Ин-витро в Истанбул 2

• 55 965
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Сладунче, Бърти - благодаря за отзивчивостта!

Аз вече пратих писмото, но предполагам, че едва ли ще ми отговорят в почивните дни:) А и няма за къде да бързам  - до вчера сутринта слагах утрогестан, та очаквам всеки момент да ми дойде! Искаше ми се да може да отида направ о на втори ден от цикъла, за да започнем направо стимулации, т.е. да си спестя едно разкарване, но... ще видим как ще се развият нещата.

Сладунче - лека бременност ти желая мила, и една много щастлива мама да си на финала! Ти в кой хотел беше отседнала по време на процедурите?

# 646
Благодаря, докторке Simple Smile)))

Аз с подкожните нямам проблем, но мускулните ме ужасяват. Миналия път мъж ми ги слага и странното е, че в началото се справяше, а последната беше най-големият зор и за двама ни.

# 647
Да, дойде време за хотелите...

Нещата с тях са много интересни и човек трябва да е гъвкав и изобретателен  newsm78
Ние си букнахме хотел от тук за четири дни сортиран по цена. В Лалели са по-евтини. Отиваме там и о чудо, той бил ужасен... На всичкото отгоре докато сме там и проверяваме в букинг забелязваме, че както тия дни цената е примерно 42Е за двама, в следващите същия хотел и стая вече са по 60-70Е. Това го забелязах още в София, за 4 дни ми е една цената, а за 20 дни по висока  Shocked
Докато си търсехме втория хотел установихме от самите хотелиери, че те така си правели. Пускали стая от хотела на много ниска цена за няколко дни, после си я връщат на цената на която е. И така правят всички. В букинг непрекъснато се сменяха хотелите с евтини стаи. Така стая от 90Е може да е за малко на 40Е.
Поради този шокиращ за нас факт, ние бяхме решили да си сменяме хотелите през 3 дни, което ако не му пречи на някой си е супер евтин вариант, може да се спи за 35-39Е през цялото време и така хотела излиза наистина евтино.
На втория хотел обаче съпруга ми успя да се спазари за 39Е за цялото време със закуска. Въпреки това се наложи 2 дни да спим в съседен на нашия хотел, 2 дни в друга стая и вече останалите си бяхме в нашата (това е така, защото хотелиерът не беше подготвен за толкова дълъг престой и имаше изцяло заети стаи в някои дни, но успя да ни вмъкне).

За храната се хранехме в техните закусвални, незнам как да ги нарека точно, там си се хранят местните, храната е много евтина и невероятно вкусна и страшно разнообразна. На ден сме харчили за храна (първо, второ и десерт за двама) между 16-20 ТЛ, което е около 10-15 лв. приблизително, незнам как е сега курса, като сме си купували и диня - 10 ТЛ, царевичка 1 ТЛ, геврече 1 ТЛ, сладоледче 1 ТЛ... (Шоколадовия им сладолед на клечка е толкова невероятно по-вкусен от нашия, че и сега преглъщам, май беше на фирма Golf или поне нещо подобно. Тук никога не съм яла подобен вкусен сладолед, никога - личи си че съм чревоугодничка  Simple Smile). Техните заведенийца могат да бъдат познати по многото наредени тави с храни, които се виждат още от прозореца, в много случаи даже отстрани ги има и цените. Супите са по 1 ТЛ, яденетата за 2-3 ТЛ, най-скъпа е скарата - риба, месо на скара, всичко на скара 4-5 ТЛ. В общи линии това, което тук е евтино - там скъпо, включая бюреците 6 ТЛ, което в сравнение с манджичките им или нашите банички е скъпичко. Хляба е безплатен, но ние не го ядяхме много.

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 17:29 от sladunche

# 648
Благодаря, докторке Simple Smile)))

Аз с подкожните нямам проблем, но мускулните ме ужасяват. Миналия път мъж ми ги слага и странното е, че в началото се справяше, а последната беше най-големият зор и за двама ни.

Твоя мъж е голям смелчага, моя не успях да го накарам, а някакси не ми беше много удобно сама да си слагам мускулните, въпреки че имах такива идеи  Laughing Обаче виж колко добре съм подготвена теоретично аааа, след толкова инжекции.

