Ин-витро в Истанбул 2

• 55 925
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, искам да ви попитам нещо, в тази клиника извършват ли се процедури с донорска яйцеклетка? Или в Турция е забранено донорството  newsm78

# 631
  • софия
Момичета, искам да ви попитам нещо, в тази клиника извършват ли се процедури с донорска яйцеклетка? Или в Турция е забранено донорството  newsm78

В Турция е забранено донорството, но повечето клиники имат филиали, които се занимават точно с това, обикновено в Кипър Peace

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 15:36 от mozzi

# 632
Мози Hug благодаря ти за отговора  Peace Знаеш ли, дали има такива теми в бгмамма newsm78 къде да ги търся Sick

# 633
  • софия
Мози Hug благодаря ти за отговора  Peace Знаеш ли, дали има такива теми в бгмамма newsm78 къде да ги търся Sick

desdemona , не съм попадала на теми специално по този въпрос, но по принцип се избира клиника в Истанбул, отиваш там за преглед, за обсъждане на проблема и от там те насочват към филиала или клииника, с която работят.Може да попиташ по мейл или по телефона конкретната клиника, която избереш в Истанбул за повече информация

# 634
Въх ... на втора страница сме отишли  Simple Smile

Лулу, как си днес?  Hug

# 635
Лулу, как си мила? Стискам палци всичко да е наред Praynig

# 636
# 637
  • София
Лулу, и от мен  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Мишонче, а ти как си - как мина хистерото, какво каза док. ?

# 638
  • София
Здравейте момичета и от мен. Следя ви от много време, но до  този момент не съм се престрашавала да пиша.
Да се представя накратко - от София съм, на 28 години. Проблемът, с който се борим е мъжки фактор. Имам до този момент 4 процедури. При първите две изобщо не стихнахме до пуккция, поради това, че имаше много сериозна опасност от хиперстимулация. Следващите две ИКСИ-та бяха на естествен цикъл - при първото яйцеклетката не се оплоди както трябва, а при последното, от което вчера научих резултата си, на трети ден ми върнаха едно ембрионче разделено "почти на 6", което дори не се имплантира, резултата от ЧХГ ми е 3.
Е... аз май се уморих от всички претупани процедури в България. И взех решение, снощи написах едно писмо на Кюбра, сега  го дооформям и искрено се надявам да ми отговори скоро.
Искам само да Ви попитам - къде в София си превеждате документите? Имам предвид спермограмите и разчитането на ЦС. Всичко друго ми е с латински наименования. Макар, че се чудя за какво ли ще са им нашите резултати от СГ, при положение, че те държат да се пускат при тях. Благодаря предварително за отговорите. Пожелавам успех и късмет на всички тук от сърце! 

# 639
  • София
istinska, добре дошла при нас  Hug Hug

Кюбра отговаря много бързо, стига да не е в почивка.
Що се отнася да въпроса ти за изследванията, аз лично моите си ги превеждах сама - върху ксерокопията направо дописвах на ръка английските думи до българските... Приемат ги в този вид, така че няма нужда да харчиш пари, освен ако не става дума за епикризи.

Що се отнася до спермограмата, не е излишно да им занесете "българските" , но наистина си държат и при тях да се направи и има защо - дават изключително подробен анализ... Пък и щом сте с мъжки фактор, със сигурност ще поискат при тях да я пуснете...

УСПЕХ!!!  bouquet

# 640
Здравейте момичета, появявам се отново!
Знам колко чакате новини от двойките в Истанбул. И май вече мога и аз да се похваля - в 9 седмица сме и видяхме много малко бебенце, не само петънце Simple Smile

Истинска,
Сама си преведи изследванията. Не е нужно никакви заклети или други преводачи. Даже не сме си превеждали и акта за граждански брак (то какво да му превеждаш де). Просто го бяхме снимали заедно с личните ни карти (могат да сравнят имената на кирилица, могат и по червените паспорти също, те и без това ще ги снимат). Само изследванията си преведи, можеш и сама, и си напиши едно писмо с твоята история (кратко). Интересуват се основно от стимулациите ти - дано си запомнила как са протекли - в кой ден колко инжекции. Ако си спомняш бройката фоликули в началото и в края. Защо са се провалили. Ако имаш снимка на ембрионите също доста впечатления придобиват.
Ние също сме с мъжки фактор (азооспермия - едва в първи клас са открили, че тестисите не са на място в торбичките - това има значение доколкото ако е вследствие на операция, то е много вероятно да намерят хубави, зрели сперматозоиди). Професор Кахраман смяташе, че имаме много добри шансове. Така и се оказа. Професор Семи, направи микротесето на съпруга ми и даже ни замразиха (тук едва намериха 3). Професор Кахраман пък ми направи трансфера на два отлични, както тя каза бластоциста (5АВ и 3АА). Така, че от тази гледна точка си се запътила на правилното място.

Стискам палци на всички, а в момента на Лулу - нали сега нея чакаме...

