Истанбул 6

• 100 821
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Ок, ще се съглася, макар че човекът с когото говорихме на упоменатата гара (служител на фирмата) ни каза, че от там се купуват билети за Босфора, но трябва да дойдем на другия ден в 2 и 20 за късия курс.
Разписанието на тази фирма е в мен, то е разделено на две - до 9.11. и след това - информацията за двата круиза е 100% достоверна.

# 406
# 407
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
това щях да пусна и аз  hahaha

иначе, наистина не съм на ясно къде на Еминьонюто има автогара  newsm78 там само пешком до моста Галата, и с трамвай.

и като казвате ляво, дясно - на къде гледате, защото миналия път едни обяснения за кабаташ тук бяха писани в ляво, а там се оказаха в дясно  newsm78

# 408
Ние ще пътуваме с "Дениз травел", по подобна оферта. Лошото е, че няма никакви отзиви за тази фирма и от самата фирма не са особено отзивчиви. Пътуваме в четвъртък, а все още отказват да дадат информация за хотела и всичко останало за което ги питахме. Много съм разочарована:( Дано не остана разочарована и от самото пътуване.

# 409
  • Пловдив
...не съм на ясно къде на Еминьонюто има автогара  newsm78

Ако застанеш с лице към моста и погледнеш наляво, на около 150 метра има една спирка на основния път по посока Еюп, а преди спирката има отбивка за нещо като автогара с множество перони. Пероните се намират зад спирката, като всеки перон е оформен като островче на автобусна спирка и има номер и табло с автобусите, които спират на него. Перони 11 и 12 са един зад друг и може да се следи и на двата за автобусите за Миниатюрк

# 410
Ние ще пътуваме с "Дениз травел", по подобна оферта. Лошото е, че няма никакви отзиви за тази фирма и от самата фирма не са особено отзивчиви. Пътуваме в четвъртък, а все още отказват да дадат информация за хотела и всичко останало за което ги питахме. Много съм разочарована:( Дано не остана разочарована и от самото пътуване.

За това не се притеснявайте изобщо - ние научихме, че ще спим в хотел Версион едва когато тръгна автобуса Simple Smile)) Най-важното е не тръгвайте с лоши нагласи и големи очаквания, за да не си развалите екскурзията.

Авия, на нашите снимки се виждате Simple Smile Дори мисля, че бяхме помолили някой от Вас да ни снима Laughing

# 411
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Hug Heart Eyes Mr. GreenАмчи питайте са бря девойки, ти джанъм дда не си Галиба от БГ-мамите? Joy Laughing Laughing Crazy

Още съм в цайтнот от изборния ден и нощта,  чак на другия ден се прибрах и още не мога да се наспя. Тъй че ,ще ме чакате още малко за снимки и разкази.... още бюлетини и протоколи са ми в чутурата... Crazy Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 412
На тази карта съм отбелязала къде е автогарата.
Леко вляво от автогарата тръгва корабче, което се движи по Златния Рог, билетът август месец струваше 1.75 TL, корабчето имаше и открита и закрита част, като закритата беше климатизирана, с телевизори, тръгваха на всеки час лятото, част от градския транспорт са. Ние го използвахме, за да стигнем до Пиер Лоти.

# 413
  • Варна
Сладурана, много благодаря!   bouquet
Аз също съм се ориентирала към SEHIR HATLARI, но ме притеснява това, че е само един тур на ден (късия), а предвид съботния празник единственият ни избор е петък и ако нещо се размине става зле. Затова проявих интерес към тура, на който сте били вие, като резервен вариант.
Сега остана да се ориентирам и къде, в крайна сметка - отляво или отдясно на мост Галата, тръгват круизите, защото от прочетеното тук виждам, че са отляво, а в картата в сайта на фирмата е отдясно. Ще отидем по-рано и ще се ориентираме, ако не разбера.
Авиа  bouquet , разписанието го има в сайта, но понеже турския не ми е от силните езици Wink, а не мога да отворя техния на английски, предпочетох да получа инфо от първа ръка, за което благодаря!
Ще пътува ли някоя от вас този четвъртък от Варна?

# 414
Като казахте за снимки, хайде и аз да се отчета:

# 415
  • Варна
 Shocked Страхотна снимка! Сега ще заврънкам моя за по-хубав апарат.

Първата е от Пиер Лоти? А последната от Сапфир?

# 416
Беличке, новото разписание влиза в сила от 9.11. така че няма какво да се притесняваш за петък - кораб ще има. Отиваш на пристанището - като изберем за отправна точка посоката на моста от Еминюню към кула Галата отиваш от дясната страна, първата гаричка, аз поне така и казвам, е на фирмата Сехир Хитлари. Освен че от там ще си купиш билетите, там ще те информират най-точно от къде ще тръгне кораба. Най-добре е на място да получиш инфо, защото там всичко е доста динамично.  Ето това те интересува:
http://www.sehirhatlari.com.tr/en/2010_2011_Kis_Tarifesi-content-m-26-35.html
между другото, кораба спира и в Азия и може от там да се вземе,съответно там да се слезе на връщане и още нещо - обърнете внимание от коя страна на Галата е отправната точка на круиза  Wink

П.С. Снимките са правени с Panasonic LZ-2, най-обикновен цифров апарат 5 МПх  Wink
а снимките са точно от тези места, живот и здраве, следващия път ще бъдат обратното - дневната от Пиер Лоти, нощтната от Сапфир, а можеда изчакаме и новата кула Simple Smile))

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 17:39 от sladurana12

# 417
Ето и разписанието за корабчетата по Златния Рог.

# 418
  • Варна
Именно този сайт ползвам, не мога да намеря този на TURYOL на английски, но се надявам и да не се налага. Ясно ми е мястото, ще отидем по-рано, а като се ориентираме точно и уредим нещата, ще потъна в Египетския до тръгването на кораба.
Моят е повече мегапиксели, но нещо ме излага, явно не зависи само от тях. Пиер Лоти ще го отразим и ние, а после ще показвам снимки. Ако си ги донесем, де, че лятото се прибрахме с 1/3 от направените. Така и не знам защо изчезнаха, но ги няма Синята дфамия, Топ Капъ, Св. София, Водохранилището и още много неща ooooh!. Ревеше ми се, като открих липсата. Затова все подпитвам дали няма нещо като празнично намаление на входовете на 29.10., та да влезем отново...

# 419
Здравейте, присъединявам се към пътуващите към Истанбул през уикенда.
Сглобявайки нашата програма, попаднах на информация, че част от тържествата по повод Деня на републиката – и по-специално лазерното шоу и фойерверките - са отменени заради жертвите от земетресенията -  http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g293974-i368-k4902411-Firew … led-Istanbul.html.

Общи условия

Активация на акаунт