Отговори
# 660
  • София
Здравейте момичета  Hug
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА СМЕХИ, ГЕРИ, МАЙЧЕТО, ДАНИ И РАДОСТ  newsm38  ura  Party Time Tada  costumed034
Пожелавам им щастливо детство!

Помните ли преди една година как известявахме раждането на бебоците и си честитяхме..... Колко хубаво бешееееее!!!!! Страшно много се радвах че съм вестителка и си поплаквах от умиление за рожбата на всяка от вас, докато си чаках моята  Hug  Е, пораснаха дечицата и са в края на бебешорството, за съжаление!

И понеже не съм чела назад - питам първо за Марвина - още ли е в болница? Какво се случва с нея?

Не съм, твоето Стоянче пък има един късмет със зъбките..... горкото! Може пък не всички да излизат така болезнено и с кръв, дано е по-лесно вече!

Оле, а що не ме взе с теб, душко??? А? Знаеш ли колко голяма нужда от разпускане имам... Да вземем да се организираме за малко нощен живот, момичета?

У нас са едни вируси, едни сополи, запушени нослета, помпи, прахосмукачки, осцилококцинуми, витамини - не ми се говори!
Ева тотално спря храната и вече пети ден е на мляко (а как ужасно и мирише акото  #Shocked да се чудиш от какво!). Сигурно няма обоняние и апетит, милото  Sad Ама нищо де, минава вече. Преди малко хапна малко пюре, а това си е събитие  hahaha

Мен треска ме тресе за торти и организация, а в албумчето много малко тортички има. Благодаря на мамите, които откликнаха на молбата ми и показаха тортички, а другите подсещам да качат, pls.  Praynig

# 661
  • София
 newsm44 вече съм си вкъщиииииииииииииииииииииииииииииииииии  smile3534
Нямам търпение бебка да се събуди да я нагушкаммммммммммм  smile3541
Благодаря ви на всички за стиснатите палчета и за това, че бяхте с мен през цялото време  newsm51 Сигурна съм, че вашите положителни мисли са били част от причината да ме изпишат   bouquet
Нямам диагноза, никой нищо не ми каза, в понеделник пак на преглед и дано тогава нещичко да им е ясно  Mr. Green но каквото и да е - вече съм си при децата  family

Искам съвет - какво да правя с кърменето Thinking май май се приключи, с толкова много антибиотици... а и пробвах с помпа - нищо не стана в болницата, снощи даже не съм се и цедила ... явно понеже са ми големи "контейнерите" не усещам дискомфорт ... също и заради отрицателните емоции може и просто да няма кърма вече  Thinking Успокоявам се, че изкарах почти 1 година ... Grinning още 7 дни трябва да пия Зинат и то отиде...
Хайде, чао за сега от мен  да си повидя малко къщата и си чакам бебката да стане  Heart Eyes

# 662
  • София
Хей Марвиии, добре завърнала се!!! Точно питах за теб!
Ми то кърменето цяла година май е достатъчно - децата вече си хапват какво ли не! С АБ не е хубаво наистина, но ти най-добре ще усетиш накъде отиват нещата.
Много се радвам, че си добре!!!  Hug Нали си добре?  newsm78

Хайде сега стягай организацията за РД, че за вас не остана  Mr. Green

# 663
  • София
Марвиии - много се радвам, че си у дома! Да нагушкаш и нацункаш малката сладурка и от нас! Кофти, че още не знаят какво ти е, но щом са те пуснали да си ходиш, значи си ОК.
 ЗА кърменето - не знам за Марти, но Рая след като 3-4 дни беше далеч от мен /на 1г 3 м/ после хич и не ме търсеше за кърмене повече. А и след този коктейл от Аб, който и продължава при теб най - добре да не кърмиш. Не знам колко време след това ще се "изчисти" млякото и дали бебка ще иска да суче - лекарите какво казват? А и както сама пишеш - не става с изцеждане с помпата - как ще запазиш лактацията?  И най - вече - изкарахте 1 година кърмене - това си е добре!
А и не е зле да направиш една "опашка след АБ".

Аз след вторник ще мисля тортата на Гого. Но съм решила да е с влакче. НАй - вероятно на картинка.

Спирам да пиша, че РАя чака да гледа филмче.

на всички!!!

# 664
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здрастиии на всички!  Hug

Ние изпратихме таткото да ''открива'' Колумбия и сега с Нестор кроим планове за организацията на РД му ден  Crazy .

