Истанбул 6

• 99 828
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Миналата година беше доста хладно,ама и ние не се прибрахме в хотела де Crazy Бях с шапка и ръкавици.Не си спомням дали работеха музейте(блондинка съм Laughing)Шебек,не му мисли много,хубаво място с хубави хора,как да не ти е кеф Peace

# 541
Не, не е затворено. За музеите ли питаш или за магазините? Магазините не са със сигурност , а за музеите трябва да се провери по сайтовете им.

За музеите питах...вярно ще погледна в сайтовете.Благодаря

# 542
По спомени масово на музеите почивните дни са изредени и винаги беше споменат 1.01. Да не подвеждам, пак си проверете, но по- скоро ще са затворени всички.

Шебек, недей така го изрича - Истанбул и островите.  Simple Smile Островите са квартал на Истанбул - квартал Адалар. Истанбул е единствения град в света на два континента и един архипелаг  Party

# 543
Нали съм в нова къща, докато да си намеря къде ми стоят 'справочниците'... даже по едно време не вярвах, че ще намеря... Понеже ме мързи да търся сайт по сайт. Та, информацията е от преди няколко години, но едва ли има промени, все пак може да се потърси и по- актуална.
На първи януари почиват - Топкапъ, Долмабахче, Бейлербеи, Йълдъз, Гьоксу (Кючюксу), Айналъкавак, Ъхламур, Маслак павилион, Флоря Ататюрк.
Работят - всички джамии. Света София, Карие, Йеребатан, Археологически музей, Музей на турската керамика, Св. Ирина, Ибрахим паша дворец (музей на турското и ислямско изкуство), Музей на авиацията, Военноморски музей, Военен музей, Музей на Ататюрк, Садберк ханъм музей, Музей на изящните изкуства, Музей на турския килим, Музей на мозайките, Градски музей, Музей на индустрията (Рахми Коч), Музей на карикатурата, Румели хисар, кула Галата, кула Беязът, крепостните стени (тях няма как да ги затворят  Laughing ), Акведукта, Девичата кула, Босфора (  Laughing )

# 544
Айя Ирини e отворена за посещения само със специално разрешение. Няма първи, няма втори януари  Wink

# 545
pina , като спомена Девичата кула се сетих да попитам, дали някой я е посещавал.
Да сподели как става.
Чела съм, че там има скъпо заведение/дали е така?/ и дали може да се посещава без да ходиш в заведението?

# 546
Не съм я посещавала, но съм гледала от предаванията на Антония Точева - мисля, че от Юскюдар има по график фериботи до кулата. Може да се разходи човек по площадчето, да я обиколи, да се снима и да се върне. Демек - да може да се посети без ресторанта.

Ето сайта на ресторанта
http://www.kizkulesi.com.tr/Default2.asp

# 547
Не съм я посещавала, но съм гледала от предаванията на Антония Точева - мисля, че от Юскюдар има по график фериботи до кулата. Може да се разходи човек по площадчето, да я обиколи, да се снима и да се върне. Демек - да може да се посети без ресторанта.

Ето сайта на ресторанта
http://www.kizkulesi.com.tr/Default2.asp

pina, експедитивна и полезна, както винаги! Благодаря!   bouquet

Сега разгледах и сайта, който си посочила.
Ако бях в Истанбул за Нова година, бих отишла там - това ще е едно незабравимо изживяване. Цената ми се видя средно прилична за ресторанта/250-350 ТЛ/ и направо прилична за бара/125ТЛ/.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 10:44 от мими.ива

# 548
  • България, София
Радвам се, че се посъживи темичката Simple Smile
Redemi ми стопли сърцето с чашката чай и отново се размечтах за любимия град, но ще правя планове, като се позатопли  Simple Smile

"Сега имам оферта, да стана нещо като пърсънал гайд - имам си групичка от 6 човека, които ще разхождам из Истанбул и островите, като съответно ще получа и заплащане и покриване на вс разходи. Ама се чудя още, де  newsm78 "

Шебек, не се чуди. Аз съм си мислила, че ако трябва да сменям професията си, бих искала да съм гид в Истанбул. Е, ще ми трябват преди това още ходения до там, за да видя това което ми е останало невидяно, но идеята много ми харесва.

