Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 27 941
  • 702
  •   1
Отговори
# 570
Нанди,къде се покри newsm78

Зазка,дано само хубави моменти има за напред Hug

# 571
Здравейте от редовно четящата, но без много време за писане, уви...  Hug
Първо - Зазка, радвам се на добрите новини!  Hug Дано от тук нататък само хубави неща да ви се случват!  Hug
Херко, страхотни са ти моделите  Heart Eyes
Проходилките сте обсъждали. И Калина имаше уолкър и за Дамян вече купихме Peace ето такъв . Моето мнение за проходилките и каишките за прохождане е, че са облекчение за родителите, но за ползите за детето, никак не съм сигурна, да не казвам, че по- скоро не виждам такива  Peace (нека това не е повод за спор, просто споделям личното си мнение, както всички останали )
Чорапогащи не съм купувала, вероятно няма и да купувам. За сега има панталонки с памучна подплата, после мисля и 2-3 с поларена подплата да взема, и в чувалчето на количката, имсля, че няма да има нужда от чорапогащи  Peace
Марте, много е приятно да те чете човек  Hug с тези рими...
А за нас...ами тъкмо излекувах Калина от вируса и сега Дамян е с хрема от вчера. НО от зъби ли е,  от същия вирус, като на Калина ли е, или лудата му майка, така го закали, че го простуди..... уви, никой не може да каже. След обяд ще ходим при хомеопата ни, дано бързо мине това чудо Praynig
Иначе той се търкаля във всички посоки, прави някакви небивало смешни опити за пълзене, но така дупейки се минава почти цялата стая. Което хич не ме успокоява, надявах се поне второто бебе да проходи късно Laughing
И дърдори...не спира, буден ли е, не млъква....е, на неговия си език, наподобява някакви човешки звуци, но съм далече от мисълта, че може на почти 6 месеца да говори човешки език  Mr. Green Mr. Green
Радва се на плуването. Скоро не сме викали инструкторката, но го гмуркаме сами във ваната Simple Smile
И в заключение - Честити месечинки на всички, които съм пропуснала   bouquet Добре дошла на новата мама!  Peace
И ....мразя студеното, мрачно и влажно време.... Обожавам Слънцето, но нали си е планетата на скромната ни зодия Blush Grinning

Хубав ден от мен!  bouquet отивам да правя суфле от тиквички, докато по една случайност "Мрън" спи   chef

# 572
.... И за да не ви липсвам твърди много  Mr. Green малко закъсняли отговори от мен  Flutter

Картофеното пюре претърпя пълен провал - пробвах да го дам с лъжичка леко разредено с кърма, пробвах да разтворя 1 лъжичка картофено пюре в 100мл кърма, пробвах чисто картофено пюре да й давам - не ще и не ще.
Реших, че след като не успявам със захранването, поне да й давам АМ, за да яде нещо по-хранително - ами пак не иска и реве и си търси гърдата. На мен ми става жал да я гледам така и отстъпих и й дадох да суче. Пробвах после пак да й дам АМ - плюе го. (същото АМ, от което преди си изпиваше по 120-130мл на хранене, когато не можех да я кърмя!).
Сега смятам да пробвам на следващото хранене пак с АМ, само че този път ще се опитам да съм по-упорита.
Утре може да пробвам да й дам оризова каша - да видим дали пък нея ще я хареса...

Здравей menyanthe,
Явно Сиана бойкотира опитите ти да и въведеш твърда храна. Но това, което описваш звучи, сякаш още не е готова за захранване Peace. Дали е вариант за вас да и се довериш както и досега и да я оставиш тя сама да покаже готовност за приемане на храна, различна от кърмата? А и в тази възраст основното, от което бебетата се нуждаят е кърма.
Основната храна на кърмачето до 1 – годишна възраст трябва да е мляко. А до 3 годишна възраст е добре да приемат до 500мл мляко. Дали е удобно да попитам, ако и допада повече твоето мляко, кое налага даването на АМ сега?
Надявам се скоро и Сиана да покаже готовност за захранване  Peace
Сега са вашитте моменти на кърмене. Децата растат твърде бързо и нямаме време да се наслаждаваме на милите моменти с тях.

Да се включа набързо и аз с въпросче (с едната ръка Simple Smile )
С каква каша да почна - безмлечна? или млечна? купих 2-3 вида, но май всичките са с оризови и царевични люспи. Друго какво да дам- елда? грис? други видове има ли?
Аз смятам да давам 2-3 пъти седмично, не всеки ден, да не се напомпи допълнително, но да не го лишавам от зърнените култиури.... Затова питам основните кои да дам
Той е на кърма, пречи ли за млечните каши? или да правч безмлечна и да добавям кърма?

Здравей mushence,

Да се включа и аз по темата  Peace
Щом Максим суче и няма заместени кърмения, не е необходимо да започваш въобщес млечна каша. ДОри бих добавила, че енапълно излишно, както писах по- нагоре на menyanthe, АМ, което е добавено в кашите е де факто втори компонент, който ти въвеждаш едновременно с кашата (ориз, елда, царевица...) По този начин, не можеш да проследиш ако се появи реакция, към кой от компонентите е. А и щом бебето има млечни хранения, допълнително добавяне на мляко, в случая АМ, не е необходимо.

Ние все още не сме свършили голямата работа, педиатъра каза че няй-вероятно вечер не му стига кърма , да се изцедя за да проверя??? Ако това не е причината , да му свия крачетата термометъра в дупето и докато не се напъне да не го вадя, ако трябва и 20 мин. да държа  Shocked
Днес взех чая на Блевит и Линекс пробиотик  надявам се  да помогнат, ако не утре пюре от круша, колкото и да не ми се иска да захранвам:(

Здравей Myst,

Съжалявам, че отново са се появили проблемите на Борис с нередовното изхождане Hug. Но това не винаги е индикация за проблем, още по- малко за намаляла кърма. Т.к. производството на кърма е на принципа – търсене – предлагане Peace. Ако до момента нямате заместени кърмения (а вие нямате, т.к. още не си захранила), или разредени по някаква причина (стрес при теб, прием на лекарства, на които вторичното действие би могло да е намаляло производство на кърма) – реално няма причина изведнъж да намалее производството й Peace. При някои кърмачета, макар и по-рядко да се среща, се случва да се изхождат дори на по-голям интервал от време дори и 10 дни, когато има 100% усвояване на поетата кърма. А има ли рязка промяна в броя напишкани памперси за денонощие?  Цвета и миризмата на урината?
При срещата ви с педиатър той изтегли ли Борис, за да го наведат показателите на кантара на подобна мисъл? Как наддава той, как ти се струва, весел ли е както преди? Плаче ли по- често, и да проявява признаци на глад? А педиатъра  как намира общото състояние на Борис? А ако вече си направила клизмата с термометър, би ли могла да ми кажеш каква е консистенцията – мека и кашеста, или с твърди парченца?
Истината е, че когато се избърза с плодовете, в случая, като се започнат на 4 месеца, има вероятносто от връщане на коликите, поради киселинния им състав. Затова се препоръчва да се започне с по щадящото за бебето и незрялата му чревна флора – зеленчуково пюре (картоф), или каша (ориз).  Peace
А допълнителната стимулация на бебето да се изака с термометър или ред други предложения, не винаги е от полза на бебето. Привикването към тези помощни техники, може да направи лениви червата му, т.е. да очаква непрекъснато стимулация от нещо, за да се изака.

# 573
  • До морето :)
Първо да споделя, а после ще чета  Flutter
Сега се върнахме от ортопед. Слава Богу, всичко е наред. Скараха ни се как след като има фамилма обремененост, чак сега отиваме на лекар. Еми педиатърката сега ни даде направление. Рано било преди това, ала-бала. Та:
1. Няма лускации, дисплазии и т.н.
2. Вече може да я слагам полуседнала колкото време искам. Напълно седнала - след 6 навършени месеци. Та ще се вади летния кош  Party
3. Мога на я държа в бънджи без притеснение. Даже ако проявява желание да скача - нека си скача  Laughing
4. В паяка да я слагам след 7-мия месец  Grinning
И най-интересното. Случи ми се за първи път. Елена не беше спала от сутринта. Взе една дрямка от 30 минути. И преди да влезем в кабинета съитветно се разкриви, размрънка и т.н. Абе буквално спеше права. Както я държах на ръце и заспа права. Заспа ми в ръцете и със страх влизаме при доктора, защото като се събуди и ще се разреве. Да, ама не. Като за захили това ти ми дете, смее се на доктора и на сестрата, говори им, много се смяхме  Grinning Излязохме от кабинета, качихме се в колата и откърти. В 15:30 тярбваше да яде, ама едва ли ще се събуди пред 17:00ч.  hahaha
Деси-Шиша, аз мажа вратлето на Елито и всички гънки (а те не са 1 или 2) със Судокрема. След баня мажа всичко, че навсякъде се зачервява. Вратлето й го мажа 2-3 пъти на ден и й мина. Слагам я по корем, тя си вдига главата и тогава мажа. Така ми е най-лесно.
Луси, и тука се скри слънцето  Confused
ПП - Имам въпрос - днес си взех резултатите от микробиологията. Всичко е отрицателно, сао Lactabacillus spp преобладават. Това какво означава. Гинеколожката ми чак другата седмица ще види изследванията. Чудя се дали не са гъбички. Че как ще ги лекувам с това кърмене  ooooh! Иначе Trihomonas vaginalis и Candida са отрицателни

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 16:46 от Лече-Буболече

# 574
Здравейте и от мен:)

Нашата одисея с неакането свърши днес, след прием на Дуфалак:)

Правда, благодаря за отговора. Нищо не се е променило по отношение на кърменето, единственото е че бях настинала. Не проявява признаци на глад, мрънка малко повече ,но според мен е от тръгнало зъбче. Памперсите са добре напишкани, даже нощния пропуска . Урината си е прозрачна и без мирис.Акото на Бобо е рядко, без твърди частици и доста обилно. Може би сме в този процент бебета, които акат на 10 дни веднъж. За мен това не е нормално, и се надявам след захранване да реши този проблем.

Лече -Буболече все едно разказваш за нашия преглед при ортопеда Wink

Някъде прочетох за червена чушка, мисля че се въвежда по-късно, защото се води алерген, но може и да съм в грешка....

Хубава вечер

Хера, уникални снимки правиш Simple Smile

# 575
Привет и от нас!
Ние днес излязохме на малка разходка - бяхме около час навън. Ей, много проклето това моето дете - стои си в количката точно 20 мин, след което започва да мрънка да я взема ooooh! И азко не я взема целият квартал разбира smile3514
Иначе сме добре-днес сложих и малко морков в картофа - е, няма такъв кеф. Много и хареса:)
Това ли било уолкър? Не знаех, но си го бях набелязала за закупуване. Само че аз искам нещо такова
Мног хубави бебета, кака и батко  Heart Eyes
Хайде приятна вечер!!!

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 18:22 от Бисквитка

# 576
Ууу три часа навън си е голям кеф newsm68, мислех още ама времето пак се намръщи, та се отказах да излизаме пак след като дзверо се наяде. Даже взе че заспа преди малко, ама една тъпа муха ме съботира и го събуди #Cussing out.

Мария една приятелка пазарува вече няколко пъти от този сайт и е много доволна. Дона Ани го показа във фейса и цените им са много прилични.

Мушенце чушката вари ли я или я пече? Четох, че печена повече я харесвали бебетата. Ама никак не са прости smile3506. Аз замразих малко печени в чушкопека червени чушки, специално за чоко, ама се чудех кога мога да му ги включа в пюренцето newsm78. За нас ги пекохме с горелката, за по-бързо.

Ей голямо четене трябва да е по етикетите на пюретата, че какво ли не слагат вътре. Имам една съседка, дето все ми се прави на много компетентна какво и кога трябва се дава на бебетата, а иначе мъжа и обикаля постоянно разпродажбите по големите супермаркети и купува най-евтините пюрета. А после се оправдава, че имало захар, ама понеже той не четял и тя какво да направела, като ги е купил ги давала. И понеже вече ще записват малката на кухня, я питах какво ще прави с млечните десерти, ще я пробва ли с прясно мляко или просто няма да и ги дава. А тя "ми то кисело мляко се дава след 6 месеца, ама аз не съм давала", "за какво да я пробвам с прясното, то нали съм и давала извара" и накрая се оказа, че и пюре със сметана са яли. Направо се хванах за главата, останах без думи smile3505. Вече за съветите от нея ще си имам едно голяяямо наум.

