Тази Изабела измислена ли е или почива на някаква истина. Аз направих бърза справка, но по това време няма Кастилия като отделно владение - то вече е част от Испания. Който е учил история на Испания моля да сподели тази титла "принцеса на Кастилия" до кога се запазва.
Като се има предвид, че Иберийския полуостров по онова време е бил част от владенията на арабите до съвсем скоро (последната арабска крепост пада 30-40 години преди времето, което ни показват) се надявам Изабела да не ни я покажат като съвсем невежа за живота на съседите си. Дано да не е повторение на образа на сестра Гритти.
Е, поназнайваме европейска история. През 1516 Кастилия се обединява политически с Арагон при Карл V, който е първият крал на обединена Испания и с това приключва самостоятелното кралство Кастилия. Като последни владетели на Кастилия се считат родителите му - Филип I Хубави фон Хабсбург и Хуана I Локка (дъщеря на Изабела I Кастилска). Сега, малко е сложно с Испания. Тя е една политическа уния по това време, но отделни части, Кастилия, Арагон, Навара запазват своите си съдебни органи и институции и действат икономически отделно. Но реално политически същесвува вече Испания, не Кастилия отделно, и владетелят й е крал на Испания (и освен това свещен римски император). Владетели на Кастилия, било то крале, принцове, принцеси нЕма.
Не знам за каква Изабела, за какви пет лева става въпрос, не съм следила последните серии, но от кака Мерал всичко може да се очаква. Пука им на някои хора, кой кога, до кога е същесвувал, живял, умрял и т.н., това са подробности някакви си там дребни, важното е харемските интрижки да вървят и рейтингът да не пада. Великолепният харем трябваше да го кръстят.
- <iframe src="