# 641
  • София
УАУУУУУУУУУУУ, сладунчеееееее, честито, миличка  newsm44

Пожелавам ти лека и щастлива бременност и още по-щастлива среща със сбъдната ти мечта  Hug Hug Hug

Разкажи подробности за процедурата: как мина стимулацията, пункцията, трансферът...

# 642
Да, да разкажа...

Бях на първичен преглед в средата на август. Тогава проф. Кахраман ми определи дълъг протокол. Като решим да почвам с микроинжекции Лукрин 10 единици - от 21 ден, които си купих още тогава. Та имахме около 10 дни някъде да си организираме нещата и още същия месец започнах с Лукрина. Така отидохме за процедура - септември, на втори ден. Стимулацията беше с Гонал 225, като продължихме с Лукрина, но с 5 единици. Така до преди пункцията, когато си бих 2 Овитрела (спомням си че тук беше един). Бях точно както го описват класическия дълъг протокол, като продължителност и като дози Гонал и агонист.
В деня на пункцията първо правиха операцията на съпруга ми и тогава моята. Извадиха 9 яйцеклетки. 7 зрели. Оплодени 6. Като до края 4 се развиваха добре. На трансфера ни върнаха 2 бластоциста, а другите не препоръчаха замразяване (мисля, че го правят когато са останали повече от 2, защото нали при размразяването оцеляват около 30%).
Инжекции с прогестерон започват да се слагат от деня след пункцията, мускулно до първия положителен тест (14 дни след пункцията). Аз слагах инжекциите до втория тест (2 дни след първия) по препоръка на Кюбра - докато не видим удвояване на резултата. След това се продължава с Кринон гел, който е много удобен и чист за слагане. Той продължава до 12 седмица включително. Ние си го купихме още там. Иначе ти дават всичко разписано какво трябва да правиш, така че да няма объркване...
На датата, на която бяха казали че трябва ми е първия ултразвук - ние пратихме снимката на Кюбра, но тя нали беше болничен и на следващия ден са ни търсили по телефона, защото не са получили новини по график Simple Smile
Кюбра е много отзивчива и не е просто координатор, ами има доста богата обща култура, така че общо взето се досеща какво питаш, от какво се интересуваш, дори да не можеш да се изразиш точно и е лесно общуването с нея.
Останалите доктори също поразбирват английски, но мисля че са по-скоро срамежливи, когато им се налага да говорят и се притесняват повече, даже и от нас Simple Smile Нашия основен доктор е Мустеджеп Каврут и е много приветлив и симпатичен. Но са ми правили фоликулометрия и други доктори, когато д-р Каврут е бил зает.
Целия персонал гледа да е максимално удобно на пациентите и да се чувстват комфортно и добре. Много са възпитани, любезни и внимателни...

# 643
Сладунче, поздравления и от мен! Желая ти сладка бременност и сладко бебенце!

Благодаря ти за подробното обяснение.

Моля те, кажи колко често ходеше на прегледи и изследвания, и сами ли се справяхте с инжекциите?

# 644
Инжекциите сама съм си слагала - научих се от интернет. Подкожните изобщо, ама изобщо не са трудни и не болят:
Хващаш си коремчето с два пръста, за да се получи гънка, в която перпендикулярно вкарваш иглата бавно -  бързо боли. Отпускаш гънката и тогава се инжектираш. Следващата инжекция я правиш в страни с 2 см. Другото е, че лекарството не трябва да е студено и иглата също, трябва да изчакаш да отвърне малко и тогава, защото ако щете вярвайте иглата не влиза. Аз така се бях изприщила с Овитрела. Натискам иглата - тя не влиза и си викам ми сега какво става? И пак, и тя пак не влиза и тогава трябваше да изчакам, защото се притесних - така 10 мин. някъде и после пак пробвам и се влезе като по масло. Тогава се усетих, че иглата беше много студена при първите 2 пъти. Може да се насиниш, единствено ако се попадне на кръвоносен съд, но това в повече важи за мускулните в дупето. Там вече си има тънкост, но пак ако се спазва процедурата е лесно, за съжаление моя съпруг не се осмели да ме боде та ходих до поликлиниката.
Ако не се притеснява, вашия съпруг за мускулните, важните неща са:
Да не се правят със засилка. Мястото се опъва с едната ръка, иглата се допира и внезапно се вкарва до края - нищо не се усеща така и после синки няма, а синките на дупето са много атрактивни... Когато иглата е вкарана до края - синки няма, когато не е - ще има. Също прогестерона трябва да се слага бавно, дори да не е маслен. Разбира се синка може да има и е сигурно ако се е уцелил кръвоносен съд, но това е рядкост. Инжекцията трябва да е на месестата час на дупето - най-не се усеща, в горната му част - по се усеща. Дупетата се сменят всеки ден разбира се, освен ако някое не е много насинено, както стана с първата ми инжекция...

Прегледите и изследванията бяха първо на втори ден, после на четвъртия, после бяха всеки ден до Овитрела. Сутрин се ходи на изследвания и преглед, следобяд, казват дозите по СМС или телефона. При нас докрай нямаше промяна в дозите, обаче при други може и да има.

Общи условия

Активация на акаунт