Отговори
# 510
  • последна надежда
Бъни, не се изварява четката. Пластмаса и горещо... не бива!
Ани, и аз плаках, като разбрах, че си родила и всичко е наред! Бях в "нелегалност", в едно защитено жилище в Перник. Едвам се добрах до нет и първото, което прочетох от форума, беше за твоето раждане. Пък нали ми е адашка и в това видях добър знак Heart Eyes .  Пак се насълзявам като се сещам!
Ядки още не съм давала. Цитруси също. Ще ги въвеждам скоро, ако майка не ме е изпревала  Twisted Evil. Прясно мляко не мисля да давам. Яде кисело, което е по-полезно.

# 511
Иветка мерси за четката Hug
Цитруси аз дадох..по точно опитах се портокал.Не му харесва.На сок по го пие.Ядки скоро няма да е..хем са алерген пък ние нали то така го караме бавно с захранването та така..и ме е страх от задавяне де.Ние още и не дъвчем като хората..освен кора хляб.Другото го мързи и все бърза да гълта като пате.
Ани..ех стягате се за ЧРД на Ивето..кога станаха големи тези деца..така мило ми става.Наближават пак едно по едно рожденните им дни.Ех вълнения Hug

# 512
  • София
Бъни, орехите се съхраняват във фризер, защото като им махнеш черупките и мухлясват, ако не са там.
Марини, мерси, но аз по-скоро исках да дишат нещо, а не да пият. Още не съм се наканила за инхалатор, но май това си е истината. Иначе просто варих малко лайка на котлона да дишаме пари, не че не пием лекарства, но да си помогнем и по-друг начин ми се щеше Hug

# 513
Да кажа и аз за нашият хранителен режим:
такаммм сутрин ядем:филийки с кашкавал,кисело мляко с бисквити(любимо май),кус кус (не много разнообразно за съжаление,ама),вчера и дадох й корнфлейкс(или там както се нарича от типа на Нескуика) с прясно мляко(предпочете млякото пак само)
по някое време може да хапне или не плод(ако и се яде,не я насилвам)
на обяд- основното от кухнята с малко хлябче вътре + 2-3-4 лъжички от десерта от кухнята(но не винаги)
след обед й давам супата от кухнята(пак с малко хляб вътре)
после като ядем и ние хапва-маслини,кашкавал,сирене,ей такива дребни неща или салатка или и боцкам  от нашето ядене(но почва вече и самаа да си яде,слагам й в отделн чинийка и тя действа вече все по-умело),хапва понякога и пица(домашна ,вредно,ама то е веднъж сигурно 1 месец)
,обича и все иска риба Simple Smile
И преди да заспи около 180-200мл мляко
ядки също яде - орехи,давам й ги на не много големи парчета и си ги дъвче.

Четката също не съм я изварявала,но след и преди измиване на зъбките я пускам под гореща вода.
Друго имаше ли не помня newsm78

# 514
  • София
Здравейте и от мен! Laughing

Мляко моя човек си пийва, но не е голям фен. Той е на периоди-ту го пие с кеф, ту не съвсем. Иначе айрян обича. Прясно още не съм му давала.Определено си предпочита твърда храна. Яде много и може постоянно нещо да дъвче. Wink

Ядки давам само орехи засега, но натрошени, обикновено в кисело мляко. Ужасно, ако е вярно, че облъчват ядките. Sick И аз вече ще взимам цели орехи с черупките.

Бъни, аз не съм му изварявала четката за зъби. Peace

megan@, дано се закрепите вече и без болести! Praynig

Хубав ден!

# 515
пак мина доста време докато пиша, но покрай празниците и грижите около малкия все не остава време
днес гали става на 1г и 10 м и сме много щастливи от сутринта. тази нощ спинка много добре и ние с тати покрай него, че последните нощи беше кошмар. дълго време си остана само с 8 зъба и сега го мъчат 4 кучешки и 4 кътника едновременно. направо не знам какво да го правя мишлето, като знам кучешките как трудно растат пък при него не стига че всичките наведнъж ами и кътниците.
за хапване си хапва много добре. продължава да си иска вечерното мляко 120 мл към 10,3 когато ляга и сутрешното към 5,3 /120 мл/. скоро не виждам да го откажа. става много неспокоен, върти се, проплаква, сяда в креватчето. като му дам шишето си го изпива, после си взема бибата и си заспива самичък.

вече сме 93 см и 14,600 кг. едно голямо, голямо момче, което всичко разбира, но не иска да говори и това си е. казва си стандартните думички и до там. не дава да му обяснявам, все иска той да го направи, крие ми книжките или ги дърпа от ръцете ми, когато започвам да му чета....обича сам да си измисля игрите. строи със стоителите и учудващо доста добре му се получават фигурите. започна да слага прозорци, врати и да прави покриви, а със дървените стоители ги реди до 10 еедно дърху друго изправени и много гледа да ги балансирва ако започнат да се люлеят.
внимателен е, гледа къде стъпва, как да слезе, преценява и после действа.
много е добричък когато има други хора около нас. въобще не ме търси, нито бибата, играе си чудесно, но останем ли самички е друг. започва да се глези, хленчи, мрънка, все ме хваща за ръка и ме води на лаптопа да му пускам филмчета или бяга и прави бели из кухнята и ако му се скарам започва да се тръшкаааааа..... така му се излиза постоянно навън. стои на балконската врата и прави опити да излезе, все още си го изкарвам почти всеки ден навън, но при нас още няма сняг и си правим дълги разходки. да видим като дойде и при нас снега как ще е. има шейна за коледа и още не сме я изпробвали, бива ли така?
много, много цунки на всичик и дано сте здравички.
/сега ще се върна назад да чета/

# 516
Здравейте!
Мерси за отговорите за млякото. От както стана въпрос тук взех просто по-често да й предлагам (прясно) и се оказа, че доста й харесва. Ама и аз съм една....  newsm03

За инхалациите с лука - аз правех с люспите, но имам много кофти спомени... За да не я навеждам точно над тенджерата почнах с ръка да "приближавам" парата и Елия като заръкомаха... си топна ръчичката във врялата вода...  #Cussing out Така че внимавайте. Аз съм за инхалатора! Вярно скъп е, но ако сметна колко лекарства и парите за тях ще ми спести... с това кекаво дете... Пак е болна - сополива. Писна ми! Уж я кърмех дълго, уж били по-здрави кърмените деца... Представям си тогава какво би било ако не я бях кърмила... Както и да е! Да не ви занимавам с моите терзания.

Изваряване - не помня от кога не ми се е случвало, а и Елия толкова боклуци лапаше лятото от вън, от земята, та не мисля, че има смисъл!

# 517
  • Sofia
Зори и при нас е така. Хем се кърмихме над година и пак все нещо му хърка носа.  Много съм се замислила и аз за инхалатор. Дало Елия се оправи по-бързо. Направо се моля да минава тази зима, че вече ми писна от болни. То не бяха деца, то не беше таткото. Аман!!!
Да! Пораснаха ни децата, на шега на майтап вече някои стигат 2-та годинка. Ани , да нацелуваш това слънчево прекрасно момиченце.
Аз за яденето няма да пиша, защото Коко все нещо тъпче. Между храненията гледам да са плодове и затова и с цитрусите вече сме на ти. Мед не давам, ще почакам.
От нас лек и приятен зимен ден1

# 518
Здравейте!  bouquet
Хайде на преброяване на зъбите!  Laughing
На Ники му изби 17-я зъб, огромен кътник! Сега го мъчи следващия, снощи се буди със сълзи горкичкият и сочи къде точно го боли.  Tired
Мерки и теглилки -> 12,900 кг, 84 см. Храни се доста добре, гледам да има плодове между храненията или преди тях. Не му давам цитруси, шоколад, ядки, мед, банани, храни с Е-та по съвет на педиатърката ни.
Прясното мляко не го имам за полезно и директно за пиене не му давам, но слагам в закуските от макарони/кус-кус и т.н. Иначе яде кисело мляко; сирене и кашкавал натурални не иска, но печени на филия или в яденето ги яде. Вечер му давам АМ, но не винаги, може и без него. Пие го от чаша със сламка.
Много ми е кофти, че скоро свършва 2-годишното майчинство, така ми е кеф да си го гледам, още една година не бих отказала.  Crazy Как е положението при вас?
Сигурно ще си пусна събраните платени отпуски и част от неплатената. Ще видим дали ще ходи ли на ясла или други варианти ще мислим, че с болестите и при нас е мъка дори и без да ходи на ясла.  Confused
Стискам палци всички да са здрави и времето да се стопля!  Hug Днес е Атанасовден и зимата си съблича кожуха.  Laughing
Честит имен ден на Наско на Елчето! Да е жив и здрав!  bouquet
Ако има други именници, също да се чувстват поздравени!   bouquet

# 519
  • София
zar4e, PresiN, бях се интересувала от коластра на капсули преди време, скоро се замислих дали да не давам на Марги профилактично зимата, както не се кърмим вече. Мисля, че беше някъде 80 лв за 120 капсули, стига за 4 месеца. На Аквасорс, имаше доста добри отзиви. Ще се свържа тия дни с една приятелка и ако искате, ще ви пиша после. Hug

# 520
Аз за сега ще се въздържам от даване на добавки, витамини и т.н. С баткото имахме най-болнавата година точно като реших да му давам уж профилактично сребърна вода с ехинацея и клеева тинктура. Може на някои да влияят добре, но при нас все едно имаше обратен ефект. Мисълта ми е, че децата докато са малки изграждат имунитет и има периоди на повече болести, има и по-здрави, така че се надявам просто да го израстем. Сега ще си правя инхалациите, защото те определено й действат добре и ще си я задържа по-дълго вкъщи, пък дано с минаването на зимата минат и болестите.

tini-mini, браво, голям мъж! Елия с дрехите е 10,500кг.  Laughing На височина май е клъм 83см, но не съм много сигурна. Със зъбите сме си на 16 от доста време. Останаха последните 4. При вас му се вижда края.  Hug За работата -на мен така ми се работи, но с тези болести май няма да е скоро... Но и моята професия си е по-свободна, така че е несравнима с работа в офис от 9 до 17ч.

# 521
  • София
И аз изпитах нещо подобно с витамините и добавките върху себе си преди няколко години.
Иначе се чудех дали има смисъл изобщо, че пък с Марги нямаме сериозни и чести боледувания, пу-пу, чукам на дърво!

Хич не ми се мисли за работа на мен, а трябва, че то не остана. Rolling Eyes

Маргото е 81 см, а тия дни на консултацията ще разберем дали сме минали десетката. Laughing
Още кучешките зъби не са ни избили даже...

# 522
А аз си мислех,че само Мая е така лека и не толкова висока,като другите дечица от форума Whistling

# 523
  • последна надежда
Да се включа по актуалните теми.

Зъби - 16
Килограми -12

Вчера в яслата са яли за закуска филия с пастет, после почерпка за рожденник - мини кексчета с какао и сок от банан. На обяд ми звъннаха да се похвалят, че е целият на пъпки. Не ми харесва да го тъпчат с боклуци. Ще се разплавям с директорката!

Честит рожден ден на Наско на мама Елчето! Да и е жив и здрав!
Моят любим вуйчо също се казва Атанас, за малко и Марк да празнува днес  Wink.

Кулинарките.... Вкусни, красотии видях във фейса! Браво! Чак завидях на домочадието ви  Blush. Аз започнах нова работа и не ми остава много време и енергия за готвене.

# 524
Моя син има да ви казва нещо..тази вечер hahahaчета си тук тихо и кротко ама мрън мрън кара ме да пиша..та дето се вика..да си кажем hahaha
Ние последно бяхме към 11500 кг.-с зимните дрехи, високи 86 см.Зъби-чакаме последните 4-ти и май са тръгнали.Тези дни пак ревове и лиги се точат.Та подозирам последните кътници.
За яслата..болна тема.Не сме приети..но и да ни приемат не знам как ще е.Ние още не ядем всичко.Като ви чета как на неалергични нища какви неща се дават..все трябва да се разправям какво да му дават и какво не.Все ще има някой нерабрала ooooh!.Като се сетя какъв кошмар с тази аларгия...просто не ми се мисли струва ли си риска да го давам на ясла.Те първо да ни приемат пък..че и там е едно чудо.
За връщането на работа...със смесени чуства съм.Хем ми се ще вече сред хора, хем знам, че не мога да го хвърля в коя да е ясла, при кои да е персонал..предвид горните причини.
Честито на именниците Hug.Да са здрави и щастливи аожии  и   ииии ...........ох това последното е поздрав от дребо hahaha

Общи условия

Активация на акаунт