Истанбул 6

• 99 838
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Norka76, хотелите не ги знам точно къде са, но от Лалели до Султанахмед са 3 или 4 спирки (в зависимост в кой край на Лалели е). За мен това е пешеходно разстояние както и да го погледна. Все пак ако решите да ползвате трамвай - не ти трябват разписания, защото са през няколко минути. Единствено ако те вълнува кога е последния трамвай - трябва да е около полунощ. Някъде на първа страница трябва да я има, но ето ти карта със спирките:  http://www.grid.org.tr/eng/etkinlikler/toplanti/istanbulseegridm … ings/istanbul.jpg

Трамваят е със зелено. Трябва ти спирка Лалели или Университет. Султанахмет също се вижда къде е.

# 526
  • Варна
Таня67  Много, много благодаря   bouquet

# 527
  • Варна
Аз пак имам въпрос. Вече сме в Истанбул, но на влизане като се качихме на магистралата не можахме да разберем от къде да си купим карта. Нямаше спуснати бариери или някой служител наоколо и ние минахме съвсем бавно, като очаквахме някой да ни спре, но нищо не се случи. Решихме, че на изхода ще ни спрат, защото нямаме карта, но и там същата работа - вдигнати бариери и никой не спира и вади карта от другите коли. Сега разбрахме от къде да купим карта, но колко струва за разстоянието Истанбул - границата, т.е. за каква сума да си купим карта?

# 528
  • София
Норка, сигурно сте улучили някой празник  Grinning. Когато ние пътувахме таксата на посока беше 6,50 лири. Дори и да е поскъпнало едва ли е много. Не знам дали има карти за по-малко от 30 лири, от които 3-4-5 лири са за пластмасата(на нас ни пробутаха от 50, защото нямало други  Grinning). Ако все още може да се плаща в брой на място - май е по-добре. Е, ако не искате да си имате карта за следващия път  Wink.

# 529
  • Варна
Норка, сигурно сте улучили някой празник  Grinning. Когато ние пътувахме таксата на посока беше 6,50 лири. Дори и да е поскъпнало едва ли е много. Не знам дали има карти за по-малко от 30 лири, от които 3-4-5 лири са за пластмасата(на нас ни пробутаха от 50, защото нямало други  Grinning). Ако все още може да се плаща в брой на място - май е по-добре. Е, ако не искате да си имате карта за следващия път  Wink.

Не знам да е било празник, то беше онзи ден, на 24.11  Simple Smile
Ще видим дали ще получим честитка в БГ, нали има камери...
Поне на връщане да си платим нали сме европейци.
Благодаря ти още веднъж !

# 530
Пускам  инфо за "Дни на турското кико" в София: http://blog.getlokal.com/dni-na-turskoto-kino/, защото предполагам, че в темичката има доста почитатели не само на турските сериали, но и на филми  Simple Smile

# 531
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Замря ни темичката нещо  Cry

Никой ли няма настроение за Станбула града голема  Whistling

# 532
# 533
По традиция зимата не е предпочитан и други години темата е отивала в десета глуха (десета ли беше, девета ли...). Simple Smile  Но, още от февруари се раздвижва, пролетта има мнооого хора, а есента е пика. Обичайно за нова година има някакъв интерес, учудвам се, че тази година не се пише тук по повод НГ.

# 534
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Hug
Придърп и аз темичката със чайче и Тавук гююсу, тоз десерт дето четох за него в гида Пине, Hug Heart Eyes -сладък крем -каша ,направен от гърдичките на гълъби. Беш лира парата ,другари вСаръйер Мухаледжибиси- дали го написах правилно newsm78 Crazy

Хубово,има оферта,ама до първи март... Thinking Наистина, по Нова Година има интерес в темичката,ама тази нещо.... Аааа,изневерявате на Истанбул нещо.... Mr. Green

# 535
  • София
А на мен и зимата ми харесва,нищо,че студения вятър ме влудява Twisted Evil Ама не ми е много гадно,щом тази НГ пак сме там Heart EyesЧакам си датичката за тръгване,а ми се иска още сега да си сложа багажа hahahaда съм сигурна ,че няма да хартисам Laughing

# 536
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
А, ето ги бойните другари  Hug урааааа   bouquet

То сега хубаво няма да ходим (поне аз де, виждам ще има представители на общността ни по НГ там)
ама то не пречи да планираме, нали казват че това е половината удоволствие от пътуването  Mr. Green

Аз да си кажа, съм ходеща реклама на Истанбул - толкова хубави думи издумах за това място, че спирка нямам  Embarassed

Сега имам оферта, да стана нещо като пърсънал гайд - имам си групичка от 6 човека, които ще разхождам из Истанбул и островите, като съответно ще получа и заплащане и покриване на вс разходи. Ама се чудя още, де  newsm78

# 537
  • Казанлък of all places
А,чуди се още,чуди се! Mr. Green

# 538
Здравейте,ние ще сме точно на Нова година там и исках да попитам на 1.01 всичко ли е затворено ?

А времето как е ...дали е много студено?

Благодаря   bouquet  bouquet

# 539
  • Казанлък of all places
Не, не е затворено. За музеите ли питаш или за магазините? Магазините не са със сигурност , а за музеите трябва да се провери по сайтовете им.

Общи условия

Активация на акаунт