# 649
Това с ценовата ротация не ми стана съвсем ясно, макар че и аз забелязах странно движение в цените. Постоянно ги следяхте в букинг, така ли? Само резерация ли правихте или направо предплащахте? И най-важният въпрос - как стоеше въпросът с интернета? Във всички хотели ли имахте?

За съжаление изводът е, че доста от по-евтините хотели са си долнопробни по нашите представи.

За инжекциите и моичкият се ослушваше, но ние бяхме на Халкидики и нямаше къде да ходи. Пък да види и той малко...

# 650
Това с ценовата ротация не ми стана съвсем ясно, макар че и аз забелязах странно движение в цените. Постоянно ги следяхте в букинг, така ли? Само резерация ли правихте или направо предплащахте? И най-важният въпрос - как стоеше въпросът с интернета? Във всички хотели ли имахте?

За съжаление изводът е, че доста от по-евтините хотели са си долнопробни по нашите представи.

За инжекциите и моичкият се ослушваше, но ние бяхме на Халкидики и нямаше къде да ходи. Пък да види и той малко...

Да следяхме ги в букинг и резервирахме (не сме предплащали). Просто за да хванат клиенти, смъкват за кратко цените от 90Е на 40Е - то това се вижда и на сайта като се разглежда стаята -  оригиналната цена е задраскана, но е написана. Иначе са хубави хотели, имаше и доста големи. Нивото наистина им е като за 90Е. Само първият не беше в ред, но се водеше някаква къща, другите си бяха хотели и по това може човек да се ориентира, не буквайте къщи, само хотели на промоция, те си имат и закуска и можете да разгледате стаите, както и общата бройка за да се ориентирате за големината им.

# 651
  • Sofia
Sladunche ЙЕС!! поздравления!! чудесна новина! пази се и нека минат бързо и неусетно 9 месеца! ехххх че хубави новини в темичката напоследък.

Моето хистеро мина  ooooh! Започна като диагностично, но стана май  Rolling Eyes оперативно.. Казвам май, защото не разбрах съвсем каква е разликата между това да е диагностично с вземане на биопсия и това, което беше при мен. Взехме биопсия, докторката видя нещо, което се усъмни, че може да е малко полипче, махнахме го, но каза, че хистологията ще изясни полипче ли е или просто хиперплазия. Така или иначе, за мен е огромно облекчение, че мина, защото се притеснявах от тази процедура

ТРЯБВА да кажа нещо.. Всички в клиника Щерев бяха адски мили и организирани в деня на хистероскопията. Всички сестри бяха на разположение през цялото време, съвсем адекватни, всичко беше супер. Доктор Тимева е просто едно съкровище. Анестезиоложката беше страхотна, сестрата анестезиолог беше супер, всички 3-4 сестри, които бяха на смяна в този ден бяха много мили, отзивчиви, чудесни! Чувствах се много добре там, за разлика от деня на "консултацията". Но го отбелязвам точно по причина, че тогава на дълго и широко обясних какъв хаус е там.

Упойката (спинална) естествено ме притесняваше най-много от всичко. Усещането е доста странно, но със сигурност не боли. Анестезиоложката се шегуваше, че татуто, което имам на гърба, е боляло повече от боцкането за спиналната упойка. Аз имам татуирана буквата Т, което е за Таня. Д-р Тимева и д-р Арабаджи, които са адашки се изкефиха, изобщо се опитваха да ми говорят през цялото време за какви ли не неща, за да ме разсейват. Гледах през цялото време монитора и доктор Тимева ми обясняваше всичко, което прави. Треперех и ми беше студено - те упойките така ми действат на мен. Излизането от упойката е гадно.. но, мина всичко слава богу. Сега имам кървене, което не знам колко ще продължи.. но.. колкото - толкова. И така, това е при мен.. Чакам номера от фонда.. и мисля къде да правим следващия опит  newsm78 newsm78

А сега - стягам багажа за Холандия и пожелавам на всички бременни да се пазят и да са добре, а за Лулу стискам палци и се моля!  Praynig Praynig

# 652
Истинска,
След моя неуспешен опит тук, решиха да ми тестват щитовидните хормони и ТСХ-то беше 3.75 и отидох при Начев, който тогава каза, че не може да признае резултатите - бяха 1 мес. след стимулацията (щитовидни и полови, инхибин и антимюлеров). Обясни ми, че трябва да минат минимум 2 месеца, при някои и повече, за да се възстанови щитовидната жлеза от стимулацията и това важи за всички хормони изобщо. Та  пак правих след месец и вече ТСХ беше 2.5 например.

Мисълта ми е, че не е много добра идея толкова скоро след тази стимулация да правиш нова, знам че тук биха ти направили веднага, но не е добре. Нито ФСХ ще е слязло в нормалната ти стойност, нито другите. По принцип и в сайта на Мемориал бях чела, че препоръчват до 2 стимулации годишно.
Така, че не го гласи да е баш на втори ден, отиди просто за първичен и да придобият и те и ти представа за какво става въпрос. При теб няма да е много фатално да изчакаш малко да ти се възстанови тялото, а и емоциите и да си в максимално добра форма, за да се получи веднага.

Мишо, благодаря за пожеланията
... и на всички момичета, много сте мили, дано да видим бързо още много положителни резултати от първи път в Истанбул.

# 653
Момичета дойдох си най накрая,макар ще изобщо не ми се прибираше,много ми харесва в този ИСТАНБУЛ,прибрах си децата хихихихи,според емриолога едното много хубаво и другото добро,решила съм тест да не правя,ще чакам да ми дойде,ако не тогава.Направих една хубава разходка,малко шопинг,ако е речено ще става ако не ..))))Мисля да си ходя и на работа за разлика от предния път.Много благодаря на всички че сте ме мислили и сте ми стискали палци наистина помогнаха и съм ви много благодарна от цялото си сърце на всички вас,без вас...))) Hug Hug  HugВсичко мина идеално,само с това стискане да не пишкаш е наситина най гадното нещо което съм изпитвала  Mr. GreenТрансфера се отличаваше от този тука,беше тъмно когато дойде ембриолога,трима човека се кокориха докато нагласят къде да се сложи,и после никакво ставане,преместиха ме на едно легло и казаха 1 час никакво мърдане,след това доки каза обикновен начин на живот,аз полежах малко в хотела 2 часа и после здрава разходка,по пътя имаше много дупки,но каквото е писано. Hug Hug Hug

# 654
Лулу, еми честито че си прибра дечурлигата, сега да видим колко от тях ща са послушни до финала.  Hug пожелавам ти леки дни до теста и да е положителен  Praynig

# 655
  • Пловдив
Лулу, и от чен Честито ти две в едно  bouquetДано си изкарате така до термин и месеците да бъдат много приятни Hug Grinning

# 656
Благодаря ви момичета,дано чудото ми се случи  Hug Hug

# 657
  • София
llullu с цялото си сърце ти желая късмет мила!  thumbsup
И ние доста се подрусахме по пътя обратно  Laughing да не говорим пък че всеки ден шофирам до работа  Laughing няма страшно!
sladunche поздравления, много хубава новина! Наистина всичко е така както си го описала. Кога направи първия ултразвуков преглед? На моите упътвания пише 3 седмици след теста за бременност. С вагинален ехограф ли беше? Ние искаме да го направим там и Кубра ми записа час за 19.11. Ще се радвам да се запознаем ако някоя съфорумка ще е там тогава, имаше доста часове за ноември  Grinning

# 658
Здравейте и от мен.
 llullu пожелавам ти голямата радост  Hug
Сладунче, поздравления   bouquet Hug
Колкото до мен щяхме да почваме тук стимулацията при Тимева Щерев отидох както си трябва прегледи, изследвания и вече имах дата на която да слагам лепенки и да бия цетродайда и в последния момент аз я питам точно как процедират с турците как става комуникацията, тя нещо измънка... Rolling Eyes в мейл Кюбра ми каза приблизително каква ще ми е дозата за да си направя сметка за парите за лекарства и Тимева ме шокира като ми каза че по нейно усмотрение можела да ги променя  Shocked ама как така нали съм пациент реално на Мемориал кви са тия работи пак ли за пари цялата работа, после виновни няма отказах се в последния момент писна ми да се разправям с българските величия....иначе много внимателни де  Tired

# 659
  • София
sladunche ,честито  Embarassed и леки оставащи месеци до края  Hug
llullu ,добре сте си дошли и с нетърпение чакам резултата от теста,защото НЯМА да ти дойде  Hug
Мише,радвам се,че отметна най-накрая хистерото и,дано всичко е наред с изследванията. Моето кървене продължи около десети дни. Не беше много,но си трябваше превръзка  Close

Общи условия

Активация на акаунт