Събитията в Катуница

• 214 849
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Интересно ми е защо никой не реши да протестира пред парламента или поне пред обищините, а хората търчат из циганските махали? До какво се смята, че ще доведе това? Нали протестите имат някаква цел. Тук ми убягва целта...
Поради тази причина и още нещо, ща не ща, започвам да се съгласявам с тезата, че е организирано.... не началото и повода, но всичко след това, да.
Поводът, т.е. прегазването на детето е най- организираната част, според мен, но е така зловещо, че се надявам да бъркам.
Бащата на момчето казва, че микробусът нарочно и бавно е прегазил детето. Нека не се лъжем, циганите безчинстват безнаказано, но и не правят такива показни убийства. Да бяха го пребили това момче вероятно щяха да се измъкнат отново. Каквито са роби не виждам пречка царя им да нареди някой да се принесе в жертва, да бъде арестуван, осъден и след десетина години да излезе от затвора. В полза роду, както се казва.

# 871
Бояна, че е умишлено убийство, в това не се съмнявам, слушайки всичките коментари на очевидците.

# 872
 В крайна сметка чичото е подал жалбата, после бил привикан от кварталния и питан за какво сега създавал проблеми (или нещо такова беше), че царот нямало да подава жалба срещу него. ..
После вече момчето го няма.  Същевременно полицията  съобщава, че няма подадена жалба от  родителите на момчето.

Полицаите лъжат като цигани. За циганите ясно.

# 873
  • където ми харесва
Бояна, че е умишлено убийство, в това не се съмнявам, слушайки всичките коментари на очевидците.

Ама то и без да слушаш и четеш коментарите на очевидците ще ти стане ясно, че е умишлено убийство.
Ако не беше това момче, щеше да е някой друг.
Вчера слушах една жена от селото, която обясняваше, че въпросната тумба кировци, постоянно карат с превишена скорост по малки улички, където има много деца (и не само)...и че няма на кой да се оплачат, защото полицейския контрол в Катуница е незабележим...

# 874
Нека не се лъжем, циганите безчинстват безнаказано, но и не правят такива показни убийства.
Циганите без един лев в джоба безчинстват-крадат и бият,а какво остава за богатите.След като имат пари и могат да си платят какво им пука.

# 875
За мен сега е момента да се предприемат действия от държавните институции и да се напомни на циганите, че като граждани имат и задължения. И това би туширало ксенофобията по единствения възможен начин.
Иначе следващата буря в чаша вода може и да е много кървава.

Но, ми е ясно, че няма кой да го направи, хеле пък точно преди избори.

минзухар  само да те допълня- много интересно за мен беше, че не за първи път в селото мъжете скачат да се саморазправят с фамилията. Няколко пъти е било по думите на бившата кметица.
В началото включиха Рашков, който беше безумно нагъл, позволи си да каже, че момчето ще тежи на съвестта на баща му и роднините му. Отново заплашваше, в края на предаването рязко смени тона и почна да ги уговаря да се разберат по човешки.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 10:35 от flambe

# 876
? Гражданска война ли искате? Кой да оглави протеста? Краен националист, неонацист? Толкова е хлъзгава плоскостта, че ако се задълбочат нещата, няма и да се сещате, че Киро е бил в основата на случващото се.
Какви обединения с роми искате, като всъщност не само Киро ви дразни, а именно циганите? Два дни обединени с тях, а след това бой срещу тях. Интересно ми е, ако 1000 футболни фена влязат в Столипиново кой ще пострада? Вероятно ще го отнесат некое и друго цигане. Това ли трябва да се случва? Че всяко едно българско правителство до този момент си е плащало на ромите чрез хилядите социални помощи, че е неглижирало проблемите, свързани с етноса.
Не,не ме дразнят циганите.
Дразни ме именно Кирил Рашков,и неговите клонинги от всякакъв произход.
Имам приятели в циганските махали,и не мисля,че заслужават да бъдат обиждани и трепани.

# 877
  • София
Проблемът далеч не е цигански, а в онези, на които им е удобна тази дирижирана анархия. Как не го разбират повечето хора. Днес ще са циганите, утре турците, после кучетата, после не знам какво си...
За мен сега е момента да се предприемат действия от държавните институции и да се напомни на циганите, че като граждани имат и задължения.
Защо въобще трябва да се стига до нужда от напомняне? Защо за едни може да живеят в беззаконие, а за други не? Положителна дискриминация.  Sick

# 878
  • където ми харесва
? Гражданска война ли искате? Кой да оглави протеста? Краен националист, неонацист? Толкова е хлъзгава плоскостта, че ако се задълбочат нещата, няма и да се сещате, че Киро е бил в основата на случващото се.
Какви обединения с роми искате, като всъщност не само Киро ви дразни, а именно циганите? Два дни обединени с тях, а след това бой срещу тях. Интересно ми е, ако 1000 футболни фена влязат в Столипиново кой ще пострада? Вероятно ще го отнесат некое и друго цигане. Това ли трябва да се случва? Че всяко едно българско правителство до този момент си е плащало на ромите чрез хилядите социални помощи, че е неглижирало проблемите, свързани с етноса.
Не,не ме дразнят циганите.
Дразни ме именно Кирил Рашков,и неговите клонинги от всякакъв произход.
Имам приятели в циганските махали,и не мисля,че заслужават да бъдат обиждани и трепани.

Въпрос ( съвсем добронамерен Peace )- твоите приятели,в циганските махали, как си изкарват хляба?

# 879
Добре, джоджо, и как да стане отсяването на добрите от лошите, като става ясно, че последните не обитават нито само един етнос, нито само едно населено място, нито само една обществена прослойка?

Въпросът ти, Мецанке, не е към мен, но по стечение на обстоятелствата познавам три ромски семейства от близо. Едните работят изцяло в сферата на чистотата- мъжете с боклукчийските камиони, жените са чистачки по училищата и допълнително в нечия къща /включително дома на майка ми/, вход. Другите работят в цех, третите са клошари.

# 880
Добре, джоджо, и как да стане отсяването на добрите от лошите, като става ясно, че последните не обитават нито само един етнос, нито само едно населено място, нито само една обществена прослойка?
Не съм Джоджо, но да си кажа. Простичко. Като се прилагат законите еднакво за всички. Единствената трудност виждам в срастването на престъпност и държава - като две в едно. Непреодолимо препятствие, за жалост.

.....
Въпрос ( съвсем добронамерен Peace )- твоите приятели,в циганските махали, как си изкарват хляба?
А ти с какво си изкарваш хляба, Есенна мецанке? Съвсем добронамерено питам.  Peace

# 881
  • София
Защо да не стане с мерене с един аршин за всички? А не този за финансово мощния да е по-гъвкав newsm78

# 882
бъръльо-бъръльо , права си, но е факт. Нали трябва да мислим какво да направим оттук насетне, за да излезем като разумни хора от тая въртележка.
Аз познавам много хора, който живееят около цигански общности. Въобще не е вярно, че нямат нищо против тях. Толкова ксенофобски са настроени, толкова са озверели от безпомощността си, че направо ме е страх до къде може да доведе всичко това.

# 883
  • където ми харесва
Не съм Джоджо, но да си кажа. Простичко. Като се прилагат законите еднакво за всички. Единствената трудност виждам в срастването на престъпност и държава - като две в едно. Непреодолимо препятствие, за жалост.

.....
А ти с какво си изкарваш хляба, Есенна мецанке? Съвсем добронамерено питам.  Peace
С анализиране на човешко поведение. Какво значение има? Аз не живея в гето, плащам си данъците, а децата ми не просят.

# 884
Аз също съм виждала цигани, извън София, които работят. Едни такива моя близка е наела да й поддържат двора, косят, постягат оградата, прекопават ... Баща и син. Живеят през три къщи, семейството е с две деца, къща с двор, овошки. Ако не ми беше казала, че са цигани, нямаше да разбера. Интегрирали са се.
Имали са същите възможности, каквито и останалите цигани.
Които са пожелали, са се интегрирали доброволно.
За останалите паразити трябва да се прилагат законите в държавата с  пълна сила, ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт