Биатлон, ски и още нещо......

• 22 910
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • вятър в маслините, вятър над хребета
В този спорт субективизмът го има, но не е решаващ. Българите пък много ни бива да търсим конспирации.

Много слаба неделя за моя любимец, много Sad.

# 136
Аз не търся конспирации, но правилникът е пълно безумие. И ако нямаш пари, т.е 10 чифта ски с различна дължина, познай Sad

Иначе и аз съм фенка на Шлири Wink

# 137
Браво на Фрайтаг, показаната досега форма заслужаваше победа. Дано му е единствена Mr. Green

Права си, Фреш, но на мен вече толкова ми писна от постоянно търсене на извинения и оправдания, ами да намерят пари и да си създадат лоби. Какво са им виновни големите отбори? Като фенка на Шлири, кажи не те ли дразни постоянното омаловажаване на успехите му от страна на българските коментатори? Те очевидно забравят, че когато се появи в елита, той беше най-гоненият състезател- на 15 години, прекалено малокалибрен, прекалено добър и навиращ се в очите на финландци и норвежци, които тогава владееха спорта. Това място, което го има сега, си го е извоювал с победи, и никой няма правото да омаловажава труда му. Нито неговият, нито на който и да било от австрийците.

# 138
Почти не ги слушам бг коментаторите ако гледам българския евроспорт, за мен са пълни аматьори и не заслужават и стотинка от хонорара/заплатата, която получават. Аз като фен знам къде да следя live timing-a, миналата година, когато г-н Спиридонов коментираше биатлона, нямаше идея къде се намират българските състезатели, които заради задните си позиции, не бяха следени от режисьора, професионализъм, та дрънка ... И се оплакваше на всичкото отгоре.  През повечето време гледам online, обикновено Eurosport с английски коментар, но винаги върша и нещо друго междувременно и не се заслушвам много много.

# 139
Аз имах нещастието да гледам световното миналата година на бг-стрийм с Чешанката на пулта, как не изрових земята с него Close Close Close. И за съжаление ми се налага Четирите шанци да гледам по нашия Евроспорт, миналата година този идиот разправяше колко добре за спорта било, че Грегор е контузен и се отваряла възможност за конкуренция. Какво низко човече само трябва да си, за да се радваш на контузията на момче, тогава още ненавършило 21 #Cussing out? Такава злоба само срещу състезател, известен със слънчевия си и позитивен характер...

А плюнките, които се сипят срещу австрийците в алпийските ски, оставям без коментар, че темата няма да ми стигне #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 140
  • София
Като ви чета май доста трябва да попрочета за регламентите в ски-скоковете или Джойче би ли ми драснала с 2-3 реда поради що се налага скачачите да имат по 10 чифта ски?

Аз днес за мой срам пропуснах и двете щафети - сега ще гледам записите, че разбрах приятната новина за две норвежки победи.  Mr. Green

# 141
Нана, дължината на ските се избира спрямо резултатите от специална формула, която включва ръст и килограми. И тя е толкова прецизна, че със сто грама да мръднеш, и имаш проблеми. Качваш се на кантара с все екипиривка, обувки, каска, всичко- и спрямо какво показва, ти мерят ските дали са в рамките на допустимото. Всичко това е и с оглед безопасността. Говореше се миналата година, че ще променят дължината на ските в регламента, и тогава екстремно леките скачачи тип Сими и Шлири щяха да имат големи проблеми. Сега проблеми имат тежките като Лойцл.
Иначе аз помня, че веднъж бяха дисквалифицирали топ-скачач, защото е скачал с незакопчан догоре гащеризон, така че гонят всички до дупка. И нормално, една малка грешка и си в болница, както Колделка в четвъртък.

# 142
  • София
Разбирам.
Айде ръстът няма как да се промени, явно преди състезание теглото варира. Обаче малко са прекалили де - 100 грама няма как да пребият скачач. Или поне така си мисля.

# 143
И аз така си мисля ...

# 144
Определили са някакъв диапазон, и го спазват. И , повярвайте, не теглят само Владко. В случая грешката е негова, и на щаба му. Иначе, за това какво може да те пребие- в този спорт никога не знаеш какво може да се случи. Ето, в четвъртък Колделка не си е закопчал правилно обувките към ските, и всички видяхме какво стана... Понякога съдиите не смъкват стартовата позиция, и стават падания. Понякога са прекалено предпазливи, и провалят добри състезания. Винаги има недоволни.

Мен целият минал сезон ми беше пародиен- старт нагоре, старт надолу, и смешни и нереални компенсации... Но такива са правилата.

# 145
Тия 200 грама са много субективни, съгласете се. На един кантар може да показва едни кг, на друг, други.

# 146
Кантарите се калибрират. А и всички минават на един и същ, уж Wink.
Ако има за какво да се ядем със съдиите, това са оценките за стил, те са в повечето случаи субективни. Всичко останало е в рамките на правилата, за мен.

# 147
за 30 грама говорим тук, 30 грама ...

# 148
  • София
Аз си пуснах да изгледам мъжката щафета.

И за пореден път ми идва да удуша този треньор на викингите - ще ми пуска Братсвеен вместо Оле и то на първи пост и след него веднага Ларс Бергер. И ето ти резултатът - първият предаде щафетата след първата петица, вторият на стрелбата от прав влезе в наказателна обиколка.

Апропо отново невероятен първи пост на Мишо Клечеров - предаде щафетата на осмо място - две места преди Братсвеен.  Grinning И след това Миро Кенанов, въпреки че не направи грешка на рубежа - мноооого бавно стреля това момче. То баба ми ще си зареди пушката по-бързо.

Тъй доизгледах я. Ми тва е - думи нямам за Тарей и Карл Йохан Бергман. Уникални, страхотни, извънземни биатлонисти. Емил Хегле - добре, ма може и още.
Обачеееее определено Мартен Фуркад има проблем със стрелбата в Хохфилцен. Нямаше право най-добрият пост на французите да се насмете така на рубежа. А и на последната обиколка тотално се омаза - руснакът го съсипа от бягане и в крайна сметка - Норге, Сборная, Франция. И един невероятен Карл Йохан Бергман изведе шведите на четвърто място.

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 20:40 от nana77

# 149
  • София
Ето я добрата новина

Рика Ракич – директор комуникации към Международната ски федерация, увери, че не съществува вариант състезателните права на българския скиор Владимир Зографски да бъдат спрени за период от две години.

Както е известно спекулациите стартираха след поредното дисквалифициране на младия ни спортист, който бе отстранен от последната надпревара, в която участва. В нея той е бил с 30 грама по-лек от официално обявеното му тегло и е трябвало да скача с по-къси ски.

„Няма опасност от спиране на състезателните права на Зографски. Това е най-малкото невярно. Няма наредба и точка от указа ни, която да позволява нещо подобно. Дисквалификацията за конкретното състезание е нещо съвсем различно“, коментира в ефира на Нова телевизия Рика Ракич – директор на отдел комуникации към ФИС.

Общи условия

Активация на акаунт