Идват месеци с вируси - как да предпазим децата?

• 70 778
  • 272
  •   1
Отговори
# 150
Почти във всяка тема има по една такава"специалистка" която си запълва времето с писане във форума.Относно домашно приготвените имуностимуланти в случая домашния сироп от бъз положенето е почти като това с домашната ракия,домашното вино и градинския зеленчук.Съществува мит, че са по- качествени и по-чисти от промишленото производство обаче в действителност е точно обратното. Просто за някои продукти технологията е решаваща и при най- добро желание човек без необходимите технически средства не може да постигне търсения резултат.Има разбира се и обратни примери, но те са следствие в голяма степен на човешката алчност.Такива са например фабричните млечни и месни произведения родно производство,хляба също.

# 151
  • Пловдив
Браво!!!Значи ще оборите историята с вашите факти...Едно време баби те ни са предпочитали да пият Американски сироп,вместо да си скъсат плодче от полето,а????????????????????????????????
То,ако беше така нямаще да има рецепти на Димков,Ванга и т.н.

Приятен ден!

# 152
  • Пловдив
....Относно домашно приготвените имуностимуланти в случая домашния сироп от бъз положенето е почти като това с домашната ракия,домашното вино и градинския зеленчук.Съществува мит, че са по- качествени и по-чисти от промишленото производство обаче в действителност е точно обратното. Просто за някои продукти технологията е решаваща и при най- добро желание човек без необходимите технически средства не може да постигне търсения резултат.Има разбира се и обратни примери, но те са следствие в голяма степен на човешката алчност.Такива са например фабричните млечни и месни произведения родно производство,хляба също.

Ай стига бе! Ти сериозно ли го мислиш това?
Няма по- добро от собственото домашно производство. И никакви технологии не могат да заменят качеството и чистотата на собствения продукт!
Не се сещам за обратен пример. Особено пък изброените неща Wink)))

# 153
Абсолютно права е Миленита.Някой от вас знае ли какво е това дестилационна колона е в селския казан няма такава, а тя е тази която в най- голяма степен определя чистотата на напитката да не говорим за филтри избистрители и лабораторни анализи които се правят на всяка партида.Домашните вина рядко изкарват до следващото лято защото не са стабилизирани и обикновенно като се затопли вкисват.Да не говорим за стерилизация на бъчвите и други хигиенни норми.Зеленчука по дворовете се тори много повече и то без мярка за разлика от полския който в тази гриза все по- малко се пръска и тори с цел снижаване на разходите.Той за това нашия зеленчук е такъв неугледен и по- дребен от вносния.Въобще това е друга тема и няма какво да спамим тука.

# 154
Леле, каква арена е станало тук!  ooooh! Но да речем, че в спора се ражда истината  Mr. Green

Да се намеся с мнения по няколкото дискутирани теми и аз.

Дали е българско или американско производство според мен еднакво не дава гаранции нито за идеалното качество, нито за липсата на качества. Наивно е да смятаме, че като е Америка, всичко е проверено, контролирано, сигурно. Като малък пример - ГМО наистина звучи с американски акцент! Колкото до домашно приготвения бъз, аз съм привърженик и от години в нашето семейство това се практикува. Наскоро обаче четох, че и там има някои рискове, например ако оставиш загнило плодче, което не е трудно да ти се случи, защото те са твърде малки. Така или иначе засега предпочитам домашното, но ако се наложи да купувам готово, първо ще опитам чрез фармацевти примерно да проверя българската фирма и чак като последен вариант бих се доверила на американската.

Пробиотикът определено е имуностимулант. Няма защо да влизаме в темата, тя е дъвкана десетки пъти, има информация навсякъде  Peace Аз първо взех Ентеросан основен, но тези големи хапове ме стреснаха, въобще не се сетих да му ги стривам. Сега взех Биогайа на капки. Не забравяйте да ги държите в хладилника! Поне така ми казаха. На Биогаята обаче пише по 5 капки - не е ясно за каква възраст, колко пъти на ден. Та засега ги давам леко наизуст - около 10 капки на ден. Някой знае ли как точно е добре да се взима и има ли значение възрастта?

Съхранението в хладилника се отнася и за Ехинацеята. На нея пише, че е с трайност само 4 седмици, което е тъпо, защото ти взимаш едно шише, то не е никак малко, детето трябва да го пие няколко седмици (2, най-много 3) и да почива. То така месецът си минава и трябва да хвърлиш шишето, а то не е стигнало дори до половината. Казаха ми обаче, че ако се държи през цялото време в хладилник, няма проблем и да се ползва по-дълго.

# 155
mili 10 капки на ден е ок, но може и повече. В листовката пише, че не може да се предозира. Чела съм също, че като избираме таблетки, трябва да гледаме броя на латентните лактобацили да е в милиарди, а не в милиони, което е по- добре. Значи 5 капки биогайа са 1 милион живи, но за латентните незнам. Аз на Ивайла съм давала за коликите, но немога да си спомня по колко, дане те излъжа. Peace

# 156
  • София
Пробиотикът не може да се предозира.
Ехинацеята аз я давам 6 седмици без почивка и после почиваме 3 седмици. Едно шишенце  стига за около 2 седмици, като давам 2 х 20 капки. А това за 4-те седмици е с чисто търговска цел, дори педиатърката го каза да не ги гледам тези неща. И клеевата тинктура е с алкохол, но няма ограничение за използване никакво.  Peace

# 157
  • Бургас
Не съм чела темата, на въпроса от заглавието отговарям така:
Пие клеева тинктура.
Здравословна храна.
Спокойствие, игри и смях.

# 158
Ние вкъщи ползваме Самбукус от две-три години и съм доволна от резултата.Не виждам защо тука се вдигна такъв шум против него.Не съм прочела досега някой да се е оплакал от качеството на този продукт.Даже обратното много педиатри го препоръчват което едва ли е с рекламна цел.

# 159
Постовете на katerina22,valdi2011,milenitaa са все рекламни,все на една фирма...тоя самбукус и тия американски сертификати ги изкараха златни....дали някой от тях си е направил труда да влезе в страницата на FDA и да прочете нещо за ехинацеята?А за страничните и ефекти?А за взаймодействията с лекарства?
Накратко там пише,че няма изследвания,доказващи ползата от ехинацеята и ефекта от приема и в повечето случай е равен на плацебо.В същото време има доста статии(вече от години),че ехинацея може да се приема съвсем за кратко-няколко дни,през първите дни на разболяването за да се подсили организма да се справи по-бързо с болестта,но като превенция изобщо не е доказано,че действа,дори се препоръчва да не се ползва повече от 2 седмици...
Като имуностимулатор аз давам пробиотици(не постоянно,само като се заразболява детето) и отскоро рибено масло.Подкрепям мнението,че е по-добре да се дават билки,расли тук,в сравнение с екзотичните бразилски,китайски,индийски т.н.

# 160
  • София
Никой не може да ме убеди, че култивирания бъз, расъл в плантация има по-добри качества от диворастящия - тук, в Америка или където и да било по света.
Нямам информация къде и как си произвежда продукцията българската фирма, но съм сигурна че бъзът им е диворастящ, обикновено изкупуват от хората тези плодове, както и боровинки, къпини и т.н.
Както и да е, догодина ще си направим домашен. Често правя сироп от цветовете, от скоро се зачетох и разбрах, че и плодовете са полезни.

# 161
  • В горичката, до рекичката
Ние вкъщи ползваме Самбукус от две-три години и съм доволна от резултата.Не виждам защо тука се вдигна такъв шум против него.Не съм прочела досега някой да се е оплакал от качеството на този продукт.Даже обратното много педиатри го препоръчват което едва ли е с рекламна цел.
Не исках да се намесвам в "спора",защото не е по темата, но точно педиатрите, и другите лекари естествено, предписват медикаменти и хранителни добавки, които са им били предложени от фармацевтичните представители. Така, че това че ги препоръчват не е гаранция за ефективност.

# 162
Смяташ ли , че лекари биха изписали нещо което е вредно или най- малкото не помага.По този начин си забиват автогол, ако препоръчват на пациентите боклуци.На кого трябва да имаме доверие при това положение на форумните специалистки ли ?Спорът възникна не толкова заради самбукуса, а за ради отричането на новите технологи.Някои издигат в култ домашното и родното производство, а забравят или по- скоро не искат да видят , че света върви напред.Който иска да си остане на ниво деветнайсети век това си е негов избор.Ако иска и поп да вика да му чете молитва за здраве вместо да ходи на лекар.

# 163
  • Пловдив
Смяташ ли , че лекари биха изписали нещо което е вредно или най- малкото не помага....

Да, точно така смятам.   bowuu
Щом финансово им е изгодно да ти го изпишат, ще ти го изпишат и изобщо няма да се замислят.

# 164
  • Пловдив
Смяташ ли , че лекари биха изписали нещо което е вредно или най- малкото не помага....

Да, точно така смятам.   bowuu
Щом финансово им е изгодно да ти го изпишат, ще ти го изпишат и изобщо няма да се замислят.

Така е...всеки гледа на теб като на подвижно куфарче... Close
Лекарите се явяват очите на фармацевтичните гиганти,които се надпреварват да бълват отрови...а те просто ни ги пробутват и рекламите им помагат.

Общи условия

Активация на акаунт