Марв, добре дошла у дома!
Честито на всички пораснали октомврийски сладурчета!
Arim , май не си единствена с рождената треска... hahaha И аз съм така...вчера бяхме на РД на мама Лоло и сладура Боян! Беше страхотно! И за мой късмет събитието беше организирано във верига от която смятах да поръчам тортата на Нестор.  Mr. Green Така на място пробвах... Blush Mr. Green сладките изкушения...и си направих поръчката за 16!

Ама ,много криво време..... Crossing Arms

# 665
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Марвина, радвам се, че вече си си в къщи!
 Няма проблем да кърмиш и да приемаш Зинат(според сайта, в който се проверяват лекарствата е със зелена точка  Laughing), така, че можеш да пробваш да видиш дали бебка се е отбила ако имаш желание. Относно това, че не си изцедила нищо в болницата е напълно нормално, при целя този стрес.
 Ако искаш да си сигурна дали лекарствата, които си пила са съвместими с кърменето звънни на този тел: 0896  418 488 на НАПК е, те имат магистър фармацевт с който могат да те свържат.  Peace

# 666
Честити Рожденни дни на всички сладки октомврийчета.Растете живички,здрави и многооо щастливи
Марвина,ужасно е това което се е случило,важното е,че вече си у дома при дечицата Hug
За нослето в момента давам едни кафяви капки,не помня как се казваха.За сега на Ники само носа му тече,гърлото е чисто Praynig
Пилето се оправи,но Ники пак плаче,явно от страх.
Какъвто карък е при нас тази седмица направо незнам какво ще правим.Всички вкъщи болни и за капак мъжа ми си счупи крака ooooh!сега гледам две деца.Цял месец ще е в гипс.И ми е едно криво и изморено Tired

# 667
Марв, супер че си си вкъщи, ама как така още не се знае???? Rolling Eyes Когато се пие АБ, който не е съвместим с кърменето освен 5-7те дена прием на АБ, се изчакват още 7 да премине действието му. Писала съм ти на ЛС.  Hug

Мирче, ще дойда другата седмица да ви организирам една женска сбирка без деца, спец за теб.  Party

Саманта, извинявай, забравих да ти отговоря - не сме събирали подписки, просто отворихме сайта на общината с мъжа ми, разгледахме ивидяхме, че има имейл за оплаквания, съвети, молби, препоръки и т.н. и им писахме. Предполагам, че заради изборите така светкавично са реагирали.   Peace

Бърд, как е тати?  Hug

НеСъм, ядосвам се на вашата каръщина. Как пък един вирус не ви подмина.  Hug

За всички деца с разстройство, сигурна съм, че знаете, ама като една бъдеща свеки да си кажа леко обобщено, пък който иска да не чете, а който иска може да добави полезни неща, които аз със сигурност ще пропусна или да ме поправя.
Не е само до лекарствата, важно е и една диетка да се направи. Адаптето задължително се сменя с лечебна хумана или безлактозно мляко. Спират се всички плодове, единствено банана е леко спорен. Набляга се на сухари, ориз, картоф, морков и евентуално сиренце.
Колкото се може повече течностти, като хидратин алфа е хубаво да се дава, за да се набавят и загубените минерали и соли. Запичащите течностти са водата на сварения ориз, чай от шипки или чай от дренки.
Запичащите прахчета са хидрасек, смекта и ентерол (аз лично давам ентерол).
Успоредно с тях е хубаво да се дава и пробиотик за възстановяване на стомашната чревна флора от типа на линекс бейби, биогая и т.н.
След отшумяване на симптомите, доста често децата продължават да страдат от болки и неразположение на стомаха. Пробиотиците помагат за възстановяването, както и гастрокинда. Могат да се ползват и капките за колики от сорта на еспумизан, саб, инфакол, въобще всички със симетикон.
След отшумяването на симптомите връщането към нормална храна трябва да е бавно и постепенно, на принципа на захранването, като се включват първо по-леки и безпроблемни за стомаха храни - кисело мляко, пилешко месце, ябълка (регулира). Разхлабващи плодове (круши, сливи и т.н.) се отлагат максимално, както и дразнещи стомаха храни (домати примерно).
На мен ми се е случвало веднъж със Симона и веднъж с Радо, и двамата бяха на една и съща възраст (Радо преди 2 седмици) и следвайки повечето от тези неща ни помогна да се справим максимално бързо с проблема.  Hug