Споделям нещо за празнуващите НГ в Истанбул, което лятото екскурзоводката ни беше споменала. Та тя разказа, че на 01.01. местните екскурзоводи я били завели в православна турска църква, в която имало страшно много хора и хубава служба. В църквата имало кутии, в които човек си заключва написано на листче желание, а когато желанието му се сбъдне, трябва да върне ключето от кутията. Екскурзоводката каза, че видяла много хора, които си връщали ключетата. За съжаление не можа да даде подробности за църквата и квартала, в който се намира, но ако някой по тези описания се сеща кое е мястото, ще се радвам да го разберем всички. А ако пък някой успее и да отиде, нека разкаже своите впечатления. Ще чакаме с нетърпение  Simple Smile

# 549
pina,страхотна си   bouquet
Благодаря на вси4ки.

Споделям нещо за празнуващите НГ в Истанбул, което лятото екскурзоводката ни беше споменала. Та тя разказа, че на 01.01. местните екскурзоводи я били завели в православна турска църква, в която имало страшно много хора и хубава служба. В църквата имало кутии, в които човек си заключва написано на листче желание, а когато желанието му се сбъдне, трябва да върне ключето от кутията. Екскурзоводката каза, че видяла много хора, които си връщали ключетата. За съжаление не можа да даде подробности за църквата и квартала, в който се намира, но ако някой по тези описания се сеща кое е мястото, ще се радвам да го разберем всички. А ако пък някой успее и да отиде, нека разкаже своите впечатления. Ще чакаме с нетърпение  Simple Smile

супер интересно...дано някой да сподели нещо  Simple Smile

# 550
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ей, че хубаво се събираме всички на по чайче и симид в тоя сняг  Hug

Обещавам за честта на дружината ни да се съглася, принципното си съгласие дадох току що, де  Mr. Green Сега остава да съставя програмата и изчисля разходите.

Пине, знам че са квартал Адалар, ама исках изрично да спомена, че ще се ходи и до там. Че, нали агенциите за голямо нещо я имат тая екскурзия и я продават по 30 евро  Laughing Laughing Laughing

Любими, обаче, са ми "екскурзиите" до Ая София, Йеребатан и Топ капъ. Всяка дестинация струва 7 евро, оообаче...Плащате 15 евро получавате 3 в 1 или плащате 11 евро получавате 2 в 1  Laughing Laughing Laughing Входните такси отделно, ъф корс  Laughing

Относно НГ - това, което разбрах е следното. По площадите няма програми като тука, а Диджей който пуска музички и лазерно шоу. Може да седнеш ан ресторант в новогодишната нощ, без предварително да имаш резервация и куверт. Магазините работят през цялата нощ, тълпите не секват. Най-хубавите фойерверки са в Нишанташъ, обаче трябва да отидете по-рано и то с автобус, защото после метрото не работи, целия район на Таксим е блокиран от полицията и нищо не се движи, а от тълпите не може да се премине и пеша.

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 19:46 от Шебек

# 551
За миналата година ли беше, за по- миналата ли, някой от форума имаше тази идея, да ходи за НГ в Истанбул, без да плаща куверти за ресторанта на хотела или круиз по Босфора (нали това са двата обичайни варианта), а да се пусне пешком по центъра и да се остави тълпата да го поеме  Simple Smile  Кой беше и дали осъществи този план не знам, ама ако се навърта тъдява, да се обади, моля, с подробнсоти в слово и картинки  Crazy  На мен ми е студено  Thinking  не мога. Ох, за НГ бих отишла някъде, където е поне 25 градуса.

# 552
За миналата година ли беше, за по- миналата ли, някой от форума имаше тази идея, да ходи за НГ в Истанбул, без да плаща куверти за ресторанта на хотела или круиз по Босфора (нали това са двата обичайни варианта), а да се пусне пешком по центъра и да се остави тълпата да го поеме  Simple Smile  Кой беше и дали осъществи този план не знам, ама ако се навърта тъдява, да се обади, моля, с подробнсоти в слово и картинки  Crazy  На мен ми е студено  Thinking  не мога. Ох, за НГ бих отишла някъде, където е поне 25 градуса.

Пина и аз си спомням, че някой ходи, но не помня кой. Беше попаднал в страхотно задръстване/от хора/ на Таксим и т.н.
Да си признае кой е...

# 553
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Хайде на празничното настроение

newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 554
Яко е!    Tada

Общи условия

Активация на акаунт