Раздават ритничета, февруарските мъничета! - Тема 9

• 26 773
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро!

Гледам, че за мед говорите. То по принцип всички по-рискови храни се дават на детето по-късно. Но на моето му дадох мед малко преди да навърши една година. Много обича да облизва лъжицата и се гали по коремчето, демек много е вкусно  Grinning
Това, че е силен алерген, не значи, че вашето дете ще направи напременно алергия към него. Просто трябва да се въведе с внимание. Давах му и смлени орехи с мед и домашно кисело мляко. Страшно е полезно.

Хубав ден ви желая, аз отивам днес да си прибера малчо от бабин дом, както му викат. Поне се наспах, разболях се и оздравях, сега дано всичко да ни е наред  Simple Smile

# 541
  • София
Добър вечер от мен. Искам да ви питам дали имате някакво течение - то явно всяка бременна има, но все пак. Аз днес бях на ЖК и директно ми изписаха Полижинакс без дори да ми вземат секрет. Дали е нормално? Всеки месец ли ви вземат кръв и урина? Мен нещо ме пропуснаха този месец и ми се вижда стпанно Thinking .

С предната бременност полижинакс ми изписаха в деветия м. (секрет не са ми взимали), та сега мн. не съм му се впрегнала на теч.-то. Този път май ще си раждам направо секцио, ама пак си е важно, че да не ви обяснявам какъв ужасТ са лохиите... Вярно, че първия път беше баш по жегите, а сега няма да е така, но все пак... Кръв и урина ще давам чак сега, в нач-то си занесох изследв.-ята от работата (правят ни вс. г., не беше минало мн. вр.). Правих само васерман, австралийски антиген и КЗП. Ще повтарям само последното, другите си важат, кр. гр. си имах пак от предишната бременност.  Peace

За меда - ние си имаме пчели на вилата и страхотен дом. мед. Хапваме си от вр. на вр., аз внимавам заради кр. захар, а иначе, ако нямаш алергии, в норм. к-ва не е проблем и по вр. на бременността. По лъжичка мед с вода на гладно не бих препоръчала. На мене баба ми даваше така, като бях малка, по съвет на една арменка, аз също съм го правила (пила съм го, не съм давала на Ади) в по-късна възраст, докато двама приятели-биолози не ме светнаха как ако се прави дълго вр. и ежедн. можеш да си докараш диабет...

P. S. При децата до 2-год. възраст медът не се препоръчва по 3 причини:
- Бибата, потопена в мед, е отдавна отречена веднъж заради риска от развитието на диабет при новороденото, ако се прекалява;
- Медът наистина е силен алерген;
- В меда често се съдържат ботулинови бактерии, к. за възрастния човек не са абсолютно никакъв проблем, но могат да бъдат изключително опасни за неукрепналата имунна с-ма на малкото дете.  Peace

# 542
  • Sofia
ЧЕСТИТО НА БУЛКИТЕ! Бъдете много щастливи и доволни от семейния си живот, момичета!
Поздравления и за всичките ни момичета и момчета, които вече не са безполови Grinning

Момичета, искам да попитам знаете ли за добър специалист по отношение на гръбначни проблеми като изкривявания на прешлените и т.н. Само с такива, досега, не се бях занимавала.

Ема Ес, на теб случайно свекърва ти да работи в ЦКБ в София?

# 543
Привет! Вчера излязоха резултатите от изследванията ми на кръв и урина и се оказа, че хемоглобина ми е паднал от 124 на 107. Сега съм на таблетки желязо - Сорбифер Дурулес.

А от днес сутринта ново двайсет - боли ме гърлото. Пих чай с мед, ама се чудя дали да не кажа на мъжа ми като си идва насам да ми вземе една кутийка Осцилококцинум. newsm78 От него винаги ми минава, а и е хомеопатично....

# 544
  • София
Виждам, че сме били 3 булки Simple Smile Честито и на вас ГОСПОЖИ и нека брачния живот е осеян само с цветя и усмивки.
Elileni това с фотографа е ужасно. Нас ни предупредиха, че може да има такива сцени, но за щастие всичко мина гладко и никой не е искал повече от уговореното.

viki_88 добре е направила майка ти. Такива моменти са особено хубави за родителите.
По-голяма част от нашата сватба я платиха моите родители, но ние въобще не се изхвърляхме /макар че от нищо не се лишихме/ и крайната сума е мноооооооого под това, което четох във форумите.

Още само 4 дни и пак на работа  Cry  днес отиваме на село, та се надявам да си взема дъх след 10-дневното тичане.

Хубав ден на всички!  Hug

# 545
При децата до 2-год. възраст медът не се препоръчва по 3 причини:
- Бибата, потопена в мед, е отдавна отречена веднъж заради риска от развитието на диабет при новороденото, ако се прекалява;
- Медът наистина е силен алерген;
- В меда често се съдържат ботулинови бактерии, к. за възрастния човек не са абсолютно никакъв проблем, но могат да бъдат изключително опасни за неукрепналата имунна с-ма на малкото дете.  Peace

Права си, не го знаех това за ботулизма! Рових сега в интернет, има хубава статия в Уикипедия. Доколкото си спомням от уроците по биология, заразата е смъртоносна.

# 546
Ехаааа записвам се и аз малко позакъсняла, ама имах проблем с вписването Simple Smile
Първо ЧЕСТИТО НА БУЛКИТЕЕ, БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО СЕМЕЙНО ЩАСТИЕ   bouquet   bouquet   bouquet

Набързо ви прочетох,и сега каквото си спомням  Joy

Най-хубавото, което ми се случва от 30.09 насам е , че усещам малката си точица, и вече се вижда как ми мърда коремчето и таткото я усети, много хубаво чувство  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Иначе бях на 2-ра ЖК, всичко е наред с бебка, а моят хемоглобин е 109, но аз попринцип съм с нисък Simple Smile качила съм 6 кг, и док каза, че е добре за сега, но да не прекалявам , че имам доста време Blush

за мазането с мас:отглеждаме си невен, баба ми прави домашна мас, а пък аз и мама правиме отварата с мас и невен, която много добре ми действа Simple Smile наистина мирише лошо, но пък си заслужава... Peace
За медът:Аз си хапвам по 1 лъжичка всяка сутрин, но не е чист мед, а със пчелен прашец и малко смлени орехи.Пак бабина рецепта.
Хубав ден на всичкиии

# 547
  • Сфия
Здравейте, момичета!
Fancha, да малката опаковка на Пренатал-а е толкова 17-18 лв. А голямата я бях виждала около 38-39 лв. И един ден я видях в една аптека на Дондуков -31 лв. И веднага си купих. Преди това един месец бях пила Мама-Вит. Но те с синтетични.
а-тита, страхотно е човек да погледне назад с усмивка!
Мая06, възхищавам се на силата ти! Дано надвиеш проклетата болест! Още дълги години да се радваш на твоето семейство!  Praynig Praynig Praynig  bouquet
elsi, тук се вихреха едни спорове за ортопеди и разкази кой какво е преживял. Както бях споменала аз съм човек с 2 гръбначи операции. Мен ме оперира доц. Танчев.(а може вече и да е професор). Но това в далечната 88-ма година. Тогава беше млад лекар, на 35-36 години. Последно 99-та чух, че все още оперира в Горна Баня и, че при него е бой да се вредиш. Изключителен човек и специалист. Пациентите го боготворяха. А както разказах и историята на майка ми, която беше скопосвана от няколко лекари във Варна и един професор в Плевен, също и от Пирогов, то на нея й помогнаха във ВМА София. Става дума за проблеми с раменна става. Наша позната рехабилитаторка, която работи във ВМА, сподели, че в момента най-добрата ортопедия била там. Но не знам имена. Бяхме ходили при проф. Златев, завеждащ на отделението, за да прегледа майка ми. Много отзивчив беше също. Но това беше преди няколко години и майка ми не го послуша за това, което той казваше, че трябва да се направи. Сега години по-късно си спомня и съжалява, защото пак стигна до там, но по трудния път.

# 548
  • Варна
she_moto ,BoBoDes ,до болка ми е познато АГ-то,че сигурно ще пропусна отворените врати...От 10 годишна ходя,често при майка ми,и съм видяла какво ли не.......
аз раждах там преди 7 години, тъй че и на мен горе-долу ми е ясно за какво става въпрос. но тоя път искам да съм в самостоятелна стая, а ми казаха, че не е задължително да съм на ВИП-а, можело и на 5-я етаж, плащало се по около 40 лева на нощ, нещо такова...та искам да проверя нещата на място

за меда освен заради ботулизма съм чела и че не е хубаво да се дава на бебета защото не се знае пчелите на какви билки/цветя/дървета са кацали, явно някои не се препоръчват, и за по-сигурно...

егати Пренатала на Джеймисън, обиколих 5 аптеки и никъде го няма Rolling Eyes на Санита уж обещаха да го доставят утре за 32.50, да видим  Rolling Eyes

# 549
Здравейте момичета, не ми остава време да ви изчета, пишете със скоростта на совалки  Laughing
Първо честито на всички нови госпожи! Много дълги години да се радвате на семейно щастие и благоденствие.
За меда, ям и аз с палачинки и разни такива работи, но само домашен мед. Взимаме го от пчелар, иначе тия от магазините само като ги знам как изобщо не се захаросват та ми е ясно какви са.
Някой питаше за течението, ми имам си, а и сигурно повечето от нас имат.
Болки под ребрата имам от 2 месеца някъде, чак взех вече да се притеснявам, дали малкия не ми притиска жлъчка, черен дроб и изобщо всички органи..... Да не говорим, че вечерно време стомаха ми е толкова подут, отичат ми краката, изобщо имам чувството, че вечер съм двойна!
Само сутрин съм човек  Confused

# 550
Буенос диас,мацки HugСеднах и аз с кафето,да си почина Laughingче сега ставам LaughingСпала съм като буба,не помня от кога.Алекс,тая девойка аз така и не я открих,от обща позната черпя инфо,и ми каза че с кистата и яйчника и махнали,така че мисля си кръвна ще да е била операцията,иначе как? newsm78Ама ей на-роди си живо здраво момиченце,сега има и друго на год.и нещо момченце,с един яйчник.Така ,че късмета му е майката.Сега споко само,от нас морална подкрепа,стискаме палци  всичко ще е наред PraynigЕЛСИ,аз съм от Русе,и нямам свекърва Simple Smileщо така си помисли??.....Искам да кажа,колко много ми се яде лютеница и баничка с бозаааааааа....оооох,да се ухапя да не ми стане нещо Cry

# 551
 мен от 2-3 дена ме гони зверски апетит и тази сутрин гледам ме стяга ластика на уж бременния ми панталон...ама трябва да се ограничавам, че и без това съм с наднормено тегло....странни неща ми се дояждат....луда работа...

# 552
  • Сфия
EMA ES, аз днес закусих баничка с боза. По принцип от много време се бях хвърлила да търся боза и намерих една истинска, ама не знам дали я има в Русе... А иначе може да има боза Бомакс - със захар, потърси я.
Аз 2 пъти вече се лекувах с Полижинакс, макар, че пише, че е забранен по време на бременност. АГ каза да не се притеснявам. Предписаха ми го за вагинална инфекция.

Ох, много съм зле, Ема, ама ти си в Испания. Ами можеш да си направиш...

# 553
Здравейте сладурани Simple Smile И аз да се включа към групата на госпожите- след 9 години връзка, от който 5- съвместен живот. Сложих сватбени снимцичи в албумчето.
Иначе много ви се радвам на коремчетата Simple Smile моето е много малко в сравнение с вашите, даже малко се притесних.
Моята бременност има две особености- бета таласемия, което значи нисък хемоглобин. Стартирах с 117 ед., а тази седмица вече е паднал до 99. Днес съм на консултация да видим доки какво ще каже.
Другото е ниската ми плацента- до 20 седмица не се беше вдигнала изобщо. Док каза повече почивка, седяне и лежане, без вдигане на тежко т.н.
Това за сега от мен. Хубав ден на всички     bouquet

# 554
Алекса, радва ме загрижеността ти и на всички останали исках да ти пиша на лични, но ти е пълна пощата ! Аз съм по добре , болките ми минаха и вчера през ноща бебо се скъса да ме рита, подлуди ме , събуди ме  Grinning, но разбрах, че всичко с него е наред. Явно е било от колита и гастрита, бях много подута и явно е рефлектирало. Иначе говорите за течение, и аз имам, но мойто е парещо и леко болезнено, имах гъбички, който бяхме излекували, но явно пак се появяват. Чувала съм ,че са опасни а и ми предизвикват дискомфорт - ужасно е пак ще почвам с лечението,май няма отърване от тях! Прегледа ми е в понеделник, но до тогава как мога да облекча тези парения, сърбежи - дали промивката с лайка, смрадлика е вредна по време на бременост, някой има ли инфо по темата ?

Общи условия

Активация на акаунт