Всякакви въпроси относно съдомиялните - 7

• 56 378
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Балчик
Тази машина вероятно няма отделение за сол. А ако на вратата няма отделение за препарат- направо в машината се слага.  Особено ако е стар модел- това са най-простите машини.

# 511
Но мъжа ми сложи лапата на кафемашината, която се оказа от Алуминий и потъмня. Имате ли идеи как да я оправя?

Няма как. Съжалявам.

Не всички съдове в домакинството са за машинно миене.
Не го забравяйте.

Черешка, как да знаем кои стават и кои не стават? Аз си признавам, че съм пълна невежа и ще има много още да чета май.

# 512
  • Балчик
Ами например можеш да прочетеш упътванто- там е написано кое може и кое не. Wink

# 513
  • Варна
Мерси, Мимс, аз поръчах от Фрешактив вече, но следващия път ще се дотътря до Карфур Simple Smile

# 514
Тази машина вероятно няма отделение за сол. А ако на вратата няма отделение за препарат- направо в машината се слага.  Особено ако е стар модел- това са най-простите машини.
за препаратите е ясно.....сол ме интересува къде се слага?

# 515
Джема е казала вече - няма резервоар за сол, защото този модел няма йонообменник. Не слагаш сол. Последствията са по-голям разход за препарат ако ти е варовита водата и по-често почистване със специален препарат.

# 516
Джема е казала вече - няма резервоар за сол, защото този модел няма йонообменник. Не слагаш сол. Последствията са по-голям разход за препарат ако ти е варовита водата и по-често почистване със специален препарат.

Ако водата е доста варовита, машинката бързо може да си замине. Също и няма да измива хубаво с твърда вода. Вече са ти казали: сол се слага само в отделението за сол, ти нямаш, значи нямаш и йоннообменник, който омекотява водата Peace

# 517
Но мъжа ми сложи лапата на кафемашината, която се оказа от Алуминий и потъмня. Имате ли идеи как да я оправя?

Няма как. Съжалявам.

Не всички съдове в домакинството са за машинно миене.
Не го забравяйте.

Четохме за алуминия, ама пусти мерак  Crazy Здраве да е, в бъдеще ще сме по-внимателни.  Simple Smile А как стои въпросът с дървени/бамбукови прибори? (извинявам се за глупавите въпроси, но за тях не срещнах нищо...)

# 518
  • Пловдив
при тях е въпрос на личен избор дали искате да се тровите ,защото препарата прониква в порите им и при готвене се отзава в манджата , до скоро и аз ги миех вътре понеже не знаех --- сега си мия на ръка дъската и лъжицата за готвене Simple Smile)) , но онзи ден се хванах , че по инерция пак съм ги пъхнала в миялната и са се измили там...

# 519
И по-напред в темата съм писала, всъщност многократно - дърво мия само на ръка. Обяснила съм защо.
Алуминиеви съдове нямам, но те се мият само на ръка.
Кафеварки, частите им, частите на кафемашините - цедки например се мият само и единствено на ръка, без препарат.

Аз например ползвам яйцеварка. Кошничката на яйцата е от специален вид пластмаса. В упътването изрично е упоменато, че тя, както и похлупачето се мият само на ръка, не машинно.
Просто четете инструкциите на уреди и съдове.

# 520
Хубаво е на всеки продукт задължително да пише става ли за миялна и микровълнова.Случайно попаднах на кутии на които бе означено,че стават за миялна,мв,фризер.Дори и градуси имаше дадени.
Имах няколко шарени чаши,на които им падна боята в миялната.
 ММ ми обърна внимание,че на всяка пластмаса ставаща за храна и подобни трябва да има знак.От тогава много оглеждам всичко,което купувам.

# 521
  • Балчик
От както имам Мими, купувам съдове, само ставащи за миене в миялна. Simple Smile Peace

# 522
Слагали ли сте в съдомиялната ролетни щори <не знам дали са алуминиеви>?Ако ги сложа само на изплакване, вместо да ги търкам дали ще стане?Извинявам се за глупавия въпрос, но живея в триетажна къща и ми писна да ги почиствам , а и много време ми трябва , за да се справя - сигурно са около 40 бр щори. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 523
Щорите мисля че са алуминиеви, от което следва че не стават за съдомиялна.Виж само за изплакване не мисля че ще им стане нещо  newsm78

# 524
  • Балчик
Щори? Ново двайсет. Laughing Само щори нямаше в колекцията.

Общи условия

Активация на акаунт