ви питам - за кашлица се вареше цяла глава лук с обелката или бъркам?
А защо орехите ги замразявате newsm78.За пръв път чувам.
За лука по груби спомени май така беше както питаш..ама да кажат и пробвали ги.
Звездичка скоро мярнах един материал, че уж облъчването на ядките нямало общо с другата радиация...нещо съвсем различно било.
Да питам..аз за това влезнах де..ама се отнесох пак..купих четка за зъби.Изваряват ли се за бебета като лъжиците при първа употреба ....или вече сме дърти Mr. Green и не е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт