Усмихнати са ЯНУАРСКИТЕ очички, на тортата им греят три свещички :)

• 65 412
  • 402
  •   1
Отговори
# 300

И ние трябва доста да се обзаведем, ще има 1-2 комплекта по така, останалото ще купувам най евтиното и обикновено  Wink Просто не си струва да се дават много пари за дрехи дето се мърлят в пясъчника. Онзи ден падна и си скъса едното клинче ... и коляното си ожули де, ама и клина скъса  Laughing Laughing Късите панталони поне си и стават от миналата година, та сега основно тениски, потници и някое и друго клинче.

И аз така съм се насочила  Laughing

# 301
  • БГ
Ариел това с покупките е кофти наистина. Аз установих, че Иван няма нужда от почти нищо, освен от обувки, защото не ползва тези от брат си, но пък има останали камари с дрехи. И сега се чуствам малко гузна, че купувам само за големия и като купя нещо не го показвам изобщо, а пера и прибирам  Laughing

Хм,   Thinking  и при нас е същото, но гледам от време на време и на дребното да взема нещо, често същото като на батко му, но в умален размер.

И ние още сме с памперс, надявам се лятото да го махнем. Иначе, си казва и сяда на гърнето, но понякога като че ли на инат се изхожда в чистия памперс и идва с думите: май имам аку   Rolling Eyes

За привързаността съм съгласна момчетата много държат да са до мама, ама като са две става много лошо. Малкият не ме изпуска от поглед и гледа все да е на най-много метър от мен, големият се дразни и понякога го гони и съответно настава бой - кой да е по-близо до мен, таткото също се дразни, защото за него почти не остава време и място.   Confused

# 302
Да се похваля-махнахме памперса на Хриси-днес е 6-ти ден(и нощния махнах).Ставам обаче през нощта да я изпишквам,че не се буди.В 00.30 като пиша и чак сутринта към 6-7 пишва пак.Вного съм доволна!

# 303
Браво на Хрисито  Peace Hug bowuu
И ние от три дни сме по гащи и се учим. Е, напикаваме се, но поне и на гърнето си сяда. Голямо дебнене пада  Mr. Green Пък иска и в тоалетната да ходи.... ooooh! Иначе е опасен, много контактен....Вчера бяхме на пикник на една поляна....Една компания гледайки го как танцува(че празнуваха рожден ден и то бяха музики, хора, кючеци..... Mr. Green), го викнаха да му дадат кебапче и нашият най-важно си отиде и го заръфа и си го взе  Crazy Mr. Green Гладен няма да остане  hahaha

# 304
............
 Сега като не и хареса нещо и почва да реве с пълно гърло,да се тръшка и ляга на пода(това дето най го мразя)-май това е бебешкия пубертет?Има ли и други като нас?Като повишиш тон и мисли,че и се караме и пак реве-абе пълен ужас(Дидко като я чуе да реве и той почва да реве).Добре че през нощта като реват не се будят един от друг.

Споко, и ние сме така с тръшкането и реването с цяло гърло и при най-малкия повод, ако не е в настроение. Ако го успокоявам с миличък тон, още повече си придава важност и реването даже се усилва. От баща му обаче научих, че с по-твърд тон нещата се успокояват; не знам защо на него много му има респект - като му скръцне със зъби и става по-кротък от агънце.  и аз като му се скарам леко (без викане,само строг тон), млъква. За реването и небуденето един друг през нощта важи и за нас.
Само дето не говорим толкова все още, но пък много разбира, а от няколко дни много успешно се пробва в пеенето без думи. Другите мами да кажат докъде стигнаха с говоренето - ние май ще сме мълчаливи умници засега.
Виждам коренна разлика със сестра му - тя проговори по-рано и никога не се е тръшкала и ревала за щяло и нещяло като него - почти постоянно (той така си мисли,че постига каквото иска). И никога не е искала да пие мляко/сок през нощта - това все още продължава.
Памперса засега не смятам да го махаме.
От 3 седмици го водим на ясла - първо помисли, че го водим да си поиграе малко, после установи,че сме го оставили сам и е заревал, но след 3 дни реване разбра, че няма да го изоставяме завинаги и вече се чувства много добре там - оказа се,че може сам да яде и други неща. Прибра се единият ден с бойна рана (одраскване по бузата), но това е нормално - и каката като тръгна на ясла имаше спречквания и взаимен бой с друго дете. Като отиде някой да ги взима той първо тича до съседната врата в детската да повика кака му (там е нейната група). Общо взето той много държи на кака си, а тя го дисциплинира доста често и му показва кой е по-старшия от двамата, но напоследък се отнася все по-човешки с "конкуренцията"Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 02:21 от White Magic

# 305
Ние сме приети в градина и лятото ще се мъча да махам памперс, ще я науча да се храни сама, не че не може, но става мазало навсякъде.Може да яде сама кисело мляко и шопска салата.Колкото до говоренето, напоследък научи много нови думи, но изречения не може да прави.Сега е фен на ходенето по гащи из къщата, просто не търпи никакви панталони, и рокли и поли съм се опитвала да й слагам и тях не ще.Мисля, че така лятото ще ми бъде по-лесно да й махна памперса.Смятам да взема седалка, към гърнето нямаше никакъв интерес.

# 306
Гита, за яденето специално изобщо не се притеснявай - аз бях убедена, че мойто изобщо не може да се храни само, докато не ми казаха лелите в яслата, че там идеално си се хранел съвсем сам, а вкъщи само мизерии ми правеше или изобщо не искаше. И аз - о, така ли - я си хващай лъжицата и си яж и вкъщи, кво ми се правиш Simple Smile))))))))
За памперса се настройвам психически, настройвам се... Дано не мине лятото от настройване Simple Smile

# 307
Не се плашете от махането на памперса! И аз си мислех, че ще ми коства много нерви, имайки в предвид, че миналата година изобщо не искаше да вдене. Но ето, че за няколко днесе научи да пишка, първо в тоалетната, сета вече в гърнето си ходи съвсем сам и навън си казва. Без да го питам даже, само си събува гащите и после си хвърля Simple Smile))) Даже днес на обяд си спа без памперс  Grinning
Иначе в яденето и ние се справяме горе-долу...Купила съм му и столче вече и си го слагам да си сяда и се храни сам. Остана ни само малко от малко да се научим да се обличаме и събличаме  Mr. Green

# 308
Памперса го махнах-за 3 месеца 4 пъти се напика през нощта(не е много).Ние сме с протектор на леглото-доволна съм много..Лошото е,че не се буди дори да е напикана до кръста.И всичките пъти съм я изпикавала(сънува ли нещо незнам).Тя Хриси много и бълнува-всяка вечер.Все още си се тръшкаме.
Иначе вече сме на етап и-иска да прави всичко сама-събуване на гащи,да се храни .
Играе с Дидко-пее му песни,занимава го,дава му биберона.Харесва и да и възлагам малки задачи-направи онова,донеси това и...
 Ревнува поносимо и заради това иска и повече неща да прави с мама Grinning(таткото това го устройва).
 Дидко има 1 зъбче.Всеки момент чакаме 2-рото(ама зора е голям).на ядене не е капризен.Та това е отчетох се.

# 309
Здравейте!Има ли мами, които са научили децата на седалка направо, моето не иска да седне на гърнето изобщо и този вариант със седалката ще го пробвам.Усещам, че памперсът започва да я дразни, дано това е първата стъпка към махането му това лято.Вече започна да прави изречения, казва да, да, ама не, ето я мами, тъй че виждам голям напредък при говоренето определено.За обличане не се облича, но много обича да се съблича и събува.

# 310
Усмихнати са ЯНУАРСКИТЕ очички, на тортата им греят две свещички Simple Smile

То и три ще почнат да греят скоро.........

Момичета, знам,че януарчетата са по-по-най-.........

Но да питам - има ли и други наборчета, които не могат да приказват? Изкл. думички като мама, тати, баба, кака, ам - традиционни.....Пък изречения са мисията невъзможна........

От май месец сме без памперс, и въпреки,че провалите в гащите се броят на пръстите на едната ръка, почти никога не казва, а отива, сяда на гърнето или тоалетната чиния и така.......

Не съм се притеснила, очаквам като тръгне на градина да започне и да псува, но ей така за статистиката да питам......Майка казва, че  в лицето на Сами вижда мен - била съм абсолютно същата по отношение на говора........

# 311
Има Маме, не сте сами.  Mr. Green
Същата работа и с гърнето сме.
Изречения прави, най - сложното е от типа - "това е кола", или "ето мамааа".
Обаче си мисля че е, понеже все има кой да го разбере и без да полага усилия. Като е при баба си за ден и ми се обадят по телефона, той ми разказва. Говори и всичко разбирам, че са ходили на люлката, че баба му е купила сладолед... Очевидно когато му е нужно - може. Simple Smile

# 312

Изречения прави, най - сложното е от типа - "това е кола", или "ето мамааа".

ТЦ......това ние не го казваме......Сложно е за нас.

# 313
Ние допреди две седмици почти нищо разбираемо не говорехме. Все кодирано  Crazy Grinning
Но сега го забелязвам как всеки един момент научава все нови думи и изрази и повтаря като папагал  Sunglasses Mr. Green Но не мисля, че трябва да се притесняваш! точно ти Маме, която си изгледала и други деца  Sunglasses

# 314
Според мен до 3-годишна възраст не е притеснително, а все пак има доста време дотогава. След това ти сама ще си усетиш дали виждаш нещо странно или не, наистина си гледала деца и със сигурност имаш усет за евентуални проблеми.
Аз, например, винаги предусещам кога ще се разболее Камен...
Но до 3 има много неговорещи деца и после проговарят от раз с цели изречения, така че спокойно, според мен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт