Раздават ритничета, февруарските мъничета! - Тема 9

• 26 773
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
добро утро мацки!  bouquet Hug
аз ям мед по 1 голяма супена лъжица в киселото мляко ВСЕКИ ДЕН,меда оба4е не е обикновения,а МАНОВ мед - по малко алергени има и 10 пъти пове4е микроелементи и минерали(дрън-дрън де!) ама така ми каза п4еляря на баба,после и аз попро4етох тук-там,4е е малко по-специфи4ен от другия - не се захаросва заради по-разли4ния състав ,събирал се по по-специфи4ен на4ин от п4елите-само рано сутрин когато им бил най-силен меда-някакви ей такива ала-бали,ама много ми е добре от него-не ям никакви други сладории и боклуци с празни калории,опитайте ако си намерите такъв мед!!!! Hug
Аз не мога да разбера как може да предписват антибиотик без да ти вземат секрет! С тая простотия се борих няколко години,щото на който и док да ида с оплакване от пустото гадно бяло те4ение все не ми вземаше секрет и само вагинални овули и тем подобни простотии без да ме привика след ле4ението пак за да вземем мамка му най-накрая секрет!един-единствен път принудих един док да ми вземе и секрет заедно с цитонамазката и познайте-стрептококус агалактиае!!!!не 4е тези мръсотии са ми при4инили те4ението,ами нашия ми изписа направо Таваник-а за 50 лв!ей тъй да си го изпия просто!как лекуват нещо
като всъщност не знаят какво е!и дали то4но тези бактерии за били при4ината или просто са си били там!

нормално е да има леко те4ение по време на бременност,аз си имах отпреди и даже сега е силно намаляло,все пак тялото се променя,не може да няма секрет от влагалището

# 556
Peps13 хайде честито и на теб, дълги години щастие ви пожелавам.
Между другото момичета, чак сега влязох да ви разгледам снимките от сватбите, мога да кажа само едно  - СТРАХОТНИ БУЛКИ СТЕ!!! Peps13 твоите снимки ми напълниха душата, прекрасна рокля! На Ели й се възхищавам как изобщо не й личи коремчето, а аз съм вече като бидон  Hug

# 557
СТАР,лютеничката я почнах-смелих си 4 пиперки,5 домата,.лучец,чесънче..ще докарам нещо,да намажа някоя и друга филия,ама бозата и баничката newsm78пфуу..аз нищо не ям,сега ми се прияде и няма... CryИма тук на 30км.едно бг-магазинче,дано мойту си дойде по-навреме,веднъж сварих боза,пародия голяма,от на миризма го докарваше LaughingИ вече направо изкукаках у нас,никъде не ходя,няма и кой у нас да дойда,научих на съседите графика,кой ,кога,къде-даже се притесних тия дни,че сина им не съм виждала...хахаа,докъде я докарах Laughing

# 558
peps13,честито!Бъдете много щастливи дълги години заедно. Peace
EMA ES,аз всяка сутрин си закусвам баничка с боза.То и ми личи вече,че обичам мазничко и тестено. Blush
Отивам да ви гледам снимките. Laughing

# 559
Стига сте говорили за баници и бози, щото ще ви изям всичките.... такоз животно тука е супер рядкост

Ема, няма ли български магазин наоколо около теб - там обикновено има и лютеница и банички

# 560
EMA ES за баничка не вярвам да няма кори,тук във всеки магазин можеш да намериш.
Аз пък поръчах на нашите да ми изпратят един чушкопек и го подарих на съседката ми.Преди време и бях разправяла за това българско откритие и тя беше много впечатлена.Та миналата седмица като го получих,купих чушки и патладжан и айде да го пробваме,после и забърках един миш-маш и беше купила и кори за баница и една баница и спретнах Laughing

# 561
hahuhihi
то кори се намират тук таме, обаче тез баници дето са точените по баничарниците - те вече ....мхмм трудна работа, пред посолството има един чичко дето продава банички такива и аз като отида си вземам от него всеки път

# 562
Добро утро, момичета! Как сте?

Любчето никаква я няма. Ох само я мисля  Praynig

Вчера ми се случи нещо странно и първо се бях стреснала, обаче после се усетих каква е работата. Седнали сме на едно кафенце и там пускат силно музика. По едно време големи шутове отнесох за около 5 минути. Мислех, че нещо го притискам. А после се сетих, че може би е усетило вибрациите на музиката и си е потанцувало. Ако е като майка си да обича да танцува...... напълно нормално.

С пчелните продукти (мед, пчелно млечице и тн) трябва много да се внимава. Това че нямате алергия не значи, че на някой етап няма да проявите. Често алергиите са предизвикани от пренасищане на организма.

Пепито, не знам дали ще ни кажат на отворените врати, но мен ме интересува достъпа на близки. Не говоря да се изсипват всички, ама все пак друго е да знаеш, че може. Та ми е интересно дали достъпа до ВИП-а и до диференцираните стаи е еднакъв. До колкото съм чувала, във ВИП-а пускат по-лесно. Също така няма никакъв начин да ти сложат някой, пък за диференцираните, ако няма другаде място може и да ти тупнат някого.

# 563
ангелче...  Никакви стегнати дънки! Само панталони с ластик.. Аз вече от 2 месеца съм само на екип или панталон с ластик... Знам че изобщо не бива да сте стяга корема.
 На мен все ми се карат, че не стоя с изпъчен корем, а все съм свита и ми казват, че мога да заклещя така бебето както мама е заклещила ръката ми и е била парализирана няколко дни след раждането.

she_moto И моето бебе риташе всяка вечер като ходих на работа и то много.. Може да им харесва да слушат музика, а може да ги дразни и затова да се бунтуват хихи  Simple Smile

Защо ви излиза, че ми е пълна пощата???/ Пише ми че е 30% запълнена само, а  не можете да ми пишете Sad Защо така?

Аз днес рано сутринта ходих в църквата и свещеника ми направи Маслосвет - молитва за болни.
Разказах му за бебето и кистата и той ме прегърна и му се насълзиха очичките.. Много мил човек! После след молитвата ми каза да вярвам силно, защото вижда добротата в очите ми и знае че господ ще ми помогне! Излезнах от църквата изпълнена с вяра.
После ходих нагости при вуйната на мъжа ми а те имат страшно сладък питбул и още като ме видя направо подивя - затъжен е бил за мен и постоянно беше сгушен до мен. Накрая ме ядоса защото само се навира в корема ми - явно нещо усеща, а като сложи там муцуната, целия ми корем оплюнчи  Laughing

# 564
  • София
... Иначе говорите за течение, и аз имам, но мойто е парещо и леко болезнено, имах гъбички, който бяхме излекували, но явно пак се появяват. Чувала съм ,че са опасни а и ми предизвикват дискомфорт - ужасно е пак ще почвам с лечението,май няма отърване от тях! Прегледа ми е в понеделник, но до тогава как мога да облекча тези парения, сърбежи - дали промивката с лайка, смрадлика е вредна по време на бременост, някой има ли инфо по темата ?

Течението не е притеснително, само ког. не е парещо и болезнено.  Peace Гъбичките (кандида) принципно не са опасни, уж може да се зарази с тях бебето при раждането и да има млечница (гъбички по езика, пречат му да суче). Промивката с лайка, смрадлика, дори и сода бикарбонат, не е проблем при бременност, стига да е външна.

# 565
  • Сфия
да бе, Любчето верно не е влизала. Аз точно сутринта си мислех за нея. Дали е по-добре вече?
she_moto, моят син как беше беснял, като ходих на концерт на Металика, бременна в 7-ми месец. До като свиреха подгряващата група Монстър Магнет, саунда отврат, а човеко ме рзби от шутове и въртене. Маах но-шпа, че ме заболя корема от ритници. Такова чудо беше и накрая станахме да се изнасяме, че се уплашихме, а не бяхме чули Металика още. И точно да излезем и се появиха Металика. Решихме поне 1 песен да чуем и така да излезем. Обаче саундът беше друг. Бебето се успокои, аз също и изкарахме почти до края на концерта. Мисля, че ги хареса. Едни вид при мен подскачането не беше от хубаво. Но наистина аз самата едвам издържах, а не знам за това малко човече...

# 566
  • София
ангелче...  Никакви стегнати дънки! Само панталони с ластик.. Аз вече от 2 месеца съм само на екип или панталон с ластик... Знам че изобщо не бива да сте стяга корема.
 На мен все ми се карат, че не стоя с изпъчен корем, а все съм свита и ми казват, че мога да заклещя така бебето както мама е заклещила ръката ми и е била парализирана няколко дни след раждането.
...

Хубаво си стоиш свита, така не може да се заклещи бебето.  Wink Даже не се препоръчва мн.-мн. пъченето на корема, защ.-то се натоварва гръбнака. А акушерските парези (ког. след раждането временно е парализирана ръчичката, може и краче) трудно ще се получи от позата на майката; най-често става при дърпането на бебето, а и обикновено някои бебета са си предразположени - просто някои хора са с по-халтави стави. Ще поровя за статии и по двата въпроса.  Peace

# 567
Аз с моята предна плацента усещам като пърхане нещата и сега ми беше трудно да преценя дали се хареса или не. Обае усещам, е като си задържа ръката на корема и се успокоява/кротва. Яд ме е, е май няма да има как да го проверя на шум от кросов мотор, ама като се роди.

Спящата, хубаво го обясни. Аз се чудих тъкмо как може да се заклещи в корема на майката. Аз пък забелязах, че така както почти нямам корем, някак си кръста ми се е прегънал. Не го пъча, пък... после що ме боли кръста. И странното е, че като застана нормално не мога да стоя дълго така. Това го забелязах вчера

# 568
  • София
Тук май е описано най-разбираемо:

Цитат
Болки в гърба по време на

Болките в гърба по време на бременност не са нещо необичайно, но все пак трябва да им бъде отделено внимание. В следващите редове ще представим няколко съвета, за това как да ги облекчим.

•Добра стойка - За да се избегне опъването на мускулите в долната част на гърба, което би довело до болка по време на бременност, е важно да следваме няколко принципа за добра стойка на тялото. Стойте с леко изпъчени гърди, раменете трябва да са добре изправени и отпуснати. Още нещо важно тук е да не кръстосвате коленете си.
Ако трябва да се изправите се уверете, че имате достатъчно пространство около себе си за по-голяма подкрепа. Ако се налага да седите дълъг период от време, сложете малко столче под единия крак. Редувайте краката, това ще намали напрежението и би предотвратило евентуално подуване. Сядайте винаги на стол с мека облегалка или поставяйте малка възглавничка зад гърба си за по-добра опора.

•Правилните дрехи и обувки - Носете равни обувки или такива с нисък ток, купете си поддържащ колан за бременни. Въпреки, че изследванията за ефективността на тези колани са ограничени, някои жени намират голяма подкрепа в тях.

•Асансьорното правило - При нужда от повдигане на предмет от пода, не прегъвайте гърба, а използвайте за опора коленете си. И все пак всичко си има граници, ако се наложи, повикайте помощ (не повдигайте тежки предмети).

•Спете на лявата или дясната страна - Спете настрани, а не по гръб. Дръжте краката свити в едното или и в двете колена, като може също да поставите и възглавница между тях, ако ви е по-удобно.

•Физическа активност в ежедневието - Редовната физическа активност ще поддържа гърба Ви силен и в същото време може да облекчи болките в гърба по време на бременност. Можете да се консултирате с лекаря си и да започнете с ходене и/ или гимнастика.

•Информирайте се за други терапии - Някои изследвания показват, че акупунктурата може да помогне за облекчаване на болките в гърба по време на бременност. Ако обмисляте допълнителна терапия обсъдете това с лекаря си. Той или тя може да поискат да се уверят, че болките не се дължат на друго заболяване.

•Консултация с лекар - Болките в гърба не са нещо, което трябва да се пренебрегне. Консултирайте се с лекар, ако те не се повлияят от стратегиите описани по-горе. Имайте предвид, че лека, тъпа болка в гърба може да е признак за преждевременно раждане или индикация за друг проблем, на който трябва да се обърне внимание.

Ако сте загрижени за болките в гърба, не се колебайте да потърсите своят лекар незабавно.

автор Вероника Николова

P. S.: Ето и по другата тема:

Акушерска парализа

Акушерска парализа

Родова травма на периферната нервна система (РОДОВА ПАРАЛИЗА, АКУШЕРСКА ПАРАЛИЗА)

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 12:15 от Спящата

# 569
  • Варна
аз винаги си спя така както казват в статията-на една страна -все е лявата Rolling Eyes и с леко сгънати крака в ембрионална поза-даже не знам кой изобщо може да спи по гръб - нали сега не се препоръ4ва,то сега е нищо - пак ще си говорим като станем тумби накрая - ни наляво ни надясно - на зака4алката!!!!!

По въпроса за дните на отворените врати във Варна-никъде няма да ходя да гледам зали или стаи да се стресирам отсега-като се знам само това ще сънувам после и какво правя аз там като отида да раждам!отивам замалко,раждам и си заминавам! Laughing Laughing Laughing  Laughing отсега съм решила ВИП-а, пък каквото и да е!плащам на акушерката и на доктора предварително и айде по мед и масло да ни е на вси4ките!  bouquet
по-добре да не знам какво е! Stop

Общи условия

Активация на акаунт