Всякакви въпроси относно съдомиялните - 7

• 56 354
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Сега за пералнята не знам дали ще се омеси , но си мисля в сушилнята дали няма да стане добре. Хем е топло хем по-бавно върти барабана. Не съм пробвала де.

# 556
Сега за пералнята не знам дали ще се омеси , но си мисля в сушилнята дали няма да стане добре. Хем е топло хем по-бавно върти барабана. Не съм пробвала де.

Аз и както имам кошница за обувки и за вълна ще сложа тестото на нея, да втаса. Ще стане страхотно Crazy Whistling

# 557
Производител: Midea
Модел: DW 5A

Характеристики:

•Съдомиялна
•4 комплекта
•Електронен контрол
•Консумация на вода за 1 цикъл 12 литра
•5 програми за миене
•отложен старт 2 / 4 / 6 / 8 часа
•3 в 1: Функция измиване на плодове
•Размери ( Ш х Д x В): 575 x 480 x 466
•LED дисплей
•Програма за измиване на плодове
  Продукт известен още и като DW 5 A, DW5A

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 09:00 от valqq

# 558
Не са виновни момичетата ,ето откъде идва идеята за миене на плодове и зеленчуци!

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 08:59 от valqq

# 559
  • Пловдив
а аз се чудех защо доста от плодовете са лъскави като ги купувам , а то---- те имали гланц от миялната Wink)))))) 100% съм сигурна вече, че производителите ги мият в миялллна с гланц преди да ги пуснат за продажба

# 560
Идеята за миене на плодове и зарзават в съдомиялна едва ли идва от Мидея.
Просто Мидея четат тази тема и предишните. И за да са в час предлагат и тази "екстра".
Съвсем скоро очаквам да патентоват и моята рецепта за пълнена пуйка Laughing и да я друснат в характеристиките на миялните си машини.

# 561
  • о`майна лунна нощ е
..... и отидЕ хорсът у ривъра, позволете да цитирам съфорумка  ooooh!
Аз имам едно питане към тези, чиито миялни имат опцията "Защита от преливане". Моята не е снабдена с такава, но от обясненията в магазините, останах с впечатление, че е скъпа екстра /самостоятелното монтиране на клапана е към 80 лева/, но нещо не видях чак такава ефективност, защото ако тръгне да тече вода из вас/нас, то ще  е в момент, когато се ползват уредите и сте си или ще се приберете скоро и ще може да се реагира. А просто да тръгне теч вкъщи, заради връзването на миялната в системата, нещо ми е вижда странна работа. Тогава уж трябвало да се задейства въпросния клапан, ако изобщо съм разбрала правилно.
Та все пак въпросът ми е - имали ли сте някакви такива проблеми и "спаси" ли ви всъщност този клапан.

# 562
  • Пловдив
не се пиша за голяма разбирачка и не вземай мнението ми за меродавно, но при мен лятото на няколко пъти се включваше тази защита ---> понеже по думите на техника съм слагала доста повече препарат от необходимото --- аз съм с малка за 5 комплекта електролукс -- трябвало ако са таблетки да ги деля на 3, ако е гел.. мънинко да слагам Simple Smile) иии от мноогото препарат се дигнала мноого пяна , която отишла по тръбите и системата отчала, че има преливане ---т.е. ако се запуши нещо и също така може да е маркуча за мръсната вода се вкл. тази защита..... имам познати, които са се наводнявали от миялна не е приятно---съсипан естествен паркет едно от последствията  Wink

# 563
Моята Мима има такава защита. Намира се на дъното на машината.
Важно е да бъде добре нивелирана, защото в противен случай тази защита се активира и машината блокира.
И все пак по-добре е уредите да работят, докато има човек вкъщи.

# 564
Никога не пускам на нощна нито пералнята нито съдомиялната.Мъжа ми ако види направо ще полудее.Едни приятели с нова пералня на няколко месеца живи щяха да изгорят.Мъжа станал към 1 до тоалетна и какво да види, кухнята гори т.е. новата пералня.Електрониката нещо отказала че и няма как да я загасят, бегом до гаража за пожарогасителя и така успяха да оживеят......Като видях щетите направо ми се приплака.А като се замисли човек че ако не беше станал живи щяха да си заминат....

# 565
  • Варна
Малко в духа на последните питания относно това, какво може да се мие в съдомиялната, едно въпросче: силиконовите формички за мъфини, кексове и подобни? Метнала съм етикетите в боклука без да обърна внимание.

# 566
Малко в духа на последните питания относно това, какво може да се мие в съдомиялната, едно въпросче: силиконовите формички за мъфини, кексове и подобни? Метнала съм етикетите в боклука без да обърна внимание.

Няколко момичета писаха, че поемат миризмата на препарата, която трудно се махала. Peace А иноксовите може, аз си ги мия без проблем Peace

# 567
Мимс, няма проблем да се мият машинно. Силиконът е суперустойчив.

Но ако позволиш един съвет - не ги мий машинно, а само на ръка.
Силиконът има една ужасна способност - попива миризмите. При машинно миене ще попие аромата на препарата и после мъфините ти ще имат мирис и дъх на препарата, с който си ги мила.
В предната тема един потребител изрева от този д/ефект.

# 568
Не пише ли нещо на тях или на опаковките им за миенето?Скоро си купих една доста евтина форма за кекс и изрично пишеше,че не се мие в миялна.

# 569
Не пише ли нещо на тях или на опаковките им за миенето?

Изхвърлила ги е.
Възможно е да има икона на съдовете, по дъната им.
Силикон може да се ползва до 200 градуса по Целзий във фурната.
В миялната градусите са 3 пъти по-ниски. Т.е. позволено е машинно миене. Защо не е препоръчително вече се обясни.

А формата за кекс, металната е вероятно Факелман. Те са тотални боклуци.

Общи условия

Активация на акаунт