ПП: да си допиша след 1 час, по скоро да се оплача. Поръчах на една приятелка да купи памперси и храна за малчо от пазара, че в нашия квартал са големи кожодери. Тъкмо ги донесе. Вдигнали са цената на гадния Фризовом с почти левче #Cussing out

# 577
  • До морето :)
Тъй като при нас млякото е в промишлени количества, мисля да дам на малката кисело мляко след 10-тия месец, а прясно - след годинката. А това ограничение само за кравето мляко ли е? Козе може ли по-рано?  newsm78
Това моето чаве напълни памперса, но не ми дава да й го сменя  ooooh! Като я обърна по гръб - реве и се обръща пак по корем. Еееееееей, опасна е! Еми да си седи нас**на  Crazy

# 578
Ей много са ви хубави децата, ей! Херич, този Слави е много готин! Такава комбинация сте направили, ще разбива сърца, да знаеш Wink

Аз съм от зиморничавите и докато не видя слънце не показвам детето. Та днес ще си пиша тук. Надявах се да пекне, но уви. Хубаво е да са всеки ден навън, но не на всяка цена, особено когато още нямам хубаво яке за него. 

desi_shisha - само Судокрем ни помага за всякакви зачервявания. Засега се е справял с раздразненията.

Maria_I
мисля, че минималната температура е -10 градуса, ако няма мъгла. На мен ми се струва студено. Като се снабдя с достатъчно дрешки все пак  мисля да излизаме по около час -час и половина навън, стига да не вали и да няма мъгла.

Бубе, добре завърнала се!
Хубав ден!

P.S. чак сега го поствам това-връщам се да чета Simple Smile

# 579
А Бубе, браво за пътуването. Ние с иначе добрия ми мъж много хубав скандал си спретнахме в неделя относно пътуването.. Иска да гостуваме на родителите му, но само за уикенда. Това означава - тръгваме в петък най -рано в 19,00, пристигаме към 01,00 през нощта. Събота цял ден се изреждат роднини да видят детето и в неделя - на обратно  ooooh! Според него няма проблем детето е свикнало да пътува. Да, свикнало е но все пак това беше почивка, а не гостуване за няма и 48 часа. Освен това тя категорично отказва да пътува в столчето и през цялото време се правя на шут, за да стои в него или виси в мен.
Е, ще пътуваме, но след това оставам при майка си няколко дни  Mr. Green
А майка му казва - елате си, много се радваме. Ок, радват се, ама за да си начешат крастата моето дете и аз сме в дискомфортно състояние  #Cussing out
Извинявайте, че ви натоварих...но ми олекна поне малко

# 580
А Бубе, браво за пътуването. Ние с иначе добрия ми мъж много хубав скандал си спретнахме в неделя относно пътуването.. Иска да гостуваме на родителите му, но само за уикенда. Това означава - тръгваме в петък най -рано в 19,00, пристигаме към 01,00 през нощта. Събота цял ден се изреждат роднини да видят детето и в неделя - на обратно  ooooh! Според него няма проблем детето е свикнало да пътува. Да, свикнало е но все пак това беше почивка, а не гостуване за няма и 48 часа. Освен това тя категорично отказва да пътува в столчето и през цялото време се правя на шут, за да стои в него или виси в мен.
Е, ще пътуваме, но след това оставам при майка си няколко дни  Mr. Green
А майка му казва - елате си, много се радваме. Ок, радват се, ама за да си начешат крастата моето дете и аз сме в дискомфортно състояние  #Cussing out
Извинявайте, че ви натоварих...но ми олекна поне малко

Шенка, то и при нас беше подобно, но заминахме, защото понеделник беше празник- Калъмбъс дей, та беше неработен и неучебен ден и затова тръгнахме! ИНаче по абсолютно същия начин пътувахме- тръгнахме в петък в 7 вечерта, даже към 7.30, след като мъжът ми се върна от работа. Пристигнахме към 12-12.30. С тази разлика, че стояхме повече време, но с бебе пак е тежко и по същия начин не седи 5 часа в столчето, а аз го взимам и се правя на шут за да няма истерии  Wink
Освен това спряхме в едно заведение, хем да хапнем, хем да убием малко време докато е буден дреб, за да му мине будуването навън, с ранообразни "картинки" пред очите, после побудува още малко в колата и като стана много крив, не знам как, но успях да го приспя без ексцесии  Whistling , та се прибрахме сравнително "безболезнено". А на отиване понеже беше вечер, той си спа, че и Габ с него , през цялото време в колата  Heart Eyes

Усещам, че днес никой няма да пише в темата, а всички ще сме на разходки! Наслаждавайте на СЛЪНЦЕТО!   Nature Sunny  Nature Partly Sunny family 1swing sun sun

При нас няма слънце- мрачно е и вали  Tired Но сигурно е така, защото сме малко встрани от вашия континет  Crazy
Но пък уикенда беше страшна жега-28 градуса и изкарахме много добре в НЙ.
Луси, ако щея вярвай, но нямах търпение да се прибера от НЙ  Tired
Хубаво е там, ама само за гости и шопинг..Да живееш е пъленабсурд за мен. Ние изкарахме там цели 6 месеца, но като разбрахме, че ще имаме бебе, веднага предприехме мерки да се местим на по-спокойно място  Heart Eyes

за захранването иска да кажа- май повечето сте захранили..Обаче при мен не се получават нещата и това е то!
Предлагам, предлагам, обаче интерес не само е няма, ами и устата не си отваря и не знам какво ще правя въобще?! Има ли и друг този проблем или всичи лапат и ушите им плющят?  Rolling Eyes

# 581
  • София
ДВ!  Sad
Влизам само за мъничко да ви се оплача и аз: Днес щях да си уморя детето!! #Cussing out #Cussing out
 Всички ми казват, че много я глезя и държа на ръце и че нищо няма да и стане малко да поплаче..и аз днес решавам след обедното ''захранване'' да я оставя да си поплаче и да свърша една работа за баща ми в другата стая ( и аз като Мария не мога да отказвам и все се наемам нещо да работя, като че 3 деца и домакинство са ми малко!! Twisted Evil) И след половин час рев, чувам аз странни звуци от другата стая- връхлетях там и какво да видя: Маги цялата оповръщана с морков , захласнала се и не може да диша и вече се дави! ooooh! Лошо ми стана- веднага я вдигнах и я обърнах наобратно, тупам я по гърба да продиша, а сърце то ми ще се пръсне! После изпищя и постепенно се оправи- изкара ми акъла моето момиче!!Идеше ми да се  #2gunfire Вече никога нищо няма да работя, докато Маги е малка!Ще си гледам само децата, пък каквото ще да става и каквото ще да си мислят другите за мен!
 Извинете ме за излиянията, но още съм много уплашена и афектирана! Sad Сега вече Магеланка е добре, но явно със захранването ще имаме проблеми!

# 582
ах, Марта, много трябва и ти и всички ние да внимаваме с нашите дребосъци! Когато е току що нахранен не го оставям сам, именно поради тази причина... Даже взимам да си поиграя малко с него, да е прав... Дано Магито да бъде добре!!!  Peace

# 583

Мушенце чушката вари ли я или я пече? Четох, че печена повече я харесвали бебетата. Ама никак не са прости smile3506. Аз замразих малко печени в чушкопека червени чушки, специално за чоко, ама се чудех кога мога да му ги включа в пюренцето newsm78. За нас ги пекохме с горелката, за по-бързо.

Джиджонка, сварих картоф, морков и съвсем малко пипер, после с пасатора, кърма и айдеееееее, излапа се Simple Smile Предполагам, че печена съвсем ще е яко, ама не смятам да давам повече за сега. И аз имам доста замразен печен пипер(дори на огън, съвсем ароматно) но зимата ще вадя и ще давам Simple Smile Искам да разнообразявам, но то няма кой знае с какво.
Тези зеленчуци кога се дават- грах? зелен боб? царевица? броколи яде, ама то много кофти мирише...но скоро пак ще дам, да има разнообразие. Карфиол не съм, и то мисе струва кофти, ама ще дам, да видим.

# 584
Марте, много кофти това с Магито. Сега не го мисли, то станало вече. При всеки е така, казва си НЯМА, ама ВИНГАИ има нещо за правене бе  ooooh! Пък ти 2-ма мъже си отгледала, че за третото няма да се дадеш, ей.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт