Мекици, от онези пухкави и хрупкави- как се правят?!

• 53 691
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Това със содата не бяха ли бухти?

# 31
Това със содата не бяха ли бухти?

Всеки различно им казва..... Laughing Както и в различните области на България.....У нас им викаме "питки" въпреки,че няма нищо общо с питките hahaha...

Затова казвам тесто със сода или тесто с мая... Laughing За да е ясно на всички. Hug

# 32
От хладилника тестото се стегна и стана лесно манипулируемо. Все пак си беше лепкаво,де...Ръцете си ги навлажнявах с вода, не с мазнина, защото не понасям нещо мазно върху дланите си..Така ги раздърпах и слагах в тенджерката.

Станаха просто разкошни..Нямам търпение да ги направя пак  Blush

Още веднъж ви благодаря!  Hug
и ние вкъщи обичаме тия мекици с мая, аз слагам директно тестото в хладилника за 3 часа, после директно с две лъжици, потопени в олио - с едната греба от тестото, с другата помагам да го метна в тигана и да разтегля в желаната формичка. Така и грам не пипам тестото, не е като да меся бухти, например Simple Smile
чиста работа! и са страхотни!
п.п. само да добавя, не знам кой беше писал по-горе, тестото е почти като за кекс по консистенция, само че с шупли.

# 33
Момичета това,че са мазни мекиците може да има връзка и с олиото,поне при мен така се получи.
Реших да направя мекиците на Пеп-чо и станаха разкошни,най-хубаите,който съм правила,и когато реших да повторя,и моите станаха адски мазни,като ги стиснеш олио капеше от тях,а първият път нямах такъв проблем,правих ги по един и същи начин и започнах да умувам,защо се получи така.
Сетих се,че е от олиото,когато пържих картофи вечерта и станаха ужасни,прегорели отвън,а вътре сурови,като преди няколко дни отново пърших от същите и станаха хубави както обикновенно,,мъжо беше купил марка която по принцип не ползваме и нуспеха ми с мекиците и картофите се случи в този ден и за мен причината беше некачественото олио.

# 34
може от олиото  Peace ,    а може и от Т* на олиото, ако не е било достатъчно загрято, поемат повече мазнина.
Но пък ако е повече загрято от необходимото -  изпържват се отвън, отвътре остават сурови.

# 35
[http://tanitaang.blogspot.com/2007/12/blog-post_10.html. Днес ги направих по рецептата на Танита, само че половин доза и ползвах техниката с двете лъжици-просто чудесен резултат!Благодаря за споделената рецепта -бързо, лесно и вкусно!  chef  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт