Отговори
# 615
Привет и от мен  Hug
Ние днес се радваме на сняг Simple SmileБяхме навън преди обед ,попързаляхме се със шейната,поиграхме със снега и сега Ивет спи като къпана Simple Smile  Hug
Пинзи,радвам се ,4е се сети за нас  Hug Браво на вашата умница!Много неща знае! Hug
Ивето говори доста ,но пове4ето са си нейни неща:)))казва  мн думи4ки,но още изре4ения големи не прави.. НАй-дългото е ,когато тръгваме от някъде и казва :'' Bye,bye,see you soon:))))''Peace   
Броим ина4е до 10 на бг и на английйски ,като понякога пропуска цифри4ки:))
 HugSimple Smile))
Песента за влак4ето много я харесва и Ивето:))въобще детски гледаме доста :Телетъбис,Пепа Пиг,Барни и приятели,песни4ки много -и бг и  английски!
определно и се отразява добре градината ,забелязвам положителни неща от както е тръгнала  Peace
Биби,да се оправяш бързи4ко! Hug
Силве,и ние сме така с драскането ,все иска фулмастри,аз ги крия ,ама тя  като ги набаря накой път и даже и по лицето си има оцветено  ooooh!
бъни,наистина правиш страхотни неща! Hug
И Ивето обикновено към 4.30-5 през нощта се събужда и я вземам при нас  Whistling Също доста се напишква нощно време!( а през деня казва  за аки винаги!4есто и за пишкането)ама и доста мляко пие-ве4ер преди да легне изпива едно шише и й оставям едно за през нощта ,защото се буди  и иска ..
това е засега...лека ве4ер на вси4ки  Heart Eyes

# 616
  • Sofia
Бъни и Коко е така. Борави има няма с 10 - 15 думи и това е, всичко разбира, но си е позашил устата.
В този ред на мисли да ви питам има ли друго диване, което не иска да казва МАМА? Това теле не ще и това е, а много добре знае че съм аз. Вика тати, кака, баба (която вижда веднъж на високосна), тити - чичо, но мама - НЕ. Най-новият хит е да се хили и да вика М - А - М - А и се залива то смях. Направо ще падна с него.
Силве, явно покрай каките им идват бая щуротии на главата. И Коко има разни безумни идеи за катерене, добре че в къщи няма голям избор.
Биби кака са първокласничките? Успя ли Леа да им напише някое и друго домашно?

# 617
Здравейте от мен, в този пореден  Sad леден, снежен ден. Имам въпрос: Имате ли някакви образователни книжки за вашите деца, за когнитивно развитие на малки деца ? Чух от една позната, че лелките в нейната ясла са предложили, по желание на децата да се купят такива книжки и да ги обучават - т.е. става въпрос за деца на възраст около 2 годинки? Забравих да я питам как се казват и сега се сетих, че бих искала такава, докато Алекс е болен и си е у дома, но откъде да намеря ?

# 618
За такива книжки и на мен ще ми е интересно.
А клипчета с песнички, но за частите на тялото, животните, буквите, но на БГ има ли и може ли жокерче Praynig Praynig Praynigда понаучим нещо така и така висим на компа
Иначе новия хит у дома е това
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=yCjJyiqpAuU
и това
http://www.youtube.com/watch?v=9mmF8zOlh_g&feature=relmfu-нещоподобно като песничкатърся но на БГ.Имаше ама сегане се сещам даже как да търся..каксе казваше newsm78
И има ли други отказващи да спят през деня?Не е ли рано newsm78

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 21:02 от Бъни

# 619
  • В сърцето на един мъж
здравейте

Момичета, не съм чела скоро последните теми, които сте обсъждали.

Влизам с конкретен въпрос

Как са вашите деца с яденето. Нашият нищо не яде, аз дето не съм придирчива вече почвам да се плаша. Ето примерно вчера е изял: сутринта - точно два залъка среда от печен сандвич с кашкавал, на обяд половин парче киви, след обяд точно две лъжици /от неговите, по-малките/ мусака. Лапна ги тези две лъжици, каза, че не иска повече, избута чинийката, стана и по никакъв начин не можеш да го прилъжеш.  
И чак вечерта към 8 часа си изпи млякото около 200 мл кисело мляко, малко само му остана.
През деня пи чай с мед и сок и вода, колкото и да му дам ги изпива.
Знаете ли нещо за възбуждане на апетита????
Иначе е супер активен, весел, здрав,  не плаче, спи си и през нощта и след обяд между 2-5 часа пупупупу

# 620
Бъни, ето малко предложения от мен. Факт е, че на английски има в пъти повече, но...:
Песен за буквите
Пеят, скачат палците...
Цифрите
Baby Einstein за животните, но на руски език
didi666, наистина малко хапва момчето, но това само вчера или от повече време? Може просто вчера да не му е било ден...Иначе, при нас, за щастие, храненето продължава да не е проблем, но спането, уви... Tired На обед си заспива сама вече и всъщност, тя винаги си ляга с кеф, но нощем се буди по 100 пъти. Докато има биберон в устата не мисля, че ще се откаже от спането!
И Теа драска навсякъде, както и къса почти всичко, което докопа. Не помня брат й да е бил такъв унищожител на книжки...или просто не сме му давали такива, за които да ни пука, а сега той реве от набезите на сестра си по ценните му динозавърски и Маккуински книги. Тиксото и лепилото станаха задължителен атрибут у дома! Wink
Тулумбето доста говори също, като я сравнявам със Сашко на тази възраст...Опитва се и да брои, но ги докарва само до 5, като прескача 4...Wink Гърнето продължава да е мечта - винаги казва, след като си е напълнила памперса и това още повече ме нерви, защото явно знае, че трябва да каже, но си е овне и се инати!
Чакам вече новини и за другите ни втори бебчета! Laughing

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 15:36 от marini

# 621
Здравейте Simple Smile Аз не съм писала скоро ,защото бяхме болни.Петьо беше много зле ,кашляше страшно ,но го оправихме.Пи антибиотик за 5 ,6 път сигурно TiredДнес му дадох последния,голям зор с даването на лекарства значи.Пие ги само с обещание за бонбон или шоколад #Crazy
Марини ,много приказва Теа Crazy Чак до 5 да бори...нашия сигурно в 1 клас ще се научи hahahaСмешковци са големи,друго не иска да каже ,но "бонбон,чоколаа (шоколад),кашкал (кашкавал),люлю (люлка) hahahaГовори каквото му изнася,казва си името поне Mr. GreenВсичко разбира и помни разни неща от миналото лято ShockedВъзможно ли е  newsm78
Аз сега малко зор виждам в тези снегове ,че трета седмица сме вкъщи ,но по-голям проблем ми е готвенето #Crazy Петьо не ще да яде от една манджа повече от 2 пъти,готвя му всеки ден.За доставка до вкъщи трябва да платя на място в кухнята ,а ми е невъзможно да изляза с него ooooh!Той поне свикна ,че няма къде да ходи и не дава зор за излизане .
Хайде ,ставам ,че пак нещо мрънка Crossing Arms

# 622
  • В сърцето на един мъж
Марини тенденцията е от няколко месеца насам, като фрапиращи дни като вчерашния са през последните две седмици.
За последните месеци, които ти говоря имам в предвид, че през това време хапваше примерно поне половин закуска сутрин, половината манджа на обяд  и за следобедна закуска САМО ако е нещо, което му е много любимо - например Данонино, нещо сладко и тестено да речем, Барни ей такива неща и вечер кисело мляко. Течности през деня, колкото и да му дам, толкова ще изпие. И аз горе долу бях доволна
Последните две седмици яденето му е както описах в предния пост. Единственото нещо с което в момента мога да му привлека вниманието е КРЕНВИРШ СУРОВ, крайщник на хляб, домат, краставица или чипс ooooh! ooooh! ooooh! и дори от тях хапне 5-6 пъти и зареже. А до към годинка и нещо ядеше всичко
Сега ни изписаха някакъв пробиотик да видим, ако знаете вие нещо казвайте  Hug

# 623
Диди, аз съм много доволна от пчелното млечице има варианти и на сироп и на хапчета за деца, Ани в началото сиропа не го искаше затова и купих и хапчетата, при нас след няколко дни имаше ефект, иначе бяхме горе-долу като във вашето положение. Предполагам, че си притеснена и ти се иска все нещо да хапне малчо, ама по-добре не ги давай чипсовете и кренвиршите, по-добре само хляб да яде отколкото тия отрови. Дано да се оправите скоро! Hug

# 624
здравейте и от нас  Hug
диди ,Ивето и тя имаше един период ,в който не ядеше много много,каквото и да направя ,или съвсем малко хапне или изобщо..Но от 1-2 месеца приемрно запо4на малко пове4е да се храни! не знам дали беше  от зъбките  това не ядене????Peace И от както тръгна на детската,иска да е с нас на масата и тя да си има вили4ка или лъжи4ка!по4ти не иска да я храня,иска сама!
но според мен ,ако е енерги4ен ,ако е добре на кг ,не би трябвало да се притесняваш много,макар 4е те разбирам напълно!!! и аз така по едно време малко се бях разтревожила.. Crazy
   Ние пък днес си имаме конюнктивит  ooooh! сигурно от детската го е лепнала Peace ходихме до Джи пи-то днес,изписаха ни капки и се надявам скоро да мине! Peace
аз съм настинала,4увствам се отпаднала и схваната,но се надявам да се оправям бързо  Hug
на английски има много песни4ки, в които се  набляга на животинските звуци,на разни команди,като да пляскаме с ръ4и4ки,да тропаме с кра4енца и т.н...определено има пове4е !Ивето харесва и английски и бг песни4ки:) ето и от мен някои любими песни4ки на Ивет:)
''Miss Polly had a dolly'',''The wheels on the bus'',''If you are happy'',''Five little ducks'',''Head and shoulders'',''Row ,row your boat'' ,''..a от Бг харесва най-много за Влакчето,''Прела баба'',хитрото мишле'',Пеят скачат палците'',Жаба -жабурана'',Две калинки'' и т.н.. Simple Smile))
ставам сега,да пооправя пак малко ,докато спи още Ивето Simple Smile
целувки от нас   Heart Eyes

# 625
didi666- по принцип ли яде толкова малко или е моментно състояние, според мен е най-добре да се консултираш с педиатъра... около нас няколко деца почти нищо не ядяха пък пак си пораснаха... и са здравички. Иначе моята малка ламичка яде много, здраве да и е но не и личи въобще, не е злояда пу..пу...покрай зъбите в продължение на 3 месеца се беше запънала да не се храни и беше отслабнала доста но сега навакса, добре си е 89см, 12,600кг. Със спането проблеми нямаме.
Да се похваля че вече около 3 седмици сме без биберон залъгалка, за което съм много щастлива...хвърли я зад леглото и аз и казах, че мама няма как да я извади, тя помрънка известно време и заспа...на другия ден тайно я извадих и когато я сложих да спи тя се сети за бибата и аз пак започнах да и обяснявам че леглото е много тежко и не мога да го поместя и това си беше...остана в историята...но и тя с такава майка терорист като мен има ли избор Mr. Green ...на дневен ред сега е памперса.
marini и ние като вас имаме проблем с играчките на батко и, но си мисля че Калинчо  си е пазел повече играчките, защото си е играел с такива характерни за неговата възраст, а малката има по-голямо поле за действие..тя за късане не къса толкова, а всичко гризе и изчопква с малките пръстчета и като свърши белята ми казва "Лали упи"- в превод Рали чупи...и понеже много често чува от батко си "махай се", вече е и в нейния речник. Иначе за говоренето, Рали също е доста по-напред от Калин сравними в една и съща възраст, познава почти всички животни от книжките и ги назовава с имена, опитва се да брои и свързва думи 3,4 в изречение.
anni2002 бързо възстановяване на Ивето и на теб.

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 17:52 от ˘Galeto˘

# 626
  • В сърцето на един мъж
Благодаря ви момичета за отговорите. Честно да си призная притеснено ми, и аз мислех, че е период някакъв ама както написах тенденцията е от около няколко месеца насам и все по лошо става. Има възможност да е от кътниците. Но всъщност те са пробили и се виждат по съвсем малко, в смисъл не са израснали напълно, но са пробили.
Гале - браво за бибата
Ани - дано се оправяте бързо и двечките. Целувки
Звезди - аз не му ги давам, просто като види някои, че яде такова или ги види в магазина и много ама просто много иска. Аз му дам ама той нали ти казвам хапне примерно по-малко от половин кренвирш или 5-6 парчета чипс, и при условие, че цял ден друга твърда храна не е слагал  ooooh! направо някои път имам чувството, че може да му стане лошо. аз ако не хапна цял ден и съм припаднала 100 %
Я кажи повече за това пчелно млечице

# 627
Диди, едното е сиропчето Апетон, него мисля че го има във всички аптеки, другото е "пчелно млечице за деца" произведено от Буров(купих го от една дрогерия), аз лично предпочитам втория вариант защото си е чисто пчелно млечице, докато в сиропчето само една част е млечицето, другото са други витамини. От таблетките давах по половин преди хранене като я слагах от вътрешната страна на бузката да не я плюе. Не знам дали до сега си давала някакви пчелни продукти, защото по принцип се препоръчва избягването им до три годишна възраст, но ако нямате алергични в семейството мисля, че не трябва да има проблем.
Дано да помогне ,пиши как е положението!
Ани и вие да оздравявате!

# 628
  • В сърцето на един мъж
Звезди благодаря за инфото. Едното от нещата, които ни изписа доки е Апетон, другото е Инфант.
 Сега ново 5 -  тази вечер заспа без да си изпие и млякото, а аз вътре бях сложила от прахчето. Днес е ял - закуска нищо, чай е пил. На обяд около 4 лъжици от манджата, след обяд по-малко от половината от мляко с ориз и това е, а и малко солети към половин пликче. Сега и млякото не изпи. Свито ми е сърцето. Сериозно се притеснявам. Ще го търся това пчелно млечице за деца. Нямаме проблеми с хапчетата, примерно като съм му давала инфлуцид сам си го взима с ръчичка и го сдъвква, така че мисля, че с млечицето ще се справим.......

лека и целувки

# 629

Да е здрава и все така усмихната и втората ни рожденичка! Да е най-добрата и грижовна кака! Весел празник!

Общи условия

Активация на акаунт