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 22:25 от БебОле

# 668
Marvina честити изписване! Дано се окаже, че случилото се е от напрежение, умора - ами хич не е изключено с тез дечица, и не се повтори вече  Praynig
Hailie не ми изследваха никакви хормони  newsm78 Бях си направила профилактичните изследвания за кръв и урина и ги показах на гинеколога. Той ме прегледа на ехограф -4D, и по старомодния начин - с ръка и някакъв уред /не знам какъв е  Embarassed/ и взе цитонамазка . Абе цялостен преглед. Явно като е видял, че няма друго, е решил, че е от хормоните. Предписа ми Jasmin /ако не се лъжа така се казваха противозачатъчните/ и само за месец цикълът ми се регулира като по учебник  Grinning  Останах доволна от прегледа и отношението на този лекар и когато забременях веднага си го избрах за наблюдаващ и за раждането и бях супер спокойна през цялото време, че не е много лесно да попаднеш на свестен лекар и особено в провинцията.
Момичета, какво ще правим в студеното време. днес успяхме да се разходим с малчо  само за половин час преди да завали и вече откачам  - играе само с мен, а ако е сам започва да се изправя и като не му се отдава пак трябва да го пазя постоянно. Дано по-бързо завали сняг - тогава повече възможности за излизане и игри ще има  Mr. Green
Хайде, че стои до мен и повтаря маммма , маааамма  hahaha

# 669
Марви, добре си си дошла  Hug
Беболе, добро обобщение

Ех, момичета, на мен вече ми изтичаха восите по това време ореди една година  Joy

# 670
За рождениците Йоана, Гери, Мая, Радост и Дани....

# 671
Мамам-ам, благодаря ти! Преди и аз пиех противозачатъчни, заради много дълъг цикъл, ама сега няма как.

Беболе, много добре казано!  Hug

Бобинка, Hug Дано се оправи напълно мъжа ти! А на теб много кураж! Hug

Марви, много се радвам, че вече си си вкъщи! А за кърменето - най-добре питай в кърмаческия. Има тема "бързи въпроси и отговори". Успех! Hug

# 672
Честит рожден ден на Йоана, Гери, Мая, Радост и Дани и на всички дечица, които в последните няколко дни са празнували! newsm59  Gift  party002
Марви, какво само те е сполетяло, миличката, дано бързо открият какво ти е и да те излекуват. Hug Много се радвам, че поне си си при семейството вече. За кърменето не знам какво да ти кажа, ти сама трябва да чувстваш дали искаш да продължите или не. А това, че не си успяла да изцедиш с помпа нищо въобще не е показателно, особено като не го практикуваш редовно.
Несъм, много ви мъчат вас вирусчетата, а сега и зъбки, милото детенце. За яденето на Стоян не се притеснявай, детенцето няма да се остави да умре от глад. Моето дете най-накрая прояде, отдавам го на яслата и на това, че гледа другите деца и му се иска да е като тях. Сега каквото и да ям проявява интерес и си иска да му дам. Вие хапвате ли заедно със Стоян?
Аз още съм от редиците на тези без цикъл, яко ме тресат явно още хормоните. Grinning

# 673
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Оле, продължавай да се ядосваш за нас - Стоян се разсополяви!  ooooh!
Иначе спазваме всички правила при разстройство, само дето детето не ще нищо да яде. Днес за целия ден е изял почти половин пюре от банан, четвърт малък картоф и около 50гр попара с малко сирене и без масло. Това е. Мъжо ходи да купи лечебна хумана, ама му дали една с пребиотик, обикновена - не я яде, утре ще вземем лечебната, но ме съмнява да я яде. А ако знаете как яде попарата! Аз давам с една лъжица, а той през това време бърка с ръка и маже навсякъде (и току уцели устата си).  Crazy
 Всъщност ако не беше спаднал толкова изобщо нямаше да се притесня, но това си е почти половин кило надолу, ми доста си е от където и да го погледнем.

Ле-ле, Бобинка и теб какво те сполетя! То това мъж в гипс си е по-зле и от болно дете!  ooooh! Понеже по-бързо няма как да зарасне, ще ти пожелая много здрави нерви, по-леко минаване на времето и по-малко капризи от болния!  Hug

Марис, много ли тече вече?  Mr. Green

Аз пък взех да изтрещявам вече, хем ми е едно лигаво и дрънкам глупости, хем съм смазана от умора, а уж никъде не съм излизала и освен да сготвя не съм си давала мн зор (изключвам зверовете де).  Crazy

Аааа, да и накрая, за регулиране на цикъла аз имам страхотна рецепта - с нея ви идва през най-малко 9 месеца, при спазването на определен режим, може да ви идва и през 2г и повече! Който иска мога да му я споделя!   Mr. Green  hahaha

# 674
Честит Рожден ден на Йоана, Мая, Гери, Радост и Дани! Много здраве и щастливо детство!
Марвина, страхотно, че вече си вкъщи и дано това да не се повтаря  Hug
Болните бързо да оздравяват!
А това гадно време...........какво ще правим незнам.

Общи условия

Активация на акаунт